Доста голям гаф!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Доста голям гаф!!
преди: 3 години, 9 дни, прочетена 1253 пъти
Първо да спомена, че съм млад шофьор с 8 месеца стаж. Миналата седмица се прибирах и трябваше да мина през четириклонно кръстовище, регулирано от светофар. Попринцип няма нищо сложно с преминаването през такъв вид кръстовище, но при мен имаше конкретна ситуация.

Карам си аз зад един автобус и вече приближаваме кръстовището, като свети зелено и карам на дистанция зад автобуса. Превозното средство на градския транспорт правеше десен завой, като преди това се беше изнесло в ляво, защото нямаше достатъчно пространство за завоя. По време на неговия завой бях навлязъл леко в кръстовището, карайки по-бавно и не виждах сигнализацията на светофара над мен, който бях задминал. От другата страна на кръстовището също има светофар, но автобуса завивайки закриваше видимостта към него. След като зави автобуса, ми се откри видимост към отсрещния светофар и неговата сигнализация се смени на жълто. В този мил момент,аз настъпих газта и преминавайки през кръстовището сигнализацията на светофара се е сменила на червено.

И тук възниква моя въпрос дали могат да ме глобят за преминаване на червено? По закон когато светне жълто трябва да се изнесеш от кръстовището възможно най-бързо, но аз не бях навлязъл с целия автомобил, а само с част от него. Може би задните ми гуми да са били малко пред стоп линията. И възможно ли е да е нямало камери, които засичат преминаването на червено? Или вече дори обикновенните трафик камери правят това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 дни
hash: 211b401bf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   не се филмирай нищо няма стане, но внимавай защото ако стане беля няма да има значение какво е светило на светофара.

 
  ...
преди: 3 години, 9 дни
hash: 163f3a5244
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Ако нещата са точно както си ги описал би трябвало да нямаш глоба. Но имаи предвид че е възможно мозъкът ти да си нарежда случката в твоя полза и да пропускаш факти части от секундата които да са важни и ако видиш на видео същата случка, да се окаже, че на жълто си навлязъл с предна гума, дори и че автобуса е навлязъл на жълто. Често се случва автобусите да навлизат на жълто в крастовище.
Друг път без значение дали има автобус пред теб, намаляй така че да увеличиш дистанцията с по високото ППС, за да виждаш светофара лично за себе си, а не да се надяваш, че шофьора пред теб го е видял.

 
  ...
преди: 3 години, 9 дни
hash: 94faf6e66c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Може да си провериш онлайн в КАТ. Според мен няма проблем, ти си бил навлязъл на зелено и реално ако беше останал вътре щеше да пречиш на другите преминаващи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 дни
hash: 959b3a6eb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Батка, ако всички шофьори бяха така педантични като тебе, досега отдавна да сме задминали европейците и да сме Швейцария на Балканите...

 
  ...
преди: 3 години, 8 дни
hash: 3aae78507b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   На 8 месеца стаж и вече хитрува!? Жълтият цвят те спасява само ако те е засякъл след светофара, и служи бързо да напуснеш кръстовището. Като не виждаш какъв цвят ти свети, чакаш докато видиш, недей да шикалкавиш. Ти си навлязъл на жълт светофар, който свети и преди зеленият на страничните отклонения. Ако някой тарикат като тебе реши, че може да навлезе на жълто, защото след него ще светне зелено, знаеш ли какво ще стане в средата на кръстовището. Не знам какви курсове си карал, но в правилника пише, НЕУВЕРЕН не предприемай действия. Преди време пак един тарикат се оправдаваше, че било тъмно на кръстовището и нищо не се виждало и изведнъж пред него изкочил младеж с велосипед и той го блъснал. Като нищо не е виждал, защо се е движел а не е спрял? Тези плитки оправдания са само за пред баба ти, пред КАТ няма да минат. Очаквай си глобата!

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 дни
hash: b0ee4b17e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Няма да те глобят, но по принцип не го прави повече, защото е опасно. Много хора правят грешката в последния момент да ускоряват, за да хванат последните секунди на зеленото или още по-лошо жълтото. По-добре изчакай още един светофар, но да си сигурен. Няма да разбереш как ще ти изкочи някой пешеходец или кола и ще стане голям сакатлък. Има много такива случаи. На светофар и пешеходна пътека трябва да си много внимателен и превантивно да намаляваш, а не да ускоряваш. Аз няма да крия, че също съм го правил, с което не се гордея и въпреки че съм опитен шофьор 1-2 пъти съм бил близо до това да ударя пешеходец. От тогава знам и осъзнах колко опасно е това.

Също и на пешеходна пътека, ако колата до теб е спряла (когато са 2 ленти в посока), задължително спираш и ти, защото често се случва пред нея да има пешеходец, но да не го виждаш. А той за да спре все пак, значи вероятно има пешеходец. Ако не спреш, също е доста опасно.

Също на светофар, ако завиваш, винаги внимавай за пешеходци непосредствено след завоя, защото и тогава понякога не се вижда или ми се случвало някой да е спрял а аварийни веднага след завоя и може да се заблудиш, че е в движение и да го блъснеш, докато реагираш.

Повечето катастрофи стават точно на кръстовища, светофари и завои.

Особено както си млад шофьор, още нямаш усещане за тия неща и ако не си внимателен може да си навлечеш много големи неприятности и не дай Боже да убиеш някой. По-добре изчкайа, огледай се, бъди сигурен и тогава минавай. По-добре да загубиш още 1 мин за още един светофар, но да стигнеш жив, здрав и останалите на хора на пътя да са живи и здрави. С 1 спестена минута няма да си оправиш живота. Дали ще се прибереш в 5:22 или в 5:23, няма особено значение, но ако направиш нещо, има много голямо значение.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker