Защо хората у нас са такива идиоти? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо хората у нас са такива идиоти?
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 2001 пъти
Не знам дали само в София е така, но хората са станали много злобни. Вървиш си по улицата в София и някой случаен минувач без никаква причина изтърси нещо от рода на "Задник!" и подобни. Да беше един път, два пъти, но само в рамките на седмица ми се случи два пъти в жк Сухата река в София. Една лелка на спирката на автобус 120 ми каза точно "Задник!" без причина. На следващия ден чакам автобус 79 на Ботевградско и пристига една възрастна жена. Започва да гледа към нас и да си мърмори нещо под носа сякаш бае или по-скоро нарежда/уочасва. Е, нищо конкретно не чух, но... си е адски невъзпитано!

Миналата година пък минавам край спирката на автобусите и тролей 4 и 11 на ЦСКА в Гео Милев и някакъв нагъл софийски тийн пуска злобно коментарче тип "тоя с ква смешна шапка е" на метър от мен. Вие за глухи ли смятате хората? Пък една колежка на работата в един кол център също пускаше злобни коментарчета, а в автобуса седеше разкрачена на вратата и не пускаше хора да се качат. Говореше си по телефона и не отразяваше никого! Абе като расла в гората (за протокола тя беше от Видин, добре че напусна). Как ми се ще да не знаех български или поне да не бях от тук, че да не се върна повече, от 2018 почти всеки ден съжалявам, че се върнах от чужбина!

Никъде в чужбина не са ме обиждали така непознати или колеги! На вас случвало ли ви се е? Само в София ли е така или и в другите градове?

Едно английско семействи пишеха че след София са живели в Пловдив, Варна и накрая в Русе и на четирите места местните били груби според тях. Нормално ли ви се струва да пускате коментари и непоискано мнение на случайни хора на улицата или за нови колеги и то на висок глас в тяхно присъствие? Не ви ли е страх, че на някой може да му писне и да ви бие два шамара? Какво ви става бе хора?! Това цивилизовано общество ли е?! През 90-те нямаше чак такава злоба сякаш, след 2000-та започнаха да се увеличават тези неща.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 48b0bb2b80
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

1.   Кризата показа същността на всеки.Голите задници,ниската култура,образование,манталитет и възпитание лъснаха в пълна сила като тиган на месечина.Едно време се прикривахме зад това и онова,но сега маските и параваните паднаха или пък ни ги скриха и се разкрихме в пълнота в целия честотен диапазон.Ето това сме ние българите хора,нека си го признам най-после,че за нщо не ставаме.И чеп за зеле не става от нас.Ние сме население алчно,мързеливо,завистливо и просто,напълно заслужаващо участта си.Чак се чудя понякога как не сме се сгромолясали още.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ab6325201d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Единичката говори за образование, а пише с левия си крак. И иска други българи на нивото си да принизи, Боже мой.

Авторе, какво искаш да чуеш като отговор като имаш сънародници като бай Бочко и г-н Единичков? Изключението не прави тенденцията. Имаме надарени ученици и кадри, но те се броят на пръсти. Останалите са говеда. Пример?

- Моят бивш гимназиален клас: една страхотна ученичка, много умно момиче, няколко горе-долу добри ученици, останалото животни. Тя изкарва олимпиади, мен ме късат на втори кръг, Тончо подпалва чин, Мирчо шмърка, Гошко се напива в час. Един аутист искаше да види ако учителката се изпърди, дали ще пламне газта. Позна за какво иде реч, орангутанът ѝ завря запалката в гъза.

- На мой приятел класа: Стойчо, милото ретардче, решил да се пусне по стълбите. Със стол. Прав.

- Май едно дете от Варна (или Бургас) бе спечелило златен медал по математика, а е на 6 години. Супер, сега прибави към него един мой състудент, който на 18 дроби не можеше да дели. Познай кой го приеха във ФМИ?

А представи си сега не елитна гимназия с българи, а малко училище в някое село, без адекватни учители и финансиране, половината ученици с имена като Хасан, Манго, Айше, Гучи, Армани, Хасан2... На тия не физика ще им преподаваш, а ще ги учиш как да НЕ си бъркат отзад с отверка.

Да, не всички, да кажем сега. Не всички българи, не всички малцинства, не всички. Нали, то българинът винаги сере по всички, но не и по себе си. Е, не всички, но достатъчно. И после тези животни стават възрастни и възпитават своите отротчета. Впрочем, аз завърших преди повече от десетилетие, така че тоз добитък вече е сред вас: кой колега, кой съсед. Не завиждам на Тончовите съседи.

Какво искаш повече? Как да мъкнеш такова подчовешко говедо? То всеки клас Нобелов лауреат да имаше, пак средното IQ ще е едночислено. Тъжното е, че можеше много повече.

Но споко, можеше и по-зле да е. Представи си да си всичкото това, но и да мислиш дека Саше Великиот е зборувал на некоj макаронски диалект. Поне учителят ти по история не е наркоман, а флагът не мяза на реклама от Макдоналдс. Или пък да си "люлката на цивилизацията", а за стотен път да фалираш, опа. Радвай се на иманото, че винаги може и по-малко.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 165c86c1ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   В чужбина пазят поведение, защото има работещи закони и ще им се наложи да си платят. И там е пълно с такива, ноо последствията са неизбежни, не като тук. Повечето от хората които си срещнал са комплексари, изкукали баби, превъзбудени тийнове или бесни селски пръчки. Като цяло средата тук е много токсична, да не отваряме и тема, че София е вече превзета и културният градски тип е застрашен вид, изчезващ. Виждат те явно, че си спокоен, доволен нещо и започва да ги човърка. Значи 99 процента от тези злобари ако усетят,че ще ядат дървото и бягат с 200. Бая народ са опитвали да ме играят, нагрубяват, привидно съм съвсем спокоен, нормален, което си е и така, но пробват ли ме така винаги остават изненадани. Изненадай ги и ти, което не означава автоматично да си агресивен. Просто неестествена реакция от твоя страна. Наричат те задник, кажи благодаря. Всичките тия нападки са провокация и са резултат от нарушения душевен мир в тези хора. Счупени са, а ако те видят, че се натоварваш от тези неща, това ги храни. Когато имаш среща с истински примат и видиш, че кръвта нахлува в главата му, удрии бързо, защото той е готов. И последно ще ти кажа, хората са много страхливи, адски много. Ако има шанс да загубят нещо или да изпитат физическа болка, никога, ама нигога няма да си позволят да си играят с огъня, играят на сигурно, затова ги изненадвай. Всичко е въпрос на правилна реакция на момента. Да не прозвучи психо, но ако на един такъв тийн му изкараш въздуха, другият път ще ходи по отсрещния тротоар, просто ти не си такъв тип и няма да го направиш, както 2та милиона българи, които трайно живеят извън пределите на страната, избавили се от мъкитее :д успехх

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9a6fbdcfa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Напълно съм съгласна с #1. И аз съм отвратена от повечето хора. И някои като вземат да говорят колко сме трудолюбиви, гостоприемни и си помагаме- е как не видях такова нещо последните 20 г. Множеството са алчни, груби и безценностни хора. То само вижте темите тук отвратена съм. От време на време влизам тук да си сверя " часовника" с множеството, щото нещо не мога да разбера хората и все повече се убеждавсм , че няма да ги разбера.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8f506657e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   И аз наблюдавам същото ииии нямам никакво желание да общувам с никого...... :( Пък как се изопачават думите на другия.......
Всеки гледа опаковката и до там

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 11ec4f8a0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   "През 90-те нямаше чак такава злоба сякаш, след 2000-та започнаха да се увеличават тези неща." - абсолютно същото наблюдение имам и аз, не съм напускала България. Защо е така - никаква идея.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 631e0f2242
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Много зависи какво си правил ти. Това за шапката намеква, че може би си падаш по екстравагантни шапки. За другото можем да гадаем.

За протокола в София съм и не ми пускат такива коментарчета, но аз имам желание да го правя, когато трима едновременно се изсилват с коли да ме газят на зелен светофар. Гениите са решили да завият от съседната улица, знаейки, че зеленият им светофар всеки момент ще изчезне и естествено не се интересуват кой пресича на близката пешеходна пътека в този момент. Разминава им се с гневен поглед и посочване с пръст на светофара в стил "различаваш ли цветовете, а". Ще видим докога ще им се разминава - тези наистина си заслужават "задника", че даже и по-лоши неща - предимно от сръбския фолклор с елементи на родни сексуални оферти към индивиди от женски пол, имащи нещастието да са им роднини.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 68b6925dba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   За съжаление номер 1 е доста прав със своя коментар. Има и много свестни хора, както и сред по-образованите, така и сред по-необразованите. Но за жалост болшинството е тотал щета. И аз също такава убийствена злоба никъде другаде не съм виждал. Бих казал, че подобно нещо се наблюдава в Македония, че дори и в по-голяма степен от нас, но те са си българи. Хем сме супер злобни, хем пък и страхливи.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8db4c7318a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 1 направо ме просълзи. Чувствам се, като аутсайдер сред българи. В България си мислех, че проблема е в.мен, в чужбина съм вече. Чужденците ме приемат много добре, но с българите е ужас. Завист, завидяха ми дори, че работя повече часове и ме заядоха, ей какво ще ги правя толкжва много пари. А говорим за нормален доход и заплата. Каква кола съм карала, какво съм си била купила.....злоба, завист, мрънкане, обиди и коментари. На колко години съм била и продължавам да уча. Защо отказвам да идвам на събранията им, защо съм се сърдела, като ми звъннат на вратата без да се обадят, важна съм била. Да ти сринат психиката. Ако има някакъв проблем винаги търся решението и възможността, от 100 кладенеца вода ще донесат и ще изтъкнат доводи нямащи нищо общо с проблема, само да е негативно. Никаква култура във всяко отношение.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: cebd6ff975
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Евала на коментар №1 право в десядката !!!

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 150d839d69
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Хората са си същите навсякъде. В чужбина също има всякакви типове, всеки си мисли, че другите са му длъжни и трябва да се съобразяват с него. Майките с деца, все едно съм длъжна да правя път на децата им с трутинетка, да правя път на всеки. Виждат ме, че идвам и тръгват отгоре ми все едно съм невидима. Наглостта на хората е безкрайна и няма граници. Не си мисли, че извън България хората са китки. Само ако знаеш ква паплач е и тук при мен, направо не мога да ги дишам и като цяло мразя хората да.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: dfb9fc94c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Тези неща правят впечатление само на възпитани хора.

Разбирам те, но няма к'во да се направи.
На мене пък ми се е случвало, да отстъпя местото си на възрастен в градският транспорт и н'екви отзад ми казаха: " Глупак " с над смешка.

В блока, където живея хората постоянно си хвърлят фасовете от терасата.
Сложиш на плакат на входната врата: " Моля не си изхвърляте боклуците от терасата" и никакъв резултат.....

Просто мнозинството е невъзпитано и няма как да се промени.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 28bc7b33ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Никога не са ми правили подобни коментари никъде в България.

Жената, която ти е казала "задник" може да е имала психични проблеми. Тийнейджърът, който ти е коментирал шапката вероятно не е целял да те обиди по никакъв начин. Младите така си коментират разни неща без да влагат злоба вътре. Едно време като тийнейджър и аз с моите приятели сме говорили така за разни хора, но е било по-скоро за да отбележим нещо по-нестандартно, а не за да обидим притежателя му.

А относно чужбина - колко време си прекарал в чужбина? Аз съм живял половин година в САЩ и там има огромни идиоти. Единият път ми се подиграваха на английския като питах да ме упътят за едно място. Ами ясно е, че съм чужденец, защо трябва да ми се подиграват? Те пък колко добре да говорят български...

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bf6db2855b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   11 къде е това? Живях в Белгия, Словакия и Чехия и само в Прага се бутаха и не те и поглеждаха. Но пък на работа не чускаха злобни коментари, никога и на улицата. По-резервирани, но и по-възпитани сякаш. Това с майките с деца наистина е навсякъде хаха.

Банкови служители има надути и в София и в чужбина, явно все такива работят в банки или се озлобяват, че уж работят в банка, през ръцете им минават милиони, а заплатите им не са толкова високи. Само не знам клиентите с какво сме виновни. Вместо да се подкрепяме срещу гадните шефове и политици си го изкарваме един на друг. Логика нулева!

От чужденците най-арогантни хора съм срещал от Франция и Англия. Но пък едно английско семейство ме приютиха без пари за 1 нощ като блокираха полетите от Хийтроу 2006-та. Другите що-годе добре. Немците са от много готини и земни до злобни и студени. Най-приятелски се разбирал обаче с унгарец, украинец, португалец., една туркиня. Българите бяха 1 свестен на 5-ма. Румънците и гърците са добра компания, но от ден до пладне... Турците се оказаха по-лоялни от тях. Знам, че обобщавам, всеки народ има и готини и кофти хора, но определено има тенденции.

Автора

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fa1c7fb34d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   " Не си мисли, че извън България хората са китки."

Пробвай Сингапур, Дания, Канада ... да, има боклуци и там, но повярвай ми, много по-киткени са.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fa1c7fb34d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   "В чужбина пазят поведение, защото има работещи закони и ще им се наложи да си платят. И там е пълно с такива, ноо последствията са неизбежни, не като тук."

Има и друго. Самото поведение е неприемливо, дори и да няма някой, който налага глоби или съд, който ти нарежда, ддадеш 2-3 заплати обезщетение, защото си напсувал или шамаросал някого.
А последствията са не само финансови - ако си боклук и имаш кръчма, както е модерно в България, няма да идват хора при теб. Защото си боклук. Няма да искат и да работят при теб, защото си боклук. Ако си боклук на улицата, но се разчуе, ще ит е зор да си намериш работа.
И да, важи повече за по-малките градове и по-богатите квартали, не навсякъде е така, но го има в някои страни.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 309d3c8a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   хората са точно толкова зли, колкото нещастни!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ab6325201d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   13, и аз не съм изпитал всичките случки на автора, но това не е реален отговор. Отговаряш на анекдота с друга анекдота. САЩ е една от държавите, където можеш и гениални, и отрепки да намериш - над 300 милиона са, все пак. Там аз съм получавал и комплименти от напълно непознати, и евтини заплахи от някакви кретени.

Проблемът е, че спадът на народа се усеща. България навремето се славеше с успеха на учениците, а университетското образование си беше от първо качество. Учителката ми по математика отдавна се отказа от частни уроци, защото буквално грам по-сложни задачи отказват цял клас от усилие. Споменаваш САЩ, там замина отдавна наш професор (не само той, де) от ФМИ. Преди няколко години разбрах, че по-голямата част от факултета ни се е или пенсионирала, или починала. Просто интелигенцията ни или измира, или напуска/ще напусне. Остават само някакви загнездени лекторчета, които понякога дори и преподават, сложени на пост чрез непотизъм или мутрящина. И те ще обучават гамените, отгледани от простаци и мутри. Буквално на България са ѝ отсякли колената - и в цял ръст да се изправи, пак е пигмей.

Какво може човек да очаква от това? И това ти е нацията, която се "слави" с художник като Кристо (който се отрече от нея) и Джон Атанасов - американец, с баща българин и майка ирландка. Пародия.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1059723f30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Не знам в коя чужбина си ходил ама ако си мислиш че в Лондон(например) е по-добре нещо си се объркал. Тук на всяка крачка може да бъдеш прегазен от напушена чернилка на тротинетка, на тротоара. Черен в кола трезвен няма! В метрото може да те заколят някакви на крек, а за това че във всяка гара, магазин или институция те смятат за говедо да не говорим. За просяците които буквално прескачаш на изхода на всяка станция няма да говоря.

Проблема приятелю не е в България а е глобален. Либерална демокрация се нарича. В която самотните лелки след 40 хващат психични отклонения и си говорят по улицата. Престъпленията се толерират и поощряват. Мързела и безработицата също.
Просто България се разписа в цялата тая помия и сега и вие там почвате да вдигате ръце.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bf6db2855b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   19 Словакия (столицата Братислава) и Холандия извън Амстердам.

В Словакия няма да излъжа ако кажа, че и колегите ми бяха по-свестни от тези в БГ, а съм обиколил много фирми. Често се канехме на по питие, дискотека, ресторант, освен това все някой носеше храна да черпи. Най-добри бяха колегите словаци, унгарци и една шумна и готина италианка. Сръбкинята и французинът си бяга гадове. То ясно, сърбите май не ни харесват, хем се държах добре с нея. Много франсета се оказват арогантни, дори на неутрална територия. А тоя хем беше от някакво селце дошъл и работил преди това на корабите, т. е. явно му е такова нивото - ниско, но се правеше на велик, щото е от Франция.

Лондон е ясен - пълна кочина, не знам защо изобщо си го причинявате тези, които сте там? И климатът е ужасен и кварталите им са по-зле от панелните в Източна Европа - безкрайни редици от стари, неизмазани къщи от червени тухли. На юг където е Лондон нямат и много хълмове, равно и скучно като в Холандия!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker