Обичам да философствам,но нямам с кого - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Обичам да философствам,но нямам с кого
преди: 3 години, 14 дни, прочетена 1274 пъти
Здравейте, така обичам да се вглеждам надълбоко в почти всяка едно нещо и после да го анализирам, но не познавам човек с когото да го споделя. И това ми тежи малко. Например, достигнала съм до доста заключения за живота, но когато няма с кой да ги оборя, не виждам смисъл в тях:’( освен че си обяснявам някои въпроси.
И например любовта, според мен тя е състояние, което много бъркаме с възхищението. Сигурна съм че много от вас сте виждали хора в началото на връзката, влюбени до уши, не свалят ръце и очи един от друг, и просто се усеща привързаността им. И просто изведнъж ми просветна, как толкова пъти съм чувала че любовта се създава с времето. Но не мога и да отрека тази сила която е карала хората да пеят песни, да пишат стиготворения и романи, да убиват змейове или да жертват живота си. Обаче после отново се сещам за женени двойки които съм видяла и как очите на мъжете шарят навсякъде, но не и да гледат Жена им, майката на детето им, жената която са избрали да прекарат живота си. И чудя се аз, къде отива любовта. Какво става със заживели щастливо до края на живота си? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 13 дни
hash: e7277ca6b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Няма такова нещо като "заживели дълго и щастливо...", според мен. Човек е винаги сам. Осъзнаваме го още като деца - никой друг не изпитва болката от ожуленото коляно. Любовта е част от съществуването и тя ще е това, което ти пожелаеш. Различна е във всичките възрасти, различна е при всеки един човек, всеки си я обяснява различно, приема я различно. Любов е събирателно понятие за най-различни емоционални състояния. Не претендирам, че знам някаква абсолютна истина, но ако искаш да философстваме съм насреща...

P. S. : Out of the system

 
  ...
преди: 3 години, 13 дни
hash: 7f062e2a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   В началото на връзките до голяма степен идеализираме партньора и виждаме сякаш повече качествата у него, които харесваме, а почти изцяло пренебрегваме негативните. Дори от опит бих могла да кажа, че понякога се довлюбваме и в потенциала на партньора. Примерно "на нея с нищо не й се занимава, мързелува си по цял ден, ама пък е доста умна и ако реши, би могла да постигне много". И всякакви подобни, във всякакви аспекти.

Най-лошо е според мен, когато партньора се държо грубо или неуважително към нас, а ние го оправдаваме, че просто е ядосан сега, иначе може да е и много мил и грижовен. А пренебрегваме огромния червен флаг, че реално този човек си е позволил да ни унижи/пренебрегне/нагруби (примерно).

И след време като мине този период на влюбване, пеперуди в стомаха, идеализиране и прочее... и вече като започнем да виждаме истинската му същност малко по малко, му казваме "Променил си се... ти в началото не беше такъв" или си казваме "Къде сбърках, че го накарах да се държи така с мен". А всъщност човекът си е бил такъв и въобще не се е променял, просто ние сме спрели да го идеализираме.

Това е моето мнение.

Хайде, каня те да си философстваме тук, аз също много обичам, дори си пускам абонамент към темата ти :)

 
  ...
преди: 3 години, 13 дни
hash: 18d617d59e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Всички религии,учат хората да се обичат.И истината е че много малко хора обичат наистина,те никога не са получавали истинската любов,получава ли са нещо като менте.Естествено че тя е част от живота,липсата на любов в която и да е форма ,е довеждала до събития ,които драстично понижават вибрацията на живота на човек:ревност,(получаване на огромна доза любов и внезапното ѝ отдръпване),омраза(пояеява се заради ревност),иманярство(липса на любов през детсвото),лакомия:липса на любов към себе си мисля че разбра налъде бия.Естествено възможно е не само това да е причината за тези чувства,благодарността е да обичаш това което изживяваш ,приемаш.Съчуствието е любов към самия себе си ,и заради това че се обичаш се приемаш,приемаш и другите.Човечността е синоним на любовта.Чувала съм този израз:”Сам се раждаш,сам умираш”.Не смятам че майката няма усилие в появяването ти на бял свят.Нито пък знаем деня в който ще напуснем физическия свят.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 12 дни
hash: 5ca2ec08f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Любовта е състояние на съзнанието и лично според мен не е от този свят.

Когато истински обичаш някого не би трябвало да те интересува с кого е този човек, къде е, с кого прави секс, как се държи и т.н. Всичко останало са или правни договорки като брака, или чист егоизъм.

Да хвърчиш щастлив из облаците и да си държиш ръката с някого не означава никаква любов. Просто е вид наркотик, дължащ се на активирането на определени хормони, и както при употребата на всички останали наркотици се наблюдава временно разширение на съзнанието, което може да води до творчески изяви или необяснима смелост. И тази фаза трае много кратко.
Следва фазата на истинско опознаване и после, в зависимост от случая - взаимно уважение и приятелство (и в някои случаи добро сексуално привличане) или разочарование, което се изразява в това да искаш да промениш партньора си, да го следиш, да го контролираш и т.н.

Нито едно от тези неща няма нищо общо с любовта.

 
  ...
преди: 3 години, 12 дни
hash: 7d8e2ff43e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Хубаво ти се "философства", ама за да философстваш трябва да си чел, и то доста... Сигурно не знаеш, но философията се ражда като науката която стои над всички останали науки (Phd = Doctor of Philosophy). Та се предполага, че си овлядял останалите сфери на познание.

Твоята "философия" е женският вариант на мъжете които седят на по бира пред блока и обсъждат политиката, футбола и всичко останало...

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 дни
hash: 3d3d6afd84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   В Калдата има подфорум за философия. Вероятно и на други места онлайн се събират философи - от истински до "дървени". Пък ако с някой ви допадне да философствате, ще пренесете философията и офлайн.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 дни
hash: 18d617d59e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   От автора:
Благодаря ви много на всички за споделените мнения.
Ще посетя този сайт.И до човекът който ме просветли ,точно какво е философията, никога не бях се замислял че трябва да си усвоил всичко друго преди да започнеш да имаш собствено мнение,макар да е логично

 
  ...
преди: 3 години, 9 дни
hash: 7ef51d1f0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Олеле, 5, по-спокойно бе човек ;-)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker