Според вас има ли група, контролираща света? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Според вас има ли група, контролираща света?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1976 пъти
Вярвате ли на това, че има някаква групировка, която е наднационална, чиито членове не са просто най-богатите хора в света, а са тези които печатат парите, влияят на начина на мислене на хората, проповядват различни идеологии и до голяма степен определя всичко случващо се по света и имат някакви планове за това на къде ще вървим.

Интересно ми е да разбера какво мислите и дали изобщо сте се замисляли, че тези които ни ги представят че ни управляват са нищо повече от едни пионки, а реално онези хора стоят в сянка и не искат ние да знаем за тях. Може би доста хора които четат това, ще си кажат какви са тези измишльотини и простотии.

Моите впечатления са, че действително има такава групировка с уговорката че не знам кои са те и какво точно целят. Има доста неща, които ме карат да си мисля че наистина тези хора съществуват и са отговорни дори за това, което се случва в момента.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 183bf30cdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Според мен няма точно групировка, но има корпорации, които изискват властта да взима решения в тяхна полза. Да контролират света чак не може би, но да речем се издействат закони в тяхна полза, водят се международни преговори в тяхна полза и т.н. Да речем един гигантски автомобилен концерн, ако обяви, че ще строи огромен завод в чужбина, както беше с Фолксваген, веднага се заемат цели правителства да преговарят, вкл. и на правителствено ниво. Кой знае какви договорки правят на тъмно за някакви лобистки закони и привилегии, каквито обикновения бизнес няма. А и тези политици нали някой трябва да ги финансира, не вярвам висшите политици да чакат на една заплата. Бойко например официално прибира 7 к заплата. Едва ли има човек, който да вярва, че това са му всичките доходи. Ами за предизборна кампания? Едно интервю в национална телевизия струва стотици хиляди, реклами, плакати, кебапчета, купени гласове отделно. Една кампания струва милиони левове. Бойко как ще ги плати с тия 7 бона заплата? Някой го финансира. А този, който го финансира, ще иска и нещо в замяна. Едва ли някой ще даде няколко милиона ей така безвъзмездно. После законите в чия полза ще са? В полза на спонсорите или на обикновени хора като мен и теб?

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 379e88f520
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Има хора с влияние. Влияние чрез корпорации, пари, закони, ресурси, лобистика и прочие. Както един политик има повече влияние, отколкото съседът бай Генчо, така и групи от хора с много ресурси и пари имат повече влияние от средностатистически човек.
Има и други типове влияние, например интелектуално.
Един философ, пистел, художник, артист може да повлияе и да промени съдбите на много хора.
Например през комунизма ни беше забранено да четем Солженицин и Оруел, редица други книги също не бяха удобрявани, за да не ни "промият" съзнанието.
Но има едно "но".
Тези групи от хора и корпорации са с разминаващи се интереси и са от различни идеологически лагери, както и от различни държави.
Замисли се авторе, в една стая от 10 души, няма как всички да са еднаквомислещи. Всеки ще има различни решения за проблемите, различни интереси, възгледи и прочие.
Така че тези елити няма как да са напълно обединени над една кауза.
Тоест аз съм на мнение, че не съществува този мастърмайнд, който контролира всичко. Няма как да контролираш абсолютно всички процеси на планетата Земя. Ти дори собственият си ден не можеш да контролираш, камоли пък живота на 7 милиарда души.
Чел съм и някои книги за проектите на ЦРУ, ами те половината са се проваляли...
Определено има хора и общности с влияние, но този мастърмайнд за който може би имаш предвид, за мен не съществува.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: f4e364eb87
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Защо имаш такива впечатления, авторе?

Не мисля, че има такава групировка. На някои хора им се иска да има. Например, има разни глобалисти, които точно това целят - глобален обединен Свят с глобално правителство, а местните правителства да бъдат просто про-форма, без почти никаква реална власт, или пък дори да ги няма. Европейският съюз е подобен проект в начален стадии още, при който все още си има национални правителства. Макар, че се говори отвреме-навреме как трябвало да стане федерация и тн.

Номер 1 е прав и за корпорациите. Те в повечето случаи подкрепят процесите на глобализация, а някои дори вземат активно участие в тях. Много корпорации подкрепят притока на емигранти, защото значи евтина работна ръка, например.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6a529c9b8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Една, която контролира света- Не! По-скоро са няколко. Всички знаят, че има богати хора, има по-богати и най богати. От най-богатите едните са в Русия, други в Китай, трети в Америка, четвърти Израел. И интересното е, че те не могат да се разберат дори за елементарни неща, а камо ли да контролират света заедно. Няма конспирация според мен, това е истината. Съществуват няколко свекърви и тъщи, които се карат и единственото нещо, от което се интересуват са пари и влияние, според определени регламенти. За тях е спорт, също както футбула.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: d302372d64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да, масони или подобна група от хора.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 14775d806a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не не вярвам

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: af3c10af73
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Съжалявам, но това е наивно. Няма (все още), слава богу, група от хора, която управлява света. Много групи от хора имат желание да направят това. От сблъсъка между тях се получава това, което наблюдаваме в момента. Не искам да звуча груба, но... защо осъзнавате това чак сега?
Машинката на капитала трябва да цъка, трупайки печалба и разширявайки се постоянно. За тая цел ни трябва едно консуматорско общество, което се създава изкуствено. Естествено, че има огромен медиен и всякакъв друг вид манипулация, който да ни докара до това състояние. Естествено, че вие нямате реална нужда от смартфон, но на вас ви е вменено, че ТРЯБВА да имате нужда.
Естествено, че компетентните мнения не са актуални, следователно те не формират обществено мнение и резултата е флагрантен.
Естествено, че социалните медии са средство за промиване на мозъци.
Според моето скромно мнение, въпросът, който Вие сте задали, не подлежи на съмнение дали вярваме или не. То Е така. Ние живеем в един прекрасен нов свят, в който робите сами се натискат да бъдат роби, дълбоко вярвайки, че живеят в най-свободния от всички възможни светове.
Без да генерализирам, защото всяка генерализация е опасна, в България (тъй като другите не ме интересуват) обществото стана 1. мързеливо 2. недисциплинирано 3. неграмотно 4. нагло. Съчетаваме това с нежеланието на човека да полага усилия за каквото и да е било (присъщия човешки мързел) и получаваме опасна социална прослойка, живееща на базови нагони, която Е клиентела за всякакъв вид управление или манипулация... Тази социална прослойка се нарича още лумпен-пролетариат (иска хляб и зрелища), която седи в основата на всяко робство.
"Който владее информацията, той владее света." - Ротшилд.. :)

Нещо, което един много мъдър човек ми каза: "Целият свят се ръководи от интереси. Даже и човешките отношения." Ако започнете да живеете спрямо този анонс, нещата рязко ще придобият повече смисъл и картината ще се избистри. И, по дяволите, имайте критическо мислене; отърсете се от тоя "ТЕ" комплекс; спрете с инфантилното мислене, че някой друг ви е виновен, защото то е ясно, че манипулации има, но никакво съпротивление не е дадено от нас. Че тия неща съществуват безспорно е така, но ако се оправдавате с тях, това просто показва, че вие нямате дисциплината, волята и мъжеството да се изправите срещу проблемите и да погледнете истината в очите. А тя е именно, че Аз съм си виновен.

Момиче на 17.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6b86e9bd7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Лихварите, по старому,
по новому банкерите,
те управляват парите и чрез парите се опитват да управляват света.

На един млад човек му е непонятно,
как преди 1989 г. за 10 000 лв заем връщаш на държавата лихва от 1%, т.е. общо 11 000 лв, днес това е немислимо.

Ако вземемте заем за жилище 100 000 лв няма да върнете 110 000 лв, а почти двойно, т.е. 200 000 лв.
Погледнете си разчетите.
Кой го наложи това правило на лихвата лихва и защо?
Защо всички ние работим реално за банките?
За каква свобода изобщо може да се говори, след като си заробен със заеми и задължения, а никой не поема отговорност човекът да има винаги работа, даже обратно.
Криза след криза, която пак си има цел и хора, които я предизвикват.

Банкерите са любители на войните, Хитлер е бил спонсориран от американски банки. Либия я съсипаха, защото искаше да има своя валута със залтно покритие.
Почти същата причина беше и спрямо Саддам.
Т.е. винаги парите управляват.
Доларът е петролен, затова държави с нефт са мишена на банкерите.

Но това е говорено, говорено, а изход , ... май няма ...
Има всъщност, но изисква силна молитва обединена, с една цел и енергийно може да се съсипе лихварската система.
Затова и се съсипва и Православието, затова ни се натрапват секти, порнография.
Погледнете в тоя сайт, колко теми са за порно, за ... знаете простотиите. А те не само не са градивни, те са разрушителни!

Така, че като начало, макар и не особената вяра в нашите духовници, самообразовайте се!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 5d895d2822
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Има толкова богати хора, че Илон Мъск ппред тях е като квартален магазинер. Тея хора са винаги в сянка, никога няма да видиш интереюта с тях. Имат толкова голямо влияние, че ни е трудно да си представим. Естествено такива хора дърпст конците на световните събития. Обикновено това наистина става зад маската на различни корпорации. Толкова много и толкова големи, че управляват живота ни. Затова съм голям фен на Fight Club филмът. Още преди почти 25 години се говори за това. Ние си мислим, че живеем, но реално животът ни е една илюзия сравнение с живота на такива хора.
Робуваме на марки, убеждения, моди и всяиакви други такива влияния, но сме просто една бръмка в системата.
Има петролни магнати в арабския свят, които притежават пари да изхранят цели континенти и да изкоренят всички проблеми доживот. Има банкери, които печатът буквално самите пари и решават кое как да стане. Не се заблуждавайте, че федералния резерв на САЩ има въобще някаква роля. Тук номер 1 говори за Бойко, но по съшия начин е бил спонсориран и Хитлер.
Как според вас се е сдобил с такова влияние за толкова кратко време? Ами като наливат пари в неговата партия от спонсори. Освен пари се сдобива и с цена информация, която му носи още пари . По същия начин и губи войната, след като се наливат псри в противника и е решено , че няма вече нужда от тази война. Общо взето историята не е това, което си мислим.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: e02517b124
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разбира се ,че има подобни групи

Някои дори изобщо не се крият , а си развиват дейността съвсем открито . Визирам - ОПЕК
стига да се разберат , за седмица могат да докарат цена на петрола от 1000, ако искат и 50 000 долара
Ако искат могат и да го дават без пари , както се случи преди година някъде , като се поскараха СА и Русия . Беше стигнал цена до минус 37 долара за барел
Разбира се не са го давали без пари , просто нямаха къде да го складират вече от свръхпредлагането и се стигна до такава аномалия
Не е било да отиде човек в бензиностанцията , пълни 20 литра и ти плащат 40 лв :)))))

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 859485e36f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До 5

Нещо по-конкретно? И колко "масони" точно познаваш?

До 7

Половината ти тема е затова, че има хора, които контролират нещата, но не били единна глурпа и казваш слава Богу (защо?), след това цитираш цитат от непознат човек, ама бил мъдър, все едно трябва да сем запознати и да означава нещо (само не ми казвай, че е даксла ти по физическо ...), а след това ни казваш, да престанем с "инфалнтилното мислене", че нямло "те", че се оправдаваме. Темата е за "има или няма", а не "има ли такива, които ми скапват живота".
Или може би не следваме съвета ти за критично мислене.

"А тя е именно, че Аз съм си виновен."

Чакай ... не беше ли момиче?

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 82de3c93a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Така наречените тайни общества управляват хора като Путин, Байдън, Меркел и т. н.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: fc4eb98409
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   7 - съмнявам се да си момиче на 17,по-скоро си един дърт герберски трол на заплата на който му е платено да оправдава мръсотиите и гнусотиите,надробени от световния елит и да изкарва мръсниците,които са ни вкарали в това положение невинни а нас -виновни. Ами не,герберско тролче,точно обратното е,колкото и да не ти се иска. Ние,обикновения народ,изобщо не сме виновни за нищо,а са ни виновни една шепа от 10-20 дъртофелници-милиардери ,държащи всичките пари и активи на света,и те са ни докарали на тоя хал,и те са не само Ротшилд,а и Рокфелер,Сорос,Бил Гейтс,Обама ,и много други за които още не знаеш. Ние не сме наивни,ти си наивно,и то доста много. Наивно,сляпо,тъпо и глупаво като овчица. Но не те виня,сигурно вече си и чипирано от Илон Мъск и си програмирано да си мислиш каквото те ти кажат,за вярно. Надявам се само световния елит,съставен от група дърти мумии да изпоизмре до 10-20 години и ако няма надежда за нашето бъдеще,да има поне за бъдещето на нашите деца.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 0acb2eefd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Да, 13- те фамилия...
Но сега се сменя световната администрация (преврат) та да видим какъв ред ще наложат, явно успяват с плана щом стигнаха дотук.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 903cad5e64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Има много групи и различните фракции се борят помежду си за влияние, но на най-високо ниво всички се отчитат на един господар (надявам се е ясно, че последното има символично значение, а не буквално).

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: c6cbd4c4a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Аз лично съм почитател на теорията на конспирациите и твърдо вярвам, че в света съществуват определени "елити", които си имат доста стройна система какво трябва да се случи със "стадото" и си е следват от поне 2-3 века.
Както казаха и преди мен, тези хора са неизмеримо богати, почти непознати на световната публика и никога няма да видите някакви интервюта с тях. Може би най-известната личност, която доста хора познават е Джордж Сорос, но според мен той е по-скоро някаква пионка, която се използва за пред хората.
Много често тези хора се наричат "съвет на 13-те" - името идва от името на 13 фамилии, които са на самия върх на йерархията. Най-влиятелните са Ротшилд, СаксКобургГота (Уиндзор), Рокфелер, Варбург, Плантагенет, Дж. П. Морган и др. Който се интересува, ще ги намери. Поинтересувайте се и кой притежава Федералния резерв на САЩ - ще откриете същите герои. Тези фамилии притежават почти всички от световните топ 50 корпорации (и всички топ банки в света) и по този начин, на практика владеят целия паричен ресурс в света. Представете си за каква точно власт говорим!
Тези хора са си написали какво целят да постигнат в света - докрината е широко позната като "Нов световен ред" и даже си я увековечили на един голям гранитен паметник в Елбърт, окръг в щата Джорджия, САЩ. На който му е интересно, ще прочете. Те си имат свои организации като ООН, МВФ, Европейския съюз, Световната здравна организация, Билдерберг Груп, Трилитерална комисия и т. н.
Дотук всичко, което казах е широко известно и, бих казал "банално". Наскоро, обаче, ми попаднаха материали, които направо ме потресоха. Попаднах на едно филче в тубата, в което един холандец на име Роналд Бернард, който се описва като бивш банкер, работещ за Илюминатите, разказва изключотелно фрапиращи неща на какви събития е присъствал. Описанието му сякаш е извадено от филма на Стенли Кубрик "Широко затворени очи". Той описва тези хора като сатанисти, които периодично се събират, призовават демонични същности и извършват човешки жертвоприношения, включително и на деца. Гледайте разказите на този човек - крайно любопитен материал както за религията им, така и за финансовите им методи.
И на последно място - за мен, най-странната част от ситуацията с тези хора, са отношенията им с т. н "извънземни" на земята. Това е огромна тема сама по себе си, но е достатъчно само да се спомене, че все по-често се чува, че от много повече време, отколкото можем да си представим, човечеството в лицето на тази група хора, има контакт и дори дипломатически отношения с няколко извънземни цивилизации.
Ще спра до тук, за да не разводня нещата. Тази тема е наистина твърде огромна, за да се изчерпи в един пост тук.
Съветът ми е всеки четящ да не взема това, което казвам на доверие, а просто да се огледа в събитията, които ни се случат и да се помъчи да направи свой собствен анализ. Не вярвайте сляпо на нищо, гледайте и мислете.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 903cad5e64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Коментар 7 със сигурност не е написан от 17 годишно момиче, според мен това е провокация на автора на поста. Така или иначе няма никакво значение дали е тя, той, или то. Информацията няма пол, нали? Хората, които се занимават с глупави детайли и дребнави заяждания, вместо просто да вземат каквото им е нужно от едно изказване, без значение кой го е написал (Драган, Петкан или Тотка), никога няма да стигнат до истината.
И да, ясно е, че в процеса на пробуждане първото нещо, в което едно съзнание се забива са конспирациите, но и това е старт. 7 е прав, че всеки чака някой да го оправи, а никой не гледа себе си. Каквито и групи да се опитват да ни управляват и манипулират (а такива има много), ако ние не им позволим нищо не могат да направят. И няма за какво да им се цупим, че се пробват.

Поздравления за автора на темата, че се е замислил за някои по-различни неща от това какво казват по новините, дали половинката му изневерява и какво да сложи на масата!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 91c689af95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Начина на мисленето ми никой не може да го промени. А от короната сега никой на света няма полза. И да има такива хора, какво от това? Живей си живота и не се затормозявай.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: d8980ef02e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Никва група не ми трябва. Сам самичък го контролирам.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: ccb5167dba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Тайните общества не управляват света. Череп и кости, Илюминати, Розенкройцери, Ционисти, Масони и прочие... всички те са изпълнителните звена на 13 те. Наричат се "контролери". Но дори и 13те не управляват света, те са просто "архитекти". Те само се кланят на разни извънземни, които просто ни завиждат и затова искат да ни затрият. И го правят вече над 2000години, от времето на Христа и римската империя, че от преди това. Мислите си, че Дейвид Айк е луд? Мислите си че ковид е плод на прилепи и наистина телевизиите и правителствата ви желаят здраве и благополучие?
Има едно ниво от "програматори", които както казва но. 7 имат за цел да втълпяват на робите какво да искат. Те самите не са роби, те са корпорациите.
Или на кратко какво представлява пирамидата :
1. Роби - хора, правителства, учени
2. Програматори - корпорации
3. Контролери- тайни общества.
4. Архитекти - 13те, които са "богоизбрани" от времето на древен Египет. Жреците на планетата
5. Всевиждащото око на Хор- прочетете съответната литература. То ни управлява..

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 37075a55d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Еврейските кланове които живеят в Ню Йорк контролират западният свят според мен.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker