Заслужава ли си да взема бърз кредит? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Заслужава ли си да взема бърз кредит?
преди: 3 години, 9 дни, прочетена 885 пъти
Трябва ми сума от сорта на 300-400 лв., с която да покрия някои разходи, а към този момент нямам толкова пари. До две седмици се очаква да започна работа, а първа заплата ще получа сигурно след около месец и половина. От банка няма как да ми отпуснат желаната сума, първо защото е сравнително малка и второ защото нямам трудов договор и желания стаж за отпускане на кредит. Студентка съм все още, но студентски кредит не се дава за такива нужди.
Та идеята ми беше към средата на този месец да изтегля бърз кредит и после да го погася с първата си заплата. Но ме притеснява това дали няма да ме излъжат с договора и после да ме издирват с лихвари, в случай че не мога да внеса сумата навреме. Лихвата също ми се струва доста голяма и това също оказва влияние за вземане на решение. Парите наистина ми трябват към този момент, а друг начин, за да ги взема, не виждам. Нямам злата за продаване, всъщност абсолютно нищо стойностно не притежавам, за да го продам и да събера сумата. Не мога и да открия работа за няколко дни и да ми дадат такъв надник. От приятели не бих поискала никога заем, просто ме е срам, а и те също нямат много големи доходи. Проституция и незаконни дела не са ми никакъв вариант, дори не го и предлагайте като опция.
Какво бихте ме посъветвали в тази ситуация? Заслужава ли си да изтегля бърз кредит и доколко безопасно е това за момиче под 25 години?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 дни
hash: 9962b1980c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Никога не тегли БЪРЗИ КРЕДИТИ

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: ee8ec925e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Момиче в НИКАКЪВ случай не тегли бързи кредити! За такава "смешна" сума с извинение ще имаш да връщаш 3 пъти повече.Не знам за какво ти са толкова спешно тези пари и не можеш да изчакаш докато вземеш първата си заплата,но не го прави за нищо на света.Ще се заробиш от млада.Родителите ти не могат ли да ти помогнат със сумата? Ще им ги върнеш от първата си заплата и няма да имаш лихви.В краен случай щом нямаш злато за продаване,продай или заложи ако имаш лаптоп,телефон или някаква друга техника.Но недей да прибягвали към бързите кредити.Тръгнещ ли отсега няма спиране.

 
  ...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 98cca7c85b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   По-добре си извади една кретидтна карта, имаш гратисен период, в който можеш да ги върнеш без лихва. Ако пък не успееш поне лихвата не е чак толкова голяма като при бързите кредити, а и все пак е официална институция, докато бързите кредити са на ръба на закона и могат да те изнудват по всеможни начини. Отделно ако не ги върнеш, прибягват до мутри и тем подобни и можеш да си изпатиш сериозно, вкл и да те набият, вкл. и твои близки могат да го отнесат. И като цяло избягвай кредити, освен за жилище, образование или инвестиция.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 дни
hash: 8270c9d146
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   По сигурно е да го изплатиш в натура, тогава няма договори. Навремето като е нямало банки, лихварите така са действали. Каква дама си, ако не можеш 300 лв да си заработиш за една нощ?

 
  ...
преди: 3 години, 6 дни
hash: 20e5885b68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако нямаш друг вариант - изтегли, но поискай да ти го разсрочат за няколко месеца с 2-3 месеца гратисен период. За да си по-спокойна. Винаги можеш да го погасиш предсрочно, ако поискаш, доколкото знам, нямат такси за това. Добро решение е да помолиш близък за част от сумата или примерно 4 човека по 50лв и да вземеш на кредит останалите. Дори хора с невисоки доходи е малко вероятно да ти откажат 50лв. И не трябва да те е срам, освен ако не им искаш за трети път :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker