Какъв е смисълът от английският език? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какъв е смисълът от английският език?
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1968 пъти
Здравейте. Някой, който няма образование от американски или британски университет може ли да ми каже какъв е смисълът от знаенето на английски език? С какво този език е допринесъл за някаква по-добра реализация в живота му? Аз лично не виждам смисъл от изучаването му. Член сме на ЕС и английският не е сред официалните езици, които се говорят на територията на ЕС. Англия и САЩ са с визови режими първото и второ никой който не е завършил там и все пак влезе по някакво чудо в тези държави, не виждам какво друго може да работи освен общ работник, мияч на чинии или берач на ягоди. Е за какво тогава всички се натискате толкова да знаете английският език? За нас българите не би ли било доста по разумно и практично да знаем немски, белгийски или финландски, особено поради фактът, че научаването на чужд език е цяла инвестиция и се учи години наред, ако не и цял живот?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: e36bb5a492
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Белгийски език няма. Финландски език не се казва финландски.

Какъв е смисълът от този пост изобщо?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f37c852d90
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Мога да общувам с немци, португалци, гърци, унгарци, словаци, чехи, хървати, турци и пр. без да им знам езиците. Също така поработих в американска компания в Чехия. Иначе без Английски нямаше как да ида. Но е факт, че по-важен за европа е немския. Бих предпочел повече време и пари да бях отделил за втори език. Френския ми е между А2 и B1, но не ме влече като страна. Ще ми се да бях учил немски, португалски или чешки, а може би и гръцки защото те са местата, на които бих живял.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: cc0ab9dec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Ти като за начало се заеми да усъвършенстваш родния български ;-)

ж33

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: cc0ab9dec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Пак съм аз. Преди малко писах. Току-що ми проблясна нещо наистина очеизвадно от текста на този: "белгийски" - човек, такъв език не съществува. Както вече ти казах - упражнявай си българския. Чети книги, имаш нужда.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ddc3e677e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Английският е важен в днешно време. Лично аз го ползвам всеки ден,а даже не работя с него. Познавам хора, които не го владеят и им е доста трудно. Отвори обяви за работа и ще видиш, че почти винаги има изискване да се владее на някакво ниво. Бих казала обаче, че само с английски трудно ще е оправиш в днешно време. Хубаво е да се владеят поне 2 западни езика, може и 2-рият да е на по-ниско ниво.
Ако сега не го знаеш те съветвам да се захванеш сериозно, ще си спестиш доста нерви в бъедеще!

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3d124f860d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Е как к'ъв е смисъла ?

С Английски може да се оправяш навсякъде по света.
С немски можеш ли да попиташ някого в Азербейджан примерно, къде се намира улицата, която търсиш? Много малко е вероятността, някой да те разбере.

Дори Английският на средно ниво ти отваря много повече врати, от немски на средно ниво!

Освен това к'во лошо има да миеш чинии или береш ягоди, ако английският ти помага да си намериш стартова работа в чужда държава?

Немският трябва да ти е супер добър поне ниво C1, за да си намериш високо квалифицирана работа.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f4c5408f76
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Тая тема е пълна с достоверни и забавни факти.
Първо, английският все още си е официален (и работен език) в ЕС и институциите му, защото е един от официалните езици в Ирландия и Малта. Второ за Англия (може би се има предвид Великобритания) не трябват визи (засега, може и да не трябват и за в бъдеще). Това е българите, а за гражданите на Шенген със сигурност няма да променят визовия режим. Трето - белгийски, те такова животно нема. Да може и да има две-три различни думи на хиляда в белгииския френски в сравнение с оригиналния френски, ама чак пък друг отделен език. Холадският си е еднакъв с този в Нидерландия.
А за това дали е полезен или не, всеки може да си направи извода дали и до какво ниво му е нужен. По принцип владеенето на какъвто и да е чужд език е полезно, защото това води до забавяне на Алцхаймер според доста проучвания. Но от практическа гледна точка не всеки чужд език е полезен за човек живеещ в България (и въобще в Европа), например с какво ще ти е полезен тагалог, урду, тамил или суахили. Но да се пита дали е от полза точно английския е безмислено.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3191c543d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Белгийски език съществува. Това е езикът който се говори в Белгия-столицата на ЕС. Щом черния арабин като получи паспорт се води белгийски гражданин, така е и с езиците на територията на Белгия. Престанете с дребнавостите и кажете какъв е значимият смисъл българин да знае английски, защото се чувствам доста прецакан след като хвърлих толкова много пари и време в тази инвестиция. Къде и с какво ви оправи в живота английският, ако не сте завършили в Англия или САЩ? Не беше ли по-добре да знаехте немски вместо него за да можете да се движите и установявате свободно в отворените граници на ЕС?

Авторът

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0d4da0a3a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Здравейте,

Аз съм момче на 22г. и наскоро завърших чуждестранен университет в Дания. Относно темата с английския, бих казал че е от изключителна важност за младите хора, аз, например, ако не знае английски, нямаше да мога да вляза в универистета. Благодарение на това пе знам и английски, успях да си намеря стаж там и да работя, изключвам студентските работи, които съм работил, и то отново с английски. Ако погледнем билогичните предимства от учене език, като развиване на мозъка и на лингвистиката, английския дава възможност да учиш и четеш друга шитература, която не е преведена на български. Когато знаеш амглийски, можеш да се срещнеш с много хора от различни националности, можеш по-лесно да се оправиш навсякъде. Сега съм в Германие и благодарение на английски, където работя намирам някакви приятели, докато успея да науча немския.

В крайна сметка, английския ще ви помогне дотолкова доколко си поставите цели и какво искате да постигнете. Ако научите английски и си седнете вкъщи - да той няма да ви помогне за нищо, но ако се борите за нещо, осибено в чужбина, то той ще ви е нужен. Гледайки по това как се развиват нещата, в 21 век особено за младите хора 18 - 35г., които искат да са конкурентно способни, даже вече англйския не е достатъчен. Трябва и втори език, като немски, испански, френски, а да не кажа и трети.

Темата е голяма, но зависи какви ви са целите и докъде исксте да отидете.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d5d9ba30ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Просто е приет за "международен". В смисъл двама говорещи различни езици и нямащи общ, с който да се разберат - ползват английски. Примерно ти знаеш финландски, но си в Норвегия и не знаеш норвежки, нито норвежеца знае български. Как се разбирате? ! Иначе за филология е много по-добре "рядък" език, за английски "пазара" е препълнен ;)

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4b245f3aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   В Белгия се говорят холандски, немски и френски (белгийски френски, но все пак френски. Отвори си Уикипедия и прочети. Изказваш се неподготвен, не са дребнавости.
Относно английският - необходим е навсякъде. Едно кафе не можеш да си поръчаш в чужбина, ако не го знаеш. Много по-разпространен е от немския, а и предпочитан от масата, защото е по-лесен. Дори в България се използва често. Много чужденци има в столицата напоследък, по курортите.. Удачно е да можеш да започнеш един разговор, вместо да гледаш като теле.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: aecb3bd5fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Има смисъл от изучаването на английски език. Освен, че може да разговаряш с хора от целия свят, английският служи и като работен език, например MS Word и MS Excel са на този език. Дори при мобилните телефони има някои неща на английски.
Иначе е хубаво човек да знае и още един чужд език, няма значение какъв, всеки език е богатство.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 58b8752844
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Или тролваш, или си неизлечимо малоумен, и в двата варианта не те съжалявам.

Английският ти дава възможност за работа (ако го знаеш добре) в други фирми, държави и континенти. Нали всички ревете, че българките били такива и онакива? Ходи да заговориш испанка (в което няма лошо), ама без да знаеш английски. Не е гаранция, че го говорят и те, но ако не - попитай на испански. Или и в него няма смисъл?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 58b8752844
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Или тролваш, или си неизлечимо малоумен, и в двата варианта не те съжалявам.

Английският ти дава възможност за работа (ако го знаеш добре) в други фирми, държави и континенти. Нали всички ревете, че българките били такива и онакива? Ходи да заговориш испанка (в което няма лошо), ама без да знаеш английски. Не е гаранция, че го говорят и те, но ако не - попитай на испански. Или и в него няма смисъл?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 745beaba63
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Имало само общи работници и берачи на ягоди в Англия и САЩ, хахаха. Ами не, няма само такива. Живея в Англия, работя като готвач в централен Лондон (не че е кой знае какво) но има и много българи, които са учители, мениджъри, шефове на отговорни позиции, бизнесмени и прочие. Е, всички от тях знаят английски. Но ако искаш да си останеш цял живот общ работник или берач, не учи английски, хаха.
Знанието е сила и отваря много врати. Никой не те кара на сила да го учиш, то си е за теб все пак.
Бил съм и в други държави, Испания, Португалия, Германия съм се оправял на английски. Английският си е международен език вече. Чувал съм, че дори и китайски бизнесмени предпочитат да водят преговори на английски, а не на мандарин.
За мен плюса на английския е чрез него поназнайвам и малко френски и испански думи. Просто си правя съответните аналогии.
Другото нещо е потокът от информация. Има много научни трудове и книги на английски, които не са преведени на български. Така чета книги, които чак след година ще бъдат преведени на нашенските пазари.
За немския съм съгласен. Учил съм го 7 години в началното училище, но не ми се отдаваше. Ако към английски имах и добър немски, определено щях да се чувствам по-добре.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d1fbc0e3a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Авторе и номер 8, тъп си на квадрат и това не е обида, а констатация. Не мисля за нужно да навлизам в спорове и да ти обяснявам кое е важно и кое не. Добре, че има хора като теб, за да изпъкваме умните и амбициозните.
Ж22

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fb37174de5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Аз никога не съм го учил тоя противен език. В училище не съм го учил. Немски, испански, руски и турски. Друг не ми трябва. Английски знам малко покрай испанския, но ми е противен и като бутане от всякъде, и като звучене.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f37c852d90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   5 и е така и не е, т.е. човек с реални умения и добра професия като програмист, лекар или юрист може и без езици да се реализира. А и в чужбина дори за лекарите може и само с английски докато учи местния език. Докато за по-низши професии тип офис планктон искат 100 езика, а плащат малко и няма уважение и респект.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4e81e7f692
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Ако копаш на село или пасеш овцете, или метеш улиците, без изобщо да подценявам тази работа, английски не ти трябва. Ако обаче искаш да работиш що-годе нормална работа, английският е необходимо условие.
Аз работя по проекти с хора от най-различни държави и всички говорят и пишат на английски, кой по-добре, кой по-зле. Така е прието, никой не говори немски, освен германци и австрийци, естествено. Отделно в ИТ документациите са на английски, софтуерът се разработва на английски.
Какво работиш, че толкова прецакан се чувстваш? А за фински или "белгийски" се смях - с кого ще ги говориш, освен ако не смяташ да емигрураш в съответната страна?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 501200e0bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Няма смисъл от английския. Търсят се немски и арабски.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9466b0d00e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Като човек, който говори свободно 4 езика и живее извън България, искам да ти кажа, че английският ми е бил от полза най-много в най-различни ситуации. Не просто би могъл да ти отвори врати навън, но и в България. Да не говорим, ако излезеш извън България в централна и западна Европа. С Холандия например (където се намирам в момента) 95% от хората, с които съм се срещал говорят английски на много добро, даже бих казал високо ниво.
Можеш да си намериш много по-добра работа и да специализираш с въпросният език и да работиш по специалността си. Да не споменавам факта, че ако си в Англия например с английски език и определено време работа в дадена фирма и малко стаж, би могло да те издигне и да ти бъде от полза.
Приеми го по този начин:
1. Без анлийски, ако ще и да си най-високо ниво специалист - никаква реализация.
2. С английски език, даже и без разнообразие - малък шанс, но все пак го има.

Не мисля, че разбираш правилно ситуацията, още по-малко си мисля, че не си излизал/а извън България или ако си то не е било за повече от 1 месец. Английският език трябва да бъде задължителен за всеки млад човек.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8f38946479
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   То ти се обясни, авторчо. Ти обаче не можеш да вденеш. Какво повече да ти се изреди?

Английски се говори по цяла Европа и не само. Особено в Белгия, където идват всякакви хора - политици, професионалисти и туристи. Където и да отидеш, повечето туристически (и международни) услуги са на английски: в Турция, Гърция, Румъния, Испания, Италия, Нидерландия, скандинавските страни, почти навсякъде, както и англоговорящите (там ептен). Дали е за купуване на билет, поръчване в кафене, настаняване в хотел или работа с колеги от различни произходи. Дали ще работиш в кол център, ИТ фирма, преводаческа агенция, учебно заведение или подобно, английски все е нужен, поне тук-таме. Дори и повечето дебати на европарламента ти се превеждат на английски. Ти ако чинии искаш да миеш, това си е друг въпрос. Можеш и с пантомима там да минеш.

Де факто си е lingua franca. Това е една причина да го знаеш, говори се на международно ниво. Немски ще ти мине в Германия, Австрия, Швейцария, някоя друга дупка и толко. Финския (финландски няма) какво ще го тачиш? Труден, външен за индоевропейската група, установен само в една страна. А и пак, там вече си говорят английски, можеш по-лесно да се разбираш.

За образованието, какво да ти кажа? Науката не на фински се печата, виж Google Scholar или някой международен журнал за научни статии. Учебници по почти всичко можеш да намериш на английски - математика, ИТ, ИИ, биология, физика, химия, инженерни науки, лингвистика, речници, езикови учебници, история, преведена литература, икономика, финанси, счетоводство, статистика, антропология, психология, колко още да изредя? Аз завърших в България, без английски не се живееше: публикациите идват от големите държави, а именно САЩ, Британия, останалите ги превеждат. Без английски ти се реже драстично достъпа до съвременните познания и се ограничаваш до български автори, които понякога за подпалка в камината стават, не за повече. Не знаеш английски, не знаеш нищо съвременно.

Повече есета няма да пиша, мързи ме. Това за другия език, той се учи лесно като знаеш вече един: сваляш апликация, четеш речника и някой натъчник, взимаш курсове, четеш на езика. Иска време (то кое ли не иска), но се прави. Ако ти не виждаш ползата от достъп до световната литература и общуването с всякакви хора, няма как да ти се помогне. Стой си по-добре в България.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f37c852d90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Повечето българи не го научават добре. Скоро четох представянето на една БГ адвокатка на англиски. Що курсове изкласи във Фарос и е много зле. Много си мислят, че го знаят, но не е така.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 08908bb446
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   хахаха

http://spodeli.net/3/story-158755.html

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f4c5408f76
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Аз съм номер 7.
Фински и финландски (когато става дума за езика) в българския са дублетни форми и като такива са взаимозаменяеми и двете са правилни. Това, че на английски е само Finnish, не значи че е така и в другите езици.
Белгия не е Холандия, т. е. английският се знае доста по-малко във френскоезичната област (Валония). Да, в Брюксел, където има тонове межднународни институции и в холандскоезичната област се знае (или по-точно говори, добре или не толкова добре) от мнозинството (почти всички хора). Бях в един не много голям град във Валония, през декември 2019 и трябваше да прекарам Нова година там. Отседнах в една квартира от AirBnB и питам собственика (който на сайта на AirBnB изрично е споменал, че говори английски), как ще работят магазините около Нова година, т. е. кои дни са отворени. А той ми отговаря:
"Yes, yes... shop here, street right 200 meters. ". Не го казвам, като някаква обида или с насмешка - никой не е длъжен да знае английски, а просто като факт, че не навсякъде в Белгия (или която и да било страна в Европа, особено франкофонска) се говори. Факт е обаче, че е ако събеседника ти знае някакъв английски ще ти отговори, докато във Франция дори да попаднеш на човек, който знае го знае отлично, най-вероятно няма да ти каже и една дума, а ще си кара на френски. Т. е. френскоезичните белгийци не са такива езикови (и културно) шовинсти, като франсетата. Що се отнася до френския в Белгия - няма почти никаква разлика между него и този във Франция. В най-лошият случай, т. е. говорен от възрастни хора, звучи като някакъв диалект. Все едно да слушаш как някой от Сандански или Петрич говори български. Разликата между кандаския (квебекски) и френския френски е много по-голяма.

Иначе, се съгласявам с мнението на номер 15. Преди 15-на години, когато завърших университета и трябваше да търся работа, никой не гледаше какво можеш и какво разбираш от професията си, а дали знаеш английски и евентуално някакъв втори език. Колеги, които нищо не разбираха (инженер, да не може да сметне лицето на кръг, ако знае диаметъра, защото това се мери с шублер, а не радиус), но знаеха много добре английски си намираха работа, при това добре платена. А такива, които бяха много добри в професията си, не бяха особено желани, защото по това време нямаше производства в България - всичко беше търговия, т. е. внос, а за това трябваше език и никакви технически познания. Днес, това слава богу не е така. Ако си много добър, ще те вземат и без английски, защото има глад за квалифицирани кадри. И освен това, реално не е кой знае какво да знаеш английски. Сегашните 20-30 годишни са го учили почти всички от 1-ви до 12-ти клас в училище, а много от тях дори и още от детската градина. Но това за моето поколение не беше така. Аз го започнах едва в пети клас и то като втори чужд език, т. е. нека си го кажем директно - беше неглижиран, като учебен предмет. За това трябваше да ходя на школи 3 години след университета, за да го науча до работно ниво.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f37c852d90
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Трябва си английски. По-гадното е когато отвратително звучащи чуждици от него влязат в нашия език - таргети (цели), кол център (телефонна централа), мийтинг (среща), и т. н. ужаси. Пък като вкараш чуждица от друг, по-близък език (напр. Йежиш (Мария)! , електричка за трамвай, заставка за спирка) гледат като попарени. А през 90-те имаше БГ дума и за принтер (печатарка)!

Това че Английския е лингуа франка не означава да вкарваме всякакви чуждици, но как да обясниш на хората из фирмите които се правят на мн модерни с тия таргети, мийтинги и подобни първенющини. Офис планктони!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8f38946479
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   25, то беше навремето така и с руския. Всеки уж като втори майчин го говори, гледай обаче пародията им. Сегашните също подражават на старите. Местният шут на сайта Братан също повтаря колко знае, явно без въобще и грам да е учил. Смятай какво иде за реч.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bd5350a62b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Хора, учудвате ме. Абе няма такова животно аз съм в страна от ЕС и работя и живея и ме приемат там с английският ми език. Колкото чужденци съм питал те ми казват едно и също-че не става с английски за работа и живеене там, а трябва местният език на държавата. Каква работа ще си намери българин в ЕС с говорим английски? Всеобщо известно е, че само да го чуят в Германия, че им говори на английски, дори и да разбират му отвръщат на немски. Без немски си пълен аут там, дори само като турист, да не говорим, ако се опиташ да работиш там с английски вместо с немски(за което е темата). Питал съм и французи за Франция и те ми казаха същото-с английски не вървиш във Франция, а трябва да говориш френски. Единствено финландците приемат англоговорящи, понеже го знаят английският масово там, но за работа с английски, пак казват, че ще има проблеми без Суомито.
23-ти. В Холандия да не би да признават Българското образование?
9-ти. Предполагам, че в университета в Дания английският е бил учебен предмет и затова е нямало да можеш да влезеш там, ако не си го знаел. Но това е друга тема. Предполагам, че английският е бил вървежен в ЕС допреди да излезе Великобритания от него(доскоро), но след като е аут вече, английският не присъства като официален език в ЕС, понеже няма страна членка на ЕС която да го говори. И сигурно информацията ви, че е вървял не е актуална вече. Разбирам, че английският е важен за в интернет разбирам че на срещите на НАТО се говори на него, както и че вероятно е важен за намиране на що-годе сносна работа в България(колцентърче, хотелиерче, фирма), но не го виждам човек с него, ако иска да живее и работи в ЕС. А англоговорящите развити държави по света са с визови режими.

Авторът

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f37c852d90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Авторе прав си. В Чехия и Словакия си намерих работа с БГ в голяма фирма и там помежду си говорехме на английски. Само аз бях българин, имаше турчин, грък, сръбкиня, поляци и словаци, швед, испанка, италианка. Хем словашкият е близък език, но като не съм го учил бях като в балон. Да, западняците не го учеха, но за българин си трябва местния ако искаш местни приятели и гадже. За западняци правят изключение както ние им се слагаме пък ни е все тая за туристи от Русия и Румъния

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 70abcaa52a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Абе шушляк (авторът и No 30), кой е официалният език на Ирландия, която е чест от ЕС, бе?

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bcf7ac8a38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   30, не съм авторът, но официалният език на Репулика Ирландия е ирландски - въпреки дългата английска власт, в цяла Ирландия, ирландският език не е изчезнал.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9755f4fe8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Защото се използва за международен език на комуникация, във всяка една държава го изучават доста хора. Това което не успява да постигне Есперанто езика ( порови из гугъл).

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fc6fc2a1f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Много е жалко да си губиш времето да обсъждаш защо си направил нещо в миналото. Аз все едно да кажа - абе, защо ли си губих времето да уча в университет 5 години, след като никой никога не ми е поикал дипломата?
Според мен нищо, което си научил не ти е излишно, особено език.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f37c852d90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   По-скоро другите са излишни - немски, френски, гръцки, испански, португалски, чешки, полски, словашки, хърватски, италиански и пр... за да живееш във всяка трябва да научиш всеки един от тях... а колко по-хубаво щеше да е като в Римската империя да говореха на един и същ език, например английски. Ако отида в Гибралтар ще им разбирам всичко, защото говорят на английски, за другите страни трябва да уча нов език. Защо?!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 66d7bcc50a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Смисълът от всеки език е едни хора да комуникират помежду си. Смисълът от този е да комуникираш с чужденци, които го знаят. Ако знаеш аз колко пъти съм говорел онлайн с хора на английски - в какви ли не сайтове! Не го ползвам само за работа, човече! Та за мен смисъл има - да говориш с хората, да четеш неща, които иначе не би разбрал. Дори само това да е, пак е полезно!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker