Защо бързат да ти създават чувство за вина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо бързат да ти създават чувство за вина?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1282 пъти
Може и да ви изглеждам луд, че се захващам за такива дреболии, но наистина, имам следния проблем. Мъж на 20 съм, и, понеже баща ми почина, преди 5 години, а аз съм студент, имам право на социална пенсия, но, преди началото на всеки семестър, трябва да подавам в НОИ уверение, че продължавам да уча. Така беше и сега, нямаше как, въпреки вируса, трябваше да отида до университета и НОИ. Когато влизах в НОИ, на входа, обаче, забравих да си поставя ръката на устройството измерващо температурата, но бързо се усетих и се върнах. Тогава, обаче, след като сам тръгнах към устройството, охранителят ми каза ,,само ще ви помоля да си сложите там ръката''. Сега, не искам темата да се фокусира върху коронавируса, а попринцип, защо навсякъде, бързат да ти казват къде си сгрешил, при положение, че ти самият тръгваш да си поправяш грешката. Както в този случай, охранителят ме видя, че сам се върнах да си поставя ръката, но не, трябваше и той да ми го каже и така ми създава усещане за вина. Не са ме глобили, изгонили, или навикали, но въпреки това, се чувствам зле, когато аз тръгвам да си поправям грешката( в случаите, когато грешката няма последствия, като този, защото, и да не беше охраната, аз пак щях да се усетя, още на входа), но другите ме подсещат за нея, при положение, че виждат, че сам се поправям.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 2673dd4320
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Просто са длъжни, това им е част от работата.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 15a8a5a2d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Това му е работата, сигурно. А ти ако си се върнал, 30 други идиота преди тебе нарочно не са я поставили или не им дреме хич. И човекът кара наред... Не обръщай толкова внимание :)

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: b679440e4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Охранителят по-скоро си е действал по навик, едва ли си е мислел "ха, видях го че тъкмо тръгна да се връща, но сега ще му кажа и да си сложи ръката, че да му е гадно, да се чувства виновен, че е забравил да го направи хихихи". Вероятно изобщо не е регистрирал съзнателно, че си тръгнал да се връщаш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 0ddbdc66b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   И от такава забележка се чувстваш виновен и респективно си раздразнен на служителя, че си се почувствал виновен? Имаш някаква психическа травма, ако от всяка реплика или забележка, независимо основателна или не, реагираш по този начин. Може би си наказван прекомерно много като малък за най-малкото и си станал свръхчувствителен. Потърси причината за тези странни разсъждения, чувства и асоциации. Фактът, че си стигнал до там, че една неправилна забележка за нещо дребно да възприемаш като опит за насаждане на вина, трябва да ти говори, че не са наред нещата. Възмобно е и да си свръхкритичен към себе си, и да имаш ниско самочувствие. В животът ежедневно някой нещо ше си мърмори, ще си говори и ще критикува, трябва да се научиш да не го приемаш чак толкова лично.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: d1d6bee0a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не се обиждай или се чувствай виновен, защото това му е работата на човека. Ако всеки ден минават 10 като теб, не всеки от тях би се поправил самостоятелно и той няма как да знае дали. Някой ще се почувства зле, ако не му покажеш примерно. И вместо охранителят да се чуди кой от кое от двете би се обидил и да се губи време 10 човека днес да се балтавят и чудят и маят, по-добре просто да показва на всички и да стане бързо и лесно. Все пак той не е екстрасенс и не знае дали ти би се справил, нито от какво би се обидил.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8ea09de90f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Имаш много дълбоки психологически проблеми. Концентрирай се над тях вместо върху поведението на останалите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 4c08c01fb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   И според мен го е направил "механично", преди да е разбрал, че се връщаш.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 23bfdea98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Страшен проблем! Трябваше веднага да пишеш тук, за да те погалим по главицата. Явно, голяма вина те изяжда, така човек може и депресия да получи. Има един клип как руската полиция мотивира чувствителната младеж, която си държи маските в джоба, да си ги ползва по предназначение. Но не знам дали няма да се разстроиш. Не е за чувствителни хора.
Иначе съм напълно съгласна с теб, че хората са страшно заядливи и се чудят как да ти сринат самочувствието и да ти вменяват вина. И, то, няма и за какво, защото ти сам си се сетил за маската. И, най-важното, той много добре вижда, ама на - пак търчи да ти прави забележка. Явно е някакъв, дето се чуди как да си придава важност и то, с тоя тъп вирус. Като, че ли не знаем, че го измислиха, за да ограничават хората. Да е само той, да го подминеш, а такива навсякъде. Не могат сами да се сетят, че не са приятни.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 4a953ae69d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   До 4

Айде пак пращаш момчето на психолог. Това отношение НЕ Е НОРМАЛНО, БЕ! Не го ли разбрахте! Да се хули, да се хока, да се вика ... това не е норамлно отношение!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 54e23726b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Никога не приемай нищо лично, това е проекция на неговият манталитет и възпитание. Да върна си се, но хората обичат да се правят на интересни и колкото си по-възпитан и интелигентен толкова по-зле. Знаеш ли колко пъти ми се случва да вляза усмихната, да поздравя и да кажа любезно дали мога да ви попитам и от там една злоба, крещене и се чудя защо. Когато е накой мил с мен, аз съм също винаги и имаме чудесна комуникация, но този манталитет не мога да го приема. Освен това охранителите имат един особен маниер, много са важни. Човекът нищо лошо не е направил в крайна сметка, какво те чака в живота само.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: d477ccc8c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ако наистина мислиш, че светът се върти около теб и охранителят нарочно е решил да ти докарва вина, си в голяма грешка. На човека това му е работата, да подканя хората, които забравят и да следи да ползват устройството. На ден сигурно минават стотици хора, как пък точно на теб се сети да докарва чутсвто за вина.
Ако наистина си го мислиш, потърси причината в себе си.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7ae703cb99
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нито се опитва да те уязви, нито нищо. Негова работа е да напомня за измерването на температурата. Човекът надали е бил убеден, че се връщаш специално заради това. Видял те е, казал ти е нормално и учтиво за температурата. Няма драма, няма филм. Ако ти си се върнал, за да си поправиш грешката, то преди теб много други не са го направили и затова охранителят ти е напомнил човешки.
Погледнато реално е можел да ти се развика, да те изгони, да вдигне някакъв панаир, а той най-нормално те е ПОМОЛИЛ да си измериш температурата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: fada66552b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Според мен човекът просто си е вършил работата. Не би трябвало такива дреболии да те карат да се чувстваш зле.
А и като знам в България част от хората как изобщо не могат да спазват елементарни правила... Просто на много хора все трябва да им се напомня и просто служителят е действал механично.
Също така ние хората живеем в собствен балон на самозаблуди.
Това че ти си усетил така нещата, не значи, че реално този служител е имал за цел да те нарани.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: f585620199
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Защото голяма част от хората са си зомбирани по принцип. Даже и коментарите го показват. Виждаш липсата на критично мислене у хората и едно механично, почти дебилно държание от тяхна страна, което нормално да те дразни. Ти си единственият нормален в ситуацията. Чувството за вина още от комунизма...Просто се дръж една степен по-арогантно в такива ситуации. Не да се караш, а да покажеш че си над някакви тривиалности. Нямаш психични проблеми, както някой беше написал, те (такива личности като този от охраната) имат..

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 57c940e3b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   14, и какво трябва да правим, за да не сме зомбирани? Да се впрягаме на всеки, който не може да чете мисли?

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6033c02238
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Просто хората са нетактични и тази случка не е била лично към теб, а просто служителя изобщо не му пука за теб и дори не е видял защо се връщаш и откъде идваш, просто като робот си е казал неговото. Хората са така, а сега се изнервиха и повечко покрай епидемията. Не си го слагай. Колко помиари няма да си сложат маска на носа или ще подминат и той няма да ги види, ти си съвестен и страдаш.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: f585620199
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   От 14 до 15 - Мисля че нещо не си схванал за какво говоря. Първо на първо, и аз не разбирам какво имаш предвид. Не става въпрос за впрягане, а точно обратното. Под зомбирани личности имам предвид всички смачкани душици от системата, които живеят в страх, под контрол и подчинение. Свободните духом личности намират баланса между това да спазват обществения ред и това да не губят себе си в цялата работа.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: aad1101785
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Вероятно човекът се старае да се покаже пред работодателя си като демонстрира как си върши работата. Не го приемай навътре! Може някой началник да е минавал наоколо. В милата ни родина стават чудеса, когато някой висшестоящ е наоколо. Чу-де-са!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker