Терапия при психолог,това нормално ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Терапия при психолог,това нормално ли е?
преди: 3 години, 20 дни, прочетена 1051 пъти
Здравейте от скоро ходя на психолог имах нужда за малко съвети от професионалист, да си излея душата както се казва, да ми вдъхне кураж, да имам повече вяра и самочувствие, обаче днес за втори път отидох и останах малко разочарована защото не и споделях личните проблеми ами си говорехме празни приказки, нещо което мога да говоря и с приятели и познати все пак смятам, че имам проблем, който съм отишла да ми помогне да открием решениет, а не да си говорим за ковид и тем подобни тъпни, накрая ми взе и пари останах в транс попитах я кога ще минем на същинската част а тя ми каза коя част? Смисъл малко несериозно ми прозвуча всичко или е някаква техника да ме пробва? Уж ми беше казала на две седмици а сега за една седмица ще ходя два пъти понеже днес си е чешала езика... Как го разбирате вие това? Търсили ли сте помощ от психолог има ли полза според вас или човек ако сам не си помогне никой не може?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 20 дни
hash: bbb617cdce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Аз съм бил. В началото ми обясни, че трябвало да се направи цял сеанс от ходения в продължения на месеци. Викам си хубаво нека видим как вървят нещата. Обаче много често взе да споменава, че трябва да ходя дълго, за да има ефект.
По едно време взех да се усещам, че тя единствено само ме слушаше и водеше някакви записи и накрая плащах и си тръгвах. Никакви въпроси, мнения. Нищо.
Накрая един ден и казах, че съм ок и повече не отидох. Чиста загуба на време. Трудно е да различиш истинския психолог от събирачитв на пари.А не взимат и малко да им се невиди. Моята взимаше 30 лв за 50 мин. И си гледаше часовника и цепеше минутата до секунда. А има някои взимат и по 100-200 лв на час.
По добре си купи книги и чети за проблемите си. В youtube е пълно с клипове на психолози и обясняват подробно за всичко.

 
  ...
преди: 3 години, 20 дни
hash: 20bc16e250
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Е, ти да не очакваш като по филмите изведнъж да те озари прозрение за един път ходене, или някой като те види 2 пъти да ти разбере всичко?! Нали трябва да те опознае, да види как мислиш, да си имате доверие, а изграждането на доверие изисква време. Не става хоп-виждате се и веднага ти разбира целия живот, минало , бъдеще и т.н.
Явно имаш нереалистични очаквания по отношение на тази терапия- едва ли не с магия ще те излекува за един път ходене. Това е продължителен процес, драга. Тези безсмислени за теб приказки целят точно да се разчупи леда, да види мисленето ти, да опознае характера ти.

 
  ...
преди: 3 години, 20 дни
hash: ccbbe5c171
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И ако го нямаше филма с ковид за какво щеше да пита?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 20 дни
hash: 7ca5d64730
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Явно тзи психолог не става. Само взима пари. Чети книги.

 
  ...
преди: 3 години, 20 дни
hash: f7a2726b32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами защо не повдигнеш темата? Аз ходя на психотерапия от доста време вече и ако сам не повдигна дадена тема той човекът може да си говори за квото дойде или пък да су мълчим (и това се е случвало - имам поне 5-6 ходения дето само си мълчим). Така че следващия път кажи "бих искала днес да обсъдим това и това".

 
  ...


...
преди: 3 години, 20 дни
hash: b24d0e3bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   На някои психолози им е изгодно да ти губят времето. Те буквално си изкарват прехраната от хора, които имат проблеми и колкото по-бързо ти реши проблема, толкова по-малко ще го посещаваш, съответно и парите му ще са по-малко. Започни ти да се инересуваш от психология, астрология или някакво средство за самопомощ, за да откриеш адекватен вариант за решение на проблемите си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 20 дни
hash: 85b08060ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   И аз често съм се чувствала, сякаш имам нужда от психолог, но точно по тази причина не съм ходила, защото има много такива, които само вземат парите на хората, без да ти помагат наистина да си оправиш проблема. Била съм на събития на Наталия Кобилкина, тя е много добра. Опитвала съм се с книги и клипчета от Ютуб. Книгата "Тайната" на Ронда Бърн и другите от поредицата са добри. Поразпитай приятели и познати, по-добре някой да ти препоръча психолог, от който е доволен, вместо да се луташ сам и да рискуваш да си даваш парите на вятъра.

 
  ...
преди: 3 години, 20 дни
hash: 08d46e64be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Опитай при друг/а. Аз съм била и психоложката директно ме попита каква е причината за моето посещение.
Както и във всяка друга сфера, не всички са добри професионалисти.

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: 76103ff38a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не, не е тактика, просто психоложката ти толкова си може. На твое място бих я сменила с друг професионалист, за да имам шанс все пак да получа адекватна помощ.
Аз съм ходила на терапия и обикновено само първите 5 минути са били общи приказки, след това психологът ме въвличаше в много дълбоки разговори за емоционалния ми свят. Но аз още при първата среща седнах и казах какъв точно ми е проблема, защо съм там. Получих точно това отношение, което търсих и ако можех да върна времето, пак бих дала същите пари, че и повече. Ако не искаш да я сменяш веднага, примерно ти се дават шансове и ти е симпатична, другия път започвай директно с това, което те тревожи и не я чакай да те подкани. Жената не може да чете мисли. Ако е по-неопитна, е нормално да ѝ е трудно да предизвика силна емоция в теб и да те накара да говориш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 19 дни
hash: eb41096bb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Е, предполагам, че да си "душевно кошче" струва пари. Лично аз не разбирам позицията нито на "психолога" (тва в кавички щото тук всяка 2ра жена се води психолог", както и на клиента. Ако ти сам не можеш да си помогнеш и разбереш, значи не си дорасъл за да се класифицираш като зрял индивид.

Което иде да каже много за хората които последно време търчат при тези "психолози", както е видно и от споделените впечатления.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 дни
hash: 08d46e64be
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, Един зрял индивид винаги ще потърси помощ, когато има проблем, който му е трудно да реши сам - било физически или психически. Твърдението "мога всичко сам" е характерно за децата, не за възрастните.
Познавателната функция на мозъка е насочена навън, към опознаване на външния свят, затова никой не може да анализира напълно (а и безпристрастно) себе си.
Радвай си, че никога не си изпадал/а в ситуация, която не можеш да решиш сам/а.
Паник атаки, тревожност, депресия, пристъпи на агресия и т. н. са все неща, с които в повечето случаи не можем да се справим сами и няма нищо лошо (даже напротив! ) човек да потърси помощ.

 
  ...
преди: 3 години, 9 дни
hash: 83435b6876
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Никога не бих отишъл при психолог. Това ще означава, че съм се поддал на социалното програмиране, на което му е удобно да те убеди, че си безпомощен и за нищо не ставаш, ако не използваш сума ти услуги - естествено срещу заплащане.
Единственият ти шанс е да забравиш всичко, което те заобикаля, защото то няма значение, и да започнеш да анализираш себе си.
Това е основната работа, за която сме дошли на Земята - не да ходим на детска градина, училище, да работим по 10 часа за нечий чужд кеф, да имаме деца, само и само да има какво да ни отвлича вниманието от нас самите и после като се пенсионираме да се депресираме, защото когато децата започнат да живеят собствения си живот осъзнаваме, че трябва да направим най-трудното, което сме избягвали досега - да живеем със себе си и да се научим да се харесваме.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 дни
hash: 08052cf64a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не е нормално тя да говори. Сменяй, може и да се намери някоя що годе читава. Единственият нормален, на който съм попадал беше седми подред и още в началото ми каза - нали разбираш, че тези проблеми сме ги имали на юношеска възраст, след като сме решили да следваме тази специалност, това ще рече, че всичките сме по-зле от теб.
Успех

 
  ...
преди: 3 години, 4 дни
hash: bce83ad094
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Най-вероятно просто не си намерила "твоя" психолог. Като във всяка друга професия и там има добри специалисти и посредствени такива, които само се чудят как да си вземат парите. Щом буквално се е чудила какви общи приказки да говори явно или не е добър специалист и/или просто не и пука. Чувала съм за възрастен психолог, който толкова е бил отегчен и така му е било все едно, че си е изключва слуховия апарат и е оставял пациентите си да си мислят, че ги слуша. Забавно, ама в кавички.
Така, че по-добре потърси друг специалист. Не ти трябва някой, който явно не му пука и само гледа да му мине часа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker