Какво стои зад криптовалутите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво стои зад криптовалутите?
преди: 3 години, 2 дни, прочетена 1464 пъти
Просто ми е интересно. Само огромното им търсене, заради популярността и "модата" им ли? Или има и нещо друго?
Ясно е какво стои зад златото, швейцарските франкове, йената и т. н. Златото е просто красиво, символ на богатство и т. н. и рядко едновременно. Зад валутите на държавите със "силна" и обещаваща икономика стои именно това - стоките / услугите - качеството им, сигурността и т. н.
Тоест валутата сама по себе си е нищо, трябва нещо да стои зад нея. Понякога това е само популярността и търсенето. Тоест готовността на значителен брой хора да дадат голяма сума пари за даденото нещо. Такъв ли е случаят с криптовалутите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 дни
hash: d6dfaabb12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Не, първоначалната идея на криптовалутите(Биткойн конкретно, понеже е първата криптовалута) е за децентрализирана парична система, която е независима от държави и банки. Идеята е да можеш анонимно да пратиш пари на някой твой приятел или на непознат, знаейки за него единствено адреса на портфейла му. ;) А, популярността им се дължи заради технологията зад тях - blockchain, която освен за запис на транзакциите, намира и много други приложения в бизнеса. Например умните договори(smart contracts писани на Solidity), здравеопазване, бизнес и още кой знае колко........

 
  ...
преди: 3 години, 2 дни
hash: dcd20cf986
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Седи мързел и алчност. Т.е. желанието да забогатееш без да работиш. И понеже има милиарди хора с подобно желание, цената може да отиде и до милиард. Като всички станат милиардери от крипто, хлябът ще струва милиони.

 
  ...
преди: 3 години, 2 дни
hash: f63242dcd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   С риск да ме линчуват хората, които са повярвали в подобни неща, ще напиша моята истина, без да ангажирам никого с мнението си.

Това, което стои зад подобни валути, е популизмът. Има определен тип хора с бунтарски характер, които са против традиционната парична система (и с право) и един вид като наказателен вот купуват подобни валути. Т.е. това е същия казус като със Слави Трифонов. Зад идеята за Слави стои чисто и просто наказателен вот и желание за промяна, но нищо реално. В днешните времена с днешния арсенал от социални медии лесно може да се популязира всяка абсурдна идея и в световен мащаб винаги ще се намерят достатъчно хора, за да се прекрачи критичната маса. От там нататък вече сработва масовата психология (стаден инстинкт) "щом толкова хора купуват, значи може и да има нещо зад това и дай да купя и аз, че да не изтърва евентуален силен ръст". После още известно количество хора купуват, цената расте още малко, а това активира още известен брой хора да купят. Така се получава омагьосан кръг и все нови и нови играчи влизат в пазара.

Това е целият механизъм, при който от желание за промяна може да се роди изцяло нова куха концепция. Обаче хората забравят една много простичка истина. Аз като финансист знам, че за да може една валута да работи ефективно, от решаващо значение е, тя да има относителна стабилност. Криптовалутите са чисто спекулативни и спокойно може един биткоин днес да струва 50 000, а само след месец да струва 20 000, а след още месец да струва 80 000. Подобна валута няма как да е алтернатива, защото тя обезсмисля цялата философия и идея на днешния бизнес и икономически модел.

Веднага давам конкретен пример. Представи си, че нямаше традиционни валути и разчитахме изцяло на криптовалути. Да речем, ти си производител на автомобили (или каквото и да е). И купуваш някакви суовини, за да произведеш дадена бройка автомобили от даден клас. Подобни автомобили да речем, че в момента струват 1 биткойн на пазара на дребно. Ти си правиш някаква сметка за себстойност и си пресметнал, че ако сега купиш суровини за 0.9 биткойна, ще произведеш подобен автомобил и ще останеш с 0.1 биткойна печалба. Купуваш си суровините и започваш да произвеждаш бройката автомобили. Примерно след месец си я произвел и след още 3 месеца си ги разпродал. Това е период от 4 мес., в който биткойна вече може да има коренно различна стойност. Той може да е вече 3 пъти по-евтин, което автоматично те фалира, защото не можеш да си избиеш и половината разходи. Или обратно - биткойна се е качил 3 пъти и ти си на луда печалба, само защото си уцелил правилния момент да произведеш, а твоя конкурент може да фалира, само защото е произвел неговата бройка месец по-рано. Сам разбираш, че подобен икономически модел е абсурден. Защото тогава се обезсмисля производството, заетостта и всякаква икономика. Печалбата ти зависи не от производство, не от маркетинг, не от компетении, а почти изцяло от движението на валутата. Тогава съвсем логично си задаваш въпроса "защо да се мъча и да рискувам да правя бизнес, като мога просто да купя биткойна и ако той поскъпне, така или иначе ще съм на печалба".

Обезсмисля се и целия пазар на заеми, защото как да дадеш на заем, нещо, което след месец може да не струва и половината на това?

Подобни явления се наблюдават в условия на дефлация. Бизнесът докато си произведе и продаде стоката, тя вече струва под себестойност и историята показва, че подобни явления съсипват цели икономики. При все че тук говорим за някакви минимални проценти в рамките на година. А какво да говорим за криптовалути, които за цяла година могат да изгубят и 90% от стойността си?

И понеже ще ме нападнат заслепените от рекламата на криптовалути хора, признавам, че днешната парична система далеч не е перфектна, но това не означава, че биткойна е реална алтернатива. Биткойна може да играе ролята на някакво убежище за инвестиии в условия на криза, може да дава възможност за спекулативни печалби, може да е удобен при някои видове транзакции, но силно се съмнявам да измести изцяло традиоционните валути или поне не в този му вид.

Подобен феномен се наблюдава през 17. век. Известен е като манията по лалетата. Той е показателен до къде може да стигне човешката психология в стремежа си да реализира лесни печалби. Може да се прочете в нета, има достатъчно материали. Стойността на една луковица на лале можела да нахрани, обзаведе и облече едно холандско семейство за половината им живот. Това е една обикновена луковица, на която човешката психология е придала неимоверна имагинерна стойност, без тя да има реална такава. В крайна сметка каква чак такава стойност има една проста луковица? Но ето че тя може да струва буквално цяло състояние, просто защото достатъчно хора са повярвали в нея.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 дни
hash: 8238b4a1fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Не знам кой стои зад криптовалутите, но начинът по който се добиват води до мисълта, че така нареченото копане всъщност е изчисление на нещо толкова сложно и огромно, че се налага да работят милиони и милиони мощни процесори. Самата валута е просто начинът да накарате хората да изтеглят нужните за това програми и да започнат да изчисляват.

 
  ...
преди: 3 години, 2 дни
hash: 40fa807e79
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Най важното зад криптовалутите е че един ден ще се създадат на тяхна база дигитални евро долар и други които ще бъдат контролирани и винаги ще се знае в кое лице колко пари има и ако всичко бъде създадено така че всяко лице един портфейл само да може да има, корупцията ще изчезне в голямата си степен защото парите няма да могат да бъдат укрити, също така кражбите ще бъдат разкрити веднага и крадците ще разберат че трябва бачкат.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 дни
hash: 7e231417e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Стои световното правителство, което иска да премахне книжните пари, да вкара сметката ти в чипа и да те глобява директно, ако не слушаш, дори да те изключи в един момент от системата и остави напълно безпомощен с 0лв.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 ден
hash: 79d2304b9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Винаги ме е учудвало това повсеместно черногледство и песимизъм у нас българите. Докато хората в редица страни, които се занимават с криптовалути стават не само милионери, ами и милиардери в долари, евро, швейцарски франкове, йени и каквото си изберете още, ние като дървени философи стигаме до дълбокомисления извод, че т'ва биткойнът и каквато и да е друга валута е една голяма спекулация и тези валути са един голям балон, много са волатилни и няма смисъл да се инвестира в тях. Все едно че акциите на Химко Враца или Кремиковци доведоха нашите инвеститори до големи и стабилни печалби или онези мушмороци, всички до един дипломирани финансисти, на Уол Стрийт, като опаковаха неплатени ипотеки в сладки три/четирибуквени абревиатури на английски не ни доведоха до огромна криза през 2008 година.
Криптовалутите са много, над 8 000 мисля в момента. Някои са интересни проекти, които решават реални проблеми, а други са чиста измамна схема. Зад всички тези проекти стоят различни хора и компании, не може да се каже, че зад тях стои само определен човек, само масоните, извънземните или пък Сорос. Факт е, че са много нестабилни и динамични, но именно затова с тях могат да се правят огромни печалби. И не само с биткойн. Ясно е, че ако някой си е купил 50-100 монети за 50-100 или даже за 500-1000 долара преди няколко години, сега тази малка инвестиция го е направила мултимилионер, но дори хора, които купуват евтини криптовалути, които струват няколко цента, но имат потенциал за растеж правят огромни печалби. Ако си бяхте купили 100 000 Стелар луменс миналата година януари или февруари по 4 цента бройката за 4 000 евро, днес щяхте да имате точно 51 000 евро, защото цената на един Стелар лумен е 51 евроцента! Да не говорим за ВАТ или Кардано, които са вече над евро бройката, а до преди няколко месеца бяха жълти стотинки или пък за полкадот и други проекти, които от няколко цента стигнаха до 30-40 и повече долара/евро. Имам колеги и приятели, които с подобни печалби от умновложени суми в подобни криптоактиви си изплатиха ипотеките и си купиха второ лятно жилище, нови коли и т.н. И продължават да инвестират. Аз също започнах да инвестирам от февруари тази година и за момента съм изкл. доволен.
Аз мисля, че големите печалби са почти винаги резултат на спекулации. Иначе ако човек чака да купи ябълка, да я измие и лъсне, да я продаде, да купи две и така да продължава докато стане милионер, ще има да чака. Човек трябва просто да намери баланс между страха и алчността, т.е. да не бърза да продава всичко след всеки спад на криптопазара, но и като е направил огромна печалба, 200 пъти над инвестициите си примерно, да не чака 1000 пъти печалба, а да продава и купува недвижимост и други по-стабилни активи. И между другото, дори по времето на треската за лалета през 17 век в Холандия е имало хора, които са направили огромни печалби. Имало е хора, които са купили евтино луковици и когато са видели, че цената им стига да купят огромна къща в Амстердам или няколко търговски кораба, са направили точно това, закупили са няколко къщи, направили са търговски корабни флотилии и т.н. Оставили са само част от луковиците за да направят повече пари, ако цената расте, но не и всичко. Именно затова, инвестиционен съвет номер едно е да нe оставяш всичките си яйца в една кошница. С други думи, ако си имал нюха и късмета да купиш 50 биткойна и сега виждаш, че те са по над 100 000 лева, не чакай да станат 200 000 или милион едната, а продай част от тях, за да си купиш недвижими имоти, злато, акции на големи компании като Амазон и Тесла, примерно и така, ако биткойнът се вдигне до милион, пак ще имаш печалба в милиони, но ако пък по някаква причина се срине и дори изчезне от пазара като актив, ти пак не си на загуба, защото си си върнал първоначалната инвестиция в хиляди пъти. А, междувременно, едни хора ще припяват, това е балон, няма смисъл от него, не се знае кой стои зад това.

 
  ...
преди: 3 години, 1 ден
hash: 5b245f7303
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   10, въпросът в темата е какво стои зад криптовалутите, а не дали могат да се правт печалби. То печалби могат да се правят от всичко, което има волатилност, ама това не означава, че не е безсмислено и балон. Едно време и от луковици на лалета са правили състояния и са стрували няколко къщи, ама след спукването на балона всичко си е дошло на място. Реално погледнато криптовалутите в този им вид нямат абсолютно никаква полза, защото са неизползваеми като валута предвид волатилността им. Единствената полза е възможността за бърза куха печалба от резките движения в цените, но като цяло нищо смислено за света.

Тези цени биха имали вътрешна стойност, само ако един ден съумеят да ги превърнат в реална алтернатива на валутите. Но за да стане така, трябва да има или някакъв вид регулация, или да изместят изцяло традиционните валути, за да може зад тях да стоят самите икономики на страните. Т.е. да се превърнат в това, което е било златото едно време. Сега златото е волатилно, просто защото си е обикновен инструмент, но едно време се е използвало като парична единица и цялата икономика е била негово обезпечение и съответно е било стабилно, защото няма как цяла икономика да варира със стотици проценти в рамките на седмици и месеци.

Но за да се случи този преход, трябва да отпадне изцяло спекулативният елемент и по някакъв начин да се стабилизрат (чрез регулации или фиксиране). Ако не се случи всичко това, то рано или късно тези валути ще изгубят значението си и в най-добрия случай ще си останат едни изкуствено създадени инструменти с хазартен елемент и никаква реална стойност.

На мен лично ми се вижда доста по-вероятен втория вариант. По-скоро мисля, че еволюират постепенно традиционните пари до степен да станат електронни, понеже те са регулирани и стабилни, отколкото биткойна да стане алтернатива на такива.

Разберете, че няма как да има валута без регулации. Единственият начин това да стане е да се използва като такава нещо, което има реална вътрешна стойност като със златото едно време.

Ами то и аз утре могат да си измисля занзибаркойн и каква реална стойност тази простотия?

Задай си въпроса кой въобще щеше да купува биткойн и за какво щеше да го използва, ако нямаше възможност за спекулативна печалба? Ами почти никой. В момента единственото, което го движи е възможността за лесна печалба и вярването, че може би някой ден ще е полезен за нещо. Нещо като акциите на Тесла. Акциите им се движат нагоре, само защото достатъчно хора вярват, че някой ден електромобилите и то точно Тесла ще изместят ДВГ. Те може и да изместят, ама може и да не ги. Защото има още толкова проблеми за преодоляване и такива, които тепърва ще възникнат при масово производство, че я ги изместят, я не. Ама хората нали вярват, нали има маркетинг и цената си върви нагоре, защото има търсене. И много си мислят "ето щом върви нагоре, значи има хляб в тая работа" и също купуват и се получава омагьосан кръг. Ама ако се окаже, че всичко това е един кьорфишек и не могат да са реална алтернатива, всичко ще спихне на момента. Дори да се окаже, че криптовалутите са бъдещето, те вече са толкова надути от прекомерни очаквания, че вероятно тяхната реална стойност е достигната и изконсумирана предварително.

 
  ...
преди: 3 години, 1 ден
hash: 68b9b17512
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "Единствената полза е възможността за бърза куха печалба от резките движения в цените, но като цяло нищо смислено за света. "

Съжалявам, но откогога търсенето на печалба чрез инвестиция е трябвало, да бъде "нещо смислено за света"? Целта е да изкараш повече пари.

Никой не те спира, да инвестираш в компания, ако вярваш в идеята им и искаш да промениш нещо в този свят. Все апк, ако си изкарал много пари, защо не? Но да търсиш "най-доброто за света" става доста интересно. Индвестирай в разработки за лечение на рака, инвестирай във физици, който правят разрабтки, върху който нямкойможе да базира откритие след 40 години, което след още 20 да доведе до голяма промяна. Или в Тесла, ако им вярваш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 ден
hash: 5b245f7303
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   12, смисленото е разликата между балона и реалната стойност. Ако се окаже безполезно, просто в един момент балонът ще се спука и който изкарал-изкарал, който загубил-загубил. Ако се окаже бъдещето, тогава ще си е заслужавала инвестицията дългосрочно. Аз лично не бих инвестирал кой знае колко в нещо, за което не съм сигурен дали не е въздух под налягане, че после да треперя кога ще се спука балона и за миг цената ще си стане пак центове, както си беше едно време. Предпочитам да инвестирам в нещо, което най-вероятно ще го има и след 20-30-50-100 г., а не в моментната мода на деня, която след 5 г. може и да няма никаква стойност. Аз лично за момента не виждам нищо реално и полезно зад криптовалутите освен една гола волатилност, от която евентуално може да изкараш някой бърз лев. Времето ще покаже, но за сега мен не можаха да ме убедят, че това е бъдещето и съответно да си заслужава някаква сериозна дългосрочна инвестиция. Ако искам да се пробвам за някой бърз лев, може да вкарам някакви дребни пари от любопитство, но до там.

 
  ...

...
преди: 3 години, 21 часа
hash: 68b9b17512
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   "12, смисленото е разликата между балона и реалната стойност. "

Не е достатъчно ясно. Поясни!

А във връзка с друготото - Целта на инвестициите за повечето хора е да направят максимално голяма печалба в минимален срок от време. За съжаление личното ти предпочитание, да инвестираш с план за "20-30-50-100 г." става просто е нереалистичен.
Ако имаш нещо, което би ти донесла 5 пъти инвестицията, но за период от 25 години, като в първиоте 24 няма да ти даде нищо, може би звучи супер, но истината е, че ако инвестираш в различни начинания, които ти носят печала от 12.5% на година, то след 25 години ще има 17 печалбата, спрямо първоначалната си инвестиция.
Дори всяко едно начинание, в което си инвестирал да се е провалило, то не е от значение, ако си реализирал печалба.

И това е логиката на повечето инвеститори. Дори и ти лично да инвестираш в обещаващ проект, който ще отнеме десетилетия, вероятноста да бъде подкрепен от сериозни инвеститори е много малка, ако не обещава скорошно повишаване на цената.

 
  ...
преди: 3 години, 14 часа
hash: f63242dcd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   14, нито си ме разбрал, нито това е темата. Който разбрал, разбрал.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 13 часа
hash: 68b9b17512
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До 15

По-научно и обсоновано заключение не бях срещал досега. Благодаря за откровението, полезната информация, която неиминуемо ще ми помогне в живота, както и приятелскто настроение!

 
  ...
преди: 3 години, 11 часа
hash: f63242dcd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   16, е, какво да ти кажа? Аз се опитах да ти обясня по няколко начина, ти пак си го извърташ през твоята камбанария и не искаш да приемеш друга гл.т. Като сам не искаш да си помогнеш и да видиш друга гл.т., аз как да ти помогна?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b7dfc7f2b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Моето виждане: Зад криптонещото не стои нищо! Не го наречам криптовалута, защото то не отговаря на дефиницията на валута. (Досега има над 6700 криптонеща, като върха на сладоледа е Биткойна! Всеки може да си измисли криптонещо - за сведение: Dogecoin) За да е валута, криптонещото трябва да е надежден измерител на стойност, съхранител на стойност и да има размяна, а то не притежава нищо от първите две и малко от третото. Фактическата стойност на криптонещото е нулева, но човек може да си нарече, че това нещо има някаква вътрешна стойност за самия него, например ако си науми, че криптонещото ще го направи по-богат. Например златото няма стойност освен тази която хората са си наумили за него. За мен то няма, но за други хора има огромна. (Оказва се, че историческата му цена е декорелирана спрямо цената на други авоари и затова се използва за баласт или балансьор в разни портофейли. ) Всъщност златото има някаква стойност заради това, че се употребява много в индустрията. Освен това е много траен метал и ще си стои такова и след хиляди години. Ако дотогава има хора, то ще има стойността, каквато тогава ще му определят. Всъщност, голямата част от златото се отравя от Африка и се заравя в банкови трезори, които пак са били копани за да бъдат запълнени със злато, което си е пълна безсмислица. Колкото до криптонещото, винаги хората са лудвали по нещо, пък било то и по луковици на лалета. Криптонещото още не е на нивото на тогавашната лудост, но затова е пък е по-масово явление. Досега, вече 10 години за криптонещото не може да се открие някакво сносно приложение (това да не се бърка с криптотехнологията, която поражда криптонещото). Уж трябва да е децентрализирано разплащателно нещо, но изобщо не е така. Даже е още по-централизирано! Зад една валута, стои икономиката на една страна: къщи, керемиди, тротоари, машини, хора, интелект, всичко, а ролята на централната банка е да стабилизира валутата да съответства на интересите на икономиката, т. е. що-годе валутата на страната да отговаря на горните три критерия. И понеже стават издънки, ако централната банка не си върши работата или икономиката се провали, по естествен, а понякога и по наложен път се въвежда друга валута, на друга една икономика, която е по-умна и по-надеждна. А коя е надеждна икономика? Ами тази, която си плаща дълговете, не взима много, много нови дългове, измисля неща и т. н. И обикновено това са долар или евро, като България има опит в това. Но най-много криптонещото да прокара пътя за официални цифрови пари, което е нещо съвсем различно и напълно реално.

Забавлявах се да измисля една аналогия на криптонещото с изрезки от нокти. Да речем, че не си изхвърляте изрезките от ноктите през балкона, а успеете да убедите минувачите, че са нещо много ценно и отворите лафка на улицата и им ги продадете. Все пак се иска време, докато ви порастат ноктите, най–много да порастат 20 см на година! После ви хрумне, че искате да отворите ноктозино, в което играчите да залагат с изрезки от нокти, като най-ценни са тези на Бойко Борисов и нека ги наречем ИНББ. Идеята е, че колкото по-убедителен сте и повече хора се зарибят, толкова по-добре. (Забравих да кажа, че рязането на нокти става със специални много, ама много хай-тек нокторезачки, които някой ден сигурно може да се донаправят за супер бързо белене на картофи в МакДоналдс. ) И понеже хората не намират какво толкова може да се прави с изрезките от ноктите на Бойко Борисов, стигат до извода, че това, което може да се направи или основното, което може да се направи, е да се продадат на някой, който е луд почитател на Бойко Борисов и още по-голям фен на ИНББ. Ако обаче Бойко Борисов си лакира ноктите, цената на ИНББ направо превърта. Какво става в ноктозиното и около него през това време? Ами ноктозиното става мястото, където основно ИНББ се разменя, съвсем случайно, един печели друг губи, на принципа на рулетката. Колкото повече хора влизат в ноктозиното, толкова ИНББ поскъпва, но и повече хоря печелят. Забележете, че един не може да спечели повече ИНББ, ако друг не е заложил ИНББ - сумата винаги е нулева, т. е. някой, някъде си се е увътрил. Тази врътка за да работи добре, си трябва сериозна зарибявка – ИНББ маркетинг. Всеки почва да разправя как ИНББ-то е велико. И се започват едни сергии около ноктозиното, едни със сладолед, други със захарен памук и кебапчета, трети с голи мацки, накичени с ИНББ - колкото повече, по-голи, по-пишни, и по-секси, толкова по-добре. Кой ученик ще устои на това чудо? Но работата е там, че на този специален панаир всички търгуват само с ИНББ. Ученикът си пръска ИСТИНСКИТЕ пари за ИНББ и някой път печели, някой път губи. И взима, че зарибява и баща си, който също почва да си дава заплатата по панаири – истинските пари! В един момент всички лудват по ноктозиното, дотолкова че се отварят и други ноктозина, че даже и някои вече се появяват за продан в imot. inbb само, дето там ноктозината се търгуват с истински пари. И така ноктозината засмукват истински пари с цел някой да спечели от някой друг, който непременно ще загуби. Или това е един вид пирамида, поради факта, че ИНББ няма никаква фактическа стойност! (Забележка: Данъчните са просто длъжни да обявят ИНББ за стойност иначе парите пръснати за криптонещото просто ще се изпарят, а това за данъчните е един малък ужас. ) Зад ИНББ-то не стои никой, който да заяви, че при КАКВИТО И ДА Е ОБСТОЯТЕЛСТВА, аз ще ви дам неща като домати и туршия в замяна на вашето ИНББ. Ниенте! Няма такова нещо!!! Ноктозиното може да съществува само доколкото друг е готов да обмени истински пари за ИНББ с цел да се опита да спечели от друг. Не дай си боже някой да застане зад ИНББ-то, така че то да стане съхранител на ценност, и да го стабилизира така, че и други да рекат да го ползват, с две думи, да има някои, който да поеме ролята на централна банка. Току виж ИНББ-то изместило долара! Засега няма никакви логична причина това да се случи, но има много причини ИНББ-то да бъде забранено, тъй като централните банки, изсипват ли изсипват пари за да подпомагат икономиките с немалък риск за самите икономики, и виждате ли някакви малоумници луднали по ноктозина, повече и повече стават, че и други зарибяват. Така, че ако сте решили да ходите на ноктозино, сега му е времето, че току виж Бойко Борисов се е гътнал.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 848809d710
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Доколкото знам са създадени от тайните служби, за да идентифицират тези хора, които нямат вяра на конвенционалните валути.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker