Национализмът в България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Национализмът в България
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1774 пъти
Здравейте! От доста време със семейството ми вече не живея в България и впечатленията ми са, че тук, където се намирам, младите хора стават либерални.

Докато още бях в България, на мода бяха футболното хулиганство и скинарството, "Български национален съюз" (организатори на Луков марш) и "Национална съпротива", сега какво е положението?

Преди няколко дни приятели българи ми изпратиха Телеграм канала на човек на име Ален Симеонов, има Ютуб канал, където лови педофили и поредицата е "Педофилските животи нямат значение", привърженик е на руския националист Максим Тесак, който се е самоубил миналата година. Лично аз донякъде подкрепям тази дейност въпреки, че възгледите му ми се виждат малко крайни (говоря и за тези изразени в сайта му). Такова нещо преди не мисля, че имаше в България, какво е вашето мнение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 634051614a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Национализмът в днешно време се използва най-вече за политически цели от разни примитиви, които търсят единствено лични облаги. Виж колко националистични и патриотични партии има в България и какви идиоти ги оглавяват. Нямаме нужда от Бай Ганъовски патриотизъм.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: def127fce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Голяма част от патриотизма в България е бутафорен, изкривен и изроден в нещо между русофилство, соц-носталгизъм, фалшива православна религиозност и национал-социализъм (нацизъм).
Например партии като Атака на Сидеров и Възраждане на Копейкин (Костадинов) са русофилски и обслужват руски интереси.
А по принцип патриотизъм и роболепно русофилство са оксиморони.
Така че тия гореспоменатите са си рубладжии и предатели отвсякъде.
Другите ВМРО пък са с бившия ДС агент Каракачанов. Е, как "бивш" комуняга ще е патриот.
Те пък залагат на бутафорната религиозност и ни "защитават" от джендърите и педофилите.
Като цяло тези "патриотични" партии са огромни популисти и демагози.
Играят си със страховете на по-глуповатите и неосъзнати хора. Манипулират ги с фалшиви новини и празни приказки.
То като цяло в доста държави, псевдопатриотизма разчита на по-глупавата прослойка.
Нарочно казвам Псевдопатриотизъм, нека не се бърка с Патриотизъм.
Споменатите по-горе изобщо не милеят за народа. Левски се обръща в гроба като ги слуша.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7419273a0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Сега имаме нужда от повече хора , като Иван Тренев - един от малкото показващи историята в истинската светлина, ако нямаме история и бъдещето е обречено.. Ние сме един народ, чиято най-върховна наслада е слагането на клеймо на героизмът и мъжеството, като създаваме грешни идоли и прокарваме простотия. Либералното мислене се изявява в много крайна роля, от това можем само да загубим. Глобализмът цели точно този тип мислене сред младите хора, да им пробутва пошлост за модерно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 12ba00108c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторе живея в провинцията в България и нито познавам, нито съм чувал за "патриотите", които си описал. Въпросът ми към теб е защо противопоставяш патриотизма на либерализма, те могат да съществуват заедно. Нищо грешно няма в това да си едновременно патриот и либерален към другите.
Имам въпроси към 1 и 2, щом оплювате тези които се опитват да се правят на патриоти, вие двамата ли сте истинските патриоти? Кои сте по точно, какви са убежденията ви, пък може и да ви подкрепим.
Подкрепям №3 и аз харесвам интервютата на Иван Тренев.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 409fc1d252
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   В България имаш или шовинизъм (по-малко), или нихилизъм. Национализъм (поне неагресивен) реално няма. Защитават се донякъде интересите (турихме на фиромите едно заслужено вето), но още се иска.

За да има национализъм ти трябва нация. Сплотена нация. И да имат хората вложен личен интерес в нея. Кой за бизнес, кой за род, кой за друго. Издаването на Рибния буквар например е израз на национализъм, има и други. Виж бесарабските българи, те са пример за национализъм, за патриотизъм.

Не знам. По принцип има нещо дълбоко и себеомразно в българина. Чети "История славянобългарска", прочети "Българският език" на Вазов, виж сам. Тези черти не са вчерашни. Аз това искрено не мога да го проумея, съзнанието ми просто не затопля какъв нещастник трябва да си, че рода си да отричаш. Насаждано от гърчоля е било, за да ни претопят; правили са сходно и братушките, и турчулята, и швабите, и шумадийците. Шубе ги е от българския национализъм, защото още с натъртен задник помнят какво балканската Прусия правеше. Има една комплексарщина у българина, все трябва да се сравнява (по-горе показах). Ако не покрием всичко най-най от всички места, то сме били боклук. Невротизъм, който трябва да умре.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b39f8fb6e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Добре, на Запад либерализмът в последните 20-на години преобладава. Да видим резултатите:
- Срам и отричане на собствената култура и история.
- Джендър идеология и отричане на мъжествеността като "токсична".
- Радикален феминизъм.
- В резултат на горните имаме упадък на традиционното семейство и ниска раждаемост сред коренното население на тези страни. Това не е мое мнение, а лесно проверима статистика.
- За разлика от коренното население, мюсюлманите в тези си страни запазват традиционните си ценности. Имат почит към мъжкото воинско начало. Съвсем нормално, в ислямските семейства се раждат повече деца. А и все повече европейки нормални бивт привлечени от мюсюлмани, просто защото са по-мъжествени.
И докато обикновеният европеец го е страх да каже "гък", за да не го обвинят в расизъм, в Париж, Брюксел, Марсилия, Кьолн има цели мюсюлмански гета.
Може да ни харесва или не либерализмът, но той няма как да съществува дългосрочно. Води до самоунищожение на цивилизацията, която го прилага.
Някой ще каже "да, ама там са богати и се живее добре". Но те са богати по други причини, дълго преди да се превърнат в либералните мулти-култи общества. От тогава по-скоро вървят надолу.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker