Биткойни...криптовалути и всякакви мании - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Биткойни...криптовалути и всякакви мании
преди: 3 години, 11 дни, прочетена 790 пъти
Здравейте, знам, че това е доста втръснала тема, но ми е интересно какво ви е мнението за криптовалутите към днешна дата. Според вас може ли човек да се издържа само от това. Забелязвам, пе все повече хора запопват да се захващат с това нещо. Еро един мой приятел до такава степен се е вманиачил, че си купи някакъв специален компютър за 10 бона. Аз в началото не можах да повярвам, като чух, но в действителност човекът тегли заем и си го купи под предтекст, че щял "да копае"...да не говорим, че плаща огромни такси за ток. Как смятате, оправдано ли е това негово действие? Също така ме интересува кое е по-добрият вариант - инвестиране в криптовалути, или "копаене".

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 дни
hash: b7ae1eb5df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Доколкото знам, копането вече не е рентабилно, защото почти всички биткойни са изкопани и последните се копаят много трудно. А това копане амортизира компютъра бързо и докато си избие инвестицията, вече се е скапал. Отделно има голяма вероятност, докато ги изкопае цената им да е паднала и тогава със сигурност ще е на загуба.

 
  ...
преди: 3 години, 10 дни
hash: befe3f2acc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Ненормален е. Копането е интензивно, токът е скъп, компютърът му е скъп, а печалбата условна. Ако искаш да инвестираш, погледни какво е ETF, какво е взаимен индексен фонд и подобни. Тези, които наистина са на печалба от крипто, те почнаха много отдавна.

 
  ...
преди: 3 години, 10 дни
hash: 48c57d8ab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Крипто, стокови борси и всякакъв вид дигитални валути за мен лично, са като хазарта. Да, прочетохте правилно. "Ще вкарам сега 5 000€, а след няколко години ще станат 30 и ето 1/3 апартамент. "

Зад всяко приложение за онлайн инвестиране стоят абсолютно същите като Джордан Белфорд от "Вълкът от Уолстрийт". Има хора, които следят кои от новорегистриралите се вкарват малко по-големи суми и им звънят да ги зарибяват за още.

Общо взето, само хора, които искат да направят пари без да работят и тотални дебили биха "инвестирали". Просто не знам как има хора, които се връзват на подобен вид хазарт. Същото с Румен Виста. Многото инвестиции, пък продава курсове за стотици левове.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 дни
hash: c7583b7cd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Потресен съм, колко хора четат и пишат статии в този форум, позовавайки единствено на 'дочух това-дочух онова'.

Ще споделя няколко факта, като ще посоча и удостоверение, че информацията е вярна, базирана на пазарен анализ, а не на някой Иванчо който ръси простотии без да има грам идея за какво става дума.

1): Копаенето на биткойн НЕ е доходоностно в домашни условия поради ред причини. Копаенето на етериум (ETH) Към момента обаче, е повече от добре отплащащо се. По официални данни, за Февруари месец са изплатени общо 722 милиона долара като такси за копачите. Следва линк към статия. Моля редактора да изтрие линка ако предцени, че не е подходящо да го поствам.

Линк: https://www.theblockcrypto.com/linked/96690/ethereum-mining-revenue-breaks-1-billion-for-the-first-time-in-february

2) Bitcoin сам по себе си, решава глобални проблеми като инфлацията, безкрайното печатане на пари без никаква стойност,международни трансфери и т.н.

3) Много големи фирми като Paypal, MicroStrategy,Tesla както и много банки като JP Morgan, вече работят и предлагат услуги базирани на биткойн. Достатъчно е да напишеш в търсачките JP Morgan bitcoin / Tesla bitoin / Paypal bitcoin/crypto и ще се увериш сам.

4) Инвестицията в криптовалути определено е рискована, както инвестицията ВЪВ ВСЕКИ друг аспект/сфера. Трябва да си образован много добре по темата, да разбереш каква е разликата междру биткойн и останалите криптовалути и тогава да си направиш равносметка дали искаш да инвестираш или не. В противен случай, е чисто и просто игра на хазарт - хвърляш парите и се надяваш да спечелиш.

5) Много от горепосочените фирми (например Тесла), вече официално държат и използват биткойн като валута, която НЕ ОБМЕНЯТ за фиатни пари.

6) Биткойн според много анализи (които също можеш да намериш в интернет) вмомента е най-добрата инвестиция на пазара. Държа да подчертая, че е и тази с най-голям риск, но въпреки това се счита за най-добрата, поради основните проблеми който решава.

Като за финал, искам да посоча две места от които можеш да вземеш наистина филтрирана и сортирана информация, вместо да се занимаваш да четеш какво пишат сульо и пульо.

1) Andreas Antonopoulos. Ако знаеш английски език, съветвам те , както и всеки друг от коментарите по-горе, да изгледате видеата му по темата - Ще погледнете нещата от друга перспектива и ще разберете реалния смисъл от съществуването на биткойн.

2) Българският Крипто Канал - Млад човек който всекидневно говори по темата, прави подкасти и се опитва да образова овцете които плямпат без дори да разбират същоста на занаята.

Разучи нещата който изписах, прегледай каналите и пак се върни тук. Изгледай първите коментари и ще осъзнаеш, че ако САМ не се образоваш, другите само ще ти избодат очите.

 
  ...
преди: 3 години, 9 дни
hash: 2e34186465
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Има един филм "Пирамида", руски. Гледай го. Разказва се за истинския пич, който изобрети пирамидата, заради която не само руските, но българските банки се сринаха на същия принцип., През '90те
Същото нещо се очаква да се случи този юни 2021, което е стъпка но. 2 от ковид истерията. Тряба да се премине масово към криптовалути, защото те ще оцелеят. Не случайно ги измислиха. Това е валутата на новия световен ред. Свиквайте вече

През '90 оцеляха тия които имаха долари. Другите духахме супата. Така че се замислете

Иначе от копане вече няма смисъл, да. Съгласен съм..

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 дни
hash: ce06ddbd25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   "Зад всяко приложение за онлайн инвестиране стоят абсолютно същите като Джордан Белфорд от "Вълкът от Уолстрийт"."

Сигурен съм че всички тези британски, холандски и американски инвестиционни банки, някой на по 200 години, които позволяват онлайн инвестиции са "същите като" както му беше там името.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 дни
hash: 5398b7aa70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До 2 - тези, които са инвестирали в биткойн преди и са издържали на емоциите да НЕ продават са ненормално богати, а иначе с малко късмет и четене можеш да направиш една прилична сума. Все едно да кажеш, че който не е купил акции на Тесла на 40$ вече е свършен....Няма такова нещо!
До 4 - кой звъни в Бинанс, Койнбеиз, Револют и т.н.? :)

 
  ...
преди: 3 години, 9 дни
hash: 80a83d676d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   4, не винаги е хазарт. Има стабилни компании, чиито акции растат сравнително равномерно и стабилно, имат десетилетия история и може да се проследи, утвърдени са на пазара и т.н., отделно дават дивидент всяка година. Разбира се, риск си има винаги, но не винаги е чак като хазарт. С такива акции трудно ще станеш милионер естествено, но все пак едни 5-10% на година чиста печалба над инфлацията може да се докарват средно, което като доходност си е по-добре от инвестиция в имот.

 
  ...
преди: 3 години, 9 дни
hash: 80a83d676d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Пак от горния - Всеки може да си направи елементарна сметка, ако всеки месец в продължение на 40 г. например си вкарва едни 100 лв спестявания там, при 10% годишна доходност колко ще има в края на периода. Аз ги сметнах и излиза над 0,5 млн. Не е никак зле да се пенсионираш с половин милион освен пенсията, която си имаш. После кеф ти апартамент за децата, кеф ти круизи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker