Въпрос към хакреи. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въпрос към хакреи.
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 992 пъти
Здравейте, има ли начин да намериш дадено устройство без gps, но с IP адреса, не разбирам много от тази сфера на хавкване и така нататък, за това много моля някой да ми обясни. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 42b45bb70f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Здравей,
С програми като Advatrack и Adeona и чрез IP може да се тракне едно устройство, когато то е онлайн. Що се касае до физическото му местонахождение - тук е доста по-трудно. Съответния интернет доставчик, през който устройството се връзва към мрежата, би могъл да локализира горе-долу къде се намира устройстовото, но има правото да не предоставя тази информация на други лица, с цел защита самоличността на използващия устройството.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 5217652a2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Да може и чрез самия сигнал, без Нет., но тук говорим за много сериозни технически умения, принципно полицията разполага с такива програми.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 292f0ee544
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравейте, преди няколко дни, бях публикувала статия, че са ми откраднали телевизора, той е без gps, но имам IP адреса, разбира се казах на полицията, свързвах се с компанията към които имам интернет, защото ми беше любопитно дали могат да ми помогнат и дали IP-то им върши някаква работа, казаха ми че не, но полицията би трябвало да има по-голям достъп относно тези неща, толкова съм настоятелна относно това че всеки ден им звъння на полицията, но има няколко неща, те ми казаха че не можели да ми помогнат, защото можели да проследяват “компютри”, телефони таблети но не и телевизори освен ако не е излязл на пазара, казах им че съм говорила с фирмата към която имам интернет че имам IP адрес и те са ми казали че би трябвало да имат по-голям достъп но те казват че не могат да направят нищо, дори и фирмата която е възпроизвежда марката телевизори ми казва че има шанс но трябва да говорят с полицията което аз мисля като нормален и разумен човек че полицията трябва да ги потърси да разговаря с тях и ще има възможност но не искат да направят нищо защото не им се занимава понеже е малко по-сложно, за това бих искала и аз да направя всичко възможно да не оставям нещата така и ако има човек които много добре разбира да ми помогне и обясни дори и срещу заплащане, искам да открия виновника, да знам хубаво е да огледам хората около себе си и така нататък но не мога да влизам във всяка една къща за да разглеждам пък и за мен не е редно, ако някой може да ми помогне ще му бъда много благодарна!!!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 594820af8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   До 3

Накратко - IP адреса е нещо, като домашният ти адрес.
Ако отидеш да живееш в друга къща, то старият ти адрес не може да ми помогне, да идентифицирам новият ти адрес. Разбираш ли?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b63837617c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   5. Разбирам,благодаря за информацията! :)

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 382a47d4b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Всеки доставчик знае на кое публично IP кой домашен адрес отговаря. Друг е въпросът дали ще ти кажат без полиция/заповед. Има и още една подробност, но ще ти я кажа по-натам. Ше следя коментарите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 5f20cb49a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   IP адресът се сменя според Интернет доставчика. Моят лаптоп на NET1 има един IP адрес, а на Vivacom ще има друг IP адрес, нищо че е същия лаптоп. Освен това на Vivacom вероятно изобщо няма да имам външно физическо IP (т.е. целият Свят да ме вижда с това единствено IP.. в повечето случаи доставчиците не виждат смисъл да дават външни IP-та на клиентите си, само някои го правят).

Така че, не, IP адресът не може да се използва за проследяване на устройство независимо дали си полицията или ЦРУ. Има нещо наречено MAC адрес, което остава постоянно за устройството (макар че има начин да се spoof-не и той, т.е. да се излъже мрежата че MAC адресът е друг), който теоретично може да е използва за проследяване на устройство, но този адрес е видим само в рамките на локалната мрежа, към която даденото устройство е свързано. Така че единственият вариант е телевизорът ти да е свързан към, да речем, публична Wi-Fi мрежа в някой мол и ти да отидеш и да се вържеш към същата тази мрежа и да сканираш по MAC адреси и да видиш дали някой от тези MAC адреси не е на твоя телевизор (ако знаеш MAC адреса на телевизора де). Но реално сигурно никой не си връзва домашните устройства към публични мрежи... така че е почти невъзможно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker