Какво се случва? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво се случва?
преди: 3 години, 23 дни, прочетена 1414 пъти
Здравейте, след поредния локдаун, гледам как все повече и повече мои приятели, които имат барове и ресторанти, са се отчаяли до такава степен, че вече си търсят нова работа. Фалит, след фалит, след фалит! Къде ще му излезе краят, просто не знам! Питам се защо държавата не помага на тези хора, а ги оставя на произвола на съдбата. Та то до края на годината 90% ще са фалирали, ако се продължава с това темпо!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 23 дни
hash: b88c9fe20c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Уж дават някакви пари, явно имат изгода управниците да ни държат затворени. Сега е най-добре за работещите в Ковид, но и там е риск. Затворено е на много места и хората нямат работа, лошо е.

 
  ...
преди: 3 години, 23 дни
hash: 2239a78993
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   До лятото ще свърши вирусът. Най-късно до септември. Дано приятелите ти оцелеят дотогава. Въпросът не е в този вирус, а кога ще бъде следващата криза, и дали ще бъдем готови за нея. Може да не е вирус, може да е липса на вода, липса на ток, или не дай си Боже - разновидности на война, макар че настоящето е направо война - Китай ще излезе най-печеливш от този вирус... Затова, как да се справим напред с времената които ни чакат е сложна тема, в днешно време няма как тези тромави институции като нашите да бъдат в крак с времето. Китай се справиха с вируса брилянтно, чрез някакви извънземни мерки като джи-пи-ес проследяване на контактните лица и карантиниране чрез изкуствен интелект, стегнато здравеопазване, почти термитна масовост на общото усилие срещу вируса...
Нито което и да било класическо учреждение, нито мантрата за спокойна работа, осигуряване и кютане, нито дори идеята за държава, могат да помогнат много-много в бъдещето, което ни чака. Онова, което е изпитано от времето са единствено моралните ценности, чистата сувест, вярата... Ако сме здраво общество, никой без работа няма да остане гладен - някой ще му помогне веднага, докато се изправи на крака. Оттам - Всеки трябва да умее нещо, да върши работата си добре, и да изчисти всякакви шмекерувания и вратички, например в законите - просто това дърпа всички ни назад. Тромавите процедури обричат страната ни да бъде изядена от корпорациите и от бъдещите кризи. Хората, които не успяват да се преборят със закона на джунглата, в който започваме да живеем... не знам, наистина не знам! Просто няма да оцелеем иначе. Гледам колко се ширят пороците, във всички ни, но оттам ако тръгнем, нито криза, нито дявол може да ни обърне!

 
  ...
преди: 3 години, 23 дни
hash: dac96dc75a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Е и какво, опело ли да им направя, че са фалирали ? Повечето и без това хвърчаха на розовия облак колко са "големи" и трябваше нещо да ги свали на земята.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 23 дни
hash: 5cfb37fb19
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Казах ви, че ще стане голямото бедствие дойдат ли ваксините, ама никой не внимаваше.

http://spodeli.net/3/story-156070.html

Чорбаджията на курникът

 
  ...
преди: 3 години, 23 дни
hash: 746418c6b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Как ще помагат като точно за това е целия този цирк? :) Днес ресторанти и барове, утре предприятия заводи и фабрики като паралелно с това се налагат още по-брутални и извратени мерки под предтекст че ни спасяват (тук още не сме ги усетили, но погледнете какво става в Европа), по-нататък абсолютно всичко ще се затвори и фалира и следва сриване на цялата икономика, бунтове, войни с цел да се изгради нова световна форма на управление. На много кухи тикви за които най-важните и интересни неща са новата песен на Фики и коя курва колко силикон си сложила тези неща им се виждат като измишльотини, но реалността много скоро ще се сблъска с тях и ще ги смачка като мухи, така и трябва! :) Съжалявам за всички хора, които загубиха животите си или в са останали без работи и в момента се чудят какво да правят за да оцелеят, но им правя евала на онези отгоре които се усетиха, че трябва промяна за да вървим напред. Онези искат да направят света едно по-добро място, но за съжаление начина по който ще го постигнат въобще няма да ни хареса... но както се казва целта оправдава средствата.

 
  ...


...
преди: 3 години, 23 дни
hash: ee7b233b3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Закономерно и справедливо е да фалират твоите приятели с баровете. Знаеш ли защо - защото не са плащали данъци и са осигурявали персонала на 4 часа и са плащали в плик. Иначе има помощи за работодатели, но те са на база процент от декларирани обороти през минали години. Читавите и честните ще оцелеят

 
  ... горе^
преди: 3 години, 23 дни
hash: 4a8d99d9e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Помага им държавата, но има няколко факта. Държавата помага, дава на барове и ресторанти 20% от оборота им за предишен период. Проблема е че те през предишния период не са отчитали кой знае какъв оборот, продавали са без касови бележки. Намали им ДДС на 9% и могат да продават чрез доставки и по време на локдаун. За работниците дава 75% от заплатата обаче проблема е, че те са били осигурявани на 4 часа на минимална заплата и сега става въпрос за 200лв за работник, което и наема му не може да покрие.
Освен това ако фалират, след време ще се намерят други, които да поемат и работят този бизнес. Цялостно като държава няма да останем без барове и готвачите няма да останат без работа, въобще не се притеснявам. Новото обаче ще е че готвачи и сервитьори ще си поискат пълни осигуровки от новите работодатели.
Главния проблем в България е че повечето бизнесмени не могат да правят бизнес, искат да седят да се тупат в гърдите, че са бизнесмени, да лъжат работниците си, клиентите си и държавата и така да богатеят, но така бизнес не се прави.
Продават кюфте в ресторант в село Гела за 7, 90лв Пилешка супа за 8.50 лв. Боб яхния за 14.90 лв и порция агнешко за скромните 30 лева, а сега на доставки няма кой да им ги купи, защото първо ще види цените.
Онези обаче, които могат да въртят бизнес и по време на локдаун продават. В Бургас предлагат обедно хранене, което го въртят глухи инвалиди, боб яхния 350гр там е 2лв, 100гр вкусно кюфте левче, 200гр салата варени картофи или зеле и моркови е 90ст. 200гр домашни /те белят картофките/ пържени картофи 1,40лв. Към днешна дата доставят безплатно, само си плащаш кутийките по 20ст. и те доволни и клиентите им доволни. Полицаите редовно се хранят там.

 
  ...
преди: 3 години, 23 дни
hash: ec0b5d79be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Щом има бизнес има пари, да е мислил. По страшното е за работниците които са бедни студенти главно в този бизнес и другите стотици хиляди в други бизнеси които оцеляват от заплата до заплата. Бизнеса или ще крепи на кредити ако е много зле или продава, а ако е нещо тотал щета пише минуса и почва нов, а ако дребна рибка решила да прави бизнес сега отива да си търси работа в истински бизнес да види за какво реално става дума и после евентуално пак създава бизнес.

 
  ...
преди: 3 години, 23 дни
hash: a4a3ce76ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз само ще направя забележката, която направих и в темата "Защо напоследък ?" http://spodeli.net/3/story-157637.html (номер3), че в заглавието на темата не е уточнено за какво става дума.
Авторите на такива теми е крайно време да престанат с наглостта си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 22 дни
hash: c575f96395
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   2 нищо няма да свърши дотогава а ще им отпуснат малко каишкатa нато миналото лято .

 
  ...

...
преди: 3 години, 22 дни
hash: c568476638
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Според мен в момента ни проверяват, за да видят до колко ще се поддадем. Иначе хората или съществата, които организират подобни ситуации са много опитни, много търпеливи и никога не правят нещо, без да са го тествали.
Но с тази пландемия удариха точно в десятката, защото никой не си беше дал сметка доколко е паднал редовия гражданин. Интересува го само да живее вечно, да ходи по ресторанти, фитнеси, дискотеки и молове и не му пука какви ограничения ще му наложат - всичко ще приеме само и само да продължи с безсмисления си животец.

 
  ...
преди: 3 години, 22 дни
hash: 6f1216fada
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами да се ориентират към печеливши бизнеси. В това време печеливши са куриерските услуги, фармацията и пр. Освен това наистина ако са добри готвачи ще продават храна за офиси и за вкъщи. И на разумни цени.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker