Чай от ленено семе - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Чай от ленено семе
преди: 3 години, 17 дни, прочетена 1958 пъти
Здравейте, искам да ми дадете съвет относно как се приготвя чая от ленено семе, мисля че ще ми помогне за редовното изхождане сутрин, има много най-различни рецепти при което пробвах едната и добавих 300мл с 2 ч. л ленено семе и водата стана много лигава и нямаше как да се пие, ако може да ми дадете съвет каква е точната мярка на рецептата колко вода да сипвам, колко супени или чаени лъжици да слагам ленено семе и най-вече колко време се вари? И естествено дали ще има положителен ефект на разхлабване и кога да се пие сутрин или вечер преди лягане??

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 16 дни
hash: 2477fced23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Яж повече плодове и зеленчуци но без банани те запичат.Сушените сливи и кайсии също помагат.Яж ги преди хранене поне 0,30 -1 час. Яж по малко тестени изделия като закуски и пици ,а за чайовете съм чувал че зеления чай помага но не съм сигурен. На мен това ми помага надявам се да съм ти помогнал.

 
  ...
преди: 3 години, 16 дни
hash: 1533ecc626
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Не се вари изобщо. Просто стои залято със студена вода около 8 часа. Точно това "лигаво" помага за изхождането. На мен не ми е гадно, защото е като желе. Ако ти е гадно - не знам, пробвай друго, ако толкова ти е гадно. Друг вариант е просто да изяждаш 1-2 лъжици цяло или смляно ленено семе и след това да пиеш вода, но е по-малко ефективно.
Кристали алое вера примерно - колкото грахово зърно се гълта с вода. Иначе горги ужасяващо, водата от лененото семе ще ти се стори страхотна в сравнение с това.

 
  ...
преди: 3 години, 16 дни
hash: ad4ddacbc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   До 1 щом човека е стигнал до закупуване на ленено семе вероятно има много по голям проблем от твоя, който решаваш с плод и зеленчук.
Авторе баба ми приготвяше чай от ленено семе. Нейната рецепта е следната, от предната вечер завира литър вода, слага в нея 3 супени лъжици семе. Не вари самото семе, а оставя канчето захлупено на топло до коминката на печката цялата нощ. На сутринта се прецежда и се пие 3-4 пъти през деня по 150 мл.

Вероятно нямаш печка на дърва, може би термус би свършил подобна работа, или съда да го завиеш в поларено одеало да не губи топлината си през цялата нощ.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 16 дни
hash: f521ac1bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   От автора: към н2 тази рецепта ще е пробвам звучи просто слагам ленено семе с една чаша вода 250мл примерно накисва се 8ч и вечер преди лягане пия, а дали ще има ефект на следващия ден? Други ако някой да са пробвали да дават мнения мисля че лененото семе ще ми помогне за редовното изхождане, пробвал съм през последните месеци сумати медикаменти предписани от лекар ефект минимален! Да не кажа почти нулев, общо взето пари на вятъра....

 
  ...
преди: 3 години, 15 дни
hash: fa78dc6cce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Вземай сутрин по една лъжица смляно ленено семе с кисело мляко, даже е вкусно. Няма нужда да вадиш чай от него.
Иначе "лигавото" от свареният чай е супер вместо хидратираща и стягаща маска за лице ;)

 
  ...


...
преди: 3 години, 15 дни
hash: 745c217d25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Най ефикасно действа лененото брашно, то прави фекалиите хлъзгави, а фибрите му стимулират перисталтиката на червата, тава е метла за корема. Взема се една лъжица прясно смляно брашно от ленено семе в чаша кисело мляко и се поглъща независимо кога. Може да се направи като айрян и да се прибави лъжица мед, става още по полезно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 14 дни
hash: 6157fc4ec7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   От автора: Хора в продължение на една седмица съм пробвал лененo брашно И натрошено с кисело мляко на гладно сутрин или без значение вечер и честно казано ефекта беше отрицателен при всеки индивидуално се отразява затова питах за отварата от лененото семе дали за това "лигавото" където говорим че ще ми подейства повече?

 
  ...
преди: 3 години, 14 дни
hash: d50148c950
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Зелен чай за разхлабване от аптеката.

 
  ...
преди: 3 години, 14 дни
hash: fa78dc6cce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ок, авторе, в такъв случай ще опитам максимално добре да ти опиша 4 упражнения с които ще "отблокираш/излекуваш" проблема си с изхождането.
1: от позиция прав
Събери краката така, че дебелите пръсти да се докосват, а петите да са леко раздалечени. Изпъни тялото, издължи максимално нагоре гръбначният стълб, изпъни ръцете назад, зад гърба и вплети пръстите на ръцете си отзад. Сега с изпънати назад на височината на кръста ръце с вплетени пръсти, изпъни палец и показалец и ги допри до срещуположните, все едно е пистолет и се наведи докато образувал ъгъл от 90% напред като ръцете също вдигаш така, че да са над кръста (ще е нагоре вече) и изпънати, ръцете ти сочат в същата посока в която и дупето, не към теб.. Задръж така една минута като дишаш дълбоко през носа, задържаш няколко секунди издишаш пак през носа!

2: седнал
Сгъни десният крак по земята пред теб на триъгълник така, че петата да опира максимално близко до лявата част на дупето ти. Прехвърли левият крак над десният сгънат с коляното нагоре към брадичката, а стъпалото близо до дясната част на дупето или мускула на десният крак, до където стигнеш. Сложи лявата длан зад гърба си на земята за опора като гърбът ти през цялото време трябва да е изпънат и издължен без да "набиваш" врата си между раменете. Изпъни добре първо нагоре дясната си ръка, свий я в лакътя, а лакътя изведи от външната страна на лявото коляно. Натисни леко коляното да наместиш колкото можеш лакътя без да сгъваш гърба си, но ще бъде извит.
Задръж между 3- 5 вдишвания- издишвания. Поемай въздух максимално дълбоко.
После внимателно първо вдигаш дясната ръка нагоре и встрани до земята. Връщаш тялото по обратния ред до седнало положение и сменяш краката, правиш същото упражнение.

3: седяш на петите си. Раздалечаваш петите и сядаш между тях. Вдигаш ръцете, събираш ги горе на триъгълник/пирамида и бавно отпускаш тялото назад докато легнеш напълно. Ако това ти е невъзможно, алтернативен вариант е на колене, ръцете отзад на мускулите под дупето, поемаш дълбоко въздух и отпускаш назад докъдето можеш като тук вече леко извиваш гърба назад. Задържаш между 3- 5 дишания (може и повече)

4: сядаш по "турски" издължаваш и изпъваш добре гръбначния стълб, слагаш дланите върху противоположното коляно (кръстосани) поемаш дълбоко въздух и се навеждаш силно напред докъдето можеш. Задръж между 3- 5 дишания, ще усетиш, че след всяко издишане можеш да се наведеш още малко. После смени кръстоската на ръце и крака и повтори същото.
Това ако не всеки ден, поне 3 пъти в седмицата.

Да не те притеснява ако в началото не можеш да се сгънеш, извиеш тялото толкова колкото упражнението изисква. Адаптирай според възможността ти в момента. Сам ще се убедиш, че всеки следващ път ще ти е по- лесно.
А ще си излекуваш проблема със сигурност!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 12 дни
hash: 5a1c66d3b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке да не би да си извънземна, на всички лененото семе дийство, само при тебе не действа!? За една седмица не може да се очаква голям ефект, трябва да се ползва редовно. Ако искаш бърз ефект, ползвай слабителни, но те са вредни, затова се придържай към природата. Ползвай повече храни с фибри, пий много вода, много натурално кисело мляко, само така ще има ефект. Вие гладувате за отслабване, не пиете вода и после лененото брашно не действало. Трябва да полагате ежедневна грижа, а не само за няколко дни!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker