Проблем с дупето на котката. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблем с дупето на котката.
преди: 3 години, 18 дни, прочетена 1927 пъти
Здравейте. От сега ще кажа, че тази темя нама да е приятна за четене. Дълги години гледахме персийска котка. Не беше от най-косматите, но ръсеше доста косми. Голямата нужда я правеше на плочките в банята. В легенчето с пясъка само пишкаше. Почина. Взехме си друго малко персийче. Беше още с бебешка козина и въобще не изглеждаше по-космато от старата. Само че порасна и стана адски космата котка. Още като я взехме се пробвах да ѝ разроша козината, кожа не видях. На старата котка можехме ластик да ѝ сложим на гривата. Новата там не е толкова дълга, но от кръста надолу е адски космата. Опашката ѝ е огромна. Широка е колкото цяла котка. Задните ѝ части са супер космати. По краката все едно има потури. Много дълги и гъсти косми. От там идват и проблеми. Старата както казах ходеше на плочките. Новата ходи на пясъка. И не знам защо, но доста често намираме по дупето ѝ да има “подаръци”... Адски гнусно е! И после трябва да се почисти. Бяхме я къпали веднъж, после се оака и пак я къпахме 2 пъти за една седмица. Лепят ѝ се по косматото дупе. Отврстително е. А чистенето си е направо малтретиране на животното. Трябва да я държим и са предните и за задните крака, да я скубем докато махнем всичкото, тя нервничи, мяука, но тва е най-хуманния начин. Мислехме че става така щото е още малка и неразбира обаче порасна и пак става. А ако не я хванем на време? Остават по задника ѝ, тя ходи из къщи, казва са на дивана, качва на по леглата, на масата, ляга, спи. Намирали сме акита, стъпвали сме ги, даже извъхнали и лепнати на пода. Просто е ужасно. А освен тва малкото е проклето и не дава да го решем. Дращи, бяга и избяга ли не можеш да го хванеш. Персийците не са много бързи, но тва е като Юсейн Болт. И там на онова деликатно място не успяваме да я срешем. Стават топки, големи топки и по тях се лепят шоколадови гадости. Скоро я къпах и се шокирах. Свалих засъхнали акита от основата на опашката ѝ. Адски гнусно! Като са сетя къде е лежала и от колко време може да са там ми се повръща. Почвам да са плаша и че ако така ѝ се лепят може да стане и инфекция. Къпах я, на следващия ден задника ѝ пак мирише гадно. Понякога е леко подрискана. Спи на плочките в коридора. Гърба ѝ е в стената. Студено е там. Махаме я, тя пак ходи там. Там ѝ харесва. Не можем да я спрем. Сигурно заради това и се подрисква. Просто е ужасно. Ше я хванем някой път като е сънена и ще изрежем топките по опашката. Не знам какво да права с тоя проблем. Пробвахме с по-голям леген, пак става. Не е защото е още младо, то порасва и пак става. Явно е неволно. Ако са наложи бихме ѝ подстригали дупето. Не мога да живея в лайна. Извинявам се за гнусната тема. Просто не знам какво да права.:( Моля ви за помощ как да решим този проблем. Няма да махнем котката, вече сме направили своя избор. Котето е много красиво и добричко, но тия акани истории ми писнаха. Има ли решение този проблем? Каквото знаете казвайте. Ше съм ви много благодарен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 18 дни
hash: 491b4f6bbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Персийската котка може да бъде къпана веднъж на 2- 3 месеца и то само с подходящ шампоан за нейното PH.
Два пъти на ден им се почистват очите.
А дупето в такъв случай го забърсвайте с мокри салфетки след всяко изхождане. Следва сресване на мястото. Правете го нежно и спокойно, да го приеме позитивно. Вместо да я държите за предни и задни лапи (за животинката това е насилствено обездвижване, приема го за заплаха) давайте и в същият момент някое лакомство което да и отвлече вниманието, а който ще я бърше, с една ръка да я хване за козината на врата както правят майките им. През цялото време и говорете мило и спокойно. Задължително е е ежедневното сресване при тях.
Виж в животински магазин накакъв подходящ балсам заради топките козина които вече са се образували, да не се мъчи животинката от скубане.
Няма проблем че, ляга на плочките, козината си пази. .

 
  ...
преди: 3 години, 18 дни
hash: 57018cdf8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Според мен, постригвайте и редовно козинката на дупето и проблемните зони. Принципно е странно.. не се ли облизва там? Нашата всеки ден по 10 пъти го прави.
Не разбрах, но май и разстройство има? Ако продължава, заведете я на ветринар, да не е лепнала нещо.

 
  ...
преди: 3 години, 18 дни
hash: 97b81bd775
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Пълни глупости е писал номер 1.
Те защото мокрите кърпи са с тяхното рН... И котките се ближат, това да мирише на мокра кърпа ще я дразни и ще ближе, за да махне миризмата и ще се трови.
ПОДСТРИЖЕТЕ Я! Дори да трябва да я държите (ако я е страх), поне само ще я е страх, но няма да я боли като я скубете като я решите. А къпането може да прецака кожата и да хване гъбички, заради нарушаването на микрофлората.
Като сте си взели (такава) порода - ще я подстригвате, за да е нормално дълга козината, това е - елементарно.
А почистването какво му е гнусното - има си лопатки за пясъка и кофа за боклук.
Не виждам драма, освен честото ползване на ножицата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 18 дни
hash: 310d167b21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Малко епилация на дупето ще свърши работа ха ха ха

 
  ...
преди: 3 години, 18 дни
hash: 310d167b21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Просто скъсете космите около дупето и.

С машинка за подстригване/тример, но може и с ножица да се получи.

 
  ...


...
преди: 3 години, 18 дни
hash: fbe71f9873
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Мисля, че подходящото място да се пита не е тук, а ветеринар. И да-повечето хора са ти отговорили да я подстрижете. Но- заведете я на ветеринар за подстрижката и вземете продукти от там. Логичното нещо е да се свържете с ветеринар относно здравето на котката и съвети за козината и други проблеми.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 16 дни
hash: fb6858bdf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И моята има подобни проблеми и дълга козина. Подстригвайте краката отзад за ваше и нейно спокойствие, така ограничавате количеството на излизаните и погълнати косми, когато котката се почиства сама с език. Няколко съвета за това как да я подстрижете, без да се дразни много, поне аз така действам с моята косматка. Взех си машинка за подстригване, защото през зимата образува и фитили, колкото и да се реши редовно, просто има дълъг фин косъм. Та внимателно - с търпение и последователност, малко по малко отнемам с машинката, където е необходимо постригване, докато се храни. Тя е заета да яде и тогава внимателно, около няколко минути, имам време да свърша работата. Котките са страхливи същества, скачат от всичко, затова и на безобидна дейност като внимателно подстригване се стряскат и пускат нокти, съскат и др. А докато тя си мляска, на заден план за нея остава факта, че някой иска да я заколи с ножицата или машинката и вие си постигате целта без напрежение и за двете страни, най-вече котешката. Понякога един фитил отнема 3-4 хранения, така че стресът за котката е абсолютно избегнат ;) Друг съвет - ако ситуацията е спешна - завивате я с кърпа, като бебе например, някой друг може да помогне и да я държи в кърпата (целта е да не драска), докато я подстригвате или почиствате.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker