Защо всичко трябва да бъде толкова трудно? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо всичко трябва да бъде толкова трудно?
преди: 3 години, 15 дни, прочетена 1224 пъти
Защо всичко трябва да бъде толкова трудно?
Защо животът е такъв? Винаги всичко става по трудния начин, мечтая и полагам усилие за нещо, но накрая пак греда. Никога не съм искала богатство, слава и власт. За мен е важно семейството ми да е живо и здраво, дори да съм далеч от тях. Благодаря, на Господ или на онази сила, за която всички говорим, че ги пази и са живи. Всичко останало обаче е една пародия. Работя, поне с това си качество мога да се гордея, не ме е страх от работа, но не става бе хора. Опитвам се да запопна малък бизнес, от около година, имам познати, които успяха. Правя всичко, което трябва, но не попадам явно на правилните хора. Нямам приятели, всички са лицемери и използвачи. С партньора е една пълна каша. Караници, скандали и неразбирателство. Винаги в трудните моменти съм сама, никога не ме защитава не драпа да съм добре. Аз като жена се старая да му доставя уюта и топлината, да му е чисто и сготвено, сексуална съм. Разбираща и подкрепяща. Просто всичко ми идва в повече, искам поне в една сфера да постигна нещо, да се почувствам полезна и силна. Чувствам се слаба, като аутсайдер, така съм си била винаги. Имало е хора край мен, но пак съм била сама. Уморих се да се боря, и аз не знам за какво се боря всъщност. Видях хиляди лица и колко са жестоки хората. Как богатите цепят стотинката на две, а живеят в лукс. Хора които се мъчат и работят усилено остават неооценени, писна ми от тази несправедливост. Светът щеше да е прекрасен, ако хората с тяхната алчнотия не се бяха раждали изобщо. Благодаря за отделеното време, имах нужда да кажа някои неща, може да споделите какво вие мислите и доволни ли сте от живота си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 15 дни
hash: 0ee2583957
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   За жалост е така в България. Единият вариант е да заминеш в чужбина, в цивилизована страна. там няма да ти е толкова трудно. Е, в началото може би, но после ще стане лесно и нормално. Ако останеш тук... или ще трябва да се примириш, или да се озлобиш като повечето хора, които срещам.. И не прави всичко за приятеля си, защото няма да го оцени.

 
  ...
преди: 3 години, 14 дни
hash: 178a358306
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   "Видях хиляди лица и колко са жестоки хората. Как богатите цепят стотинката на две, а живеят в лукс. Хора които се мъчат и работят усилено остават неооценени, писна ми от тази несправедливост. Светът щеше да е прекрасен, ако хората с тяхната алчнотия не се бяха раждали изобщо."

Напълно съгласен. И аз нямам обяснение откъде толкова коварство, алчност и лицемерие? Ако някой има представа, защо хора, които отдавна са си уредили живота и са придобили власт, независимо в коя сфера - икономическа, политическа, научна..., са изключително стиснати, коварни, зли, лицемерни, опасни, престъпници, крадци на човешки съдби и пр., нека каже.

Колко такива случаи съм чувал и виждал - шефът печели яко пари всеки месец, работниците получават минимална или близка до минималната заплата. Шефът казва: "какво ме интересуват тея нещастници бе"!

 
  ...
преди: 3 години, 14 дни
hash: a8af745e34
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   1, живееш ли в чужбина или си живял някога? Не се опитвам да се заяждам, а ми е любопитно, понеже и аз сериозно се замислям дали да не се махна от тук.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 14 дни
hash: 43d8f01477
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Чувстваш се слаба, защото влагаш твърде много енергия в хора и занимания, които не са точно за теб и не ти носят нищо положително. Аз правих същото и все се ядосвах, че нещата не ми се получават.
Казваш, че си грижовна и се стараеш да внесеш уют, топлина и да покажеш любовта си на човека до теб. Опитвала ли си да правиш всички тези хубави неща за себе си? Опитвала ли си да бъдеш с мъж, който видимо иска да те направи щастлива и полага усилия за да го постигне?
Хайде, моля те, започни да се грижиш за себе си. Хубаво е да успокояваш ближните, но това качество все остава неоценено, ако не можеш да успокоиш и подкрепиш първо себе си. Започни да взимаш правилните за теб решения. Пак ще ти е трудно, но поне по-малко неща ще ти тежат. Научи се да приключваш тогава, когато му е времето. Насила хубост не става, понякога трябва да си пуснем нещастието, че да ни дойде късмета.

 
  ...
преди: 3 години, 13 дни
hash: cefb73a71d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   На мен ми се струва, че по-скоро ти имаш някакъв комплекс за малоценност. Тя че средата не е идеална - така е, но е така практически навсякъде. Навсякъде има алчни богаташи (както и не-алчни боагатиш, впрочем). Навсякъде може да си във връзка с човек, с когото не се разбираш, както може и да си във връзка с човек, с когото се разбирате.

Отделяй повече време на грижите за себе си - не само физически, но емоционални и интелектуални. Да се отпуснеш, да ти е приятно, релакс.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 дни
hash: 740a0b0c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Проблема ти е, че се опитваш да угодиш на другите, а не на себе си и очакваш те да ти отвърнат със същото. Когато това не стане се чувстваш подценена.
Просто прави само неща, които са приятни на теб. Така няма да имаш нереалистични очаквания от някой друг и животът ти ще е много по-лесен. Явно си работлив човек, така че ще бъдеш успешна. А когато си успешен ще привлечеш подобни хора в живота си. Имам двама приятели със собствен бизнес - сами си проправиха пътя, разчитаха на себе си и сега не зависят от никого.
Търси подкрепа в себе си, а не в останалите и няма как да се разочароваш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker