Самотна и неспокойна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Самотна и неспокойна
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1178 пъти
Здравейте, пиша тук защото вече незнам към кого да се обърна и какво да направя. Ще започна с малко история от събитията за да стане по-ясна цялата картина. Учила съм 5 години в Дания – бакалавър и магистратура. Завърших миналата година лятото когато се преместих да живея с брат ми и неговата годеница. Допреди това живях сама в общежитие със споделена кухня с други хора. Не общувах много с тях, повече си седях в стаята. С брат ми живяхме около 6 месеца заедно при което поради развилите се събития се наложи да се прибера в България и вече съм си тук от Коледа до момента. Не се разбирахме, карахме се, взаимно се напрягахме. Проблема ми е, че откакто се прибрах, се чувствам още по-зле, самотно ми е, нямам с кого да споделя, ходя на терапии, които не ми помагат и се чувствам много обнадеждена за каквото и да било. Имам проблеми с баща си и не исках да се прибирам отново тук. Имам чувството, че каквото и да направя няма смисъл, плача почти всеки ден и се надявам да се самоуспокоя, но и това не помага. Честно казано, не издържам. Бях свикнала да не съм сама, а сега когато останах сама, се чувствам неспокойна, сякаш все нещо лошо ще се случи. Не искам животът ми да мине така, не се чувствам добре и като се сетя как се развиха нещата, иска ми се да се върна назад във времето и да променя нещо. Как да приема, че се прибрах отново в България, където започвам всичко отначало? Не искам този живот повече. Преди време имах партньор, с когото споделях, а сега вече го нямам. Чувствам се ужасно самотна, сякаш никой не ме разбира. Какво да направя вече? Благодаря за отделеното време. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: bcf2ec7e0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Здравей, пише ти мъж на 26г., образован с две висши - бакалавър и магистър макар и в България, владеещ два чужди езика. Бях в подобна ситуация на твоята, само, че бях сдухан и се чувствах самотно от факта, че не можех да си намеря приятелка. Дълго време не ми се правеше нищо, постоянно се ядосвах като се сещах как моите връстници си имат жени, а аз нямам, изпадах в депресии, но с времето успях да си контролирам емоциите и вече ми е по-добре. Затова бих ти дал съвет да си намериш някакво хоби като четене на книга, гледане на филми, учене на нов език , трениране или дори ако започнеш работа тук някак си ще ти минава времето по-бързо и няма да го мислиш толкова. Не се ядосвай, не си причинявай негативни емоции, че положението няма да се подобри ами ще се влоши. Вярва в съдбата, че всичко ще се нареди, както аз вярвам, че ще успея да срещна някой ден дългоочакваната партньорка. Не губи надежда и смело напред!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8021660535
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Познато ми е как се чувстваш, а и сега тази цялата ситуация с коронавируса още повече ти утежнява ситуацията. В кой град живееш в момента, с баща ти ли живееш или сама? Хубавото на това с коронавируса е, че повечето работим дистанционно и нищо не ти пречи да смениш местоживеенето си и да започнеш на чисто. Ако нямаш в момента работа, приоритет номер 1 ти е да си намериш такава. Дори да е рецепция на морето, пак ще е по-добре от това да се забиеш във вас лятото и да задълбаваш в негативни мисли. Приеми това като период, който ти подсказва, че нещо не е наред в твоя живот и почни да работиш върху тези неща - например чети психологическа литература, или каквато друга ти е интересна, трябва ти промяна. Спортувай, гледай филми, важно е да си ангажирана с нещо, което ти доставя удоволствие, вземи си някоя животинка, която да ти е приятел :) Усмихвай се и бъди отворена за нови запознанства, вярвам че с правилната нагласа с времето ще дойдат и приятелите и гаджето. Експериментирай. Ако е много зле положението, трябва да отидеш на психиатър,който да ти изпише антидепресанти като за начало. Смело напред и вярвам, че лека по-лека нещата ще ти се подредят, грижи се за себе си!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: d8b7a05d63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Постави си цели, почни работа по специалността си, ще си създадеш приятелства и социална среда. Ще се изнесеш и ще си гледаш живота. Не разбирам защо не си действала досега?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 678cdb0c1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Здравей. Честно и със сърце мога да ти кажа, че съм преживял почти същото, само че съм мъж и живях и при моята сестра. Не само това, ами реших да спра всички наркотици, алкохоли и дори цигарите. Всички знаят, че като спреш дори цигарите, изпадаш в депресия, а камо ли и наркотици и алкохол. Сега го съчетай с твоя проблем. Бях при сестра ми и за дребни неща ме караше да се чувствам зле. Работих работа, в която не ми платиха заплатата и в един момент избягах от там и останах сам самичък с психически проблеми. Помня с носталгия дните, в които бях истински щастлив. Наистина имаше такива дни. Дни, в които ме е боляло корема от смях с моя най-добър приятел, С който споделяхме мъка и радост и бяхме като братя. Точно в същия момент, в който спрях зависимостите си, той ме изостави. Ей така просто.. без да каже нищо.. тръгна си и все едно не съществувах за него. И Това, съчетано с другите неща, които ми се случиха беше като "Фаталити" ако си играла мортал комбат. Та.. не знам какво да кажа. Само, че се чувствам по същия начин. Искам само да се смея, както се смях преди и да споделям щастието си с други хора. Всичко отново да ми е цветно и да се забавлявам.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: d90a248e5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Бакалавър и магистратура не са специалности, а степени в образованието. Така и не се разбира къкъв специалист си? От много четене, човек поумнява, но и често психиката му не издържа и се срива. Явно си в някаква депресия, това често се случва през зимата, защото повече стоим затворени в къщи и стоим малко на слънце. Серотонина в тялото ни намалява и изпадаме в депресия. Препоръчвам на авторката да отиде на преглед при невролог(подчертавам НЕВРОЛОГ), защото психотерапевтите изписват силни антидепресанти и положението става още по страшно, при мене така се получи. Невролога ми изписа лек антидепресант Деанксит, и за няколко месеца радостта ми се завърна.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 912900068c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз не разбрах чисто сама ли живееш в момента? Нямаш ли някоя приятелка тук, братовчедка? Приятелства и в Дания не си поддържала, а е трябвало. Ей така за тренинга дори само. Да общуваш си е изкуство, но то се учи както всичко останало в живота. Просто крачка по крачка, но трябва усилие. На теб ти трябва да излизаш навън, по-добре сред природата и общуване с други хора. Просто за да видиш, че светът не е толкова лош и страшен и твоите проблеми, чувства и терзания ги имаме повечето хора. Деанксит и други подобни не те съветвам да пиеш. Млада жена си, недей да разсъждаваш като 60 годишна стара мома. Стегни се, направи нещо с живота си. Всичко е в твоите ръце. От мен имаш подкрепа и стискане на палци!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker