Какво щеше да е, ако Хитлер беше победил - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво щеше да е, ако Хитлер беше победил
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 2434 пъти
Не съм много добър по история, но понякога обичам да се замислям как би изглеждал сега светът, ако дадено нещо се беше случило в миналото. Опитвам се да си представя например, ако Хитлер беше победил във ВСВ, каква щеше да е действителността в момента в света и в частност в България.

Това ми е въпросът, ще са ми интересни вашите мнения.

Според мен немският щеше да е това, което сега е английският. Може би Германия щеше да е още по-голяма сила и още по-богата. Вероятно циганите и евреите (нямам нищо против тях), щяха да са доста по-малко от сега. В никоя страна нямаше да има комунисти на власт. САЩ вероятно нямаше да са толкова богати и влиятелни като днес, защото щяха да плащат репарации. Нямаше да го има планът Маршал и може би някои от европейките държави нямаше да са толкова богати. Например такива като Франция, понеже щяха да са губещи, нямаше да има помощи за тях и щяха да плащат още и репарации.

Конкретно за България - според мен никога нямаше да станем комунистическа страна, може би и царската власт щеше да падне, защото доколкото знам, Хитлер се е разбирал с тях само привидно, а всъщност Борис III е отровен от нацистите. Но не знам кой би бил на власт, може би някакви пионки на Хитлер. Може би България щеше да е по-богата, защото щеше да получи някакви репарации. Със сигурност манталитета ни щеше да е доста по-различен днес, но не знам дали в по-добрия или по-лошия смисъл.

Разбира се, няма как да знаем със сигурност, това са само предположения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: db4bd92761
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Първо тебе нямаше да има. По план Хитлер трябваше да унищожи физически всички евреи,цигани, инвалиди, психично болни, комунисти и т.н. непълноценни нации, като за начало славянските. При голям късмет можеше да се вредиш в някой трудов лагер да работиш за райха за парче хляб.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a1cfd360d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Щеше да ни убие, понеже сме славяни!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 0424161a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

3.   Един по-хубав свят.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: a1cfd360d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Номер 3, ти си *

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a9abb21f9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   В историята АКО не съществува, Защото след него се появяват много други АКОТА и става мазало.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: cd6f083785
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Като човек, който се занимава с история професионално, мога да кажа, че България със сигурност щеше да е по-добре.. по ред причини. Една от тях е, че сме били на тяхна страна във войната. Като промяна в света.. Не съм фен на тоталитарните режими, но със сигурност нямаше да има такъв хаос, какъвто има в момента. Може би науката щеше да е много по-развита сега, както и всичко останало. За расизма не съм съгласен

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 21b2b9e0a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Светът щеше да е много по-добър, поне за Германия и в голяма степен за България. Хитлер е бил маниакален човек, но скоро е щял да бъде сменен с по-умерени лидери. В Германия е имало сериозни хора на сериозни позиции, които се готвели да поемат властта. Германия и Япония щяха да доминират в световен аспект, а по-малките им съюзници щяха да имат регионално значение - Италия в Средиземноморието, България на Балканите, Унгария и в по-малка степен Румъния в Централна Европа. Всъщност Германия щеше да се простира до Сибир, а може би и овъд него заради ресурсите. Спекулации са, че България щеше да пострада заради славянството - още тогава са правени проучвания, доказващи по-скоро арийски произход на Българите, а славянският елемент е нищожен, съвременните ДНК проучвания доказват това - Българите НЕ СМЕ славяни, имаме десетина процента славянска кръв, докато при славянските народи тя е поне по 40% и доминира. Спорно е дали Хитлер е отровил Борис, Хитлер е имал известно страхопочитание към Борис, което е било забелязвано от съвременниците при срещите им, само по себе си това е мистерия. България щеше да разшири границите си в почти цялото си етническо землище - Поморавие, Македония и Беломорска Тракия. Извън пределите на царството щяха да останат само Одринска Тракия, Северна Добруджа и част от Поморавието, може би и част от Егейска Македония. Преди Райха да нахлуе в Гърция, Хитлер държи реч пред Райстага, че Германия има дълг към съюзниците си от ПСВ - България и Унгария и че ще възстанови историческата справедливост, което и прави в хода на войната, а и преди нея. Германия е основен застъпник пред Румъния, за да ни бъде върната по мирен път чрез Крайовската спогодба Южна Добруджа, която остава в пределите ни и след войната, защото Румъния също е сред победените. Та относно отравянето е редно да се отбележи, че Борис е бил в посолтвото на СССР ден преди да му прилошее, като е пил чай там. Има обективна вероятност да е бил отровен именно там, а и реално Сталин е имал много по-сериозни мотиви да отрови Борис на онзи етап от войната - Борис е лавирал умело и е държал вратичка, която чрез преговори да не позволи на руснаците и съюзниците им да ни третират като победена държава. Със смъртта на Борис се затварят сериозни дипломатически врати и монархически връзки. Както знаете СССР обявява война на България непосредствено преди да достигне границата ни като по този начин, макар до този момент да не сме във война и да сме поддържали дипломатически отношения, то да ни третира като бражеска страна и да ни окупира. Всички знаем какво следва от тази окупация - за еднни добро, за други лошо, но като цяло отделяне от европейското семейство и приобщаване към един относително по-изостанал икономически модел, който дълги години е на изкуствено дишане до рухването му 1989-1991 година.
А ако Германия беше победила България щеше да има стратегически икономически излаз на бяло море, около 50% по-голяма територия, по-голямо население, по-силна икономика. Правете си изводи от това, че Гърция е била една фалирала държава по онова време, България е инвестирала в инфраструктурата й по време на войната, били сме по-богати от тях. А сега те могат да имат дългове, но пак живеят по-добре, инфраструктурата им е на ниво, въобще няма база за сравнение. Ами щяхме да сме по-добре от тях в пъти.
Мога още много да пиша, НО така или иначе в историята просто НЯМА АКО и задължително победителите я пренаписват:) Затова днес Хитлер е най-голямото зло и споменаването му е едва ли не инкриминирано, докато друг, далеч по-сериозен сатрап като Сталин е едва ли не положителен герой спечелил войната. Комично, нали?:)
М,42

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 26ca475795
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Прочети "Човекът във високия замък" на Филип К. Дик.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3010f89087
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Предположенията ти са базирани на това, което знаеш за ВСВ от историята, която ти е преподавана и филмите, които си гледал. А и двете неща са правени от победителите. Например, Хитлер не само не е целял избиването на евреи, роми и славяни, а и не го е направил. В работнически лагери (затова пише "Arbeit macht frei") са влизали основно върлите и активни противници на нацистката идея, но не са били избивани (още повече в газови камери или превръщани в свещници и тн.). След края на Втората Световна анализът на Червения кръст показва, че загиналите в работническите лагери са общо около 450 000 души, основно от епидемии от тиф. Да, имало е масови гробове - но в тях са хвърляни труповете на умрелите от тиф. Едва към 1950-та година, по анализ на съветски "експерти" излиза числото, че "6 милиона евреи" били избити (впрочем, "6" е свещено число в Юдаизма, може да видите, че още в края на 1800-те години излизат множество статии за това как "6 милиона евреи" са застрашени от избиване, може да потърсите "6 million before WW2" в интернет). Искам да кажа, че неща, с които сме облъчени по подобни спорни теми трябва да се разглеждат с известна доза скептицизъм. Всяка страна винаги ще иска да обезчовечат противниците си, да ги изкара зверове и тн.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: a1cfd360d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Номер 3, що за идиот си? История учил ли си, знаеш ли че след евреите, циганите, негрите е убил славяните?

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 5c46edc8f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Номер 1 и 2 са прави, но неграмотните, естествено, са набили единичките.
Хитлер е щял да избие славяните, защото ги е смятал за нещо по-долно от “арийската” раса. Но това го знаем само тези, които се информираме от книги, не от клипчета в интернет и филми в нетфликс.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9e27f5a947
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Като за начало нямаше да ни има нас, както и вероятно всички славянски страни. Иначе ако се отклоним от тази тема Германия вероятно щеше да е много по-развита от щатите. За никого не е тайна, че след войната американците са пленили/привлекли хиляди немски учени/философи/инженери и тези всичките от най-висш пилотаж. Голяма част от технологиите и изобщо всички свързано с развитието на човечеството последните 50 години когато е било планирано и разработвано от немците, американците още са се били с индианците образно казано.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 91812703ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Сталин отрови Н. В. Цар Борис III доказано е дори Н. В Симеон II и сестра му са го казвали не веднъж.
Това което го приказват комунистите, че Хитлер искал да избие славяните е лъжа.
Комунизма и капитализма са продукт на световното еврейство.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9aa8131a7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Щеше да е, като през комунизма. Една централизирана власт, дето щеше да избие неудобните, да си наложи някаква болнава идеологи и да се сгромоляса след 50-60 или дори 100 години.

До 7

Живеят добре, защото Германия, дали от чувство за вина, дали заради алтернативни мотиви, реши да ги помилва. Ако преди 10-15 години ги бяха накарали, да "затегнат коланите", сега щеше да има една доооста нещастна Гърция, но и доста по-стабилен и богат ЕС.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 31b60d840e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Я да питам, а Хитлер щеше ли да го има, ако ги нямаше американските банки, дето са го спонсорирали?

Хитлер е изпълнител, смахнат и надъхан, яко спонсориран от американски банки, регистрирани в Южна Америка. А вижте историята на фамилията Буш, какъв принос имат те за ВСВ?
Нищо няма случайно, няколко фамилии въртят света.

Като днес, наш Борисов какво прави, спонсорират го, създавам му партия и той разпродаде всичко мило, че и милиарди кеш пари дава на американците за хартиени самолетчета.
Тя историята е една и съща.
Който печата парите, той командва.
Кой премахна златното покритие на парите и то в световен план?
Кой измисли лихвата, а кой измисли лихва на лихвата?

Нещата са много зле, финансовият расизъм е тук, няма цвят на кожата, има бедни и свръх богати, безмилостни и жестоки!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 31b60d840e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   №7
Четох те по диагонал.
Комично е наистина, как си ги настанил "фактите".
Сталин е защитавал СССР.
Или на теб ти харесва американската демокрация, напада по слаби държави и ги превръща в пепелища.
А СССР са се опънали, америкаците с парите си много са искали да заграбят земите на Русия и другите държави, ах как им се е искало, и днес им се иска, преди са намерили кукуто Хитлер, сега намират други идиоти!

Лесно е да създаваш конфликти на чужда земя, даже на някои това им е професия, и какво ти трябва за това? Ами една система за печатане и контрол на парите! Умно наистина, понякога ми се струва че е извън човешките възможности, да наложиш такава коварна античовешка система!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a0a13414ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Ако Хитлер беше победил, днес България щеше да е гето(колония) на Германия, предвидени сме били за земеделци и да храним арийците.

"Свидетелство за арийски произход

Свидетелството за арийски произход (на немски: Ariernachweis) е документ, издаван от властите в Нацистка Германия, удостоверяващ, че даден човек принадлежи към „арийската раса“.

На 7 април 1933 г. е въведен параграф 3 (т.нар. арийски параграф) в германския „Закон за възстановяване на чиновничество“ (Gesetz Zur Wiederherstellung Des Berufsbeamtentums), който предвижда влизането в сила на изискването за арийски произход в германското право от 11 април 1933 г. За първи път се дава легална дефиниция за „неариец“:
За неариец се счита онзи, който произхожда от неарийски, и особено еврейски родители или прародители (баби и дядовци). Достатъчно е лицето да има поне един родител или прародител (баба или дядо) неариец"

- при такава идеология, къде щеше да е България, там където сега ни поставя ЕС и НАТО, в девета глуха! Добре, че Русия ни спаси, та бяхме за малко хора, сега ГЕРБ отново ни прави на маймуни.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 80d5b3b105
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   В моите представи, човечеството щеше да е генетически много по-добре. Щяха да бъдат отстранени всички физически несвършени хора. Например онези с генетически аномалии или психически разстройства щяха да бъдат избити. Хомосексуалните също. Нямаше да се пие алкохол и да се пуше тютюн, понеже те увреждат гените. Българите не са северен народ. Вероятно нямаше да сме сред управляващият клас. Вероятно и славяните щяха да бъдат избити. Въпреки че много от заявленията, че славяните са нисша раса, са просто част от пропагандата на нацистите. Вероятно първо щяха да ни разселят. Плодородните земи щяха да бъдат дадени на немци. Магистралите вече щяха да са построени.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: e5c90df548
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Ами виж за нас щеше да е по - добре. А относно унищожаване на славянските народи едва ли, а и дори така ами прадядо ми се е срещал с Хитлер лично и са разговаряли. Според него ако Хитлер беше победил са щели да унищожат циганите, евреите и най - вероятно чернокожите. Българите му трябват на Хитлер поради географското положение. Така, че българите е нямало да бъдат унищожени току така.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 90aa38b1f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Ама големи веселяци училите САМО в училище история- готова, сбъркана информация която да бъде приета/асимилирани без по- задълбочено проучване, без неудобни въпроси, без търсене на други факти.
Хитлер не е бил расист в смисъла който вие влагате- расист срещу друг вид "хоминиди" от които преди това е бил отхвърлен поради смесена генетика...по линия на единият родител само е бил "от тях".
Не е било за владение на територии, хора, а владение на планетата, ПЛАНЕТА е ключовата дума!
Правили са генетични анализи с определена цел...

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 939b7f142f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

21.   Това е тема, която предразполага към много спекулации и фантазия, поради простата причина, че в историята няма "ако".
Но ето моите кратки фантазии...
- Национал социализма/ Фашизма/ Комунизма са двете страни на една и съща монета. Имат разлики, но имат и прилики.
- Ако Хитлер беше спечелил, то 1944та година нямаше да бъдем окупирани от Съветските войници. Тоест нямаше да бъде избит елитът на нацията и нямаше да го има това съветско влияние в България. Германската нация е доста по-дисциплинирана и изпълнителна, така че може би, под нейно влияние, ние българите нямаше да сме толкова корумпирани и разхайтени- както при комунистическото влияние.
Нямаше да го има и тоя соц реализъм с панелки и грозни монументи. Въпреки че и при Хитлер, модерното изкуство е забранено.
- Национал социализма и Фашизма са доста по-хуманни от Комунизма.
Сталин и Мао за изтрепали тройно повече народ от Хитлер, Мусолини и Франко взети заедно.
- Предполагам, че Хитлер би имал същата съдба като Сталин.
Просто умира и на негово място сяда следващия, който прави някакви реформи, после следващ, следващ и в крайна сметка режимът би се очовечил, и дори разпуснат, както стана със СССР.
Но определено смятам, че България би била по-добре. С един евентуално НЕ избит елит, европейско влияние и национал-социализъм.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 21b2b9e0a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   14, всъщност Германия печели от съществуването на дълга, та дори и от частичното му опрощаване, бяха правени доста анализи по въпроса, оказа се, че от цялата игра печелят Германия и Нидерландия, но тук говорим за друго. Социално-икономическият строй в който попада Гърция позволява тяхното развитие, въпреки че формално те са обявявали 2 или 3 пъти фалит в най-новата си история /след освобождението си от Османската империя/, т.е. винаги са измекярствали, теглили са кредити и са си живели с тях спокойно. Пък и Гърция е малка хапка за ЕС, проблем би бил ако се случи нещо подобно с Италия, която си е на изкуствено дишане от поне десетилетие.
16, всъщност фактите ги "настаняват" победителите, винаги така е било, от най-древни времена, когато са рисували с руни, йероглифи или чертички по камъните, та до ден днешен.
Аз анализирам това, което няма да видите по историческите канали, в учебниците по история и прочие официалните информационни канали, а съм си направил труда да чета трудове и спомени на съвременници от целия политически и социален спектър от онова време. Все пак едно ще напише Стефан Груев, други са спомените на Атанас Буров, на Кимон Георгиев или пък на някой партизанин.
Всъщност руската окупация не е била чак толкова лошо решение на създалата се ситуация с оглед загубата на Германия, имам предвид, че тя е предотвратила ново разпокъсване на България - имало е сериозни аспирации от Гърция, а е била възможна и турска окупация, инспирирана от Чърчил. Но реално смъртта на Борис води до безтегловното положение, в което сме се намирали към онзи момент.
Не знам защо намесваш САЩ в тази игра. На практика всички замесени във войната са финансирани от еврейски капитали, от големи банки и корпорации, собственост на богато еврейски фамилии. И Хитлер е финансиран от тях, и Рузвелт бива подтикнат да влезе във войната от тях, просто хората са правели пари, това го умеят.
Що се отнася до СССР - това е първата съвременна еврейска държава, в която елитът е бил на 95% евреи. Всъщност Сталин затова е прочистил върховете и е бил параноик, ми бил е заобиколен от евреи, които определено не са му мислели доброто. Още Троцки, който е трябвало да наследи Ленин е заявил, че не бива да се допуска Сталин до властта, е, чявно Сталин е бил по-тарикат и е успял въпреки всичко. Но чистките, които е провел, са обезкървили военното ръководство на Червената армия и реално има вина за огромните загуби, които понася СССР в първите години на войната с Германия. Пък и още в началото предлага да отстъпи Украйна и Прибалтика на Хитлер и само алчността на Хитлер води до неговата гибел. Въобще, обективно погледнато, Сталин е по-голям сатрап от Хитлер, който не се свенел да избива и чужди и свои, може би защото нито евреите, нито руснаците или пък украинците са били свои, т.е. грузинци. Реално ако беше нпкой като Жуков начело на СССР войната щеше да приключи много по-бързо в полза на СССР, Сталин само е пречил, обсебен от собствените си мании. Та толкова са Сталин...
А американците просто се възползват от ситуацията и от елементарния факт, че световното еврейство издига в свой нов център Ню Йорк, измествайки се от Европа, затова и САЩ стават световен лидер и излизат от войната с огромни печалби, генерирани от преки заеми, от Плана Маршал и заграбвайки технологиите на победения Трети Райх.
М,42

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 91812703ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Сталин отрови Н. В. Цар Борис III доказано е дори Н. В Симеон II и сестра му са го казвали не веднъж.
Това което го приказват комунистите, че Хитлер искал да избие славяните е лъжа.
Комунизма и капитализма са продукт на световното еврейство.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 21b2b9e0a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   23, всъщност версията, че Хитлер е отровил Борис е най-несъстоятелна, но е била лансирана от съюзниците и комунистите у нас. Много по-сериозни, но и по-малко проучени са теориите, че зад смъртта на Борис стои Сталин или пък британското разузнаване. Британското разузнаване е било наело принцеса Манфреда за аферата, която мисля, че беше сестра на царицата, но за мен лично е много по-достоверна версията, че е отровен в съветското посолство. Борис е бил там един или два дни преди да му прилошее и свидетели твърдят, че е пил чай там. Не е било първото му посещение в посолството, този път Борис е искал да увери руснаците, че няма да започва война срещу тях и няма да праща български войски на източния фронт. Според мен в чаят е била и отровата, но доказателства за това реално няма, а и не мисля, че руснаците някога ще си признаят за тази операция.
М, 42

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: c0d6bc17e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Въй, много глупости се изписаха. Само да ви напомня, че светът не се върти около българите, следователно това дали сме щели да живеем по-добре е второстепенен въпрос. Факт е, че в Германия все още се използват автомагистрали строени по времето на Хитлер, а нацистки учени изграждат цялата космическа програма на САЩ. Модерната наука е такава в голяма степен благодарение на Германия.
Спора, който възникна в коментарите с расизма и избиването на славяните е отново излишен. През десете му години на власт са се изговорили най-различни неща с пропагандна цел. Но реално се наблюдава само геноцид над евреите. Всички останали чистки, изгорени хора в пещите, сапун и дрехи от човешка кожа, са резултат от повсеместното избиване на хора в окупираните територии. Единствено са били пощадявани хората с немски произход. Като се е планирало те да бъдат върнати в Германия за обратна германизация. Тоест да спорим дали сме славяни и дали те са щели да бъдат избити или не е безсмислено изначално.
Въпросът разбира се е зададен много точно. Какво щеше да стане, ако Хитлер бе победил? Никъде не виждам да пише България. Както стана дума по-горе в комментарите, Хитлер е бил луд (или поне ние не го разбираме). Щяла е да бъде неговата воля. Следователно слагаме кръст на света, който познаваме днес. Щеше да има ред, който да се подчинява на разбиранията изложени в "Моята борба".

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 39f3e1cf77
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Сега ще ти кажа какво би могло да стане с България ако Хитлер беше победил. Нямаше да сме по-голяма държава. Македония, Поморавието и Тракия не са били част от България, а са били подтавени под българска администрация. Македония и македонска нация щеше да има, защото още по времето на кралство Югославия е и ало македонисти, които са имали подобни идеи и искали да използват помощ от Нацистка Германия, за да ти осъществят. През Втората световна война македонисти се мазнели на Хитлер да им даде частта от Югославия под българска администрация, за да правят македонска нация там. Забравих да допълня и че не сме получили онези територии от Гърция и Югославия, но за сметка на това сме получили външният дълг от тях, който е трябвало да се плаща. Можело е Хитлер и да ни предаде. Да каже, че не сме чисти арийци, да ни окупира и да започне да ни изтребва. Има такива предположения. Той е заплашвал да ни нападне с половин милион войници от Вермахта, които чакали в Румъния.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: a9ec25aa59
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   26, струва ми се че спекулираш с фактите или просто не ги познаваш добре:) Нормално е докато трае войната да не са подписани окончателни договори за администрираните територии. Македонска нация нямаше да има, Ванче Михайлов си е чист българин и многократно го е подчертавал, именно той е водил паралелни преговори и с Хитлер, и със съюзниците за евентуалното създаване на македонска държава, като втора държава, населена с българи, именно, за да се запази българщината там, независимо от това кой победи във войната. И точно защото не е успял и се е наложило да емигрира, наблюдаваме това недоразумение днес, наречено РСМ. Въобще чели ли сте спомените на Ванче Михайлов?
Хитлер е имал планове за Средиземноморието и след като по стара традиция Италия не е можела да се справи с Гърция, то е логично Вермахта да тръгне да помага. Първоначално дори България не е била от такова значение, докато Югославия не се отмята от първоначалното си вклюване в Тристранния пакт, след това става важно България да се включи в него, за да могат германците да минат на път за Гърция. Наистина щяха да преминат през България като вражеска страна, то затова и влизама в пакта. Все пак Хитлер се ръководи от собствените си интереси и България е била добре, доколкото интересите й съвпадали с неговите.
М,42

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: db4bd92761
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   23 и 24, от какви източници черпите сведения, че царят е бил отровен в съветското посолство? Няма и намек за такова посещение. Царете не ходят по посолтвата на вражески държави, а при нужда привикват посланика. Хитлер и Гьобелс подозират англичаните и италианците в евент уа лното отравяне на царя. Не случайно отвличат сестрата на царицата Мафалда Савойска, изпращат я в Германия и там умира в концлагер. След оттеглянето на Италия от Тристранния пакт, Хитлер притиска царя да изпрати две дивизии в Гърция и Албания на мястото на италианските войски, и евентуално наша войска на Източния фронт. Царя отказва, става неудобен, и за да не последва примера на Виктор Емануил, Хитлер го отстранява. Най- малко Сталин е имал интерес от смъртта на Борис.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 21b2b9e0a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   28, да, принцеса Мафалда /извинявам се, че я прекръстих:)/ едва ли е имала нещо общо със смъртта на Борис, с това съм съгласен. Според мен обаче Сталин е имал по-голям интерес от Хитлер за убийството на Борис, а за посещение в съветското посолство непосредствено преди царя да се влоши е споделил Станислав Балан, който е бил царски секретар. Но е възможно и Хитлер да има нещо общо с необичайните траектории на самолета, с който се е прибрал Борис, и това неколкократно издигане и слускане да е довело до някаква емболия и последвалата смърт, може и стресът да е бил, но никой от царското семейство не е вярвал в естествената смърт на Борис - едни са обвинили Хитлер, а други Сталин.
М, 42

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9ff2e4e8b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

30.   "Комунистическата" диктатура до такава степен е помрачила съзнанието на българина, че 30 години след заличаването му като строй все още има своите ментални роботи (киборги от старо поколение), роби и камикадзета готови да се жертват "За Родину! За Сталина!"...

Българинът беше системно обработван и се превърна в машинка за изповядване и пропагандиране на една пагубна идеология, която е изби милиони хора и изопачи историята!

Внушенията за еврейски геноцид, които бяха приписани на Хитлер и Вермахта кой ги сътвори и лансира??? - Победителите и шепата властващи елитарни еврейски фамиили, които чрез тази война окончателно се превърнаха в господстващия елит на Земята!

За огромния процент евреи на чело на всички властови позиции в СССР е ФАКТ! Въобще какво хубаво видя света от СССР???? Някой може ли да каже нещо? Но да не тръгва с измишльотините за съветските щангисти, борци и прочее! Това е един мракобесен режим, плодовете на който берем НИЕ В РЕАЛНО ВРЕМЕ....

Кои са наследниците на комунистическата върхушка? Нима не управляват те? Нима капиталите, стотиците милиарди и трилиони не са в техни ръце?

САЩ била виновна за нашето сгромолясване като страна след 10 ноември! Пълни глупости! Когато все някой ден излезне истината наяве, ще видите, че "брат брата убива"...

Да, капиталите изтичат в западна посока! Но в чии ръце са тези капитали?

Разбира се, българинът като индивид с все още недоразвита втора мозъчна клетка вярва, че Желязната завеса падна и западняците ни обраха....


Хахаххаха!

Ганьо, Ганьоооо!


Другата простотия! Хитлер бил убил Борис!

-Алооо! Той Хитлер е имал такава власт, че е могъл да мести ръцете на Борис на автопилот и да прегази България за 24 часа, но е решил, че вече "българинът" с европейска кралска кръв вече не е удобен! Само пионерчета могат да произнасят добре заучени комунистически фрази!

Сантиментите на Хитлер към България и българите са били огромни.

Докато има още интелектуални роби на този варварски режим от Москва, България няма да е добре.

И сега комунистическите мекерета ще започнат да разправят, каква държава сме имали по времето на комунизЪмЪ. Айде моля ви се. Продължавайте да си ползвате едната мозъчна клетка и си слагайте зимната шапка с пискюла, и си продължете мечешкия зимен сън до следващото хилядолетие...

до М42 - Браво!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: cd6f083785
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Като изключим расизма- Почти съм сигурен, че живота след Хитлер щеше да е прекрасен. Сигурен съм, че НС системата щеше да се усъвършенства и да живеем в един прекрасен свят. Защото основната идея на НС е- на върха да е човекът! А след него основната идея са- парите! Квото щете ми обяснявайте, чел съм много. Уча история, скоро ми предстои да завърша. Все ми е тая обаче за тая ситуация.. Въпроса е, че всичко тва е минало. Вмомента се намираме в ужасно място исторически и е време за промяна! Не хитлерова промяна, а нова! Нещо ново, същевременно по-хуманно от хитлеровия режим и също толкова ефективно, спрямо човечеството!

 
  ...
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: 0eb30ccc4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Ами Хитлер победи и окупира Европа. Само, че Русия не е Европа. При териториите, населението и природните богатства, т. е ресурсите с които разполага Русия, Хитлер не е имала как да победи - при всеки конфликт военен или икономически, рано или късно всичко опира до това кой с какви ресурси разполага.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: d5f0d47f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Няма как да победи Хитлер. Ако имаш предвид да спечели няколко стотин битки и това да му лепне етикет на империя, как си мислиш че това нещо ще бъде управлявано? Нямаше да са и 5 години и цялата им утопия щеше да рухне. Ти наистина ли си мислиш че диктатура върху целия свят е възможна, особено със сила?

Единственото нещо което Хитлер би могъл да постигне е да сложи ръка на руските ресурси по някакъв начин и да консолидира близките до Германия държави - Полша, Австрия, Холандия и Дания.... общо взето съседите които са близки до немския етнос. И то във форма на федерация. Нещо което и сега се случва с европейския съюз. Нищо друго. Другите държави биха могли да бъдат просто економически колонии. Нещо което САЩ в момента се опитва да прави и пак - ЕС. Така че ако искаш да видиш бъдещето на България във Хитлерова Германия - ето ти го Европейски съюз.

Да се върнем на Хитлер. В днешно време хората са 7 млрд, а германците са 70 млн. Как виждаш тия хора да "управляват целия свят? Даже и Европа е невъзможно, която цялата е 500млн? Изобщо за няколкото години война и няколко "превзети" територии какво изобщо германците са успяли да контролират и да наложат администрация? Австрия ли? Някаква форма на робство ли ти се върти в главата? Как го виждаш да управляват други народи?

Ако пък си мислиш че пещите за топене на хора щяха да работят 100години да изтреби всички хора на планетата? И това нямаше как да стане. Общо взето темата ти е доста наивна. Като самите немци, които са го последвали

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 2d600771b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Щеше да се случи абсолютно същото което се е случило с индианците в Америка когато немските народи от Европа са ги изтрили от лицето на Земята и са се населили там. Ако това не се беше случило сега на мястото на САЩ щеше да има втора Индия от нечестиви орки къпещи се като хипопотами в калта. Но не, случило се е и сега там има велика силна, богата и уредена страна в която всеки от всички краища на света иска да отиде да живее там. Защото е страна създадена от немски народи. Това е пример за култивиране на човешката раса, което доста трудно може да се случи в днешни дни. Както човека култивира селскостопанските си култури в резултат на което получава изключително качествен и без дефекти добив на жито, плодове и зеленчуци, същият принцип е бил приложен и тогава, но не върху селскостопански култури, а върху човешката раса. Само можем горчиво да съжаляваме, че Хитлер не успя. Ако бяха изчезнали ганьовците и циганите в България тук щеше да е рай. Даже изкуствения интелект изчислява, че Хитлер е прав. В края на втората световна война злите сили в човешки тела победиха. Много тъжен ден за човечеството.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: e6324333ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Интересно ми е обаче защо толкова много от вас коментират в сегашно време, като нито сте били там, нито се случва в момента...

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: a12944e87d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Никога не е било планувано хитлер да победи изцяло. Тази война е стимулирана за да може да се разпредели светът след нея, който е актуален и сега, но това започва да скърца. Така че най-вероятно ще измислят нова война, за година и половина насам има 2 войни в нашия регион.
Тези големи държави, за които си мислите, че са врагове всъщност винаги са били в един отбор, когато стане напечено. Преди това си разиграват театрите пред цялото общество.
Аз искам да попитам след като хитлер се е обърнал да завладява на изток с безкрайна кръвожадност, пречупено през тази призма какво мислите за Чернобил? Чернобил по подобие на хилтер се развива на същатата територия и оказва поголовно влияние на хората населяващи тази част на Европа. Сега на същото място се разиграва нова война. Ако върнем век назад на тази територия пак са с(т)имулирани пак много войни водени срещу османската империя, между великите сили.
Според мен целта е ясна просто се използват различни методи за обезлюдяване на тази територия. Тук има плодородна земя, ресурси, вода. Само наличието на хора са проблем.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: ce05ac77c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Едно нещо е сигурно - нямаше да има малоумни седерасти, които да си измислят глупости.
Хитлеркапутите щяха да им покажат нагледно колко са "арийци", както им го показват и сега с шенгенската зона.

Те не ви смятат за бели, вие арийци се пишете. :)

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: e90a8c82cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Ако - то - цапа и мирише!

Затова, авторе, не се занимавай с глупости да мислиш какво би станало, ако евентуално едищоси, а пък може би едикаво си, но не, защото пък едикакси....

Нещата в живота се случват по един единствен начин - и точка!


Обърни внимание на духовните неща в живота, защото те са много по-важни!

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 8d7de52134
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Като негов съюзник шяхме да получим всички територии, отнети ни след Междусъюзническата война, нямаше да плащаме репарации и до ден днешен и нямаше да се разпространяват теорията за славянския ни произход.
Сега на наша територия нямаше да има роми, камо ли бързо еазмножаващи се.
Щяхме да сме богата държава, а не бедна.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 3596e59186
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Това е в сферата на научната фантастика просто, защото Хитлер е разгромен още преди Англия и Америка да са се включили адекватно във войната.

Хитлер е имал големи успехи в началото, защото са имали технологично превъзходство най-вече танковете 'Тигър' и 'Пантера' са били без аналог и точно танковите и бронирани дивизии печелят превъзходството и за броени седмици окупират Белгия, Холандия, голяма част от Франция.

Тези машини затъват в калта на руска земя и руснаците с цената на много жертви обръщат хода на войната.

Тоест Хитлер дори чисто теоретично е нямало как да спечели, защото губи почти само от руснаците

Т Т

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: fbcba66a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   До 41 калта казваш е решила втората световна?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker