Разбраха моята страшна тайна! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Разбраха моята страшна тайна!
преди: 3 години, 20 дни, прочетена 2373 пъти
Тази тема вече я бях публикувал, но тъй като никой не ми отговори, ще помоля модераторите да я публикуват за втори път, защото е много важно. Злобна колежка разбрала, че имам психическо заболяване, и го разтръби. Сега колегите ми в цялата страна го знаят, не мога да почна работа, научиха бившите ми, мои приятели и познати, съседи, роднини, общо взето всички. Започнаха се подигравки, игнор, обиди, заплахи. С мен е свършено. Да съдя ли хората, които ме клеветят? На всичкото отгоре в пристъп на мания - имам биполярно - сам се саботирах: поствах и пращах неадекватни коментари и обиди към разни хора, да вярно, заслужаваха си го, но не биваше. Как да поправя реномето си, след като всички знаят за мен? За въпросната колежка не знам откъде е научила, на никой не говорех за това, а и тя не ми отговаря. А тези глупости с писането ги правех доста след това, с което само потвърдих, голяма грешка. За цял живот ли ще съм дамгмосан, при условие че целият свят научи нещо, което толкова желаех да скрия? Какво да правя? Към кого да се обърна? И как да се държа така, че да ме уважават хората? Моля, много моля, публикувайте това. И без хейт и злобни коментари. Мъж на 22.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 19 дни
hash: 8bd9271a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   На 22 и с него било свършено!
Ти наистина си много зле...
Просто излез от дупката, в която съществуваш! Навънка е слънчево и приятно. Има мултинационални компании, в които никой не се интересува кой и какъв си, а само какво умееш и колко добре се сработваш с хората! Камо ли да се интересуват от някакви махленски клюки, сплетни и злепоставяния.
А сега и както се работи предимно дистанционно... Можеш да смениш 2-3 работи, преди някой да те види в действителност на живо :)

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: d3a8562eed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Първо започни да си вземаш хапчетата, за да нямаш маниакални епизоди и ще имаш съвсем нормален живот.
А за колежката се консултирай с адвокат - такива трябва да си плащат за злобата, но реалността е, че не винаги си струва парите и нервите.

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: 1dbb6a7771
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   1 изобщо ама изобщо не знаеш какво представлява психичното разтройство! Пази си остроумните коментари за себе си!!!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 19 дни
hash: 9f7108e0eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Знаеш ли колко хора са с диагноза и живота продължава. Отиваш на работа все едно нищо няма, не се обясняваш и не коментираш с никого. Какво значи подигравки и заплахи. Не влизай в злобни схеми. Българинът се крие, но депресията е масово и психичните отклонения. Просто се дръж дистанцирано и нали си вършиш работата? Можеш да говориш само с шефа си и до там. Ще говорят 3 дни после ще мине. Не са чак толкова зле нещата. Как е разбрала колежката ти?

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: ce49b23bec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   И кое е толкова страшното на твоята тайна? Ти поне си знаеш че, имаш такова заболяване и предполагам си вземаш медикаментите. А колко много има дето са биполярни с шизофрения в комплект и даже не са посещавали психиатър?!
Говори с шефове, обясни спокойно ситуацията щом те притеснява и нека те да и затворят устата на колежката. Щом си вършиш работата качествено, тях друго не ги вълнува.

 
  ...


...
преди: 3 години, 19 дни
hash: 351959b054
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ако ти имаш психическо заболяване то си личи когато разговаряш с хората. Няма нужда някой да им разправя че имаш такова заболяване. Ти не можеш да скриеш психичните си отклонения.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 19 дни
hash: b47f2a51cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Много известни личности са с БПР. Например Катрин Зита-Джоунс. Няма нищо срамно в това. Но много българи, за жалост, са нетолерантни и невъзпитани. Не се разправяй с тях, не обяснявай нищо на никого. Дръж се спокойно поне външно и игнорирай забележките. Ако можеш смени си средата, започни да раБотиш онлайн няколко дни в седмицата.

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: cce3e80f12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Всяко чудо за 3 дни. Ще се обидиш, ако разбереш колко малко другите се интересуват от теб (говоря по принцип, не конкретно за теб). Щом шефът те държи на работа, значи се ценен служител и това, че някаква колежка разнася клюки, не трябва да те впечатлява. Бъди добър в работата си и поддържай колегиални отношения. Остави клюкарите да си злобеят и ги игнорирай. Ако се държиш зряло и си добронамерен, хората ще те уважават.

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: 8419c6dd6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Сменяй компанията. Клевета е, когато не е вярно. Така че не можеш да ги съдиш, най-много те да те осъдят за обида. Тия хора са загубеняци, зрели хора няма да ти се подиграват, това не е смешно. В бг има и други фирми, можеш да пробваш и някакъв аутсорсинг от вкъщи. Всичко ще се оправи, не се притяснявай. Гледай себе си и здравето си. Не си първия, нито последния с биполярно разтройство.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 19 дни
hash: bf1fcc3f22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Станалото станало. Гледай напред, важното е ти да си човек и да се държиш човешки с хората, тези които биха се при смели на такова нещо така или иначе не са качествени хора и не ти трябват.

 
  ...

...
преди: 3 години, 19 дни
hash: 1f29ce4d87
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Момче, та ти си болен! В нормална среда дори биха ти съчувствали и затваряли очите си за неволно допуснати грешки, предвид състоянието ти. Но да, ние живеем в България. Тук на болите хора им се подиграват - призак на изключително ниска култура. Правилно те посъветваха по-горе. Смени средата. В една сериозна фирма никой не се интересува от здравословните пробеми на другия, важна е работата.

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: 8c345c483e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   „Сега колегите ми в цялата страна го знаят, не мога да почна работа, научиха бившите ми, мои приятели и познати, съседи, роднини, ...“

Абе ти верно не си много добре в главата май... Параноя ли имаш?
Разбери, че на тоя свят на НИКОГО не му пука за никого наистина.

А параноята е най–голямото тщеславие. Израз на фрустрирани (=неосъществени) копнежи за важност за другите. Същото е с шизоидното фантазиране.
https://en.wikipedia.org/wiki/Defence_mechanism#Level_2:_immature

 
  ... горе^
преди: 3 години, 18 дни
hash: e0367fab31
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Психическо заболяване не може да се скрие, а ако го има и не е забележимо от околните, то не ги засяга. Ако наистина едно заболяване е опасно за дадена професия, защо трябва да се крие!? Затова за да станеш шофьор се изисква психотест. Такъв се иска и при други професии. Автора не казва къкво е работил, затова само се гадае, а и сам е демонстрирал, че наистина има отклонения от нормалното поведение, защо обвинява колежката си, след като сам си е показал състоянието? Пита какво да прави, то е ясно, да търси специализирана помощ от психотерапевти.

 
  ...
преди: 3 години, 18 дни
hash: 89461fc444
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Здравей, мъж на 23 години съм. В твоята история припознах себе си! Баща ми е имал психически проблеми и те са се предали на мен. Абсолютно същото е като при теб. Какво да ти отговоря??? Заради грешката на майка ми и баща ми страдам аз. И аз съм писал такива неща в изблик на гняв. Според мен хората разбраха че не съм добре. Съчувствам ти!!! И ти като мен ще страдаш цял живот! Обречени сме. Другите хора няма да ни разберат. Повярвай ми с теб съм човече. Знам какво е да не си добре с главата. Всички ме отбягват. Странят от мен.

 
  ...
преди: 3 години, 18 дни
hash: a3aab33bc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   "Страшна тайна!" - ти верно си за освидетелстване!
Я не се вживявай в глупости..

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 18 дни
hash: 8a15c32098
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Отговори на атаката с атака. Спретни на колежката едно дело за клевета. Освен ако тя няма достъп до медицински документ, че ти си болен от каквото и да било, тя няма как да е сигурна т. е. всичко, което тя казва, се води клевета. Да я видим как ще докаже в съда. Ще се разчуе, че е осъдена и тогава нещата ще се променят. Намери обаче приятели, които да свидетелстват, че тя те е наклеветила.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: df82d43ffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Авторе, къде си ходил на психиатър, в града където живееш ли?
Знаеш ли на мен какво ми се случи...имах период когато често имах кандида долу и глупачката аз, ходех на гинеколог. После разбрах, че целия град знае, ами не само това а и имам ли или нямам окосмяване. Няма откъде да са разбрали толкова хора, след като само мъжът ми и тя са ме виждали там. Замисли се дали твоят психиатър/психиатърка не са се разприказвали. Темата е стара, надявам се да се върнеш да прочетеш.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: df82d43ffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Номер 13, нямаш си и представа какво е в малките населени места, и не е само там, особено сега с този интернет и всякакви средства за комуникация. Скуката, любопитството и желанието да се присмеем на някого за да ни стане на нас по-добре не са за подценяване. Даже най-малкото нещо може да се разпространи на стотици километри само с натискането на едно копче и накрая от него да излезе нещо съвсем различно от първоначалната клюка. Сега и мен можеш да ме обявиш за параноик.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 5904de7df2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   "Започнаха се подигравки, игнор, обиди, заплахи."
"На всичкото отгоре в пристъп на мания - имам биполярно - сам се саботирах: поствах и пращах неадекватни коментари и обиди към разни хора, да вярно, заслужаваха си го, но не биваше."

Човек, не съм аз тоз да каже кой какво заслужава, но ти поне малко разсъждаваш ли? Първо, за подигравка да съдиш е трудно. Ти хубаво ще съдиш Х, но пък той що да не направи същото ако си му писал тъпотии? Второ, отде пари за толкова съдене? Адвокатите не бачкат безплатно, а съдилищата не те изслушват от доброта, и там има разходи.

Относно манията ти, вземи се в ръце. Имаш психиатри, имаш терапевти, имаш психолози из която и да е страна. Вместо да хвърляш пари по адвокати (и да правиш зрелище), що не си лекуваш проблемите? Мм? Кое ще ти реши финансовите недъзи? Да се оправиш или да съдиш някой заради някаква тъпня във Facebook?

Говориш пълни тъпотии, че и искаш да съдиш хора, които сам си обиждал. А сети ли се, че и те могат да направят общо дело против теб? Не си играй със съда освен ако не е абсолютно нужно. Казвам ти го, не е толкова лесно, колкото ти изглежда по репортажите за Деп и Хърд. В зависимост от "страната" ти (която и да е тя), така наречените frivolous lawsuits (несериозни дела) носят със себе си наказания за теб лично. Не си играй със системата, не е направена в твоя полза.

Оправи себе си, не пълни портфейла на някой адвокат.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 8173522e6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Хората на всякъде са едни и същи. В големи, малки интернационални компании. Те трябва да имат теми на разговори и кого да дъвчат. Често го правят и от завист , ако си добър в работата си, за да те сринат. Аз работя в голяма американска интернационална компания. До такава степен някои хора са злобни и зависливи, че дори коментираха за една колежка брат и, как нямал приятели, какъв загубеняк бил, че на сватбата му поканил само колеги, понеже нямал приятели. Пълни простотии. За апсолютно всеки съм чувал злобни коментари, а в очите ти се мазнят. Други пък не ти говорят. Това е на всякъде. Автора много е преувеличил нещата в собствената си глава, и се влияе от мнението на другите. Това му е проблема. Номера за оцеляване в тая джунгла е да не ти пука. Вече, ако някой се заяжда директно с теб поставяш го на мястото му с пет приказки. Ако продължава, действаш чрез ръководството.










Чингис Хан

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: acd8453043
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Авторът е.
Отговарям със закъснение.
Благодаря на всички писали. Изключителни хора сте.
Желая ви щастие , любов и успехи!
Вече съм добре, нова работа, любов, приятели. Пия си хапчетата. Нещата се поуспокоиха. С тази колежка няма намерение да се занимавам. Наистина , много се филмирах. И да, гони ме параноя, но то е нормално при такива хора. Не е вярно, че параноята при лудите и шизоидите е породена от мисъл за собствена важност, точно обратното е. Не вярвайте на всичко, написано в Уикипедия, от Фройд и лекарите. До предпоследния номвр- не се отчайвай. Не си обречен! Всичко ще е наред. Просто избягвай самосъжалението, пий си хапчетата, почни спорт, йога, купи си котка, куче. Самосъжалиш ли се, си изгубен. Повярвай ми. Психиатъра предпочитам да запазя в анонимност, не в той. Аз сам се изложих и сам си го направих. Да не съм писал глупости. Изтрих си Фейсбука и не смятам повече да се занимавам със социални медии, това в загуба на време, Клюкарник и катализатор на комплекси ( "нямма Еди си колко лайкове, пък Боби има"), това важи и за Инстаграма , и за Туитъра... Е, който иска да ги ползва, не осъждам. Просто всеки си има глава на раменете. Хората са казали:"Каквото си направиш сам...". Извинявайте за правописните грешки. Желая много щастие! Да, темата е стара. Но аз се връщам често. Поздрави и на модераторите!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: c2d934ba12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Браво, радвам се че са ти се наредили нещата. Успех и занапред.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 70a8b21131
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   А какво работиш, в коя сфера ако не е тайна и какво работеше тогава та уж цялата страна знаела?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker