Предимства и недостатъци? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Предимства и недостатъци?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1323 пъти
Здравейте! Ще ми е интересно да чуя вашите отговори. Кои ваши черти в характера отчитате като предимства и кои като недостатъци и защо?
Аз ще започна първа - считам, че едни от най-големите ми предимства е, че съм добронамерена, честна, всеотдайна.
А като недостатък (сигурно са около 100, но ще се огранича до 3) - първият е, че постоянно съм недоволна и се оплаквам от нещата, вместо да помисля и ако не мога да ги променя, то поне да ги приема..
Вторият е, че доста често се сравнявам с другите и се обезкуражавам от техните успехи (не знам защо не ми действат мотивиращо)...
Третият е, че се сърдя постоянно, приемам нещата твърде лично, паля от раз :D
Вие сте на ход :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 6279dc9d16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Голямо предимство е да имаш критично мислене, а недостатък - да си наивна.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 4924af747f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Моите предимства са, че съм преживял различни трудности, които са ме изградили като човек. Научих се никога да не се отказвам от целите си и да бачкам здраво, докато ги постигна. Също така имам чувството, че ментално съм пораснал преждевременно и имам съвсем различни виждания за живота и амбиции от моите връстници. С нагласата съм, че колкото по-трудно ми е сега, толкова по-лесно ще ми е после и бачкам за целите си, докато моите връстници ги интересува предимно най-новата чалга песен (няма лошо, и аз слушам), от къде да си купят трева и с кой да се сбият.

Моите недостатъци са, че съм много честолюбив и за най-малкия повод обръщам внимание на различни м*рши, които са без значение за мен. Адски много ме вбесят хората без гръбнак, морал и достойнство, които се въртят на където духа вятъра. Друг мой недостатък е, че съм изключително отмъстителен и не се усещам, че прекалявам когато някой ми е дал повод.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 93709828cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Честно казано не виждам защо трябва да си търсиш лошите черти. Така или иначе всичко е субективно. За мен, например, всеотдайността е вредно качество, защото се раздаваш за другите, вместо за себе си, а най-вероятно тези други нямат нужда от такава отдаденост. Това е форма на себесаботаж. Отрицателните, които си посочила са лесно поправими, ако решиш, че искаш да се промениш. Прави ти чест, че си ги осъзнала, малко хора са способни да се погледнат отстрани.
Що се отнася до мен - аз се радвам, че съм успял да намаля драстично поведението на жертва, което е присъщо на 99, 9 % от хората, само дето малцина го осъзнават. Радвам се, че се обичам такъв какъвто съм и слабо се влияя от мнението на другите. Също - като се върна назад не бих променил и една секунда от живота си - смятам, че всичките ми избори са били правилни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 97f38139d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   2., би ли ми обяснил как точно това, че ти е трудно "сега" гарантира, че ще ти е лесно "после"? Сериозно питам, опитвам се да разбера на какво почива този тип мислене.
Примерно учиш здраво - но професията, която си избрал, не се търси. Или правиш собствен бизнес, но нещо се случва (конкуренция, рекет). Въобще неща, независещи от теб. Това само като пример. А "трудният живот" води и до "разбити нерви". Как би коментирал това, интересно ми е, ако искаш - отговори...

 
  ...
преди: 3 години, 29 дни
hash: 62b5885c96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От 2, Под това разбирай, че колкото повече инвестираш в себе си, колкото повече се развиваш в различни сфери и се изграждаш като личност толкова по-лесно ще ти е нататък в живота. Много е лесно само да се мрънка, че този и онзи са виновни за това, че ти нямаш никакво развитие. Аз съм с нагласата, че всичко в този живот си зависи единствено от мен и че няма да чакам на поредния спасител да ме "оправи", с извинение. Давам ти пример, на 21 години съм придобил достатъчно знания в сферата в която уча, че мога да си позволя да си стоя в нас и да си бачкам от компютъра. Извън това, което все още уча разбирам доста добре от коли, компютри, електроника, знам на отлично ниво Английски и на много добро ниво Немски, постоянно се интересувам от всичко случващо се по света, общо взето ми харесва да надграждам във всички аспекти и да имам обща култура за колкото може повече неща. Да тръгна ли да ти описвам моите връстници с какво си запълват времето и какви неща са им най-интересни или можеш сам да прецениш, като излезеш навън и се огледаш малко? За съжаление хора като мен в нашата държава са определени като смотаняци от същите онези, които в един момент осъзнават, че не стават за някаква по-сериозна работа и държавата им е виновна за тяхното положение. Естествено могат да се случат и много непредвидими неща, както коронавируса. До вчера да си имал страхотен ресторант, но от днес да се чудиш как да си плащаш кредитите, тези неща обаче клонят към графа вероятности, надявам се, че си разбрал какво по-точно имам предвид от написаното по-горе. Не знам кой ще тръгне да учи нещо, което не се търси. Обикновено това са хора, записващи някакви специалности от типа мениджъри, управители, индустриален дизайн и някакви такива дисциплини колкото за дипломата, след което бачкат нещо съвсем друго от по-общ характер. Относно трудния живот си прав, но тук зависи вече каква психика имаш и дали ще се надградиш като личност или ще се предадеш на течението.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker