Рибки (сомчета) без много изисквания - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Рибки (сомчета) без много изисквания
преди: 3 години, 20 дни, прочетена 1960 пъти
Ако някой разбира от акваристика и рибки - да пише :)
Искам да си взема сомчета за домашни любимци. Под без много изисквания имам предвид да не се нуждаят от нагревател. Намерих два вида, които живеят при температура на водата минимум 15 градуса (предполагам това е минимум на комфортна температура, а не на оцеляване) - и това са Обикновен анциструс и Коридорас палеатус. Също така не искам да се размножават - чувала съм за рибки, където мъжките и женските са от различни видове. Тези два вида заедно как са? Има ли други видове, които не се нуждаят от нагревател, че Коридорас палеатус не знам популярен ли е и дали се продава.
Давайте предложения, ако сте гледали сомчета :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 20 дни
hash: acda623bb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Гледал съм няколко години рибки включително и сомчета. И само ще ти кажа, че ако няма да им вземеш нагревател не си вземай и рибки. Само ще ги мъчиш и ще умрат бързо. Второ, отдавна вече има автоматични нагреватели, а не като едно време да трябва да го вадиш от контакта за да не ги свариш. Автоматичния сам си включва и изключва, задаваш му интервал примерно от 20 до 25 градуса и знаеш че температурата никога няма да падне под 20 градуса или да надвиши 25. Винаги ще е в точните граници и никога рибките няма да умрат заради аномалия на температурата. Трето, автоматичните нагреватели са изключително евтини, преди 10 години и повече си взех два за 20 и няколко лева единия. Още ми работят и ги пазя. Така че ти ако не може да отделиш едни 20-25 лв за нагревател, дори и 30 лв да са сега, тогава какви рибки ще гледаш? Ако не може да им осигуриш условията, по добре не се захващай. Само ще мъчиш животните. За без нагревател най много живородки и то гупи. Но през зимата не знам каква ще е температурата в стаята ти. Трябва да имаш термометър в аквариума и да знаеш че падне ли под 16-18 градуса ще е беля. Грунда донякъде запазва температурата в аквариума но не разчитай на това. Без автоматичен нагревател който е за смешни пари и за който няма да имаш никакви грижи след като го включиш веднъж, то не си взимай риби. Колкото до сомчетата, те не са живородки и се размножават изключително трудно. И да искаш няма да може да ги размножиш, нужен им е голям аквариум и т.н. така че няма смисъл да взимаш различни видове. Обикновен анциструс не ми харесва. На мен ми харесват сомчета Калихт (албинос), имах четири такива и ги гледах над 5 години... Няма опасност от размножаване, стига да не е живородка, така че да ти сложат един хубав грунд в аквариума с живи растения, един автоматичен нагревател, един филтър, един сифон да им чистиш, и си гледай сомчетата. Наистина ще е супер.
(Аз също се замислям дали да не започна пак да гледам, и то със сомчета. Пазя си всичката техника и аквариуми.)

 
  ...
преди: 3 години, 20 дни
hash: 70dce31806
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Вземи си коридораси, невероятно красиви рибки. Само да знаеш, че попринцип са стадни и е хубаво да се гледат поне 5,6 бройки, а ако аквариума позволява и повече. Невероятно е красиво да видиш в голям аквариум стадо от коридорси как чистят дъното и се движат винаги заедно. Погледни видеа в ютуб. Доста разпространени рибки са и няма да имаш проблем да ги намериш по магазините, особено в по голям град. Ако искаш да ги гледаш с анцитруси няма никакъв проблем. Идвата вида не са агресивни и ще живеят добре заедно. На анцитрусите пък може да им пускаш краставичка или нещо друго прочети какво хапват и честно голям кеф е да ги гледаш как си я ръфат.

 
  ...
преди: 3 години, 20 дни
hash: 3ba50de6e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От АВТОРКАТА До 1.
Причината да не ми се слага нагревател е, защото все пак релетата отказват понякога, а както казах - не държа на определен вид сом, а просто някакво животинче да имам. Други рибки няма да има, само сомчета. Те не изискват чак толкова голям аквариум. В стаята едва ли ще е под 17-18 градуса, ако отсъствам зимата и няма кой да отоплява - ще сложа. За тези видове наистина пише 15 градуса, те са дънни рибки все пак. Може би в зоомагазин ще ми кажат със сигурност на каква температура живее нормално.
Щом не се размножават лесно - ще са анциструс сигурно (по са ми симпатични и съм имала такова като дете, тогава и с други рибки).

 
  ... горе^
преди: 3 години, 15 дни
hash: 71a63cd575
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   От АВТОРКАТА До 2.
Благодаря много за коментара!
Този вид коридорас как се гледа, можеш ли да ми кажеш:
http://www.aquaportal.bg/Fish/details.php?Fish=239

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker