Пишете ли по форуми, например за да питате нещо? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пишете ли по форуми, например за да питате нещо?
преди: 3 години, 6 дни, прочетена 1117 пъти
Надявам се да публикуват темата ми. Преди 10 години се регистрирах в един форум за майки. Не ми се иска да му пиша точното име, но предполагам се досещате. Тогава там потребителите бяха много заявливи. Спомням си че направих запитване и вместо да отговорят, те започнаха да се присмиват, да обиждат, а когато се защитих започнаха да се защитават една друга /личеше си, че се познават, после четох постове че си ходят по срещи и т.н./ След това без никаква причина ме баннаха. Направих си нов профил и след малко ми изписа, че съм банната завинаги поради мултиакаунтинг. Което беше много странно. Мина доста време, от личния компютър не можех да се регистрирам, но от телефона да - защото ай пи то ми е динамично. Бяха минали 10 години и хората не се заяждаха така, дори бих казала бяха доста отзивчиви. Но без да исках се логнах с профила от личния компютър и ме засякоха и ми изписа "профила е баннат завинаги заради мултиакаунтинг" и отдолу пишеше никнейма ми отпреди 10 години. После, като влизам през телефона не ми пише, че съм банната, стига да съм се отписала от профила, който са баннали. Правя нов опит - регистрирам се, всичко окей и след няма и 10 секунди пак бан. Така и не разбирам какво им направих на тези хора. И ми прави впечатление, че ме банват по-бързо ако пиша в една тема, която подозирам използват за скрита реклама, зашото вътре се разписват само абонати с по 50 000 мнения, които са много на ти с едни скъпи продукти, които се продават само на едно или две места в БГ. Не знам, може да си въобразявам, но ми е странно как първо ме обиждат, после извъртат и изкарват мен виновна и накрая ме банват.
Имате ли опит с бг форумите и моля споделете? И не само БГ, мисля че това го има навсякъде, аз лично не пиша другаде, само там опитах и това ми е опита.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 дни
hash: da77686e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Мила, и тук не е по - различно прочети повечето теми и ще се убедиш. Често ми се е случвало понякога вместо подкрепа да получа обиди и нападки други хора също, някои от които все още невръстни деца. Според мен не си губи времето по сайтове искай съвети от близките си хора и се радвай на живота.

 
  ...
преди: 3 години, 6 дни
hash: 68bc93f6bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Писала съм, имала съм няколко акаунта, не са ме банвали.Но може и да е било след преинсталиране, не помня вече.
Но друго съм забелязала - има ли 2-3 негативни коментара и всички надолу стават такива. А ако са 2-3 позитивни, негативни се появяват задължително. Аз лично винаги си казвам мнението, независимо какво има преди мен като коментари, но явно повечето хора не са така...
И, да, има го това, че са приятели и се подкрепят - дори да не са прави.

 
  ...
преди: 3 години, 6 дни
hash: a186b74358
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не се занимавай с тия изтерясали лелки, та да не станеш като тях. Има шанс все още. Нито детето ще си гледаш по-добре с техните съвети, нито жиовтът ти ще стане по-добър.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 дни
hash: ce578d5be2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Има подобен неприятен опит с два-три български форума. Преди доста време в един форум за компютърна графика се представих с мои неща: веднага започнаха едно след друго негативни мнения, колко съм зле, колко съм некадърен, стигна се до откровени подигравки и обиди. Никъде не съм претендирал, че съм най-добрия, но работите ми имат качества и това, че се изля толкова помия по мен ми се стори преднамерено. Един високомерно ми заяви, че не съм бил на достатъчно високо ниво за този форум. Потърсих във форума негови неща, копирах ги в темата ми и попитах това ли е високото ниво, за което говори? Можеш да си представиш, че не беше. Веднага ми заключиха темата. Не можело така да се сравнявам, трябвало да приема каквото ми се казва. Пуснах нова тема, за да поискам обяснение, самият модератор отговори, че онзи бил във форума, защото е "готин" и добави нещо от сорта да не се отварям много. След което ми изтриха профила, а аз повече не се сетих за този форум.

Съвсем наскоро, преди две седмици, запитах нещо в един планинарски форум. Веднага се появи някакъв, който ме обвини, че съм правел скрита реклама. И продължаваше, каквото напиша, той веднага е първи да отговори как нищо не разбирам и включва нови обвинения и подигравки. Питах на лично съобщение друг човек и разбрах, че всички се познават, били са на форумни срещи. Понеже се познават, неговите глупости не се трият и той не е санкциониран. Накрая като видях, че не спира, го напсувах и се отказах от този форум.

Още една случка във форум за строителство и майсторене. Питах как да оправя един теч към съседа ми отдолу. Почнаха се едни нападки, как трябвало да го оправя иначе съм заслужавал съд и дори бой. Е, нали за това питам?!

Мисля, че във всеки форум си има едно ядро от твърди потребители, които се познават помежду си, а най-вероятно и с модераторите, ако са правили срещи на живо. Затова такива хора си имат форума за техен терен, на който са сигурни, че няма да получат санкция за поведението си и затова си позволяват да прекрачват някои граници, които съм сигурен, че на живо ще помислят добре преди да преминат.

И още нещо, струва ми се, че е деликатно и дори опасно да искаш съвет от други хора. Като си припомня какви съвети съм получавал и в интернет, и на живо, си давам сметка, че е трудно някой да даде достатъчно добър съвет, който да ти помогне в твоята ситуация. Правилното отношение е да търсиш повече информация и по-малко съвети. Животът на всеки е уникален, колкото и привидно да си приличат. Малко хора имат интелектуалната способност да надминат личното отношение и да бъдат достатъчно обективни, за да дадат съвет, приложим за някой друг.

 
  ...
преди: 3 години, 5 дни
hash: b385da91d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   На онзи форум отдавна му се носи лошата слава и последно време много хора се оплакват от изтрити коментари. Аз нямам регистрация, но съм чела разни теми, защото каквото и да потърсиш в гугъл, първите ти резултати са от форума на майките.
Мисля, че не ти трябва да се бориш за профил там. Защо ти е? Вярно е, че там се намират и много адекватни коментари, но те са между заядливи отговори и тайни реклами. Във всеки форум се трупа напрежение, включително и тук, но ако нещата са извън всякакви нормални граници, по-добре не се занимавай.
Колкото до въпроса ти- да, понякога търся съвет онлайн, но се случва изключително рядко и все са дреболии (мнение за книга, за шампоан и тн.).

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 дни
hash: 7f56a79e43
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Здравей, знам за този форум, за който говориш и искам да ти кажа, че той пет пари не струва. Докладват се взаимно, обиждат се взаимно, мразят се взаимно. Веднъж се шокирах как обидиха една жена, която просто искаше да потърси съвет и помощ, а те я обиждаха за правописа и и дори споменаха, че е от ромски произход, а тя нямаше нито снимка нито нищо. Бягай далеч от този форум и най-добре се допитвай за съвет от близки и приятели.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 дни
hash: 800d33b956
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Не. Чета тук, за да видя докъде е стигнало нивото на българина. Смятам, че е по-добра опция от платените социологически проучвания.
Прави ми впечатление, че повечето хора имат сериозни проблеми със самочувствието и търсят обществено одобрение за постъпките си. Те нямат капацитета да си решат проблемите сами и предимно мрънкат. Всичко е против тях и все някой друг им е виновен.
И естествено повечето коментари към тях са нападателни. Подобни нерешителни хора просто като магнит привличат всякакви вербални агресори. Признавам, че и на мен ми се е случвало да нападам такива автори - те просто си го търсят. В истинския живот щяха да получат игнор или някой и друг шамар.
Аз лично не виждам никаква причина да търся съвети от хора, които не ме познават и нямат обективен поглед върху ситуацията. Всички дават съвети, които смятат, че са добри за тях. В много случаи - резултат от възпитанието им и социалното им програмиране (пример - изневярата е лошо нещо). Да, ама хората са различни и имат различни ценности и морал, така че няма как някой чужд човек да знае кое е добре за мен.

 
  ...
преди: 3 години, 5 дни
hash: 457eed9d03
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Като цяло на Българските форуми им се носи лошата слава, че като питаш нещо ти обясняват колко си тъп, най малкото че в тия форуми си има едни кибици, който явно нямат работа и висят 24/7 да тролят и спамят, и се познават и с Админа или Модовете, така че за това вече хората не се обръщат към форуми много много!

 
  ...
преди: 3 години, 5 дни
hash: 6cee5f5292
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Бгмама е бгкокошарник. Свърталище на някакви комплексирани женици, които се вихрят като че ли кралски особи във форума. Смятам, че този форум е една мега гранде тъпня, освен това модата му мина има едно 10 години.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 дни
hash: c36ccfd041
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз веднъж харесвах едно момиче и исках да я сваля, пишехме си, обаче не ми се получаваше. И реших да попитам в един пикъп форум къде греша. Не ме бива с жените, никога не съм твърдял обратното, но поне имах желание да се подобря, защото момичето ми харесваше. Регистрирах се, постнах чата с цел да ми посочат грешките и да ми дадат някакъв съвет евентуално и започнаха да ми се подиграват с неособено лицеприятни думи, коментираха ме помежду си по доста брутален начин. А аз на никого нищо лошо не бях писал, просто питах къде греша и помолих за съвет. Нали затова е форума - да се пита. То е ясно, че ако бях голям сваляч, нямаше да съм опрял да питам по форумите.

Все пак не им отъврнах на нападките, а само помолих да се придържаме към темата. Тези думи бяха приети доста враждебно и започнаха явни обиди към мен, разбира се никой не беше санкциониран, даже всички се толерираха. И всички се нахвърлиха вкупом срещу мен и се защитава взаимно. Бях изкаран най-голямата утайка, само защото съм помолил да не се отклоняваме. Аз втори път помолих най-учтиво, обаче обидите продължиха с пълна сила. Демонстрираха и някакво явно превъзходство на мой гръб, а аз видите ли колко съм зле и прост. На всеки мой опит да се защитя, се пишеха по 20 обиди от всички, вкл. и самия модератор.

Третият път не издържах, защото с нищо не бях заслужил подобно отношение и казах само, че съм имал по-големи очаквания от нивото на потребителите, пак без да обиждам явно. След това модератора се изказа от сорта, че нещо съм се правил на голяма работа и не съм спазвал правилата (така и не разбрах кое правило наруших) и ме банна и повече не можех дори да си направя нова регистрация от този ип адрес. Личеше си, че се знаят и че от дълго време си общуват по форумите и се защитаваха взаимно и си толерираха обидите срещу мен и това беше ОК и в реда на нещата и правилата, а аз само защото съм помолил да се придържаме към темата, без дори да им отвърна на явните обиди и унижения, бях изкаран някакъв пълен изрод, невъзпитан и какъв ли не и бях баннат внезапно.

Значи някой ти казва директно, че си прост, държи се арогантно с теб, без да си го провокирал по никакъв начин и това е според правилата, а ти само защото в отговор си помолил да не се отклоняваме от темата, толкова си съгрешил, че заслужаваш директен бан завинаги и без предупреждение.

Тогава разбрах колко са зле всъщност пикапьорите и изобщо не са такива, за каквито се представят. Аз не мога да си представя нормална жена да връзва на такива комплексари. Не че аз съм готин, но поне имам възпитание и никога няма да унижа и злепоставя човек още по-малко безпричинно.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 дни
hash: 6043b0c8b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Пиша за да питам по форумите, но понякога ми трият темите въпреки, че не нарушават правилата на сайта в дадения форум.

 
  ...
преди: 3 години, 3 дни
hash: f694492c9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Във форум, в който са толкова много жени така става. Няколко жени на едно място не могат да се търпят, пък какво остава всички заедно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 20bf7c947f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Сещам се за един случай, който имах в един форум за "сексуално разкрепостени" или поне така се рекламираше тогава. В една тема група от потребители говореха за модератора, като го наричаха "шефа". Той присъстваше в темата, четящите тази тема бяха изписани отдолу. Аз имах неблагоразумието да запитам защо наричат модератора "шеф" след като не им плаща. След 15-20 минути се върнах отново към този сайт и изненада: профилът ми е изтрит с бележка "системно нарушаване на правилата". Ясно ви е какво стана. Моят коментар е зачекнал самочувствието на модератора и той ми е ударил брадвата.

Въобще, у нас май повечето форуми, дори и в началото да са имали добра форма, с времето заприличават на селска кръчма. Има си редовни клиенти (регистрираните) и кръчмаря (модератора). Нови лица рядко са добре дошли, по-скоро не са. Веднага старите играчи влизат в действие и се започва една демонстрация на сила и власт.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker