Как се издържат хората, докато си изградят бизнеса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как се издържат хората, докато си изградят бизнеса
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1649 пъти
Винаги съм си задавал следния въпрос. Не за мен, аз нямам намерение да правя бизнес, а по принцип. Да речем, че имам пари и искам с тях да започна бизнес. Обаче един бизнес, за да започне изобщо да генерира някакви приходи, обикновено минават поне половин-една година. През това време вероятно дори ще носи загуби, освен че няма да носи печалби. Въпросът е как през това време човек се издържа, ако цялото му време отива за бизнеса и няма възможност хем да работ, хем да си развива бизнеса. Отделно ако трябва и да покрива загубите до развиването на бизнеса. Ами то излиза, че за да започнеш бизнес, освен първоначалнат инвестиция, трябва да имаш и пари да живееш за една година напред, отделно да покриваш загуби първите месеци. Демек ти трябва да имаш едни да речем 20-30 бона освен инвестицията, която ако е примерно поне още толкова, отделно и реклама. Ами че то излиза, че ако нямаш поне 50-100 бона не можеш да почнеш бизнес.

Разбира се, най-добрия вариант е да започнеш като допълнителен доход наред с редовната работа, но не винаги това е възможно, зависи от бизнеса. Друг вариант е да теглиш заем, да си ипотекираш апартамента, но ако не потръгне, остави, дето няма да имаш доходи, ами още ще трябва да и заем да плащаш 20 г. И става меко казано тегаво.

То реално колко души имат едни 100 бона ей така да пробват бизнес. И като се има предвид, че само 1 на 10 нови бизнеси оцеляват 5 г., то вероятността да ги загубиш е 90%.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 795c158c97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Ти сам си го казал "зависи от бизнеса". Всичко се започва с малки крачки и по-малки разходи.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 39a4e27c14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   "Ами че то излиза, че ако нямаш поне 50-100 бона не можеш да почнеш бизнес. "

Истината не е лека.

А иначе директен отговор на заглавието - инвестиции. Търсиш инвеститори и това е. Не живей с глупавата илючия, че ще направиш огромен и печеливш бизнес, който ще е 100% твой, без подкрепа.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: efe17354a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   2, някой за да ти даде ей така едни пари с огромен риск да ги загубиш, трябва да си някой голям мениджър или да имаш гениална идея или поне потенциал. Говорим за по-тривиален бизнес от сорта на заведение примерно. Тук не говорим за следвашия Майкрософт или Амазон. Никой няма да си даде парите, просто да отвориш едно барче.

Отделно ортаците винаги, ама винаги в някой момент се скарват.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 795c158c97
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Кредит.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7ffb6ce886
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Като човек, който е изградил онлайн бизнес от 0. Имах малко спестени пари, докато го почнах. Докато изграждаш какъвто и да е бизнес е нужно да си на 100% отдаден и да ти се занимава, да намалиш разходите максимално в ежедневието за да можеш да вкарваш в бизнеса повечето пари, а не като повечето хора, които почват бизнес с единствената цел да станат милионери или паралии. Цаката е да ти е страст, иначе ако мислиш само за парите трудно ще се отдадеш. Там е разликата между малкият % успели и тези, които не са могли. Иначе, номер 2 е с грешен начин на мислене. Не ти са нужни никакви инвеститори и вече има бизнеси изградени 1 човек, които правят доста пари. Ако говорим за това, което авторът се интересува, а именно заведение, също не са нужни чак толкова пари, 10-20к, което не мисля,че са много, като се има предвид, че на една бригада в чужбина се изкарват 10. За онлайн бизнес можеш и по-малко 2-3к. Да не забравяме, че Амазон и Майкрософт са изградени без пари и после са се разраснали. Издържаш се със спестявания или странична работа, докато го изграждаш. Най-добре да да имаш спестявания за да си отдаден на 100% на бизнеса.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: aceb54842c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Аз познавам няколко успешни бизнесмена, но техният бизнес е започнат от дядо им. Тоест те са вече трето поколение. Това са то 50 години в едно начинание.

Не виждам как един човек, особено в България, без връзки , от нулата ще изгради успешен бизнес. Недейте забравя, че оборота, не е печалба!

Както ти каза, трябват поне 100 бона. А и да ги имаш дали, ще си струва риска?
С честен труд тези пари се събират много трудно и с време, а ако ги инвестираш като си на 50 примерно, ще ти трябват поне 10 години да ги избиеш.

Ако има 4 правила, за да не фалираш и ти ги спазиш, ще се появи петото правило (като пандемията).

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: db3f529a8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Трябва да предлагаш на хората това, от което имат нужда. Търсене - предлагане. С 20,000, та даже и с 50,000 не знам какъв сериозен бизнес можеш да започнеш. Вноса на дадени продукти само вреди на страната ни. Ние нищо почти не произвеждаме (бананова република сме), все още изнасяме само суровини, а не крайни продукти. Всичко внасяме и просто "събираш" пари. Което само по себе си, нито създава принадена стойност, нито това нещо можеш да го правиш в следващите 10-15 години.
Още повече, че ти трябва поне някакъв минимален опит в някаква сфера, че да тръгнеш да се занимаваш. Все едно да започнеш да строиш сграда, без да знаеш нищо за строителството. Какви материали да използваш, къде да копаеш, къде да чукнеш с чука и тем подобни.

Опита в дадена сфера в пъти по-полезен, отколкото парите сами по себе си. Почти всеки може да изкара 10-20 бона. Я кредит, я продажба на кола, земя, имот, на заем от някой богат близък и т.н., ама опит...там вече нещата са различни.
Ако имаш 20 бона, то първоначалната ти инвестиция не трябва да е повече от 5-8 хиляди. Другите ги оставяш за оборотни и да запълваш дупките в бюджета в бъдеще. При 5 до 10 хиляди големите ти сделки биха били по 100-200лв/клиент, всички други малки и средни.
Пример:
Ако имаш сергия със стока за 2,000лв. повечето клиенти купуват неща за 5-10 до 20 лева. Единици са тези, които биха изхарчили 50 или 100лв. Тоест играеш на дребно и ти трябва много време, докато продадеш продукцията или създадеш и приложиш услугата многократко. Трудно е, а за хора, които не са напълно сигурни и без опит - направо недей. По-добре събери още 20-30 и вземи помещение и го давай под наем. Даже и гараж можеш да си вземеш за 5-10 хиляди и да го отдаваш под наем.
Може да пробваш с дребно производство. Събираш суровни, обработваш и създаваш краен продукт. Може да е от дребни бижута, през тениски с преса за щампоне, до картони/кутии с дезодоранти.
Поръчваш дезодорант с твое лого (китайците правят всичко на ишеме), поръчваш и кутиите и ги продаваш на нашия пазар, а даже и навън. Пазар навън и превод ти е нужен. Много точни сметки и да не забравят % ДДС и % данък печалба. Надценката на база на пазарната цена и съотношение качество/цена.
Не е лесна работа. Всички хора, които имат бизнес, които им носи по чиста печалба 2-3 бона си мислят, че имат нещо голямо, но всъщност е много крехко и бързо се обръщат нещата. Познавам хора с 3 хранителни магазина, преди 2 години затвориха и 3-те, заради голяма конкуренция от страна на супер/хипер маркетите. И от по 5 хиляди неттна печалба, сега са с ипотека на две жилища.
Бизнеса е динамичен и се променя непрекъснато. Трябва усет за тази работа. Както всяка една друга профися. Да си бизнесмен/бизнес дама или както сега е модерно - предприемач си е професия, занаят. Учи се, само дето няма училища за това нещо, защото то е само по себе си специално и трябва да го имаш в себе си, като дар.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c796503d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мислила съм си за вид асоциация между фирми.
Идеята е всяка да предлага и купува първо в кръга от включените в акцията на преферентни цени. И/или всяка да включва в бизнеса си определен процент от производство/стоки/услуги на някоя/И от фирмите в този кръг.
Също всяка от вписаните фирми да рекламира останалите.
Минимална годишна вноска за членство която пък да се ползва и за реклама на всички в асоцията.
Особено за производители мисля че, би бил добър вариант. Само не знам дали би проработил в България защото "Не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле" та...

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c333400ab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 5, нещо май си съчиняваш. За Амазон Безос е получил немалко помощ от родителие си, май в размера на около 200,000$. Тези небивалици са готини за истории на масата, но не е баш така.

Иначе е ясно, че трябва да се интересува от бизнеса си, а не да очаква да падат кинтите от небето. Проблемът за предприемачеството в България е, че сме малък пазар, с лоши условия за растеж: населението е бедно, остаряващо, мигриращо. На всичко отгоре, мутрички си имаме. Не ми стана ясно от темата какво точно иска да прави авторът, дано е успешен. Но това са някои от нашите "дребни" проблеми.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 284e26c455
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Първо да кажа, че нямам опит в бизнеса и вероятно мнението ми не е меродавно. Ще разкажа една случка с един роднина. Човекът е емигрирал в Турция по време на голямата екскурзия. Там след много перипетии се хванал в една фирма за производство на мебели като преводач турски-руски, понеже турската фирма работела с украински фирми-клиенти. По това време малко турци за разлика от сега са говорели руски, а знаете, че по соца в България масово се учеше руски и съответно са го лапнали като топъл хляб. Това беше в зората на демокрацията, когато падна комунизма в бившия соц блок и страните се отвориха за международна търговия. Съответно тогава беше бума на търговията между срани като Турция, Гърция и подобни с тези от бившия соц.

Та човекът започнал да превежда между турските и украинските партньори. Обаче бързо се усетил, че турчина макар да е хитър, има една слабост, а именно че не говори руски. И нашия човек започнал да се усеща, че може да превежда в своя полза. Не знам какво е превеждал и какво е говорел с украинците скришно след официалните преговори, но с отрицателно време нашия човек се е договорил директно с украинците, след като е спестил малко парички за някоя и друга машина и започнал направо той да произвежда и да продава на украинците, избутвайки турчина от пазара. Тогава пари се правеха от въздуха, защото имаше страшен глад за стоки в бившия соц. Вкл. и в България имаше куфарни търговци, които ходеха в Гърция и Турция и буквално с по 2 сака, стоки правеха няколко месечни заплати за седмица.

Та на роднината ми доста му потръгна и буквално за 7-8 години натрупа състояние, което по негови думи вече му позволяваше изобщо да не работи до края на живота си. Това когато беше в края на 30-те си.

После минаха години, пазара се позасити, станаха бая маймуни на клона. Сега 20 г. по-късно бизнеса му не върви никак. Капят там някакви лирички, колкото да живее и това е. И от петнайсетина години се оплаква, т.е. вървеше му от началото на 90-те до към 2005.

Аз до тогава все си мислех, че е някакъв биезнес гений, защото по едно време имаше толкова пари, че имаше лускозни вили на богатшки острови в Мраморно море. А преди време имаше дни, в които буквално децата му гладуваха.

Обаче сега бизнеса не върви, опитва се да парви други бизнеси, нищо не става. Опита се да съживи настоящия бизнес, пак не става. Явно човекът е попаднал на точното място в точното време и нещата са се случили. Имал е възможността да уцели времето, когато търговията вървеше и без да имаш кой знае какви умения, а и е стартирал практически директно с готов осигурен пазар. Тогава не ти трябват пари да се издржаш, не ти трябва развиване на бизнеса, просто имаш пазар, всичко се купува като топъл хляб и ако попаднеш на правилните клиенти предварително, всичко е лесно.

Значи за мен има голяма роля и късмета.

При някои просто късмета играе важна роля. Други теглят заеми, ипотекират жилища, пробват, рискуват, ако стане. В повечето случаи не става и си остават със земите. Трети имат спестявания - дали от чужбина, дали от платена работа, от родители, кой от където намери. Четвърти почват от нещо дребно като допълнителен доход и с времето евнтуално се разраства. Пети просто са гении и правят от нищо нещо. Шести намират инвеститор. Разбира се, много зависи от човека, какви умения има, какъв е бизнеса и много неща. Много от уменията или ги иамш, или ги нямаш. Ако го нямаш поне малко по рождение, не можеш и да го развиеш. Други просто са родени за това и им е в кръвта. ИМа голямо значение и в каква семейна среда си израстнал. Ако родителите ти цял живот са ти набивали в главата, че трябва ад си работиш на заплатка, шанса да развиеш бизнс умения пада. А те се развиват най-добре в ранна детска възраст. Макар че и в подобни мнения за работа на заплата също има резон, защото много хора си изпатиха и от бизнес, надцениха си възможностите и отказаха да разберат, че това не е за тях и нямат уменията. А и работата на заплата също си има предимства.

Аз лично смятам, че малко иил много трябва да се огледаш на къде те тегли и на какво се опитва да ти отреди живота и да работиш в тази насока, вместо да се буташ зорлям, виждайки, че живота просто те тласка в друга посока. То обикновено се усеща накъде те тегли и какво ти одва от вътре. Ако само за пари се прави нещо, въпрос на време е да се откажеш, защото при изпитанията няма да имаш мотивация да продъжлиш, а те няма да са малко. Друго си е, когато знаеш, че това искаш, страст ти е и изпитанията са просто част от процеса.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 50f954b2fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Имам собствен бизнес. Почнах онлайн, за да спестя от офис. В началото имах друга работа и личния бизнес го вършех в свободното си време. Когато започна да идва стабилна печалба напуснах другата си работа. Постепенно наех офис и двама служители. И така. Малко по малко. За мен не е важно да печеля много пари и да се разраствам, а просто да съм независим и да мога да се издържам сам.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7ffb6ce886
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   От Н5. Мисля, че 7,8 никога няма да изградят успешен бизнес с такова мислене. Какви 100 бона, какви 5 лева ? Вие добре ли сте ? Бизнес, буквално може да се стартира без пари, ако имаш умения. Не мисля, че някога сте правили какъвто и да е бизнес.

До 10. Нищо не съм съчинявал. Факт е че в темата си мислите само за физически бизнеси, които са доста конкуренти в повечето случаи. Аз ви говоря за онлайн бизнеси, като опциите са много, но вие не сте се занимавали или сте много малко, предполагам. Факт е че огромна част от бизнесите са стартирани без пари, а само с време и отдаденост.

Авторът и хората, които са решили да почват нещо ги съветвам да опитват и да не се отказват, също да не се водят по акъла на негативни хора, които намират оправдания. Ако бях слушал такива, нямаше да правя в момента средно по $3000 печалба на месец, като месечната ми инвестиция е около $1500 за платен трафик.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: cf3eae903a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   "Аз познавам няколко успешни бизнесмена, но техният бизнес е започнат от дядо им. Тоест те са вече трето поколение. Това са то 50 години в едно начинание.

Не виждам как един човек, особено в България, без връзки , от нулата ще изгради успешен бизнес. Недейте забравя, че оборота, не е печалба!"

От коя ШИБАНА ПЛАНЕТА ПАДАШ?

Какъв семеен бизнес през поколенията, започнал от 50 години в България!?!?!?
Та то допреди 35 години "частен" бичнес означаваше дърводелница, където оправяше разнебитени шкафове ...

"" Номер 5, нещо май си съчиняваш. "

Нещо май, като не ти отърва на кухата картуна и импотентната ти воля, значи не било като хората...

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4ac2bec859
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   До номер 14. Познавам истински бизнесмени от чужбина. Толкова ли е трудно да се досетиш?

В България, успешни са бизнесмени са внуците на социалистите.

Това, че имаш милиони кредити и се биеш в гърдите, колко си успешен, не те прави Бизнесмен, а селски тарикат, който ходи от Банка на Банка, за да получи рефинансиране.

Хайде, прави си там далаверите с дропшипинга и недей дава идеи за бизнес, т.к. всичко е scam в интернет средите.

Не трябвало, пари за да започнеш бизнес. Ха, ха , ха.........

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a25f4ca0ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   18, scam в твоята глава. Онлайн може да се стартират над 100 бизнеса, вземи се интересувай.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b4286b3bb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   До 18

" Аз познавам няколко успешни бизнесмена, но техният бизнес е започнат от дядо им. Тоест те са вече трето поколение. Това са то 50 години в едно начинание.

Не виждам как един човек, особено в България, без връзки , от нулата ще изгради успешен бизнес'

Ами структурирай си тескта по различен начин.

"Хайде, прави си там далаверите с дропшипинга и недей дава идеи за бизнес, т.к. всичко е scam в интернет средите."

За теб всичко е "далавера". Или са наследствени богаташи или са "далавераджии".

А накрая приключваш с "Ха, ха, ха ......", което показва скапаното ти отношение и тотална липса на разчбиране, но вероятно те кара, да се чувсатваш като победител, в едната битка, в която се виждаш като победител.

Ще ти кажа, че е време да си извадиш главата от задника.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 35559123ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   До номер 5,

Аз се интересувам от онлайн бизнес. Правил съм дропшип в УК.
Може ли да споделиш с какво се занимаваш ти и какви други алтернативи има за онлайн бизнес?

Благодаря ти!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker