Ех, тези лоши гастербайтъри от провинцията! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ех, тези лоши гастербайтъри от провинцията!
преди: 3 години, 24 дни, прочетена 2304 пъти
Никога не съм разбирал тази сегрегация между софиянци и другите българи извън София, все едно сме две различни нации! :D Както в спора ни с македонците и твърдението ни, че били ''фалшив'' народ. Еми каквито и да са, защитават си интересите и са сплотени, не като '' у назе'' да видиш някой изпаднал в нужда и да му се хилиш! Наскоро отново станах свидетел на горд жител, роден столичанин да се тупа в гърдите и с голяма доза възмущение и лека нотка отвръщение в гласа му, да оплюва хора, решили да се преместят в София - ''айде, още двама'', беше словесната му помия. Какъв Ви е проблемът на Вас? Да, има много арогантни и невъзпитани хора, които мърсят иначе много хубавата столица, но не всички са такива! Аз например където и да видя в парк или някъде другаде отпадъци, около кошче за боклук, винаги се навеждам и го хвърлям, но явно защото нямам достойнство, а не култура и чувство за отговорност, нали? Ами спомнете си 89-та при падането на Берлинската стена, дали хората от западна Германия са си казали ''абе тия къде са тръгнали с тези миризливи Трабанти и Вартбурзи, да не мислят че тука с някаква работа до две години ще си купят нов Мерцедес или Ролс-Ройс???''. Ами не, не си купиха луксозна лимузина, или поне повечето от тях, но със сигурност ще имат възможност да заменят стария двутактов автомобил, с по-съвременен такъв(Опел, Фолксваген и другите им там западни бюджетни за това марки) и ще живеят една идея по-добре! И това явление се наблюдава само у нас, очевидно.......Нито в САЩ например ще ти кажат, че си тъп селянин, защото си решил да се преместиш от фермата в Тексас до Силициевата долина!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 23 дни
hash: e1f6ed9604
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Пхахаха най-много обичам някой "софиянец" от 60 годишните панелки в крайните квартали да ми се прави на голям гражданин и да бие на един елитаризъм. Гарантирам, че ако се направи едно проучване каква част от "софиянците" са родени в София няма да има и 25% от над 1.5млн (не знам колко са точно, все пак "софиянците" имат постоянна миграция към родните места). Хората са го казали отдавна, всичко което е далеч от морето е провинция :) Аз съм от Варна, живял съм почти 3 години в София и твърдо заявявам, че живота във Варна е много по-добър от колкото в София. Големите граждани нека първо да научат разликата между селянин и селяндур (каквито в голямата част са хората от градовете). Не е срамно да си селянин. Живял съм в 4 квартала, на центъра на Варна, и в момента живея във вилна зона над градът. Е най-хубаво ми е да съм далеч от данданията и макар че съм на няколко километра от центъра на градът се чувствам все едно съм на село. Спокойно, приятно, имам си градинка и най-много ми харесва сегашното ми местоположение от всички до сега. Който е живял на "престижния център" на градът си и се е преместил в някоя вилна зона/село в близост до града ще разбере за какво говоря :)

 
  ...
преди: 3 години, 23 дни
hash: 212bd2504d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Това е просто поредния повод за избиване на комплекси.

 
  ...
преди: 3 години, 23 дни
hash: 9e3a7f608d
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

3.   И какво търсите тука? Идвате и почвате да купонясвате по цяла нощ, да се биете, да хвърляте боклуци навсякъде и накрая софянци сме ви виновни, че нямате пари.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 23 дни
hash: 548a57c6f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Навсякъде има прости хора, не само в Сф. И на село има хора дето плюват пришълците.

 
  ...
преди: 3 години, 23 дни
hash: 0d3467fa44
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   1 ти Варна още малко и я изкара че е Виена, Истанбул или Лисабон.

 
  ...


...
преди: 3 години, 23 дни
hash: 3ddaa189ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   В интрес на истината и в Америка и в Германия реагират по подобен начин, но не ти го казаюват точно на теб в очите.
Един от главните проблеми на новозаселилите се е не че хвърляли боклуци, а че се съгласяват да работят за много по ниска надница, за да изплатят опела или ипотеката на апартамента, се съгласяват да работят на първата им предложена заплата и така в дадения град заплатите растът по бавно или въобще не растът с години.
В магазините пък става обратното много по малко промоции с много по ниски проценти, заради повечето клиентела, все пак ако не го купи софиянеца, плевенчанина преместил се в София ще го купи с по малък процент намаление.
И такива подобни причини.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 22 дни
hash: 03b3e7fc1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Имах един приятел от София, аз съм от Русе, не сме се карали, просто спряхме да се чуваме и да си пишем. Беше добър и възпитан, на едно мнение сме били за много неща.
Не знам дали е от характера ми или от нещо друго, но аз все се притеснявах докато говорех с него, все внимавах как произнасям думите. Говоря малко на диалект (мекане), не го правя нарочно, просто някои думи ги произнасям на този диалект.

 
  ...
преди: 3 години, 22 дни
hash: 9bb6437612
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   7, русенците/провинциалистите се притесняваме, а софиянците си кютат на шопски и не им пука. На нас от малки ни е вменявано, че всичко в София е правилно. Нещо като Запада за българите - щом е на запад, значи автоматично е хубаво и правилно. От София се излъчва телевизията, която сме я гледали от малки, там са елитните университети, там е работата, там са заплатите, там са всички институции, там са господата, които ни управляват, там са големите спортни отбори, там са всички известни, там са всички успели, там са всички специалисти, там са шефовете и централите на всички фирми/институции/власт, там, там, там. Когато по новините казват новина за София, казват на коя улица или квартал е станало събитието и дори не уточняват, че това е в София, сякаш други градове в България не съществуват и не може да е станало в Пловидив например. Или пък съм длъжен да знам всички квартали в София, че да се досетя, че това е там. А това е национална тв, която я гледат в цяла България, не е местна софийска. И всичко там е правилно. Тук сме селяните, тук сме прованса, тук сме само земеделците, които хранят гражданята, влизаш по форумите - прованса това, прованса онова. Тук нямаме пътища, ние не сме важни, важното е софиянеца да стига с 30 мин по-бързо до морето, тук пътища не ни трябват, ние сме някъде си, там накрая на България, в другия край и ние сме нещо далечно за София, което тях не ги касае. Само данъците да си плащаме и да си траем. Ако ние протестираме, никой не го боли онази работа. Трябва да се вдигнем, да бием 330 км до София, че там да протестираме, че някой евентуално да ни обърне внимание. Ако протестираме тук, все едно ни няма. Дори една медия не ни отразява.

И ние се притесняваме. Аз също (без да се усетя дори, толкова ни е насадено) се притеснявам, когато говоря със софиянци. Сакън нали софиянеца, големия гражданин да не ме помисли за селянин или че говоря меко. И после като си тръгна, си викам защо. Защо толкова внимавах, защо толкова се притеснявах, защо толкова си кълчих езика, а онзи не се притесни, че ми говори на мислимЕ, нЕма. Ама нали да кажеш нЕма е елитно, но да кажеш чУвек - а-ууу, голям селянин, за нищо не ставаш.

А представи си, че беше обратното. Представи си, че Русе беше станало столицата, както е било предложено едно време. Представи си, че тук беше Парламента, тук бяха заплати, кино, кулутра, фирми, бизнес, инфраструктура. Кое щеше да е селташко - чУвек или нЕма?

Искам да кажа, че всичко е в главите ни. София до преди 100 г. е била 20 000 - колкото Айтос сега. От къде се извъдиха изведнъж 2 млн софиянци, че да се мислят за единствените граждани, не знам. Русе е бил с 50% по-голям от София тогава. В Русе е прожектирано първото кино, центъра е по аналог на Виена, бил е силно повлиян от Австрия, тук е живял и роден Нобеловия лауреат Елиас Канети. Също и Майкъл Арлън, Змей Горянин, цялата фамилия Обретенови, оперни певци, композитори... Тук е първата жп гара в България. Когато тук сме се качили на влака и сме обикаляли Европа с кораби по Дунава, в София още каруци не са имали.

Разбира се, не само Русе е така. Да не изброявам и другите градове. Как така изведнъж за 3 поколения всички ние в цяла България станахме големите селяни и тези, които трябва да се притесняват дори да говорят от елитните софиянци, които нито говорят правилно, нито изобщо ги е имало до преди 100 г.?

 
  ...
преди: 3 години, 22 дни
hash: aa1ba63bf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Авторе, гледай от комичната страна на въпроса- баш дивите шопи с убийствения диалект от Подуяне, Коньовица, Слатина и т.н. вирят нос и обиждат другите на „селянин“, каква ирония! Културата и прогресът са били в „прованса“, в градовете по Дунава, по морето, Сливен, Търново, Пловдив и др., да не пропусна някой.
Пускай си покрай ушите коментарите на „столичани“.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 22 дни
hash: b044e504bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 3, софиянците са ми виновни само, защото нямам пари. И то по-конкретно софийските шефове на фирми, които не са ме наели след интервю. Ти такъв ли си? А за останалото - не знам кого описваш, но не съм аз. Ако обичаш намери тоя боклук, когото описа, и си го обиждай на воля! Настоявам да ме уважаваш, иначе възпитани гражданино!

 
  ...

...
преди: 3 години, 22 дни
hash: 41b6e8018c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   За да има миграция към София, самите управленски решения са виновни. Идеята е следната: да бъде привлечен колкото се може повече народ в София, че да се управлява по-лесно, както икоомически, така и политически. Поради тази причина повечето инвеститори са привлечени чрез различни способи в София. С две думи - управляващите правят, струват, но не се грижат за останлите региони на България, а само за Софийския. Логично да се случи този дирижиран процес. Не знам дали самите по-рано преселили се софиянци го осъзнават. Не знам дали осъзнавар, че за всички разрешителни за сериозни производства, проекти и въобще за повдигане на жизнения стандарт или липсата на такъв в някои райони е лошото регионално планиране. Много ясно, че стратегически, градовете в останалите точки на България са по-подходяюи и за транспортиране на производства и за търговия и т.н., но като не се отпускат пари по проекти от министерства, като не се ремонтират пътища, като не се влага в инфраструктура, как да стане. Ми намалете данъците в западналите региони до минимум, поканете инвеститори в тези региони, не им предлагайте места в Софийското поле или в близост. Осигурете условия и нещата няма да ескалират, но нямат интерес политиците. Като няма иконмика, няма и живот и ето ти нови софиянци. Не хората са виновни, а слабата икономика, и един средно интелигентен човек ще го разбере. Останалите няма какво да ги коментираме.

 
  ...
преди: 3 години, 21 дни
hash: 63c579dfa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм гастърбайтър от западната част на България. От супер малък, изкуствено създаден, работнически град.
Та живея в София вече от години. Няма да забраява за една среща с коренячка софиянка. Викам и - добре, дай да се чакаме на Попа, там е близо и директно тръгваме. Тя ми вика, ама кое е това Попа ...
Та така за кореняците софиянци. Да не казвам колко десетки хора са си мислели, че съм от София. Аз лично се имам за повече софиянец от половината псевдософиянци. Майка ми и баща ми са живяли дълги години тука, брат ми е роден тука, така че...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 21 дни
hash: df76fd5479
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Стига с тоя хейт към София и софиянци - ние сме лошите, ама задръстихте сайта с обиди - като не ви харесва - куфарчето и както казваме шопите - дома. Проблемът е, че градът се пренасели, защото не се развиват другите райони на страната, разбираемо е, че хората идват да търсят работа. ОК. Но малко повече уважение. И сред софиянци - половината им рода е в прованса, сума ти простаци - така е. Но все пак. Когато си на гости, стъпваш по-тихо. Това е от мен.
Софиянец, от бившите села - сега престижните квартали, в които провинциалистите се избиват за жилища. Щото били чули, че е хубаво.

 
  ...
преди: 3 години, 21 дни
hash: 8e892166eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   13, ела у нас на гости да ти повтарям като мантра всеки ден какъв си селянин и да ти се правя на виенски аристократ, при положение че съм по-голям селянин от теб, пък ти стъпвай тихо и си трай, а? Колко дни ще устискаш, без да нададеш вой?

 
  ...
преди: 3 години, 20 дни
hash: a00283744b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Започвам с уговорката, че разбирам, че е нормално всеки да търси по- добър живот за себе си и семейството си, проблeмът е в начина, по който се държи докато го търси:
1. Вярно е, че се подбива цената на пазара на труда в града от пришълците. Не е валидно само за София, но и за другите окръжни градове - свидетел съм лично.
2. Дразни ме, че идват в София, а колите си оставят на старите регистрации - за по- тънко като разход. Или си се преместил по принцип или си гастарбайтер.
3 Дразнят ме тези, които влизат в града сутрин и излизат вечер от него с колите си. Вдигнаха данъците на МПС в София 2 пъти за последните две години, а за десетките хиляди, които ползват инфраструкутарата и замърсяват въздуха през деня и после обратно вкъщи санкция няма, реално заради тях замърсяването е по-голямо, а го плащаме само жителите на града.
4. Дразни ме селянията от всякакакъв вид - от храченето по улиците, до бясната чалга нощем и мякането. Може ние също да говорим на диалект, но сме си вкъщи!
5. Дразни ме поведението и маниерите на хора, които още живеят в 90те, идват за уж по-добър живот, но не са готови да го платят с труд и образование. Това не е само за гастгарбайтерите , има и родени тук такива, отвратителни са.
6. Дразни че, че като се настанят гледа веднага да пробутат и близките си - цели колонии има по разни учреждения.
7. Моралът е нисък в най-общ смисъл - готови са на какво ли не, само да са тук , ама същото време плюят по града. Малко като другите гастарбайтери - плюят по държавата ,в която са , ама си стоят там.
има и още , ама ме мързи да пиша - както виждате, повечето е свързано с поведение и манталитет, а не с това откъде са.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 19 дни
hash: 0d3467fa44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   София е главния кенеф на кочината. Е в Полша, Прибалтийските държави, Финландия, Молдова, Сърбия, Беларус, Белгия, Словакия и Чехия е дори по-лошо откъм хора и архитектура. Толкоз.

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: 0d3467fa44
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   А какво да кажем за отрепките от Дупница, Мездра, Враца, Перник, Благоевград и други подобни грозни индустриални градове? Битието определя съзнанието, а те са като Полша или Кабул.

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: 0d3467fa44
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Цяла Западна БГ от Видин до Кулата е отвратителна. Грозни градове ала Мездра, Дупница, Перник, гадни чепати хора (не че като цяло народът не е прост и гаден). Близостта със Сърбия си казва думата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 18 дни
hash: dc02c6d30f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   Добре, хора. Едно не мога да разбера. Мразите София и софиянците, тогава защо идвате тук?! Всяка година хиляди идват в София и после започва голямото оплюване. Като не ви харесва, върнете се в родния си град.
Да ме извините, но ми приличате на арабските в Германия. Дошли сте доброволно, а после критикувате, че местните не живеят като вас. Когато Али отива в Берлин би следвало да се съобразява с Ханс, а не обратното, нали така?
Сега ще ми кажете, че при вас няма работа. Първо, работа има за който иска да работи и второ, получава се омагьосан кръг.
Големите фирми не строят заводи в малки градове, защото няма млади хора, които да работят, съответно малкото млади хора бягат в София. Та помислете и за това, че точно заради вашето бягство родния ви град е беден и роднините ви, които живеят там са безработни. И съответно "лъвския пай" отива за София, а не за Видин, примерно. Е, когато половин България живее тук, нормално е повечето пари да са за София и тук да има работа и инвестиции. Ако вие сте собстник на голяма компания ще построите ли завода си в град с 10 хил. жители? Че кой ще работи? 85-годишните пенсионери или бай М. с 5 клас?
За това вместо да пишете N-тата тема колко е гадно в София наврени в някои панел в Люлин, си спомнете, че ДОБРОВОЛНО сте дошли тук. И ако не ви харесва, можете да се върнете в родния си град. Ако обаче останете, моля съобразявате се с домакините и не оплювайте градът, който ви е приютил и ви осигурява препитание.

 
  ...
преди: 3 години, 18 дни
hash: c78746de4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Моята ситуация е следната. Аз съм от Дупница, там съм роден и там съм израстнал. Син съм на двама лекари - баща дупничанин и майка софиянка от центъра на София. Имам къща на пресечка на бул. Христо Ботев и апартамент на ул. Ген. Паренсов. Живея и работя в София. Колата ми е с номер КН, но рядко я карам, защото ми е по-удобен градския. Стои в гаража и не пречи на никой. Даже не плащам и зона, защото не я ползвам. Е сега съм изправен пред дилемата аз какъв съм и имам ли място в София? Да, не съм софиянец, но имам ли място в София? Или доброволно да преотстъпя имотите си, които съм наследил от родната си майка на някой софиянец? Но ще кажа и друго. КАТЕГОРИЧНО, АБСОЛЮТНО КАТЕГОРИЧНО аз виждам много по-отвратително, просташко и нагло държание на хората дошли в София от провинцията! Такава наглост, пошлост, злоба и омраза или пък едно такова особено, изкуствено излъчване от софиянец не съм видял. Отделно пък плюенето по хората от провинцията е най-вече присъщо за жителите на кварталите, които не са в центъра. Всъщност до една степен е разбираемо. Например в някои части на Надежда или пък ОВча купел или Сухата река, където има цели улици с къщи, изведнъж започват строеж на няколко коооперации насред къщите и изведнъж по улиците на които е преминало детството ти започват да летят с бясна скорост събрани от всички села и паланки на България хора, които не се съобразяват с нищо, вземат се за най-големите софиянци и какво ли още не. Също така някой споменава, че били карали с чужди номера. Аз пък масово виждам, че си сменят регистрационните номера и това се прави единствено и само, защото ги е срам да карат кола с несофийски номер. Друго нещо. Тези същите, когато си отидат в родния град/село се държат отвратително с местните хора /всъщност техни земляци/, представят се за софиянци, представят се за по-висши от другите и т.н. Например един врачанин - мияч на софийска автомивка, като си отиде във Враца се има за нещо повече от някой врачански лекар, адвокат и т.н. Да не говоря пък за тези, които са с образование до каква степен се самозабравят, като си отидат. Те и в София се имат за голямата работа. Че то и магарето да вържеш и то ще завърши всякаква специалност в България, че дори медицина, право и архитектура. Също пък и софиянци, които не са прочели една книга през живота си, не можещи едно изречение да вържат на кръст, наричат селяни доста по-учени и интелигентни от тях хора, които са от провинцията. Това е равносилно на негър от Бронкс да нарича някой банкер родом от малко градче в Алабама, но работещ на Уолстрийт селянин. Доста сбъркан и прост народ сме. И ЗЛОБЕН! Това е в заключение.

 
  ...

...
преди: 3 години, 18 дни
hash: 8e892166eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   "Мразите София и софиянците, тогава защо идвате тук?!"

Много просто - съвсем целенасочено централизираха България, фирмите и институциите от провинцията ги изнесоха в София, за да има работа за софиянци, а в провинцията работа и препитание няма. Не е коректно да приемате всички фирми и институции да са в София и за провинцията да няма работа, но да не приемате провинциалистите, които са останали без препитание. Това си е жив колонилизъм.

Едно време Дянков искаше да премести митницата в Русе, понеже София не е на граница и няма логиак тя да държи митницата, в същото време София да се разтовари, понеже няма капацитета да поеме толкова хора и трафик, а и Русе да живне малко и хората да се разпределят по-равномерно, както е в много цивилизовани страни. И какво мислиш, че стана?

Хиляди софиянци се надигнаха на протест и всичко се разтури. Добре, хем ревете, че ви идват селяни, хем не искате да пускате и кокала. Тези ерсурси, институции и т.н. не са само на софиянци, а на цяла България. Не само софиянци плащат данъци, ами цяла България. Не само софиянци ходят на море, че трябва всички магистрали да почват от София и строежа им ад създава заетост, ами представи си и провинциалистите има нужда от пътища, различни от черни. Защото и те си купуват винетки. Винетките не са привлиеия само на софиянци. Защо след като всички пащаме, трябва привилегиите да са само за вас?

Али отивал при Ханс. Ама Ханс си плаща данъците. Ханс не е прилапал всичкия поминък на Али. Ханс не е лишил Али от всичките му фирми, институции и ресурси. Нали се сещаш къде е разликата?

Значи не може само да лаапш и узорпираш, пък да ти е чистичко и широчко и да не те притесняват селяните. Едното винаги върви с другото. И британците едно време са лапали ресурсите на цял свят, ама сега тези ограбените ги заляха с всякаква черна, индийска, арабска и каква ли не сган. Ама ако не беше сганта, от която да крадат векове, сега щяха да са на нивото на Гърция. Та и вие така - като не искате сган, пуснете малко инстутиции, фирми, ресурси и направете пътища извън София да живне малко и останалата част, пък живейте спокойно и на чисто. Ама тогава пък ще ревете, че заплатите ви станали от 1500 лв на 800 лв както междувпрочем е в цяла България. И пак нещо ще ви човърка отзад и пак ние ще сме ви виновни. A в крайна сметка ако София ви е толкова селска, тя не е единствения град в България, нито в света.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 17 дни
hash: 7a6110049f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Браво за коментар 21. Не съм съгласе, че ще падне толкова заплатата, но ще има известно намаление. Да им вдигнат данъците със 100% на всички фирми, които иска да се устроят в София, а в "провинцията" да им ги намалят с 50% от нормалното и да видим...

 
  ...
преди: 3 години, 17 дни
hash: ee81f49a4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Като софиянец, родом от София, родители родом от София, мога спокойно да кажа, че до момента само веднъж съм чул някой да псува хората от провинцията. Под псувня разбирам някоя идиотия обидна, пробутана без повод или провокация. И псуващият беше тъпо наркоманче.

Единствените оплаквания съм чувал (и споделял) от хора, които се дразнят на вкараната простащина. Аз буквално си ходя по тротоара и някакво мекеренце с бургаска регистрация ми крещи от потрошеното си БМВ (от миналото хилядолетие) "мършо". Ако аз съм мърша, това леке не е подчовек, а подлайно.

В Студентски град редовно има патрулки, защото познай колко от вашите дечурлига карат натряскани или безотговорно, точно до острия завой до Joy Station. За сведение, студенти от София не могат да се регистрират за общежития.

В студентския отдел веднъж помолих една от чиновничките да ми направи определена сверка, макар и че бях закъснял със срока. Поздрав, извинение за неудобството, молба, готово. Тя сподели, че няма как да откаже на учтив човек, който е допуснал елементарна грешка. Изрично спомена, че ѝ е писнало от някои хора, които без да почукват влизат в кабинета, на "ти" ѝ говорят, мятат документи на бюрото и чакат попълване, па и с мазен и мек тон.

Казано иначе, гледай към селяндурите, които носят "културата" си в София. Никой не е тръгнал просто за кеф да ругае провинцията. А, да - и аз не мисля, че в София трябва да са буквално всички институции. Дянков не ми е първа радост, но малко разпределение в швейцарски стил няма да е пагубно. Така или иначе, въздухът в София се мърси от постоянното движение. Градът не е изграден с такава цел, не и този.

 
  ...
преди: 3 години, 17 дни
hash: 9bb6437612
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   23, простотия има и сред софиянци, но ето че тяхната не се вижда. За сведение Нед от Биг Брадър, който се изпика в изповедалнята в една купичка и после си разпиля пикнята из цялата кухня. А между другото ела да видиш софиянци какво правят, докато са в провинцията.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 17 дни
hash: 66321af25d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   В допълнение към 21.
Познайте къде се намира седалището "Изпълнителна агенция "МОРСКА АДМИНИСТРАЦИЯ"
Джокер: Не е Варна или Бургас.

 
  ...

...
преди: 3 години, 17 дни
hash: 9bb6437612
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   25, да, намира се на Голямото Софийско море :) От Искъро по-дълбоко нема и от Софийското море по-големо нема.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker