Защо всеки лудна по Япония и Корея? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо всеки лудна по Япония и Корея?
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1483 пъти
Посещавам едни сайтове за практикуване на езици и размяна на писма по поща/имейл с другарче от чужбина както се казва на БГ (pen pal). Направи ми впечатление как масово разни европейци и американци са луди по анимета и К-поп и масово учат японски или корейски. Направо е като фетиш по тези култури. Каква е тая мания? И аз съм гледал аниме и слушал К-поп, но това е някаква лудост. И не са само тийнчета, които ще го израстат, има хора на по 20, 30 години. Даже корейците и японците са измислили обидни/подигравателни думи за бял човек, който е вманиачен по техните култури - koreaboo и weeaboo. Дори и в БГ вече ги има - един колега си носи учебник по японски. Отделно от турските сериали масово се учи турски.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 047436900d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Ами не знам, защото не познавам такива хора. В България си имаме истински проблеми и един от тях е Чалгата.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 56c6284171
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Мода какво да се прави и аз харесвам японската култура, но едвали ще науча езика им.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 42f453a27c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами, не мога да кажа защо, обаче на мен също ми харесват много Корея и Япония. Даже миналата година, бях започнал да уча корейски език в Duolingo, не ми беше толкова труден :) После спрях да посещавам сайта, сега нищо не мога да кажа на корейски тъй като го учих много малко, но си спомням, че ми беше приятен този език :)

М22

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 86fe186bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Нормално.. Японците впечатляват с неща, които са интересни за хората. Аз лично съм влюбен в тази страна и я изувам от години.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d17092e935
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Има такива хора, но това далеч не са всички. На 95% от хората хич не им пука за тези простотии и дори са им странни. Индивидите за които ти говориш са предимно асоциални типове с проблеми в общуването (и не само). Мога да позная такъв аниме-фен само по външния вид и като ми каже 2 думи. Бъди сигурен, че огромна част от тях дори мастурбират на женските образи в аниме филмите, които са силно сексуализирани. Няма да забравя как на един съученик преди му бяха взели телефона и като влязоха в интернет и видяха какви неща има в търсенията умряха да се смеят. Оказа се, че пича вместо да гледа нормално порно търси аниме порно, което потвърждава думите ми по-горе. Определено са странни хора.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0c3725a8e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Горкото то. Още не си видял тези инсели какво още японско правят. Няма да го споменавам, един такъв дегенерат сам си призна в по-предишна тема какво го влече. От тези страни идва деградацията им, на тях подражават.

За пещта са, не за болница.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8674b07783
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Около себе си нямам никой ,който се интересува от тези страни

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: cf204e9291
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Към 5 - майната ти. Да аз съм weaboo както вие казвате. Да аз хм аниме фен и се гордея с това. И всеки друг който харесва тези неща трябва да се гордее с това. А относно постъпката към момчето на което сте взели телефона и сте ровели в него- това вече е ненормално, защо влизате в личното пространство на човек?? Това наистина е ненормално. Всеки може да си гледа каквото иска, вие кво ви боли той какво гледа? Кои сте вие че да му ровите в телефона. Вие сте болните. Няма нищо лошо в това човек да гледа анимета, за мен са по добре от 95 процента от американските, индийските, турските и кви ли не други филми и сериали. И да всеки си има мнение но преди да казваш за нещо че са простотии помисли че пък чалгата например също е простотия. Това че даден човек гледа аниме не го прави автоматично смотаняк или антисоциален. Също да кажа че ако гледаш по внимателно анимето и вникнеш в същността му (говоря за такива които не са порнография) ще разбереш колко стойностно е, колко е забавно и че показва някои наистина важни ценности. Това да делиш и упрекваш хората заради това какво харесват и обичат да гледат, само щото ти си типичния плиткоумен човек за който неговата зона на комфорт и неговите разбирания и интереси (препдолагам чалга, дискотеки, и такива дивотии) трябва да са еднакви за всички, не означава че наистина трябва да бъде така. Това поведение е болно, извратено и отвратително. Всичките такива като теб - пийте една студена вода и се приемете долу, всички сме различни и имаме свои собствени лични извращения.

М 18, горд съм че гледам аниме и не съм деградирал чалга фен дето бие чекии на голата снимка на галена (която може да ми е баба)

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f1d3116926
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   9 не ви упреквам, но дразни някакви европейци и американци да пишат че си търсят хора от Япония. Не че търся тях, странни са ми. А къде са другите хора в тези сайтове. Все с еднотипни интереси са.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d138e82fbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Реално има доста хора които от адски много години гледат аниме. Но това с к-поп музиката и всичко стана преди година-две. Просто прави разлика ;)

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c25df2027d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   11 - аз написах коментара главно към коментар номер 5 и вероятно 6, но относно това че някой търси такива хора не мога да кажа нищо, не виждам причина да го правят, но вероятно е защото са им интересни, искат да научат малко повече за страната им или просто са се впечатлили от нещо и искат да се сближат с такъв човек, така поне предполагам, но наистина не знам. (относно горния ми коментар, забелязах някои правописни грешки които съм допуснал, извинявам се за тях). А относно културата им - в действителност е интересно, въпреки че има някои странни неща там, по принцип тези хора са много земни, добри и определено е точно обратното на Америка и България. Какво имам предвид с това - в Америка и България примерно всеки гледа как да прецака другия за своя облага (не само тук де, но да) и тук там има някой който е човек и не се прави на тарикат, докато във тези азиатски страни е точно обратното - повечето хора не гледат как да те преебат, имат ценности, или просто не те закачат, и все пак има тук там индивиди които искат да са тарикати и да прецакат другия. Та там и законите повече се следят, да не говорим че Япония и Южна Корея (трябва да уточня, като казвам Корея имам предвид Южна Корея защото в Северна Корея живеят във социалистически строй като да са 20 години назад) са сред най технологично развитите страни, и все пак има ред, добре платена работа (да, има и безработни както навсякъде но минималната заплата поне не е като да оцеляваш едва едва). Сега каквото и да говорим малко или много ще са ни странни както ние на тях сме, но отново ще направя обръщение към коментар 5 и подобни хора - това че даден човек харесва нещо което за вас е странно, не ви харесва и го мислите за глупаво не ви дава право да нарушаване личното му пространство или да се обявявате срещу това като видиш ли християнин срещу сатанизма. Всеки човек е различен, харесва различни неща и няма смисъл да натрапва своето мнение на другите или да не зачита другото мнение и интереси и да обижда този човек или да го злепоставя и накърнява достойнството му само защото харесва аниме или нещо друго. Не бъдете такива, това е болест, обща болест за всички, не трябва да бъде така, спрете с тези извращения на стадото. Живейте за себе си, какво ви интересуват другите, а това че човек е антисоциален пак не е срамно или грешно и лошо, да не е хубаво, но и за това има причина, например хора като теб. Ако антисоциален човек види че няма нищо страшно в обществото той ще се приспособи и ще видите че е най обикновен човек, но ако ти нападаш този човек и го обиждаш заради това което е, то той ще се затвори още повече като защитна реакция на ума и съзнанието.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 00742e6a90
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   До 9 от 5. Много си далеч от истината за моите интереси и занимания пич! Дори и едно от нещата, които написа за мен не успя да уцелиш, съдейки обаче по острият ти отговор си мисля, че аз обаче уцелих доста неща за теб... "Не всички са асоциални и смотани", ми аз в стария ми клас имах 2ма такива, които на 19 години още не са докосвали момиче по задника и циците, кво остава да имат някакъв сексуален опит. В университета също имаше няколко такива образа, еми познай, отново имаха сравнително странен външен вид и бяха доста awkward хора. То и не всички цигани са тъпи, грозни и миризливи, ама на 95% са такива, същото се отнася и за вашата субкултура. Асоциални, смотани, странни, хора без гръбнак на които като им извикаш един път се свиват, това не са празни приказки от злоба а са лични впечатления от срещите ми с такива като теб. Съгласен съм, че не е трябвало да му взимаме телефона, но тогава сме били пишлемета и толкова ни е бил акъла. Факт е обаче, че тва момче вместо да се ядоса и най-малкото да ни се скара или дори да опита да си вземе телефона то най-тихо и кротко стоеше и се смееше с нас НА СЕБЕ СИ. Тва за мен е типичен пример на човек без гръбнак и достойнство, който няма проблем да го гаврят в реалния свят, стига да му е кеф във виртуалния. Майната ти и на теб, не ме интересува мнението на мишоци, които се кефят на момичета в анимационни филми :D

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: cf204e9291
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   От 9 (още веднъж), относно това последното за Галена, беше шега, майка ми е по възрастна от нея, мисля че се подразбира че е шега, но аз нека си кажа

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c25df2027d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Към 14 от 9, да, прав си че човек трябва да отстоява себе си и да не се свива пред другите, донякъде си прав, и наистина има тенденция аниме феновете да са затворени и странни, аз поне не съм от тези които са напълно откъснати от обществото ( относно комуникативните ми умения съм много добре, защитавам и отстоявам себе си когато се налага, а относно момичетата също съм добре, но няма да се хваля излишно), но пак казвам не всички са такива, да, може да са голям процент но не ми се вярва да са чак 95 процента от всички, а и да са според мен голяма част от тях ще се променят или могат да се променят в това отношение ако попаднат в нова среда или някой екстроверт ги изкара от зоната им на комфорт. Може би не подходих правилно, считам себе си за справедлив и честен мъж, така че донякъде сгреших. Иначе един от класа ми (с който станахме най добри приятели) беше точно това което ти описваш, дори не искаше да се защити когато го нападат и все ми казваше да не обръшам внимание и да се смея с тях, но аз не го приемах за нормално и никога не слушах.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5ae3870576
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Манията по изтока започва от времето на Марко Поло. Мляко си закъснял със анализа си, авторе.
Всеки път като ядеш спагети се сещай откъде идват. Даже баницата ни идва от Китай, само че там се казва Шуо Джуа Бин(дърпана от котка палачинка). Когато подаваме нещо на някого казваме "нА", те го правят същото. На кучетата викаме Чиба. А "Чи Ба" от китайски е "Яж"(малко развален телефон)
Живял съм в Китай дълго време, бил съм в Корея и Япония и смело казвам, че има какво да се вземе от там. Друга планета е, а различното привлича. Тук и други ти го казват, че е много по добре от салфетките и чалгата. Колкото до мангата, Япония в обществените тоалетни можеш да намериш някоя манга книга, оставена от някого, нещо като безплатен обмен на книги и списания... т. е. всички, и стари, и млади гледат манга.
А някои от филмите и историите имат много дълбок морален смисъл..

Виж К-попа и Джей-попа не мога да ги разбера, ама това щото ударих 40ка вече и почнах да остарявам.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker