Живота ми вместо да се подобрява става все по-гаден - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Живота ми вместо да се подобрява става все по-гаден
преди: 3 години, 18 дни, прочетена 936 пъти
Здравейте! Пиша тази тема, защото няма с кого да споделя за проблемите си. На 23 години съм, живея със семейството си, уча и работя. Когато реших какво да следвам и си намерих подходяща работа за този период имах ясен план и ясна визия за бъдещата ми професионална реализация, но сега това започна да губи смисъл. От две години ходя на психолог, а от известно време насам посещавам и психиатър, защото имам мисли за самоубийство. Оказа се, че имам личностно и тревожно растройство и съм изостанал в развитието. Също така разбрах, чак сега, че имам хомосексуални наклонности, което ме накара да се чувствам още по-зле. Тези открития, за които разбрах в рамките на месец преобърнаха целия ми живот и всички мечти и намерения, които имах започнаха да губят смисъл. И до преди това страдах, но откакто разбрах за тях нямам желание да се храня и поддържам, нямам желание да излизам с хора, не спя нормално, нямам никакви близки хора, с които да споделям, само професионалистите, с които говоря за проблемите си, но те не са ми близки, нито приятели. Родителите ми не са наясно какво се случва с мен и не мисля да им казвам. Вътрешно се чувствам смазан, винаги очаквам най-лошото и гледам на света с негативно око и не мога да се променя. Колкото и да се опитвам в крайна сметка се връщам към старите модели, деструктивното мислене и черногледството. Това ми пречи страшно много, осъзнавам го, но е много трудно да бъде по-различно явно. Исках просто да си изкажа чувствата пред някоя аудитолия, благодаря за отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 17 дни
hash: accf5e9c99
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Не знам дали психолога, или психиатъра ти ги е дал тези всички диагнози, но спри да си търсиш кусури. Реално всички имат проблеми, с които се борят всекидневно, ту с нерви, ту с други усилия, не си само ти. И не знам как не те успокоява това, че обществото доста е израснало относно тема сексуалност. Съществуват доста определения за тях и съществува общност на LGTBQ, която със сигурност си чувала. Дори музиката е еволюирала и се правят все повече песни, свързани със свободата на личността, без да има ограничения в това как се обличаш, с кого си лягаш вечер и т.н. Спри да се влияеш от хорското мнение. И да ти кажа, че много хора имат интерес към насрещния пол и това не означава, че непременно си хомосексуален/а. Това се нарича чисто любопитство и човек не е лошо да експериментира, докато намери това, което харесва. Ако имаш интерес гледай няколко интервюта с yungblud, или го потърси в социалните мрежи. Той е артист/певец, родом от Англия, който е изцяло отдаден на това, чрез музиката и стила си да покаже, че няма нищо ненормално човек да облича каквото си поиска, да харесва който си поиска независимо от пола. Даже на едно интервю той сподели, че определя сексуалността си като fluid, т.е. не обича да му поставя етикет, по-важно е какво чувстваш към самия човек. Между другото, не търси съвет от по-възрастни, защото много от тях биха реагирали негативно. Младото поколение е много по-отворено към промени.

Ж18

 
  ...
преди: 3 години, 17 дни
hash: 65cc24c04f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Добре дошъл в клуба! Да не те занимавам с моя живот, ще обобщя: или си стои на същото положение, или се влошава. Подобрение... не и трайно такова!

 
  ...
преди: 3 години, 16 дни
hash: 9d7d0a284d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Приеми се какъвто си и се обичай. И - както е казал Буда, нещастни ни правят нашите очаквания. Ти си построил някакви мечти и планове в главата си. Но реалността е друга и това те прави нещастен. Спри с плановете и очакванията, живей според днешния ден . Имай някакви цели , но не да се постигат на всяка цена. Важен си ти. Забавлявай се и си намери нещо, което да те радва и го прави по-често.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 16 дни
hash: d5230695be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не се харесваш и си търсиш сам кусури, а такива нямаш.
Млад си и здрав. Никой не го интересува, че имаш хомосексуални наклонности - какъвто си, такъв. Проблемът ти е единствено в собствената ти глава.

 
  ...
преди: 3 години, 13 дни
hash: 0242985a97
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Здравей, в лоша ситуация си изпаднал/а, но не се предавай! Не знам какви психически проблеми имаш, но в наше време няма и човек, който да няма някакви проблеми. Адмирации за това, че си се решил/а да отидеш на психолог, защото в България все още се вижда като тема за табу. Друга е темата, че много малко психолози стават за нещо и са достатъчно компетентни.

Бих те посъветвала да намериш някакъв стимул.. или просто неща, които ти доставят някакво щастие - музика, книги, филми, сериали. Ако се замислиш, имаш само един живот и толкова малко време (дори не се знае колко точно), за да направиш всичко, което искаш, да гледаш всички филми, които искаш, да изчетеш всичко, което искаш!
Намери си някакво хоби - фотография, обработване на клипчета или снимки, четене (любителска литература- фантастика, романтика, класически). Можеш да научиш нов език - 30 минути на ден отделяй с идеята да ''отвориш'' нов свят за себе си и евентуално да посетиш държавата, която искаш. Можеш да откриеш много inspiration в Youtube! Може и да са малки неща, но точно те ни захранват желанието да продължим напред.

Всички ще умрем, въпроът е да направим всичко което искаме в живота си, защото само веднъж ще живееш като себе си в момента. (Надявам се да прави смисъл)

''Също така разбрах, чак сега, че имам хомосексуални наклонности, което ме накара да се чувствам още по-зле.'' - Не се чувствай зле! Много хора bi-curious, което ще рече че поне сексуално нямат против да опитат със същия пол. В това няма нищо извратено или ненормално. Съществува от хиляди години, ако проучиш малко онлайн (ако ти е интересна темата) можеш да разбереш, че дори се е приемало за нещо естествено като цвета на косата ти. Хубавото е, че живеем в свят където тази тема отново започва да става по-нормална, даже какви ги дърдоря - то си е нормално, единствено в нашата държава (и на Балканите като цяло) голяма част от хората са хомофоби без реална причина.
Ако не друго те прави още по-интересен/а, добавя към личността ти. Ако смяташ, че си гей или бисексуален/a OWN UP TO IT! Не се срамувай, а ако не си сигурен/а, то тогава не бързай да си залепваш етикет. Не е нужно постоянно да си залепваме етикети и да сме сигурни за всичко.

Не се предвай, защото живота макар и да е черен и гаден, той също така е и обратното. Съществува някакъв баланс между двете крайности. (Ин-ян) Може да разнообразиш малко ежедневието си. Смятам, че би ти се отразило много добре. Ако живееш далеч от морето, го посети. Разходи се, посети ако трябва друг град (дори и съседен). Ако не си се разхождал в своя град - отиди, опознай го по-добре, посети онези кътчета, които не си.

Всичко най-добро! ^-^
- Лапсус

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 дни
hash: df67b3c46a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От автора:
Благодаря за коментарите на всички!
До номер 1 - ''И не знам как не те успокоява това, че обществото доста е израснало относно тема сексуалност. '' Разбирам, че е така, но аз съм израснал сред доста консервативни и агресивни хора и те първа разбирам за последствията, които са ми нанесли, т. е. позволил съм да ми нанесат, защото съм доверчив и вярвам на всичко, което ми кажат (thin skin type). До този момент винаги другите са ме определяли и се опитвам да намеря истината за себе си.
До номер 7 - имам някои дейности, които ми носят моментно удоволствие - хазарт, порнография, цигари, но те повече ми взимат отколкото ми дават и най-вече ми взимат времето, енергията и финансите, които са ми нужни за търсенето на други стимули. Ученето, четенето, гледането на филми, спортуването и най-вече общуването не са ми сред любимите дейности. Осъзнавам, че осланяйки се на моментни удоволствия само се въртя в кръг, но така и не се решавам да го променя, а това решение е от ключово значение, но нямам воля и най-вече куража да се изправя срещу страховете си и да загърбя методите за бягство. Въобразявам си, че от утре ще ми бъде по-лесно и така отлагам във времето, но мисля, че е дошло времето за решителност и действие. Трудно е, но предполагам всеки, който цели промяна минава през този процес.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker