За кое са виновни руснаците ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За кое са виновни руснаците ?
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1635 пъти
Виждам, че тук много се палите на тема русофили и западняци/американофили. Аз съм млад човек и изобщо не съм живял по Бай-тошово, за да знам как е било. Мога да гледам само, статистики, данни и да слушам разкази от първо лице. Това са ми "историческите извори". Да обобщим:

Били сме 8.9 милиона. Сега сме 6.9 милиона. Държавните мини, горите, плажовете, златото, АЕЦ, токът, язовирите всичко е било национализирано. Тоест нямало е чуждо вмешателство. В момента всичко е на концесии, чуждите компании са като гъби навсякъде изникнали, всичко е разпродадено, разграден двор. Тоест реално държавата почти няма суверенитет, просто защото не си упражнява властта върху голяма част от националните богатства, реално сме полуколония. Лично моето семейство е платило около 2000 лева сметки за ток тази зима, защото се топлим на ток и тези пари ще отидат в ЧЕХИЯ.

Второ. От олимпиадите в Москва(1980) и Сеул(1988) сме се върнали със сумати златни медали, имало е дисциплини като борбата и най-вече вдигането на тежести, където сме били на едни от първите места в света. Сега сме кръгла нула в спорта. Тоест има светлинни години разлика. Образованието също казват 90% от хората, че тогава е било много по-добро.

Трето. Производството. Произвеждали сме много неща, включително в голям излишък(тоест което не се изконсумира в България го продаваме навън), което значи още пари и средства за държавата. В момента почти всичко се внася 90% е внос, тоест нямаме излишък, а напротив имаме ДЕФИЦИТ. Това, че имаме дефицит е много голям проблем, защото не може да се самозадоволяваме икономически, зависими сме да ни внасят почти всичко, което означава, че ако не слушаме ни праскат едни санкции както направиха с Турция и Русия, спират ни вноса и умираме от глад в собствената си страна!

Четвърто. На никой не му пука дали сте русофили или русофоби, защото вие не решавате нищо, нещата се определят на съвсем друго глобално ниво и ако си мислите, че като сте ходили да гласувате миналата неделя сте направили голямата разлика жестоко се лъжете! Реално въобще не е нужно цяла България да са русофили, достатъчно е генералите да са! Ако Русия реши да навлиза е достатъчно малка част от генералите и техните подвластни войски да минат към братушките и да им помогнат отвътре и със "европейските ценности" е свършено! Точно както е станало 1944г., когато уж сме били с немците, ама реално посрещаме руснаците с цветя по улиците. Между другото аз съм убеден, че мнозинството от генералите са проруски настроени, защото са още от едно време, ние нямаме млади генерали с изградено натовско мислене. Перфектният пример е президента ген. Радев, който реално в една извънредна ситуация би бил върховен главнокомандващ на цялата армия и чрез извънредните си пълномощия може да управлява цялата войска както си му е кеф.

Пето. Тези дето работите от години на Запад какво лаете ? Работете си и мълчете. Какво ми гласувате и определята какво да се случва в България ? Какви сте вие ? Живейте си и си участвайте в политическия живот там където сте, тука работа нямате. Какво ми се връщате със самочувствие до небето колко сте напреднали и колко сте се развили на Запад ? Много ще се изкефя да дойде някой на власт и да ви национализира всичките земи и имоти, всичко което имате тук, да не можете да се върнете и да сте голи като пушки. Голям смях ще пада.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1c49734274
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Руснаците се асоциират с комунизма и политиката им. А комунизмът както знаеш, не е най-доброто, което ни се е случавало. Ти си изброил предимствата, с които се съгласявам, но всички знаем и какви са били недостатъците и колко майки са разплакани. Че сегашната ни "демокрация" (която между другото още я управляват комунистите) не е най-добрата е така, но това не омаловажава събитията преди 1989 г. Нормално е да се мразят руснаците и комунизЪма и не знам защо се правиш на ударен и че не знаеш за какво става въпрос.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 5895b88c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Ами вижте какво, хора, (и авторът, и номер 1): Всяко нещо си има плюсове и минуси! Всяко нещо си има цена (която не е непременно в пари - обществена, човешка и т.н.). Недостатъците на социализма са много, но и предимствата му бяха много.

За мен изключително важни са две неща, и си струва да се отбележат:

1. Едно от най-значимите ни качества като човешки същества, според мен, е АДАПТИВНОСТТА. Идеята е - и при социализъм, и при капитализъм, ако ще и под вода да е заставен от обстоятелствата човек да живее, той да може да се справи, да овладее живота си и да просперира!

2. Най голямата глупост, която беше направена в периода на прехода, това беше да се унищожи всичко старо, преди да се построи някаква негова приемлива алтернатива... Какво пречеше да се запази образованието, здравеопазването, селското стопанство, съдебната система (дето уж била репресивна...). Просто да се запазят и надградят, осъвременят?
Може би в най-добро положение от тази гледна точка в момента са в Източна Германия, където домовете не се заключват както при нас едно време, а децата играят свободно на улицата до късно през нощта... Но и там, покрай т.нар. "бежанци" животът им е на път да се стъжни скоро...

Къде са руснаците в цялата тази схема? Ами едно време (по времето на СИВ) икономиката и стопанството ни беше част от руската. Съответно нямахме никакви дефицити на суровини и горива, а предоставяните ни струваха буквално стотинки! Спомням си - радио-лампите, вътре съдържаха ценни метали като злато, платина, сребро, за да работят наистина качествено... Струваха стотинки! Сега.. тенекиените им аналози, произвеждани на запад, струват стотици долари едната...
Въобще, и капитализмът през 80-те години имаше съвсем друго, човешко лице. Като че ли светът по онова време беше в най-доброто си състояние и балансиран. Този период съвпада и с бума на раждаемостта, но на КАЧЕСТВЕНИ и ОБРАЗОВАНИ хора (не на скакалци и примати)... Всички онези, които подкараха технологичната (и компютърната) революция след това.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3ae26d65e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   до 1
И каква е политиката на руснаците? Там комунизъм няма от 30 години също. За тези 30 години САЩ са водили 86 войни в различни точки на света, съсипаха сума ти държави като икономика и структура. Руснаците мераци извън границите си нямат - гледат си техния двор. И искат да си го управляват както те намерят за добре, а не както има казват отвън / което се случва тук/. Всички им подскачат много , ама без техните природни богатства не могат. Да не говорим, че ако не са били те, сега щеше де си научил какво значи “работата те прави свободен“. Не съм им поклонник, имат и много кусури, но не мога да си затворя очите, че в културно отношение, исторически контекст са по -значими от полуграмотните говедари отвъд океана. И ме кефи ,че и Китай расте като заплаха за ония. Като стана дума за Китай, там е комунизъм от почти 100 години, ама никой не го споменава, и най-вероятно ползваш електроника произведена там. Да не говорим, че изхранват и обличат половината свят.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 46c17707e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Момче, макар да пишеш, че не си нито русофил, нито русофоб, но реално подкрепяш изцяло русофилски тези:) А животът, както знаем не е нито само черен, нито само бял, той е сив:)
Мисля, че си изключително неподготвен в исторически аспект и затова гледаш така на нещата. В общи линии мога да ти кажа следното - Русия е една от основните европейски държави и като такава има своите интереси в Европа, през столетията винаги е отстоявала своя имперски интерес, включително на Балканите, като той понякога е съвпадал с този на българите като общност, но за жалост в повечето случаи не е съвпадал. Това е положението. С руско-турските войни, които общо май са 13 на брой се започва още в 17 век и те вклюват освен земи в Черноморския басейн, така и Балканите. Така се ражда и легендата за Дядо Иван, макар че Дядо Иван всъщност е желаел да основе Третия Рим, т.е. да премести столицата на Руската империя в Константинопол, всъщност това е в основата на Руската политика на Балканите до ПСВ. Определено не е било в интерес на Русия да се създават големи и силни независими балкански държави и когато реално е имало опасност България да се обедини, Русия винаги е била против и е подкрепяла нашите балкански противници - правела го е скрито и явно. Има немалко "тайна" дипломатическа кореспонденця, показваща истинското лице на руската дипломация на Балканите... Не ме разбирай погрешно, не че са искали да ни унищожат, а просто да сме слаби и разпокъсани, поне докато е била жива идеята им за Третия Рим. След ПСВ Руската империя, вече СССР просто създава редица васални държави, след ВСВ и в цяла Източна Европа, определено връзките на България със СССР се задълбочават, лошо няма, просто самият икономически строй беше непригоден да оцелее дълго време, затова и не оцеля. За сравнение една бедна Гърция, която в най-новата си история след освобождението си от Османската империя има три фалита, а преди ВСВ е икономически много по-назад от България, виждаш на какво ниво е, макар и с дългове, но са доста по-развити от България, просто защото бяха в друг икономически строй. И по отношение на демографията те също са доста по-добре. Между другото нашата демография беше тотално преобърната именно по времето на Тато - земята беше национализирана и хората се преселиха в градовете, ами вече нямаше нужда от големи фермерски семейства, които да се грижат за земята, селата се обезлюдиха, а с премахването на закрепостяването с местожителството и падането на границите мнозина се запътиха към Терминал 1 /още нямаше 2/ с еднопосочен билет. Ами така се обезлюди България, отделно че "преходът" у нас след 1989 г. е на изцяло погрешна и грабителска основа, поставена от бившата комунистическа номенклатура, която просто се пребоядиса и сега са нашият бизнес и политически елит...
И не че Русия е виновна за всичко това, но политиките й спрямо Балканите и в частност спрямо нас, са спомогнали за изоставането ни от развитите западни държави, с които все се сравняваме и желаем да живеем в тях, а не в Русия...
Много дълга тема, болезнена дори, но трябва да четеш повече, да наблюдаваш повече, за да направиш и по пълен анализ...
М, 42

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a2921fffb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Заради гнусните руснаци нямаше банани. За народ от маймуни това е най-влажното.

Иначе сериозното - населението се множи, когато вижда, че утрешният ден ще бъде по-добре. И обратното - когато няма надежда, населението намалява.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1c49734274
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   3, викаш американците са водили войни, а руснаците 30 г. си кротуват и мируват. И двете държави са от един дол дренки. Русофилите ще казват само амерканските извращения и ще се правят, че няма руски такива, а русофобите обратно. Нищо неочаквано. Такава си е човешката психика - да вижда само нещата, които му пасват на неговата теза.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b868d1ccde
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   За всичко

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a53f573a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Млади човече грешиш в някой неща в други си прав.
Аз съм българофил и не бих защитил, нито ЕСфилите, нито Американофилите, нито русофилите. Никой няма да дойде да ни оправи живота, ако ние сами не си го оправим.

Първо АЕЦ, токът, язовирите, улиците, тротоарите и доста от всичкото, което описваш не е национализирано, а създадено от българите по време на комунизма. С труд момко с много труд. Не са го построили руснаците. Но честно да си говорим днешните твои връстници, нито са толкова работливи, нито биха работили, като онова поколение за трохи и голямо БРАВО пред колектива, поздрави за герой на труда и подбни, заплатата му 100лв, но е обявен за герой на труда. Че сме колония си прав, но че всичките 2000лв са отишли в Чехия не си прав. Тока не го носят от Чехия, плащат го тук, плащат заплати като почнеш от касиерката и стигнеш до онзи който отремонтира жиците в снега и така имат доста разходи, заплатата на чистачката в АЕЦ е 2500лв и тя не е чехкиня https://www.periscop.bg/2500-leva-zaplata-za-chistachka-v-aetz-kozlodui/. Но да печалбата вероятно отива в чехия.

Второ да имахме медали, днес нямаме, но проблема не е в държавата, а в желанието за пари. Тогава занимаването със спрот не беше начин да забогатееш и сега не е, но днешните млади не им се влага много труд в спорта за БРАВО и медал, тогавашните го правеха. Велики спортисти нямаме, защото със спорт в България не се забогатява лесно ИТ специалността изглежда по лесно и затова натам се насочват.

Трето производството също е труд, особенно онзи за храна е не лек физически труд, защо ли вашето поколение не му се работи такъв труд? Нима ние самите не се поставяме в тая зависимост от внос? Кой те кара да купуваш турски домати, април е посади, турците вече посадиха доматите които имат намерение да ти продадът това лято. Плюс това така лесно не се продава, трябва да се спечелят пазари, в СИВ бе по лесно преди да произведем знаехме къде ще го продадем.

Четвърто Не знам защо обявяваш Радев за русофил, аз съм на мнение че той е българофил? Досега не забелязах да е направил нещо в полза на Русия, което да е в Български ущърб, макар да е президент от 4 и нещо години. Но ББ ни набута да платим трабата на турски поток за да могат руснаците да продават газа си в Европа, това е русофилска постъпка. И не, не всичко зависи от управниците, никой от тях няма да дойде да те спре ако от днес решиш сам да си произвеждаш някой неща да се развиваш в свободното време да се трудиш.

Пето Тук за гласуването се съгласявам с теб, само онзи който лично търпи управлението на избранниците би трябвало да има право да избира. Но има едно но, трябва да се замислим какво всъщност избирахме, избирахме онези които следващите години ще харчат нашите данъци, така че не би трябвало да разделяме народа на живеещи, а на плащащи данъци. В това число какво би казал ако предложа който не работи и не плаща данъци в държавата той да няма право да глсува. Не съм съгласен с теб обаче за национализирането на имоти закупени с честен труд. Тези хора са работили, дори и в чужбина, но са изкарали парите си с честен труд. Така с лека ръка да посягаш на плодовете на чуждия труд си е чиста кражба. Национализирай имотите на онези, които не могат да докажат дохода си.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b868d1ccde
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе ей ****** такъв, ти чувал ли си за режим на тока, храните, чувал ли си? Според теб възможно ли е единица суровина и единица труд за нейната преработка да се получи продукт, чиято стойност не покрива и половината от цената на суровината? Това нещо се е случвало в НРБ, живяли сме изцяло от петрола на СССР. Знаеш ли, че така наречената ни демокрация е резултат от социализма в България? Знаеш ли, че всичките тези концесии са разпродадени точно от комунисти? Имам чувството, че тази тема е писана от някой върл подръжник на Възраждане

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b868d1ccde
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   До номер 3
Кажи това на украинците и сирийците? Какво рави Русия там????

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 30ba8c4bbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

12.   Напук на всички аз харесвам руснаците и не ме вълнува кой какво би си помислил. Няма по-близък език до българския от руския.
А американците са толкова тъпи и прости, че чак не ми се говори... Руснаците са поне с малко повече интелигентност и морал.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3f1a4f2315
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Мали знаеш, че през комунизма границите са затворени...много ясно, че населението ще е повече. Спри да мислиш като дърт комунист и прочети малко история, касаеща периода 1944-1989 год.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f4bc3c6d2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   #13 Пише пълни глупости. Увеличаването на населението по време на соца е заради !!!ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕСТЕСТВЕН!!! прираст, а не заради затворените граници.

Без положителен прираст, колкото и да затвориш границите, няма откъде да идват новите хора.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 05d406cdd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

15.   Аз съм 14 и ще добавя, че си комунист. Що за демокрация е да ти вземат имотите и земите аз съм от имотно семейство и преди комунизма моят род е притежавал около 120 декара след 9.09.1944 остават земите на половина комунистите ги изземат затова толкова ги мразя. Носят със себе си само кръв, бедност и страдание сред обикновения гражданин и все пак при вземането на имотите са дали някакви пари на рода , но те са едва 5% от стойността им. Подозирам, че си роднина с комунист и затова имаш такива убеждения. Просто пропагандата им край няма. България е била много по-богата преди социализма естествено говорим за мирните времена. Междудругото ако искаш да докажеш, че е си русофил пиши на коя дата е подписан Брест литовски мирен договор?
До автора

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: be42245e45
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Съгласен съм с по голяма част от написаното, но с това не мота да се съглася-"Живейте си и си участвайте в политическия живот там където сте, тука работа нямате." Това обръщение към сънародницине ни, прокудени да стават икономически емигранти, на мене не ми допада. Наистина има и политически дезертьори, но по голяма част от живеещите българи в чужбина са бедни хора от народа и заради хляба са емигрирали. Те имат право да решават съдбата на България, защото един ден ще се върнат в родината си, а онези които се тежкарят и плюят по България, едно, че няма да се върнат, но няма и да си направят труда да отидат да гласуват, такива и аз не ги зачитам за българи. Ако вкички млади мислят като автора и се обединят, България ще стане Швейцария на Балканите!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 05d406cdd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Извинете аз съм 15 и се извинявам на номер 14, че излезна все едно аз съм писал коментара му. Просто един мой трябваше да бъде 14, но не беше одобрен:)

Мод: не е одобрен, защото го няма.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: cf90114954
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Понеже тук ми се вменява, колко е лошо да си русофил, искам да попитам, лошо ли е да харесвам рускините т.е. да съм рускинофил?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 05d406cdd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   До модератора от коментар 17
Аз съм 15
Модераторе това е изключително нагло, което правите, защото имам неодобрен коментар. Изглежда сте проруски настроен, а в този коментар давах примери защо Русия се свързва само със зло. И тук ще дам пример и ако коментара не бъде одобрен положението е ясно.Пример: по време на втората световна война България участва първоначално на страната на Тристранния пакт, но впоследствие след като обявяваме "символична" война на Великобритания и САЩ започват бомбардировки над София и ни притискат да излезем от войната. Вкрай на сметка това се случва септември 1944 година обявяваме нвутралитет, а по - късно и война на Третия райх. Въпреки това съветска армия ни окупира, което е знак за комунистите и извършват държавен преврат. След това, както на всички ни е известно се въвежда Народен съд и се разтрелва българския елит и настава терор кървава баня много мъка за народа. Който иска може да прочете подробности за този нечовешки период, който могат да причинят само изроди. СЛЕД ТОВА КАК МОЖЕ ДА ОБИЧАШ РУСИЯ И ДА ПИТАШ КАКВО СА НИ НАПРАВИЛИ? ПРАВИЛНИЯ ВЪПРОС Е КАКВО НЕ СА НИ ПРИЧИНИЛИ?

Мод: пак ти казвам, че коментарът ти изобщо го няма. Как да одобря нещо, което го няма? Този тон ще го държиш у вас, защото иначе ще предприема по-крайни мерки.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3ae26d65e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   до 15
Ние сме наясно, че руснаците не са идеални, но винаги се сещам за другите, дето избиха 300 000 деца жени и старци в Хирошима и Нагазаки, стотици хиляди от коренните американци, разгониха фамилията на сума ти държави защото не слушкат и обсебиха природните им богатства, финансираха дуржавни преврати в неудобни държави, контролира световната финансова система. Колкото до препратките ти към втората светавна война - ти какво очакваш - до вчера България е била на страната на фашизма, и си мисли че ще се измъкне с тънък финт пет минути преди края на войната? Народният съд е част от системата съдилища след войната, начело с Нюрнберг, но такива е имало и в Италия, Франиця и други държави. И недей да ми обясняваш какъм “елит“ е избит. След позрни неща като Законът за защине на държавата от царско време и избититие интелектуалци е норпмално да им се потърси сметка. Ама , то - трябва да се чете История, не да се събират лайкове:)

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0a9f36b7e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   "Много ще се изкефя да дойде някой на власт и да ви национализира всичките земи и имоти"

Поредната подлога на Станишев, дупедавче на Путин и заспало комунягче. Нищо няма, нищо не е създало, чуждото да вземе. Елементарниче без талант, без образование, без трудова етика, само да граби и краде може. Като типичното цигане. И аз ти се смея като ровиш по кофите и ревеш, че някой друг не ти дава от своите пари.

Сега по темата: гласуваме, защото можем. Имаме българско гражданство, можем да гласуваме. Поне някакъв глас да има български във вота, а не само този на чернокожите ти "сънародници" да се чува. Не знам какво си се разревало, но знам, че никой не "ти" се връща (при теб) със самочувствие. Ти си никой, ти нямаш възпитание или талант. Буквално искаш да разграбиш други хора, защото само по такъв начин може някакво жалко некадърниче да пробие. Никой не "ти" се връща, връщат се, където има мозък. Така че ти за какво ревеш?

Нека темичката на нещастното и свирепо авторче да е за пример защо българите мразят соцчетата: защото са лицемерни крадци. Крадецът вика "дръжте крадеца". Реве и квичи за ограбена държава, а иска да ограби собствените си сънародници. ПатрЕотче от класа, ама клошарска. Гарантирам, че и на Тито би се подпичквало, и на македонскиот jазик би зборувало.

А, да - нямам земи и големи имоти, които да окрадеш, Манго. Пак обаче с кеф бих ти пратил някое парче олово, поне нещо и ти да имаш.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3faba251fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   До 22

Ако ти беше прочел повече, щеше да знаеш, че Хитлер и Сталин преди започване на войната са били в съглашателство. Така да кажем, разбирали са се доста добре и са подписвали различни договори - икономически и политически. Германия е била силно зависима от ресурсите на СССР, които са й позволявали въобще да мисли за подобна мащабна война. Имало е програми за обучение на немски военни на територията на Русия от руски военни! Пример, немски летци са се обучвали от руснаци. Общо взето доста неща не знаем, какво и как е било.

България е била дадена доброволно от Сталин на Хитлер да е част от Пакта! Ние сме били техните хора (на Русия) от страната на Пакта.

Така че когато ние доброволно се присъединяваме към Съюзниците и с наши войски стигаме до Унгария, твойта любима Русия за пореден път показва пълно лицемерие и жестокост спрямо нас като ни третира за вражеска и победена страна!

Айде у лево комуняга такъв и си признай, че подкрепяш онези, които и до ден днешен ни крадат! Онези, които ВИ промиваха мозъка и продължават да го правят! Тези, които за да прикрият зверствата и убийствата, които бащите и дедите са им извършили, напрекъснато се оправдават със САЩ!

Тези, които крадат и разграбват България са наследници на ВАШИТЕ ГЕРОИ от КОМУНИЗЪМЪ!

България и СССР не бяха разграбени и оглозгани от "злите" капиталисти на Запада. Само че май сте слепи и прости, за да го видите и разберете.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 05d406cdd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   До 22
А аз се сещам за окупации, трудововъзпитетелни лагери. И аз говоря за поражения на България, не ми пука за другите. Освен това ако разбираше от политика щеше да знаеш, че тази атомна бомба е взривена над Хирошима, за да спаси милиони хора въпреки че убива други. И тук не казвам, че Америка или Германия са перфекни света вода ненапита. Казвам, че руснаците ни нанасят повече щети, от който и да е друг в това число и турците, но естесвено не отричам Баташкото клане. Искам да кажа, че ние сме малка държава и трябва да се съобразяваме с другите и реално нищо не избираме. Хем сме били принудени от германската армия, която е била почти до северната граница, хем след това Чърчил и Сталин са разпределили кои да са от западния и кои от източния блок. Винаги е било силните държави да избират, а другите, каквото им отредят. Това е и осъзнавам, че няма смисъл да се спори кой е по - добър спрямо нас. Въпрос на ситуация. Според мен ще стане нова война и ще се прекроят границите за добро или зло. Изкуствено създадените държави не съществуват дълго.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bfe694a6a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Хората, които от години са в чужбина НЕ трябва да се месят в политическия живот на страната. Подчертавам - политическия. Те са в съвсем друга среда, сред съвсем друга култура, чули-недочули какво се случва или не искат да бъдат фактор тук.

Изкарат там някой лев в повече и се връщат тук надути и наперени и искат да засенчат хората дето се бъхтят на място в страната и които реално са бойците на първи фронт, защото и те като вас бачкат и те като вас мислят за сметки при това го правят в много по-кофти условия! Продажници!

Защото нека не се лъжем, че всички, които са заминали са го направили с една единствена цел - печалба, и за тях понятия като "родина", "бащино огнище", "родна земя", не съществуват. Че те 90% от тях са си зарязали възрастните родители и баби и дядовци да умират тук като кучета само защото някой им е дал 2 лева отгоре. С каква друга дума можем да неречем подобни хора, ако не продажници? Някой като ми дойде с надутото самочувствие и джендърските ценности след 5-6 годишно гъзолизане и "обучение" на Запад, и като тръгне да ми се прави на шеф, щото е видял 10 хиляди накуп и ми идва да му се изхрача в лицето! 90% заслужавате да ви се отнеме гражданството и изобщо да не ви се позволява достъп до страната(то май може и така да стане скоро? ). На никой няма да липсвате, гарантирам ви!

И преди да сте скочили - не, не съм комунист. Комунизмът(или по-точно социализмът в България, защото комунизъм никога не е имало никъде - това е утопия, четете! ), има страшно много недостатъци. Основният от тях е безумният култ към личността. Само че то май и сега си има култ към личността? Дали ще е към държавен глава или към някоя "знаменитост" - певче, футболистче, актьорче - идолопоклонството си го има. На запад са пълни идиоти, в Аржентина си смятат футболистите(Марадона, Меси) за богове, в щатите пък щели да избират Скалата за следващ президент! Имаше анкета и много хора биха го подкрепили! Това, ако не е дебилизъм не знам. Дано поне си разкарат военните бази тия утайки, защото ни скарват със съседните ни държави.

Та, да се върна на мисълта си. Не съм комунист. Ама не съм и капиталист. Аз честно казано за 30 години освен, че сме станали по-дебели, по-тъпи и по-продажни друго не виждам. По соца поне е имало някакви обобщаващи понятия като "родина", "другарство" и т. н. В момента освен "продавам си задника на Запад за 2 лева отгоре" друга ценност няма. Хората не са си завиждали преди, защото са живели на една нога мнозинството. Какво ще завиждаш като и ти и съседа ти имате еднакви къщи, или сте в два съседни апартамента в панелката или имаш избор между жигула, лада и москвич - и трите горе-долу един клас коли? Просто е нямало много от предпоставките хората да се мразят, които има днес.

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: d7a1b8dc70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   За всичко са виновните те за какво ги приехме в евро парламента

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 448c53f353
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Намаляването на населението е естествен процес, наблюдаван във всички развити страни по сета. Индустриализацията (болния фетиш и любима рожба на соца) води до това. Иди обаче обясни тези прости икономически факти на дебилчета. Останалото е мрънкане по подбрани анекдоти, пак в рашки стил. Сега можеш да пътуваш из цяла Европа свободно, питай баба ти дали е могла (не е). Можеш да учиш за каквото се квалифицираш, а не според квотата и партийната ти принадлежност. Можеш да се обличаш както си искаш, а не да подбираш дрехите заради някакви тъпи милиционерчета. Виждаш ли, авторче? Лесно е да се подбира.

А, и един съвет от съндародник: не дръж императивен тон на хората, челюстта ти може да увисне от това. Ще гласувам за каквото, когото и когато си поискам. Панимайш, муцка?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker