Неблагодарница - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Неблагодарница
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1193 пъти
Първо искам да поясня, че не съм тинейджърка и за това даже ми е още по-объркано и тъпо това, което ми се случи.
Ходих с моето дете на една площадка близо до нас, там започнах да общувам с майките и една от тях видно се сближи с мен. Отправи ми покана за кафе и явно скъси дистанцията от само майки от площадката. Доверих и се, стори ми се приятна. Получих покани за кафе и у тях и така си станахме приятелки, които се търсят всеки ден и си правят уговорки. Тя беше бременна, поиска ми всякави неща да и дам от моето дете които може да ползва. Обаждаше ми се с молби да водя детето и на градина сутрин, като няма кой да я закара, да и пазарувам. Едно непрестанно търсене от нейна страна и хиляди услуги искаше. Да аз бях насреща и бях много добронамерена. Радвах се че съм си намерила добра приятелка..... каква заблуда само.
Детето поотрасна, тя се върна на работа и познайте, просто ме отсвири. Виждах я постоянно вече с друга приятелка, търсеше ме само когато другата и приятелка си има работа. Започна да се държи грубо с мен и нагло. Аз търпях това поведение с месеци и все повече ми ставаше болно, че ме е използвала през цялото време докато е била сама в майчинство. Като зрял човек реших постепенно да я отдалеча от себе си без драми. Започнах да и отказвам срещи, когато ме търсеше само когато и е удобно. Ходих другаде и си намирах други неща за правене. Тя усети това и никак не и хареса, че няма вече глупачка под ръка. Започна да ме залива със съобщения да не и се сърдя за нещо ? Започна като я засичам с другата и ги поздравя, да запопчва да ми пише съобщения да не и се сърдя. Или след грубо нейно държание пак да ми звъни и да ме пита какво става?.... Преди няколко дни ми звъня 100 пъти да ме пита, че усещала нещо, вече не съм искала да се срещам с нея. Е реших и казах всичко, което си мисля. И че аз съм била само докато е бременна, после рязко ме отхвърли, че се държи грубо абе всичко и казах каквото си мислех. И тя най- нагло ми каза, че мога само да съжалявам за постъпката си. Да съжалявам за решението си. За кое да съжалявам, че няма вече да и водя и да и взимам детето от градина, че няма да и гледам детето докато тя има работа, че няма да и изпълнявам поръчки или да и давам десетки неща от моето дете. За кое ?
Тъпо ми е, болно ми е - големи зрели хора сме, майки при това. Всякаш скъсах с гадже ей така се чувствам.
Утре ще се засечем на площадката и какво ? Дали не сгреших,че и казах истината, но тя продължаваше да ме тъпче най-нагло и не и пукаше. Не знам... дайте съвети, критики искам просто странично мнение. Вие как бихте постъпили на мое място ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 02bfdf8288
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Изобщо не я мисли повече, постъпила си правилно!
С вдигната глава си ходиш на площадката с детето, ти нямаш от какво да се притесняваш. Тя о0евидно е нагличка, може и да опита да те провокира публично. Не и се връзвай, ако се наложи обаче, ако пробва сред други майки да те "смъква" за да се почувстваш зле, директно я забих с нещо от сорта "Не може все пак цял живот да паразитираш, услугите са такива докато не се превърнат именно в паразитиране"
Не се притеснявай да я "зашлевиш" с думи ако се наложи!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9297638b3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Много добре си постъпила, пълна използвачка... Няма възраст за такова поведение. Накрая явно хич не ѝ е било приятно, че е разкрита, затова като мишка ти е заявила как ще съжаляваш и бля-бля. Думи на мижитурка, която не знае как да реагира, когато някой ѝ каже истината. Такива се мачкат до дъно и после на боклука. Може само да ѝ се смееш колко е проста и кисела, от друго няма да разбере, а то и не виждам какво иначе да изпитваш към подобна женичка. Жалка история. Живей си живота, изобщо не я отразявай и се радвай, че си се отървала от нея... някои цял живот не се решават да проявят смелост и се оставят да ги мачкат ей такива.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1f896ce71f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ами човек трябва да може да казва и "не" в този живот.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3727330276
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Зарежи,гледай си детето и горе главата.Тая комплексарка ще си намери друга балама за приятелка и ще я използва,докато оная се усети.Успех.Ж 57 г.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8c96783782
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не е трябвало да си сваляш картите, а да я оставиш да се чуди, макар, че явно й е все едно за теб. Трябваше да я отсвириш много по-рано, като се отдръпнеш от нея. Сега нямаше да ти е гадно.
В момента, по-вече не можеш да направиш, не можеш да върнеш времето назад. Но можеш да си направиш правилните изводи и да казваш не навреме.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 5be02f96a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Наистина, през такива терзания обикновено преминават хората в тийн възраст.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: cc027e701f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Точно такива са повечето хора, когато почнеш да им правиш постоянно услуги без да им отказваш.Взимат те за шматка.Търпението има граници, а добротата спирачки.Привързала си се емоционално към нея, тя го е усетила и те е използвала до последно.Хора идват и си отиват от живота ни.Научи се да пуснеш тези, които са решили да си тръгнат от животът ти за да дойде друг.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 44f1480051
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Според мен не трябва да приемаш нещата лично, аз бях по същия начин можехте да поговорите и да разясните нещата без да сте се подминавали хубаво си постъпила че си и казала, има и такива хора които използват трябва да се научиш да опознаваш и разграничаваш хората кой за какво става, нали знаете че човек се вижда какъв е като му откажат. Точно че сте майки не учете децата да бъдат такива над тези неща живота продължава

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b59ed0ea2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Първо и правиш услуги, после я обвиняваш, че те е използвала? Дори, но малко обсебваща ми звучиш. След като не ти е приятна не общувай с нея,а ти даже услуги си и правела. След като това те е натоварвало, е било редно да откажеш. Така и ти нямаше да се чувстваш използвана.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fca4ca528b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Спри да очакваш вечна благодарност и поклони за всяка постъпка. Да, тази жена е нагла и неблагодарна, но ти си позволила да те използва, ти не си казвала Не. Като човек имаш правото да отказваш, но не си го правила. Научиш ли хората, че си добричък и може да те мачкат и ползват за всичко, те го правят, без да си мислят за благодарност и т. н. Като спреш да очакваш признателност за всяко действие и се научиш да отказваш, животът ти ще е по-добър. Сама си се поставила в тази позиция. Никой на никой не е длъжен, можела си да не си толкова добричка.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 522285be25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Нормално е да се чувстваш тъпо, чувствала си я много близка, а тя си те е предала. Аз обаче си мисля, че е много по-добре истината да излезе наяве, дори и със закъснение, отколкото нещата да се потулват. Разбирам какво ти е, защото преживях почти същото нещо, с тази разлика, че аз си знаех какво мога да очаквам и в крайна сметка така се и случи. Общо-взето както при теб, мой съученик започна да се върти около мен. В училище не сме били кой знае колко близки, но не сме имали и проблеми. Като цяло си бяхме доста задружен клас и всички се уважавахме. По-интересното беше, че той започна да ме търси от момент, в който усети, че може да има изгода и в крайна сметка наистина получи такава и то не малка. Преди това около 2 години почти не не се бяхме чували и виждали. Та, докато му бях изгоден, почти всяка седмица ме канеха у тях с приятелката си. Ходили сме дори на почивки заедно. Това продължи някъде около 5 години. След това при мен някои неща се промениха и не, че вече нямаше как да има изгода от мен, но просто щеше да бъде една идея по-трудно, а той не е особено по работата. Мигновено, докато аз самият все още не можех да се ориентирам точно в собствената си ситуация, той вече го беше направил за себе си. Всякакви събирания и контакти секнаха от раз. Както се виждахме почти всяка седмица, така започнахме да го правим 2-3 пъти в годината и то винаги, за да поиска нещо. Уж да сме се видели, ама след няколко дни щели да му докарват еди какво си, ако съм можел да му помогна. Или пък да сме отидели на разходка, ама неговата кола била развалена и т. н. Преди съм му помагал за какви ли не неща, които е можел да си свърши и сам. Не съм му отказвал за нищо и по принцип обичам да помагам. След като се дистанцира от мен обаче, не мен ми се наложи да го помоля за помощ. Преди това не го бях молил за нищо. Просто в този случай ми трябваше още един човек, защото сам не можех. От друга страна, както казах, аз от самото начало знаех, че се води единствено от интересите си и ми беше интересно как ще реагира, т. е. дали ще се окажа прав. Ами, оказах се по-прав, отколкото си мислех. Отряза ме тотално. Не съм му казвал нищо. До съвсем скоро дори правех опити да се виждаме от време на време и да поддържаме някакви нормални отношения, но видях, че и двамата нямат желание. Иначе, звънят 2-3 пъти в годината, да не вземат да изтърват нещо и да не би пак да има лесна изгода, за да се закачат. Аз от своя страна в последно време съм се отдръпнал тотално. Не виждам смисъл от подобни "приятелства" и познанства. Предпочитам да имам един-двама приятели, но истински, отколкото много, но фалшиви. Така, че не го мисли много. Добре е станало. Твоята "приятелка" освен, че е използвака е и супер нагла. Скоро ще ти мине и ще се радваш, че не живееш в заблуда и фалш.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d86977d990
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Това, което описваш ти и номер 11 ми е до болка познато. И аз имам горчив опит с използвачи, но един случай е най-фрапантен. Живея в чужбина и една новодошла българка се запозна с мен и от тогава тя и семейството й се прикачиха за мен да им превеждам и уреждам всичко, тъй като не знаеха езика. Пишеше се голяма приятелка, а аз имах нужда точно от такава и затова я приех, въпреки шестото му чувство, че нещо не е както трябва. Тя започна да ме търси, само когато имаше нужда от услуга, иначе не се сещаше за мен. Всеки път, когато се обаждаше или пишеше, в мен се появяваше досада, защото знаех, че е за поредната услуга, а не просто да види как съм. Това положение продължи около 2 години, през които съм инвестирала/изгубила страшно много време с техните работи. Накрая ги бях помолила за услуга, която беше в техните компетенции, и все се измъкваха и не си спазиха големите обещания. После се преместиха в друг град и използвачката ме забрави със същата скорост, с каквато и се "сприятели" с мен. Аз съм доста добра, дори наивна, и не мога да отказвам. И като такива надушат такъв човек, се впиват като кърлежи, докато не изсмучат всичко възможно. Аз примерно не мога така. Не обичам да досаждам, дори когато имам нужда от помощ. А когато някой ми помогне, съм много благодарна и винаги се реванширам. Но този случай вече ми е обица на ухото и ще гледам повече да не допускам такива хора в живота си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker