Избор на скутер - ниско, слабо момиче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Избор на скутер - ниско, слабо момиче
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1074 пъти
Здравейте! Момиче на почти 19 години съм, преди няколко месеца изкарах книжка. От много време имам мечта, а именно да си имам мотор/скутер 50 кубиков. Всички ми казват, че съм ниска и слаба, което си е така - 1, 50 съм и съм около 40 кг. Замислям се от време на време дали наистина не са прави, че няма да мога да карам скутер с тези размери, но знам, че щом има желание има и начин. Вие какво мислите - ще мога ли да се справя? Също така искам да Ви помоля за съвет относно какъв скутер да избера така като гледате ръста и килограмите ми, кой би бил добър вариант? Засега съм се спряла на няколко - Honda Dio, Aprilia Sr, Kymco Agility и Yamaha Aerox. Какво мислите за тези модели? И с удоволствие бих приела съвети как по-нататък да поддържам скутера. Благодаря на всички! Поздрави! Пазете се!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 15bb8575d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Браво страхотно е, че имаш мечта! Ще можеш да караш скутера! Няма никакво значение ръста ти и килограмите.Препоръчвам ти четиритактов, понеже има и двутактови.Разликата е, че при двутактовите освен бензин гори и масло и е желателно да му наливаш марково масло, и има риск да задръстиш аспуха със сажди и подмяната му често е доста скъпа.Освен, което двутактовите горят и повече бензин.Плюса им е , че двигателчетата им са доста здрави по-принцип.Не каза нов ли ще бъде скутера или втора употреба? От значение е.Понеже , ако е втора употреба марки като Ямаха не се препоръчват.Почти всеки екземпляр е тунингован, и амортизиран-изхабен.Априлия са много капризни скъпи са не си заслужават според мен.Кажи бюджет?



Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 02515bb328
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   От автора: Бюджета ми е 1000 лв. Мисля са го взема втора ръка.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a6efb34d2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Kакто казва 1 - определено вземи четиритактов. Двутактовите са малко по-мощни, но са дразнещи във всяко друго отношение. Какъвто и четиритактов да вземеш според мен ще си доволна. Избери си според дизайн, тегло и други предпочитания. Моят скутер беше Kymco Agility 50 и беше доста удобен, защото побираше каската под седалката. но за сметка на това е доста голям и не ти го препоръчвам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 15bb8575d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Тия пари са малко за запазена Ямаха Аерокс или Априлия.Не знам какъв дизай предпочиташ, по-спортен или по-класически? За тоя бюджет бих препоръчал марка, която вероятно и да не си я чувала, но е много разпрострастена в Европа.Става въпрос за марката ,,Сим,, Тайванска е , но е доста качествена. Идеята е да вземеш за този бюджет нещо ,което да караш и да ти носи удоволствие, а не нещо, което постоянно ще се ремонтира и няма да има преличен вид. Бих ти препоръчал от ,,Сим,, ,,Мио,, това е техния най-малък клас и дизайна му издава сякаш е правен за млади момичета с твоето телосложение.Върви много приятно, доста е пъргав и портативен.Под седалката му се събира каската, което е важно, за да не мъкнеш ка всякъде с теб.Четиритактов е, и те не горят масло за разлика от двутактовите скутерчета.Разхода му на бензин е около 2,5 литра на 100км За подръжка няма какво толкова да му се мисли.Гумите са важно с тях шега не бива.Много боли, ако паднеш, и е възможно да се осакатиш за цял живот.Задължително трябва да са нови.Маслото се сменя на 2500км Когато го запалиш е много важно да работи равномерно и без да пуши.Задължително при огледа да се провери нивото на маслото.Най-добре при покупка вземи баща ти, или по-голям брат, ако имаш.



Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7115c5ac89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Мяткай се на Априлия 50цц 2т ако искаш да върви, 4т е мъртвец в вариант 50цц, а и винаги можеш да го дадеш да му сложат кит 80цц ,и за извънградско може да се кара.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b8a78a0f0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Естествено, че ще можеш да го караш. То 50 кубиковите мотори са горе долу за такова тегло. Но трябва много да внимаваш, защото слабите мотори са много по-опасни от пистовите да кажем. Всеки мотор който е по-бавен от кола е доста опасен. Защото ги минаваш на светофара докато са спрели и в един момент колите пак почват да те изпреварват и тогава има голям шанс да те блъснат.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7368b3e837
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Здравей.

Относно ръста, няма да имаш проблеми. Но искам да те попитам, сигурна ли си, че си готова да караш скутер? Мен са ме блъскали докато съм карал, изпревариха ме без да се загледат, че съм дал мигач и ще свивам наляво. Скутерите и като цяло мотоциклетите, въобще не са безопасни превозни средства. Дори ти да си примерен водач, това не значи, че всеки друг на улицата се съобразява с теб. Освен това, зимата, или пък през останалото време когато вали, пак не можеш да го ползваш така, както един автомобил.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: be5db8e115
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Къде си тръгнала да караш скутер у джунглата в България.
Тука уродите изпитват свръх ненавист към двуколесните. И винаги гледат да ги блъснат.
Съдебната практика е на тяхна страна, щото се съди от гледна точка , кой е по-богат, кой повече разхищава бензина , сиреч, плаща повече акциз и съответно е полезен повече за държавния бюдет - пълни го.Капитализъм.
ВКС отсъди, че дори блъснат на пешеходна пътека пешеходец от водач на МПС , водачът не е автоматично виновен.
Качи се на колело и покарай 6 месеца, по-евтино ще ти излезе и ще разбереш за какво говоря.Но всеки ден да излизаш с него по улиците.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker