Комплекс за малоценност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Комплекс за малоценност
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 4204 пъти
Здравейте, искам да видя какво мислите по следния въпрос:

Как може да се преодолее чувството за малоценност причинено от безпаричие и съответно от лош живот заради него?

Знам че от това стардат повечето бедни хора, някои го осъзнават, други още не са, но дълбоко във всеки беден човек е потиснато това чувство.

И е нормално да е така, виждайки как други разполагат с много средства и правят нещата които искат и от които има нужда всеки, а бедния човек какво може да направи-стои потиснат вкъщи и брои колко дни остават докато получи мизерната си заплата.

Парите оказват влияние върху абсолютно всичко-от ставането сутрин до лягането вечер, няма какво да го отричаме. А когато ги няма единствената ти мисъл е как да оцелееш и така месец след месец цял живот в един кръг от който няма излизане.

Чувстваш се нищожен, изостанал, спира развитието ти във всяко едно отношение, защото дори и най-малкото действие изисква пари и така изпадаш в едно състояние в което тъпчеш с години.

Споделете какво мислите вие...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 934d277e70
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Парите са най-важното, особено когато липсват!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 269a5d5cb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Антидепресанти и психотерапия. Но задължително заедно! Само едно от двете няма да е достатъчно, когато това чувство е хронично. Стига да не си от тези, които се пристрастяват към антидепресантите, те могат само да ти помогнат. Кой каквото и да говори.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 26ae98046c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Има едно нещо което помага срещу бедност -образование и квалификация. Сега дано си разбрал защо хората си дават зор да учат и да се развиват, не е защото им харесва да се напрягат, а за да не стоят в твоето положение

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 28e9d904c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хахаха парите не струват нищо господинчо!! Аз съм на 19, жена(момиче) от София. През живота си нито съм била обичана от семейството си, нито съм била подкрепяна от някого, приятели нямам защото не съм пиянде дето се е. е с всеки в дискотеката и на никого не съм интересна. Ноо семейството ми винаги е имало пари - разходки и почивки в чужбина, пазаруване по бутици в София и Европа, голям апартамент, скъпи заведения и нито един път не ми е било приятно, не съм била щастлива. Вярно парите помагат донякъде - например не живея в Студентски град и не се чудя кое как да платя-но за какво!! За да се чувствам нищо и зависима от нашите. Но вече съм студентка, нашите се премиестиха във Варна и аз останах сама тук в апартамнета в София, запознах се с едно момче дето е най-милият и красив човек. Беден е, но нито един път не поиска да му помогна с пари, работи и се грижи сам за себе си. Дори си дава последните стотинки да ми купи сок или шоколадово яйце. И знаеш ли какво направих, оставих си пари само за сметки и за храна, събрах всички маркови парцоляци (в момента съм с един обикновен панталон и потники обувки на yves saint laurent щото само тези си оставих) и ги дадох в дом за деца. Щастлива съм без пари а със ЛЮБОВ!!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 89d7032008
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз мисля, че всеки може да се напрегне, за да излезне от този затворен кръг. Няма какво да се лъжем, проблемът не е в чувството за малоценност, а в липсата на средства.
Постави си за цел да достигнеш една средна класа, един приличен, не богат, а приличен начин за живот. За мен това е - приличен покрив над главата, да не пести човек ток, вода, парно, храна. Всичко отгоре е лукс.

Аз като студентка много мизерно съм живяла, но това не ме направи нещастна. Научих се да се наслаждавам на безплатните неща - слънцето, пейката в парка, хубава книга (взета от библиотеката или на заем). За храна, покрив и транспорт имах пари, но не и за дрехи да кажем. Не ми дремеше.
Почнах работа, печеля добре, но и харча много, защото ми трябва всичко. Въпреки това едно ти казвам, няма нищо по-готино на този свят от това да имаш покрив, храна и да не пестиш ток и вода.
Стреми се към тези неща - не да имаш собствено жилище и кола дори, просто към простото и ще бъдеш щастлив!

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 934d277e70
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Към номер 4:

Издържи така няколко години и ще видим колко си щастлива. Но си печели парите сама, а не някой да ти ги дава!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e26b725239
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не съм автора но искам да попитам
№ 2 При 300-500 лв заплата как ми кажи се ходи на психотерапия, колко е един час там знаеш ли, как се купуват антидепресанти, все пак човек трябва да се издържа а парите и за това не стигат. За твое сведение психотерапията е 20-30 лв на час 2-3 пъти седмично, отделно антидепресантите.

№3 Бедните в нормалните държави са безработните, тук говорим за работещи хора, разбирам образование и квалификация но ако всички сме с образование и квалификация кой ще работи на местата който нямат нужда от образование и кой знае каква квалификация. Нали се сещаш, че трябва да има касиерки в магазина няма как да има само управители, някой трябва и стоката да подрежда за там не ти трябва образование и квалификация. Ако добре те разбрах предлагаш всички да станем директори, управители, менаджери.

№4 Защо не опиташ да живееш на квартира, да работиш сервитьорка в пиянски бар за да я плащаш, да не ти стигат парите и да се чудиш кое от две неща да си вземеш за храна сладкото или соленото защото имаш пари само за едното и тогава виж дали ти стига само любовта. Любовта е хубаво нещо, но сме живи и трябва покрив, ток, храна, хубаво е ако има кой да ни ги осигури но ако няма любовта не храни.
Както каза Бойко Борисов да садим картофи като са скъпи и да пасем овце като сме без работа.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 70be3a9067
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Напълно подкрепям номер 6.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 70be3a9067
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Нормално е да се депресираш тука в тази държава, ами нали всеки те преценя, по това колко имаш и колко струваш. И направо ми ставате смешни като ми заговорите за образование и квалификация. Сигурно тия, които могат да си позволят луксозните коли, които карат и къщи, в които живеят, сигурно всичките са от образовани по -образовани. В България има над 50 акредитирани висши учебни заведения и не знам си колко още неакредитирани, почти няма млад човек без висше, но това не пречи всичката тая квалифицирана работна ръка да тъне в глад и мизерия.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 325793d547
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 3 - Нали знаеш, че и за образование трябват пари. Ето - аз искам да запиша, но няма как да стане, защото взимам 350 лв заплата и едвам свързвам двата края. Да, образование си трябва, но първоизточника са парите. Нямаш ли - няма как да учиш.

А и то не винаги е гаранция. Имаш ли връзки става всичко - та ако ще да си най-големия идиот. Познавам такива. Уредени на хубави длъжности, без нужното образование ( а може би добре си вдигат краката ) - не знам.

Трябва си учене, но май си е до късмет.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a40f5b5e13
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Така номер 3. Ти знаеш ли колко глупави хора работят за заплати по 1000 лв, че и повече? В България е доказано, че ако имаш връзки винаги ще вървиш успешно нагоре! И моля те не ме разсмивай ;D се едно не знаеш, че живеем в държава където образованието и дипломите се купуват.

Когато човек е беден той няма как да учи сред хора които видимо материално са по добре и няма как и да има желание да учи при тези условия. И какво като имаш образование:D ти сигурно не знаеш, че е пълно с хора работещи по магазините за хранителни стоки и на други подобни места а по образование са лекари, инженери, архитекти... няма смисъл да ги изброявам, защото е ясно какво имам предвид.

Нали затова най големите глупаци стават хирурзи и се занимават с медицина без дори и понятие да си имат но нали са бутнали някой лев и са си уредили... та номер 3 замисли се малко. Авторe не обръщай внимание на такива като номер 3... трябва да започнат от нулата за да разберат какво е бедност!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f663e4b868
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 7 - типичното мислене на българина. Който получава висока заплата е връзкат, глупак, лъжец, измамник. Е аз познавам пък много свестни хора с много пари и много долни, двулични, видиотени бедни хора. Още повече, че бедните и помежду си се предават.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c5e99972fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Тъи като искаш да живееш добре бачкаш като идиот на 2 или 3 места. работила съм по 16 часа за да си издържам детето. тзка че не да седим и да ревем а да търсим начин. има и нешо друго ние българите все завиждаме а това е безсмислено. наи лесно е да гледаш и да мислиш ами ако бях на мястото на този или онзи.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: c5efba7771
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Както пише в Библията:
Не трупайте земни блага, а духовни, защото не може да вземете материалното с вас в Господното царство, но духовното можете(не е дословно). Та така. Също пише:Не мислете какво ще ядете и какво ще обличате, защото нима храната е по-голяма от живота, а дрехата по-красива от тялото!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 08439355a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Комплексът за малоценност е изследван най-вече от Алфред Адлер, който го превръща в основа на своята психологическа теория. Това чувство се заражда в детството, когато субектът осъзнава природната си слабост. Още в първите си години детето си дава сметка, че го заставят да върши това, което не желае, и не му позволяват да направи това, което би искало. По отношение на възрастния то се намира в положение на подчиненост, понякога тягостна за него. Ако родителите изискват от детето си да постъпва свръх неговите възможности, чувството за непълноценност се затвърждава и установява трайно със своите потискащи последствия. Детето се затваря в себе си, избягва действието и намира спасение в утешителните мечтания, лекувайки раните си с илюзии. Понякога комплексът за малоценност кристализира около действителен недъг (говорно разстройство, непривлекателност) или около индивидуална характеристика, преценявана като отблъскваща (нисък ръст, лунички). Най-често той става повод за подценяващо поведение (грубост, подигравателност, деспотизъм, самохвалство) или се изразява в депресивни мисли. За да се избегне създаването на комплекс за малоценност, е необходимо да бъдат насочени усилията към създаването около детето на климат, който да съдейства за развитието му. Едновременно с приучаването му към необходима житейска дисциплина родителите не трябва да проявяват излишна авторитарност; от друга страна, те трябва да му помогнат да осъзнае своите възможности и своята ценност, като създават около него поводи за успешни прояви.
Източник Уикипедия

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f663e4b868
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   До 14 хайде-хайде и духовното струва пари. Без пари можеш ли да идеш на опера? А да си купиш книги за четене?

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: daaf9e11fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Ни съм съгласна с 3-ти номер да вярно от една страна е така но от друга без връзки и контакти нища немофеш да направиш, трябва някой фр да те уреди тук там иняче нестава!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7469343430
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Боже, колко различни неща може да прочете човек. Номер 3 образованието не е сигурен метод за изкарване на пари. Всеки първи вече има образование, това не е гаранция.

Интелигентност за изкарване на пари - това е в основата, трябва просто да знаеш как да изкарваш пари и да искаш да ги изкарваш.

Не може да не харесвате парите, да можете да живеете само с любов, както някой по-горе каза, но същевременно да се оплаквате като ги няма. Парите не се изкарват лесно, особено в БГ е много трудно, трябва доста зор, работа и постоянство. Във времената в които живеем парите са почти всичко, колкото и да искате, любовта гладни гърла не храни. :)
Авторе постави си цел, ама истинска цел да изкарваш примерно 300 лева повече и всяка сутрин мисли какво можеш да направиш по тоя въпрос, докато не го постигнеш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker