Какъв е смисълът от бала? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какъв е смисълът от бала?
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1166 пъти
Утре ще имам бал. Чудя се какъв е смисълът от него? Какво ще правя там?

Обличаме един крайно неудобен костюм. И изглеждайки крайно изискано тръгваме да обикаляме по улиците и да се държим точно обратно на облеклото ни, крещейки едни и същи цифри. После отиваме в дискотеката, за да се напием.

На това ли му викате бал? Какъв е смисълът от него?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3250bf96cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Няма никакъв смисъл, но нали трябва да се дават пари за костюми, обувки, в ресторанта и т.н. Всичко е с комерсиална цел.
Един панаир на суетата.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: ffb7e83cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Смисълът е хората да се облекат официално и да отпразнуват това, че са завършили средното.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9e13c85fc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами няма никакъв смисъл.
Завърших преди 10 години и какво да ти кажа... Имал съм какви ли не по-добри излизания и забавления с приятели.
Дори моят бал, че и събирането с роднини преди бала беше пълен провал.
Събрахме се родата преди бала, бяхме запазили едно заведение.
Част от моите роднини вече имаха малки деца. Празнуваме си ние, а децата бягат и скачат. По едно време чувам крясъците на жената на братовчед ми. Дъщеря й паднала и си глътнала езика. Веднага я спасиха, но викнаха и линейка, другите ми роднини се уплашиха, някои по-слаби психически заплакаха и всъщност всички си тръгнаха.
Стана време за бала, дори нямаше кой да ме закара и си поръчах такси.
В самото заведение, DJ-ят беше под всякаква критика, единият съученик се ядоса, качи се на сцената и каза "диджея е много зле". Съответно човека се обиди, спря музиката и си тръгна.
Ходихме по разни дискотеки и тн. но всичко беше провал. Не бяхме и задружен клас, дори някои и не отидоха на бала и всичко приключи доста бързо. Дори не успях да се напия, такава жега беше, че изхвърлях целия алкохол през кожата.
Прибрах се, целите ми крака бяха в пришки, легнах си и заспах.
Вече 10 години подред, не можем да се съберем класа. Макс 5-6 човека се събираме, то и аз отсъствам понякога де.
Ако можеш вземи възможно най-евтиния костюм или дори отиди само с една риза, че да не се ръсят вашите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 2b2c0fb03c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Смисълът е да празнуваш, да се забавляваш, да се повеселиш. Да се почувстваш готин, да си общуваш веротяно за последно с хората, с които си прекарал години. С които си пораснал. Накрая, един хубав спомен. Те така някои не искат сватба, не искат бал, не искат нищо - да, може и без тях, но накрая какво имат - ЕДНО НИЩО. Всекидневието е прекалено скучно и не трябва да бягаме от празници и поводи за това.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9a71cd5d0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Никакъв, не си правих и не съжалявам.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 31d36446d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Смисълът е да си изкараш приятно и да има какво да си спомняш. Далеч съм от идеята, че за да се забавляваш трябва да се напиеш като казак, да друсаш кючеци и наркотици и да се правиш на олигофрен, но не смятам и че едва ли не всички абитуриенти са пропаднали, малоумни и т.н. както винаги по баловете се опитват да се изкарат. Обикновено хората, които си мислят че всички абитуриенти са малоумни и наркомани са около и над средната възраст и са хора, на които най-големите им удоволствия и екстремни преживявания в живота са да гледат "Игри на волята" и да решават кръстословици. Аз примерно също се чудих дали да ходя на бала си и реших да отида и познай, правих секс със 3 момичета. Метнах им по един поглед когато ги засякох в асансьора, те почнаха да се смеят и ме награбиха на момента. Бяха си доста пияни и реших да се възползвам, хич не съжалявам. Кога на средностатистическия човек ще му се отвори такава възможност? Та мисълта ми е отиди, забавлявай се и си изкарай приятно за да можеш след време да си спомняш бала с хубаво, но недей да употребяваш наркотици и да правиш простотии, нито пък се напивай като животно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1f7cc5b21a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Никакъв.
Аз лично не си правих бал, взех парите, които нашите ми бяха приготвили за рокли и ресторанти и отидох на море.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7eb9f5176f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   То пък голямо постижение да завършиш "средното". И магаре да вържеш, ще вземе висше...какво остава за средно образование! Цялата работа е да се изтъкнем колко сме велики с парите на мама и тате и на другия ден - приземени от реалността! Това е смисълът на бала!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6c82cdd216
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Живея в София. Вчера минавам през Гранд Хотел София и отпред десетки абитуриенти, лимузини и най-вече тъпани и оркестри. Значи, ако не знаех какво става щях да си помисля, че съм на циганска сватба. Абсолютна простотия. Стотици левове всяка година харчат родителите за коли, костюми, а пък при момичетата още куп глупости.
Аз завърших преди 10 години. Едно от нещата, за които съжалявам и досега е, че бях на бала, а не исках да ходя. Загубих си времето. Не поддържам връзка с нито един човек вече и изобщо не трябваше да ходя. Щях да спестя на майка ми и баща ми доста пари. Инвестирай тея пари, които ще дадеш за бала в нещо друго. Отиди на екскурзия с вашите, купи криптовалута, ако щеш. Купи си нещо за себе си. Запиши някакъв курс, но не си давай парите за глупости.
Мое мнение

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 2c742c8125
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Смисълът е за заблудените.
Парад на суетата, посредствеността и просташка показност.
Показност на едно нищо, показност сама по себе си.
Перфектната простотия опакована в целофан.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 2239aab752
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Смисълът е да се забавляваш, да се веселиш с хората, с които си бил няколко години в един клас и с които може би си се сближил. Това е хубаво, няма нищо лошо в тази идея. Лошото е начинът, по който се прави - харчене на много големи пари за глупости, слушане на чалга и напиване.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b91e5ce305
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В България това е криворазбрана цивилизация, парвенющина, вдигане на шум за да бъдат забелязани. Никъде по света няма такава показност. Хубаво е младите да се съберат и почерпят, но не с такава помпозност, похарчени хиляди левове за скъпи тоалети. Но напоследък взеха да се опомнят, започнаха да се обличат по скромно, вече си заемат облеклата от предишни балове, вместо да харчат за парцали правят благотворителни акции, ето това е радващо. Иначе няма лошо да се съберат на купон, но разумен!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7573186f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Жена съм, завърших преди 4 години. Това бяха 12 години учене, писане на домашни, наще ми се караха за оценки, учители се оплакваха на родителски срещи. И един ден това най-накрая свърши. Знаех си, че на есен вече ще съм в студентка в друг град и ще правя каквото си исках. И много ми харесваше да крещя до 12 да си преброя тези години, които най-накрая свършиха. От моя клас всяка година брояхме дните до коледната, великденската и лятната ваканция. И накрая дойде и вечната ваканция. Много не ме интересуваше как ще се облека. Исках за последно да се видя с класа си, който го имах като 2-ро семейство, имах и приятелки от другите паралелки. Човек може да се жени няколко пъти, да му се родят няколко неща и други такива хубави неща по няколко пъти, но завършва само 1 път. А сега не ме интересува толкова, че ще завърша висшето. Защото то не беше нещо задължително, като училището. Тази година ги гледах на 24-ти. Мисля, че не се радваха толкова, а се притесняваха колко са красиви и какво ще кажат хората. Този ден си е за вас, а не за другите.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9a68b9c7e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   По принцип няма лошо да отбележиш края на един доста важен период в живота си, но начинът по който се прави е крайно глупав.
Да, съберете се някъде, повеселете се, говорете си, хапнете, пийнете по нещо, снимайте се за спомен, но кому е нужен целия този цирк с крещенето, харченето на луди пари, до степен семейството ви с години да връща кредитите? В крайна сметка 90% от хората са завършили гимназия и не разбирам какво пък чак толкова уникално и велико има в това, че целия град да научи? Да сте чули лауреат на Нобелова награда да крещи по улиците? А той наистина е постигнал нещо, което 99% от хората не са. Така, че ок, празнувайте, но без писъци, крясъци и ексцесии. Защото с нищо не сте по-специални от съседката си от долния етаж. И тя е завършила гимназия, продавачката също и пощаджията...

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1bad5479b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Да си припомнят как се брои до 12, барем това да схванат от средното си образование. И фукнята, друго няма.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 60199392d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Номер 12 го е казал/а най-добре. Няма лошо съучениците да се съберат и да се повеселят, но без всичките тия простотии. Тази година станаха 20 години откакто завърших. И тогава беше същата работа. Повечето съученици започнаха да се "приготвят" още от първия учебен ден на последната година. Обикаляха България да си търсят рокли, костюми, обувки и т.н. Поръчваха се злата, запазваха се часове за фризьори - първа прическа, втора прическа, трета, пробна. Запазваха се коли. Мнението ми и тогава беше абсолютно същото, не се е променило и сега - това е една абсолютно излишна показност и излишно харчене на пари. Аз просто си взех един костюм от първия магазин в града. Единствено майка ми дойде с мен, понеже нямах никаква идея какъв трябва да бъде, а и изобщо не ме интересуваше толкова. После сам си купих набързо и едни обувки и бях готов. Отидох с колата а един съученик колкото да не отида с такси, че се приемаше, както и сега за много срамно. Преди няколко години бях гледал как в Сърбия ученици бяха дарили парите си за костюми на нуждаещи се деца и бяха отишли на бала си с еднакви, бели тениски. Много хубава инициатива и съм сигурен, че са си прекарали много по-добре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker