Социопатка съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Социопатка съм
преди: 3 години, 13 дни, прочетена 1406 пъти
Никога не съм обичала хората, имам нещо между личностново и гранично разстройство, плюс шизоидно, работя от дома, нямам гадже и приятели. Вечно съм сърдита, гневна, начумерена. В постоянен стрес съм, имам дереализации и деперсонализации, дори халюционации. Не мога да издържам, само се напивам. Често избухвам в гняв, удрям, чупя. Като малко крадях, биех се, биех хората. Не ми пука за другите, но и себе си не обичам. Просто не виждам какво общо може да имам с другите? Какво общо имам? Защо трябва да живея сред хората? Защо? Нищо не ми носи удоволстве, даже не говоря, не мога и филми да гледам. Емоционално нестабилна, страх от изоставяне, ниска самооценка, самонараняване, доста съм имплусивна, не знам как да общувам. И трима психиатри ми поставиха диагноза емоционална нестабилност и психопатия. И съм много ЗЛОБНА. Като чух диагнозата, ми причерня. Още повече че си нямам никого и няма кой да ме подкрепи. На всичкото отгоре хората са си изградили една лоша представа за социопатите, че сме чудовища и серийни убийци, а не е така, дори самите психиатри ни линчуват, който и сайт да отворите, ще видите, но истината е, че нищо не знаят! Няма кой да ми помогне. Престанете да ни съдите, просто всичко написано е лъжа! Аз съм много емоционална, чувствителна, но всеки се държи зле с мен, игнорира ме или ме малтретира. Имам силно развита съвест, но просто не разбирам околните, нищо не ме свързва с тях. Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 12 дни
hash: 5ea32588c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Как би описала своята силно изразена съвест? В какви ситуации най- силно се провокира реакция на съвестта ти и как я изразяваш обикновено? Емоционална, чувствителна в какви ситуации- смяташ ли че, когато егото ти е наранено? Умееш ли да симулираш/ копираш емоции? Умееш ли да разчиташ емоции на хората по промени в лицева мускулатура, поглед?
По естествен път ли си зачената? Знаеш ли си кръвната група и тези на родителите ти?
Въпросите ми са съвсем сериозни, ако искаш и се чувстваш ок, отговори.

 
  ...
преди: 3 години, 12 дни
hash: eba0061ddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Ако имаш финанси , започни да ходиш на психотерапия . Намери си психотерапевт , на когото можеш да се довериш и да споделяш честно , за да можете заедно да стигнете до същността на проблема ти .
Отделно от това , започни да общуваш с хора и да излизаш на вън .В мрежата можеш да си намериш хора със сходни интереси и така да изградиш отношения .Ако , обаче , непрекъснато се затваряш в себе и в къщи , това ще има дълготрайни , негативни и прогресиращи последици , докато съвсем истерясаш . Не допускай животът ти да се развива в тази посока .
Не пий алкохол , защото той е депресант в по-големи количества .

 
  ...
преди: 3 години, 12 дни
hash: 8bcfdbb682
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Подозирам, че историята е измислена, но за всеки случай ще коментирам сякаш не е.

Е не си по-лоша от акушерката, която преби бебе.. примерно. Такива като нея не се самонараняват, а би трябвало...

Ти просто наистина си много чувствителен човек. Като малка вярно си постъпвала глупаво, но сега вече не правиш такива неща, нали. Значи все пак израстваш, развиваш се. Има разумност в теб.
Чети повече книги - психологически, философски, някаква художествена литература, която ти допада, намери си някакво хоби. Не трябва да ти пука толкова от хората. А за злобата - тя дърпа назад много хора, затова е добре да се опиташ да я преодолееш. Успех и по-спокойно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 12 дни
hash: 9c8de70260
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Щом осъзнаваш, че имаш такъв проблем, значи можеш да се справиш с него! Започни да опознаваш себе си повече и хората около теб. Не забравяй, че притежаваш много ценни качества, които много малко хора притежават- самодостатъчна си си!
Чети повече и практикувай. Според мен след година-две ще си си намерила някого, просто бъди дружелюбна, дори и да не ти идва отвътре. Опитвай се на сила, за да ти стане, като навик и според мен до някаква степен ще промениш себе си за определен период от време. Иначе нищо не можеш да направиш, това са черти от характера ти, които само могат да бъдат замаскирани, но си остават вътре в теб. Успех и бъди повече усмихната! :)

 
  ...
преди: 3 години, 12 дни
hash: 202ed1e44c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Хубаво е че осъзнаваш проблема авторке. Това е първата стъпка в решаването на проблема. Другата е да отидеш на психотерапия. Щом хората имат лоша представа за тебе дори и след като се оправиш ти препоръчвам да започнеш отначало, като се преместиш в друг град/държава.

 
  ...


...
преди: 3 години, 12 дни
hash: b29fe8148a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Тук сигурно доста хора ще кажат, че съветът ми е старовремски, архаичен и прочие, но все тая. Прочети Новият Завет. Нищо няма да изгубиш, ако нещо намериш за полезно - супер, ако не - не и толкоз. Както казах нямаш какво да губиш, не мога да повлияя на свободанатата ти воля, ти си решаваш, за това сме създадени свободни хора. Първо препоръчвам да прочетеш Евангелието според Йоан.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 12 дни
hash: 75857ea161
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Авторката:
Благодаря за съветите и човечността!
Да, излизам, виждам се с мъже, усмихната съм.
Чета много

 
  ...
преди: 3 години, 11 дни
hash: d61982d1ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не си нито психопатка, нито социопатка. Категорично не вярвам психиатър да ти е поставял подобни диагнози. Би било свръхневежество. Те нямат подобни терзания.
За граничното разстройство на личността – по–вероятно звучи. Това сама ли си го диагностицира? Споменаваш го в началото, но не като диагноза от психиатър...

 
  ...
преди: 3 години, 11 дни
hash: 5e31e2cbf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   целия ти проблем се състои в това че не обичаш себе си, чети книги за личностно и духовно развитие и когато израстнеш ще си промениш гледната точка. Аз имах подобен проблем и просто се изправих срещу него и победих, след което значително ми се повиши самооценката и от там отношението към околните, иначе също като теб в голяма част от времето си седя вкъщи самичък с компа и си говоря с двама до трима човека които са ми приятни и знам че ми мисля хубавото.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 дни
hash: f971257442
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пич, време е да спреш с провокациите и да се захванеш с това неуловимо и непонятно занимание за теб, наречено "личен живот".

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 08594d6fb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не смятам, че си изрод или зла по природа. Даже ще призная, че си права за разликата между вас и психопатите. Наистина сте по-добра тяхна версия и не бива да ви смятат за еднакви. Но и сама знаеш, че не сте като масовката - усещаш го вътрешно. Не е нужно да ми отговаряш - не го очаквам и не целя да започваме диалог.

Лично аз не бих те подложил на "свещената война срещу всеки, когото не харесваме" - детинско и безсмислено е. Просто аз не бих могъл да живея под постоянен стрес в обкръжението на някой толкова непредвидим, защото буквално ще трябва да съм нащрек всяка една минута, а това е уморително. Ти си кутия, пълна с изненади, ако ме разбираш - и добри, и лоши от гледна точка на наблюдателя. Това не те прави задължително лоша - поне не по-лоша от пича, с когото ще спорим на тема политика или футбол. И с него не бих прекарвал много време, а няма твоята диагноза и съответно други хора биха се радвали да са с него.

Поне от моя страна няма проблем с теб - няма да те соча с пръст, но и няма да бъда около теб, подобно на хората от различни държави, които няма да засечеш никога на живо. Ти си такава, каквато си. Каквото и да направя или кажа, то е без значение. Ироничното е, че ти самата съзнаваш наличието на делюзии и деперсонализации, а онези, които ще тръгнат да ти крещят колко си лоша и да те уязвяват всячески в опит да се покажат като голямата работа не осъзнават, че и те халюцинират. Срещу кого воюват тези хора и той знае ли, че е във война? Последното е доста важно, защото война, която водиш сам е... най-малкото безсмислено занимание!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker