Една история за любовта през погледа на един НЕвлюбен :) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121328)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Една история за любовта през погледа на един НЕвлюбен :)
преди: 15 години, 9 месеца, прочетена 4028 пъти
Ех... отново съм аз, чак взе да ми става интересно :)... автора на по-долната тема за това как ще ми мине живота в правене на пари :). В скуката реших да погледна що е то Любов, фактически и реалистично погледнато, и защо не спохожда някои хора....

Може би най-доброто обяснение за любовта е дадено от Ерих Фром (посветил една от книгите си на любовта: Изкуството да обичаш). Той казва любовта не е само чувство, защото чувствата рано или късно умират, по своята същност тя е действена, тоест действие, изкуство което повечето хора си мислим че владеем, но не е така. Фром формулира тезата си за любовта като отговор на проблема за човешкото съществуване, любовта е единствения начин да се постигне единение на базата равенството и така да се спасим от непоносимото чувство за самота и безсилие. Бла, бла, бла :)

Най-голямото ми прозрение е че АКО си твърде интелигентен и просто знаеш кое какво е - любовта не може да те споходи, просто защото ума ти вече контролира всичко. Влюбване и Любов... две различни неща. Аз характеризирам влюбването като склонност за приписване на положителни качества върху негативните такива на обекта на влюбване. Любовта не мога да дефинирам понеже явно още не сме толкова умни като същества...

Добре, че го има този сайт за да има къде да понапиша нещо интелигентно, където все някой ще ме разбере (както ме разбрахте и за по-долната тема).

За съжаление досегашното ми обкръжение не е високо интелигентно и просто ако изкоментирам нещо подобно и ще ме гледат все едно съм им казал нещо на китайски :))

И не забравяйте:

Страха от Любовта обикновено се формира на базата на предишен опит и по своята същност имат защитна функция.
Не се страхувайте от нея като мен :)..
Благодаря за вниманието и времето което отделихте да прочетете това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 9 месеца
hash: 8c61e8b9e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм напълно съгласна с написаното по-горе и мисля че в дефиницията на Ерих Фром се крие голяма доза истина. А това, че ако си интелигентен и знаеш кое какво е или по-точно какво искаш.. любовта наистина няма да те споходи.

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: a5c768a4de
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знаеш ли, наистина заслужаваш нещо по-добро търсиш любов но не я намираш. Но има и друго защо когато чета тези редове имам чувството, че са някак тъжни все едно губиш надежда. А тези човечета не те характеризат, слагаш ги за забавление, но всъщност си тъжен и самотен, недей да бъдеш това, което не си.

Хайде поеми си дъх и се радвай дори и на най-малкото, което имаш.

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: d237972c1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Е, добре. Според теб повечето хора не са интелигентни. А ти как реши, че си достатъчно интелигентен? Първо, според мен, имаш прекалено високо самочувствие. Второ - критериите са ти прекалено високи, трето - ако продължиш така, наистина няма да срещнеш момиче за теб. Защото си един страхливец и самотник, с високо самочувствие заради парите и с празна душа. Съжалявам, че съм груба, но се дразня, когато някой съди така хората... Знаеш ли какво? Не мисля, че разбираш достатъчно от психология, но все пак те съветвам да прочетеш по-обстойно проблемите за самотата. Има и цяла книга, посветена на самотата. Ако те интересува...

И ако си толкова интелигентен, намери си някакво друго занимание. Не тук да четеш коментари на умни и прости хора.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 0ac6ca491c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До 3.. Прости хора няма, има хора чийто ум е отворен към определена тематика към някоя друга е НЕнасочен. Също така има нискоинтелигентни хора за съжаление, и това ми твърдение неможе да бъде оборено поради наличието на един прост тест за интелигентност, на който доста хора немогат да изкарат минумума....

Занимания си имам достатъчно, нямам ли право да си пиша тук... Страхливец не съм, с високо самочувствие също не съм, съвсем нормален човек съм си. Парите ми, те тук за мен не съществуват, аз затова пиша тук, за да се оттърся от тях. Ако мислиш да нападаш, намери си достоен противник, аз тук не търся такъв, а просто елементарни мнения от интелигентни хора, както съм забелязал че тук са само такива.

А темата за любовта не съм насочил към себе си. Просто това е едно разсъждение :)
Следва реплика.....
:)))

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 3a7f4d1340
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Подкрепям №3 за откровеното мнение. Специално последното изречение не споделям - точно идеята на този сайт е всеки да напише мнението си и да сподели в пространството мислите си, без да се притеснява, че в реалния живот ще бъде разпознат.

Аз бих допълнила мнение № 3 с това, че автора ми прилича на човек, който никога не е обичал истински. На теория е едно, но само човек, който истински е обичал и страдал, или е бил обичан и е познал любовта би могъл да коментира.
И второ не може да се говори за любов по принцип, ако човек не може да изпитва любов в духовния смисъл -любов към ближния. Защо имам усещането, че написаното от автора говори за един вид желание за бягство от действителността.

И второ - това, че всички хора от обкръжението изглежда не са достойни за уважение, те са с нисък интелект, под нивото на автора малко ми прилича на фразата "на кривата ракета космосът й е крив". Дали ще се намери в цялата вселена друг достоен и велик като автора, че да му бъде на нивото.....

"Човек се учи докато е жив".

А колко ли е богат - може би само на думи, точно толкова богат, колкото и умен. И толкова много знае и разбира от всичко, че вече нищо не е необходимо да научи - всичко му е ясно, всичко го отегчава и почти никой не го разбира. А какво има толкова за разбиране?

Има страшно много хора, които имат проблем с комуникацията и общуването - не могат да обясняват какво искат, не могат да разказват какво им харесва и какво не им харесва,не могат да понасят хората около себе и и страшно се изнервят, не могат да обичат, не могат да обясняват и да отговарят на зададените въпроси и се сърдят, че никой не ги бил разбирал. Всъщност в душата им - пълна празнота, нямат никаква ценностна система- след като не могат да обяснят какво им харесва и какво търсят и към какво се стремят.

Аз мисля, че преди човек да критикува другите трябва да погледне себе си и честно да си отговори на въпроса дари се харесва и дали наистина е идеален и безупречен.

 
  ...


...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: eb74eaa718
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Добре, аз мисла че знам какво е любовта. Поне така мисля, че я срещнах. Но е по малка и не мога да я накарам да се отпусне, и да остави чувствата си, постоянно мисли и казва какво ще стане. Не оставя нещата просто да се случат. Казва ми ти си много готин, внимателен, ти даде всичко от себеси. Ти си супер. Но се разделихме. Казва че е заради мен, а заради нея. Искам си я обратно. Какво мога да направя?

Мерси предварително.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 0ac6ca491c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5, ти съдиш по същия начин-мен... и проблем с комуникацията нямам ама никакъв, не ме разсмивай. Тук просто разсъждавам анонимно... :)) а Ти не взимай нещата толкова присърце (ох как можах да го кажа - аз нямам такова).. пий една студена вода и се примири че не всички хора с пари са лоши... и че любов НЯМА... Господ е казал:
"Блажени са невежите"

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: c50d0299c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Страхотни размисли за живота и любовта! Браво!

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: d237972c1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм номер 3. Благодаря на номер 5 за подкрепата и точното допълнение. А ти, авторът, малко по-спокойно го давай. Напомняш ми на един човек, който познавам. И той като теб - с пари, без приятели, не може да обича. Знаеш ли защо никога не си обичал? Защото те е страх. Сега не те нападам, а искам да се замислиш. Казваш, че не си страхливец... По думите ти обаче това не личи. Животът е толкова хубав, но ти си черноглед. Сложен е, да. Но точно в това му е красотата. А как да нямаш проблем с комуникацията. Та ти тук успя да се изнервиш, представям си как си в реалния живот. Абе те хората са си казали: "Парите развалят човека". Не се мисли за много добър. Аз лично смятам, че ти си един самотник (повтарям се, но просто съм достатъчно убедена в това). Като не искаш да имаш толкова много пари, нали си супер добър..., ами раздавай. Има домове за сираци, има хора, които се нуждаят от операции, финансирай нещо, което би било от полза за обществото. Не да пишеш само какъв си и какъв не. Щом нямаш приятели е напълно ясно какъв си...

P.S. Наистина не искам да се заяждам и не ми се искаше тонът на написаното да е толкова остър, но ми писна от хора като теб. Слез на земята. За да живееш достоен живот е нужно много повече от пари и интелект. Научи се да не гледаш само материалното, защото животът ти ще свърши не в "правене на пари", а в някоя клиника за душевно болни!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 9 месеца
hash: e45025ae71
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Любов ли?! Те това верно няма кой да го дефинира. Миналия ден синът ми, който е на 4 попита съвсем простичко " Мамо, какво занчи обичам?" много простичък въпрос, на който аз трябваше бързо да отговоря - все пак дететосега се учи нали !! Отговорът се изчерпа със следното - " Много да държиш нанякого, да го уважаваш и разбираш". Дали това е простичката дефиниция за любов?! Не знам - но притисната от обстоятелставта за мен това беше най-логичният отговор. Нямаше време за високопарни слова и измислени принципи, нямаше време да оцветявам в розово нито пък имах желание да изграждам илюзии...

 
  ...

...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: 949caf6f5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   "АКО си твърде интелигентен и просто знаеш кое какво е - любовта не може да те споходи, просто защото ума ти вече контролира всичко." Това е самата истина, изпитах я върху себе си :(

 
  ...
преди: 15 години, 9 месеца
hash: f6aae0d7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №3 подкрепят те напълно в последното ти иэкаэване. В общи линии прекалено извисените и интелигентни хора много по-трудно се приспособяват към реалният. Аз съм типичен припер за едно уж интелигентно момиче, ама от толкова разсъждения честно да ти кажа вече съм за психиатър. За да изпиташ любовта не трябва да разсъждаваш върху нея, а да я почувстваш, да я изпиташ, просто да се отпуснеш. Който много разсъждава до никъде не стига. Изводът: май да си тъп е по-лесно!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 8 месеца
hash: b48f567cc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   №10 моите поздравления. №12 чудесен извод.
Към автора..... кога за последно беше влюбен ? Защото, вече не си нали ? Било е твърде скоро, или не съвсем, но много горчивина си събрал. Можем да поговорим за подтекста на изповедта ти.

Когато хората обичат, едва ли се замислят, не търсят дефиниции в популярните издания, или не толкова популярните и достъпни четива от специализираната литература. Едва ли си задават и въпроси колко точки имат в теста си за интилигентност, когато са влюбени. Що се касае за обкръжението ти, вероятно ще получиш точно там по-стойностни дефиниции за това що е любов. Може би имаш колежка, която се бори със злокачествен тумор и се нуждае от твоето разбиране, или пък имаш позната, която е загубила детето си при нелепа ситуация, или пък колега, който се движи по плаващи пясъци и очаква всеки момент уволнението си, а ти мислиш за парите си, колко не те разбират, къде са другите на твоето ниво и дали знаят какво всъщност е любовта. Разбирам, скучно ти е и това също е проблем. Ами влюби се в някого. Сигурно ще намериш някой свръх интилигентен, който има нужда от разнообразие, за да те спаси от скуката. Бих ти препоръчала да допълниш интелектуалните си познания с притчата "Трите врати на мъдростта". Интернет е достъпен за всички, ще я откриеш. Желая ти успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker