Как става така? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как става така?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1221 пъти
До преди месец бях пълен с енергия, виждах голяма перспектива пред себе си и бях супер мотивиран. Да живея, да работя, да тренирам, да се развивам. Просто кипях от енергия, бях усмихнат, забавен, комуникативен. Виждах положителна промяна, виждах светлина в тунела. А сега.. не. Разделих се с едно момиче преди месец и от тогава не виждам никакъв смисъл в живота си. Преди това имах и още няколко неуспешни връзки и просто това беше черешката на тортата. Загубих всякаква перспектива. Сякаш всичко, което правя няма смисъл. Не ми се учи в университета, напуснах работа, пропуших цигари. Просто наистина се чувствам ужасно и не знам какво да правя. Наистина нищо не ми носи радост. А преди това усещах огромна перспектива пред себе си. Дори ми минават мисли за самоубийство. С някакъв бърз метод, с който да не усетя болка. Защото съм болен и от години се измъчвам и вече ми писна, заради тази болест, която имам отслабнах много, вече не съм толкова привлекателен, колкото бях. Преди време имаше романтичен интерес към мен, а сега просто виждам, че няма. В ужасно състояние съм, може би никога не съм бил в такова. Дори в миналото аз съм помагал на други в такова състояние да излязат от него, а сега не мога да помогна на себе си. Дори не вярвам, че мога да се оправя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 88af7968bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Съжалявам за това. Виж, смисълът на живота не е безкрайното удоволствие, предполагам знаеш. Всъщност, никога не е бил - в последните години ни го натрапиха, заедно с идеала за красота. Търсим връзка с някого както търсим някой готов продукт в супермаркета - по възможност, да бъде годен за незабавна употреба и да предполага последващата утилизация без последствия...
В миналото човек е намирал стойността си по друг начин, именно страданието е онова, което осмисля живота ти, ако вярваш, че има нещо отвъд него. Неслучайни тогава човек могъл да върши велики дела, докато сега цялата ни култура е немощна, изродена... Някой да е построил нещо, сравнимо по заряд на катедралите, или на симфония, или на платно на някой майстор? Да търсиш утеха на неминуемото страдание във високата култура, дори - животът ти да бъде култура сам по себе си...

Ако по-конкретно, мислиш ли наистина, че романтичният интерес зависи единствено от твоите външни действия? Нима някой като го удари живота, влюбването, харесването, има някакъв избор? Ще се ожени, че и деца ще има и ще го налазят! И пак ще намери за какво да се депресира и да се оплаче... Много по-важна е съвестта ти, живота ти да има стойност, да не го оставиш да се превърне във физиология, както ни подлъгва масовата култура, със своите отровни ябълки - тези нереалистични “светогорски” (холивудски) идеали за красота т,н. ,,, които всички искат да ни хванат в капана си!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7bc269339e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Е каква е болестта? Ако можем да помагаме с нещо?

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: c7e2580a59
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Имам рани по хранопровода, хроничен атрофичен гастрит и гастроезофагеална рефлуксна болест 3-та степен, предпоследна степен преди рака. Когато ям изпитвам огромна болка. По тази причина съм намразил повечето храни, защото ги асоциирам с болка. Малкото храна, която изяждам организма ми не може да освои всички хранителни вещества и най-вече магнезият и B12. Това е една от причините да се чувствам освен всичко останало и депресиран. На 30 съм и просто наблюдавам своето падение, без да мога да направя нищо. Чудя се дали да го завърша в някаква борба и мъчения, в която виждам с очите си как всички се отдалечават от мен или да го приключа с хубавите си спомени досега, които не са никак малко. Не ме е страх от смъртта, а и все пак съм живял не малко досега. 30 години не са малко. През войните младите мъже са умирали на по 20-25. Така или иначе ще умрем всички. Просто имах големи амбиции и вярвах в потенциала си, вярвах, че мога да постигна големи дела и сега просто не мога да гледам как се отдалечавам и се затривам, как хората ме избягват и оставам сам

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 27a3b3bde0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Съжалявам за горчивия ти опит, но точно тези преживявания ни учат на най-много и ни помагат да се опознаем сами. Ако считаш, че не можеш да се справиш сам, потърси помощ от близки или от специалист. Не е срамно, на всеки може да се случи, няма застраховани.
Външността ти не е такава по твой избор, аз също отслабнах много заради заболяване и се чувствах отвратително с месеци, близо година. После си дадох сметка, че е време да приема обстоятелствата и да започна да се грижа за себе си по-добре. Направих го и не съжалявам. В този период научих, че външността ми не е всичко, което притежавам и че малко хора са около мен единствено заради нея. Не ти трябва някой да те харесва не за друго, а защото имаш секси тяло и страхотни плочки. Не е изключено да си върнеш и старите килограми, просто няма как да се случи с вманиачаване, става само с търпение. любов и усилия. Колкото до твоята бивша, нека си остане бивша, така сигурно е по-добре. Надали искаш да бъдеш с момиче, което не иска да бъде с теб... трябват ти взаимни чувства, а не просто гадже. Разделите се преодоляват, но никой не го е направил докато се е наказвал (цигари, напускане на работа, нежелание за учене). Хайде, стига. Няма да я впечатлиш като пуснеш живота си в канала. Все едно случилото се последните години не ти е достатъчно, че и сам си сипваш още помия, наказваш се и се тормозиш. Защо така? По-добре си измисли цели и започни да работиш по осъществяването им.
Бори се за себе си, не се подкопавай!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 0f2bb0de9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Явно не си типа самотник. Намери си ново гадже в Ти дър. Самотата не е за теб. Може да не е идеалната за теб, но веднага ще излезеш от депресията.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker