Осъзнах, че всички хора са красиви - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Осъзнах, че всички хора са красиви
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1283 пъти
Гледах ето това клипче

https://www.youtube.com/watch?v=RZP6uJtgM34

Казват на случайни хора, че са красиви. И наистина хората стават красиви, когато го чуят. Клипчето ме разчувства и ме накара да се замисля. Ясно е, че някои са грозни, други хубави физически. Но когато гледах хората, които се радват/срамуват/разчувстват, като чуят, че са красиви, някак несъзнателно ги погледнах отвъд тяхната физическа красота и видях красотата вътре в тях. Емоционалната им красота. Искрената, истинската. В очите им се вижда, че дълбоко в себе си всеки е красив. Всеки иска да е по-добра версия на себе си. Не винаги е уверен в себе си, не винаги е убеден, че е достатъчно добър/красив. Но когато получат такъв комплимент, хората сякаш осъзнават, че и те са красиви по своему. Че не е казано да сме красиви по някакви общоприети критерии. Долавя се една автентичност, едно себеприемане и това е истински красиво.

Аз наистина видях красивото в хората по начин, по който не съм се замислял до сега. Странно е как можеш да видиш хората в един момент като физически същества и в следващия момент да усетиш техния вътрешен красив и непринуден свят.

Въпросът ми е вие усетихте ли нещо подобно, когато изгледахте клипа, или всичко е в моята глава? А и в крайна сметка не е ли вярно, че самият факт, че искаме да сме по-добра/красива версия на себе си, е любов към самите нас? Ако не обичаш някого, ще ти пука лида е красив? И не е ли тази макар и неосъзната любов към себе си красива? И не, не говоря за физическата красота, за черти и тем подобни. Дори един човек със синдром на Даун с криви черти може да е красив, ако успееш да погледнеш зад очите му.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: d0447cf967
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Не ми е нужно да гледам клипа, защото силно вярвам във вътрешната красота по
принцип. Естествено никой не ми вярва и има защо - защото звучи супер клиширано и всеки иска да каже същото за себе си; че не му пука за външното и че гледа само душата. Просто така изглежда по-мъдър и над нещата.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c218f86fa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Не мисля, че всички хора са красиви. Не всички имат красиви и приятни черти или хубава усмивка и т.н. Определено има хора, които са по-надарени и се открояват. Това е проблем, който винаги ще съществува и хората, които не са надарени са доста озлобени и най-вече тук се вижда. Но, факт, един усмихнат човек е по-красив от намръщен.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 38fe32e746
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Разбирам те, въпреки че ми се струва малко пресилено.

Не ми е нова идеята. Един от по-паметните за мен случаи беше един младеж в автобуса, който явно имаше някаква, макар и лека, генетична обремененост, заради която лицето му беше... някак криво (не несиметрично), опулено, големичко разстояние между очите... Абе трудно да го опиша. Рекох си „горкият“. Но се вгледах малко по-„дълбоко“ в него, видях как... как гледа, как възприема и реагира на света, и усетих как и той е човек. И особеното му лице вече не беше негативен дразнител, ами просто нещо, което си Е. Престана да ми е неприятна физиономията му. Като я поглеждах вместо да ми прави впечатление странната конфигурация на лицето му, това което ми правеше впечатление, бяха тези хубави неща. На това му идва човек да каже „видях красотата му“, „разпознах и него като красив“. Но ако го наричаме така, думата започва да си губи смисъла. Може да мислим красота като това, което прави човек ДА Е ЛЕСНО да ти е хубаво като го погледнеш.

Известно време след това си дадох сметка, че, общо взето, с всички може така. Абе... с почти всички, при мен поне. Единствените, които не съм могъл така „да видя като красиви“ са мъже, които се правят да изгледат като жени, и обратното. Просто не. Това е съвсем друго грозно, много по-неестествено грозно. Може би защото в най-горния пример природата го е направила така - гените са му такива и така се получава лицето му. А тези последните сами зорлем са ср**и върху себе си. Сами са се изкривили. И може би природата дори да „изкриви“ нещо пак по прави по „естествен“ и „хармоничен“ начин. А човек може да изкривява истински грозно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: eb16a0e4e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Значи все още си на объркано ниво, успех в осъзнаването.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 757dbf00cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   До 3-ти
А какво е физическа красота? Не е ли наложен стереотип от медии, общество? Нали знаете, че абсолютно всичко което харесваме /като започнеш от тип хора, минеш през храни които да се консумират, хобита, ежедневие, стил, концепция за живот и тн/ е плод на пропаганда, чрез медии, политици, интернет, телевизия, книги, филми и тн. ? Понеже е наложено в обществото, че естетически било по-красиво да си висок, силен, с остри римски черти на лицето, то всички търсите този модел, който ви е втълпен и програмиран още от деца, чрез семейството, приятелите и медиите. И ще дам друг пример, в подкрепа на това твърдение. Австро-Унгария, 19 век. Наложения стереотип в обществото е бил, че човек трябва да е пълен и с брада /и двете символ на 'солидност' - пари, власт, стабилност/ и всеки се е стремил към този модел и инстинктивно е търсен този модел на живот и външност. Друг пример. Жените от 19 век са били предимно много широки в ханша и дори бих казал пълни, но за сметка на това, доста по-слаби и крехки в раменете. И точно това е било наложено, че е естетически красиво и това са били най-търсените жени. В момента не е така. Наложено е жените да бъдат слаби и фини в кръстчето, но пък повечето момичета ходещи на фитнес и занимаващи се със спорт, имат доста стегната горна част :)
Та така. Всичко е стереотип, който ни се програмира. Затова и моето мнение е като това на автора. Всички хора сме красиви. Всеки един е красив по своему, все пак сме Божий чеда и сме създадени с Любов, тъй като Бог е Любов. Няма грозни хора, но има грозни мисли :)

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4ad22b3ae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Ох ако можеше да видиш действително какви са някои "зад очите/прозореца към душата" ...
Ако се научиш поне аурите им да виждаш (не е трудно) гарантирам ти че, се отвратиш от много, някои от тях изглеждащи външно "перфектни"- мъже, жени, дори деца...
Или ако беше емпат.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 41683b32d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   7, мисля, че е на пластове. Да, зад най-повърхностния слой физическото някои са грозни. Но ако погледнеш още по-дълбоко дори тази злоба идва от любов. На най-най фундаментално ниво всички сме красиви. Друг е въпроса вече с какво количество и колко грозен боклук има над това изконно зрънце и какво "зрение" трябва да имаш, за да видиш тази красота из под тоновете боклук. Но дори и боклука го затрупваме с добри намерения, просто сме невежи и до там ни стигат възможностите. Не знам дали правилно ме разбра.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4ad22b3ae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Н 8 много далеч си от истината...
Ако наистина можеше да видиш под пластовете, щеше да знаеш. Съвсем не говоря за физическа красота- грозота!
Голяма част от човечеството никога не могат да изпитат любов просто защото не са души!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: aa6bd4b933
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Доста пресилено и захаросано като от ню ейдж писание. Естествено, че е много важна харизмата и държането на човека, но и външността не е за пренебрегване. Все пак първо установяваш визуален контакт и после общуваш с човека, за да добиеш впечатления.
Но ти можеш да си мислиш каквото искаш, ако ти харесва повече. Според мен някои хора външно са хубави, вътрешно - не и не ме интересува под колко пласта има или няма добро, нямам физическа възможност да копая в душевността им със съмнителен успех,

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 41683b32d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   9, да, но реално кой може да каже коя е истината? Въпросът е кой как го усеща. Ние все пак сме на някакво си духовни ниво, не сме Бог, че да знаем всичко от зародиша. Така че няма да кажеш за някого "далеч си от истината". Далеч съм, но от ТВОЯТА истина, до моята съм близо, а до абсолютната, ако има такава, само Бог знае или който е там на върха на йерархията.

Същото мога да кажа и на коментар 5 - написал е нещо много общо, което има смисъл само за него, пък другите да си го тълкуват както намерят за добре. Всеки е различен и ще го разбере по различен начин, но самият той също не може да знае със сигурнсот истината. Самият факт, че заявявате с някаква увереност кой е близо и кой далеч говори, че имате още много път да извървите. Просто защото дори не сте приели, че няма или не можем да знаем истината.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 41735a5fc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Браво!
По-добре късно, отколкото никога (да го разбереш)...

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7b42562d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не всеки е красив отвътре. Това е проблемът.
Външната красота не е гаранция за красива душа, нито обратното.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ab845f5fdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Пълни глупости.Повечето хора са грозни и отблъскващи. Малцина печелят от генетичната лотария.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 167396748f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Външната красота е въпрос на вкус. Вътрешната е въпрос на душевност...

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 88ac5cae37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Всички хора са красиви, да. Просто някои са по-красиви от другите и всички тях гледат.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f027c5cf7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Не са. Даже доста хора са грозни и външно, и вътрешно.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 10f0c71193
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Красотата е нещо относително. За хората на Запад е красиво едно, за тези на Юг съвсем друго. За мен Наоми и Гал Гадот са едни от най-красивите, за други са грозни. Истината е, че делата красят хората и обратното. В интерес на истината доста хора ми стават грозни и външно, когато направят нещо гадно.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1e195e165e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Номер 15: значи и ти си загубил от генетичнята лотария !

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 17d143e6ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Ново 5! Това делене на красиви и грозни се дължи само на нуждата на някои хора да се самоизтъкват, както и на погрешно интерпретиране на еволюционното подбиране с цел създаване на поколение. Все едно да подбираш от купчина круши и щом вземеш една или няколко, да кажеш, че които останат там, са некачествени, а тази или тези, която/които си взел, е ставаща/са ставащи за ядене.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker