Дали наистина припознавате потребители - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Дали наистина припознавате потребители
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 865 пъти
Постоянно чета коментари от сорта "ти си еди кой си от еди коя си тема/коментар". По какво ги познавате и дали наистина това са едни и същи хора? На мен ми е странно как може някой с такава убеденост да твърди такова нещо в анонимен сайт. Според вас може ли наистина да се познае? Вие как ги разпознавате? Дайте примери с конкретни теми и коментари, за които смятате, че са един и същи човек. Нека хората от коментарите да кажат дали наистина са същите.

Между другото аз никога не бих твърдял такова нещо, без да съм на 100% сигурен, а то в анонимен сайт няма как да си. За мен това е проява на лош вкус и обидно за човека, ако случайно не си познал.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: ad9b13d52a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Може да се познаем, ако е темите са писани на ръка и после са сканирани и качени в сайта.
В момента един потребител, може да имитира стилът на изразяване на друг потребител. Ако темата е прекалено клиширана, някои хора ще си помислят, че един и същи пуска хиляда теми.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 282e5351e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   По начина на изразяване, може също и по грешките който допуска в правописа си!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8d6591b450
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ставам и лягам с мисълта дали съм обидил някой полуграмотен дръпкопиш. Разпознават се по начина на изразяване, иползваните фрази, правописа, тона, отношението и един тон други. Ако в сходни теми за половете срещаш потребител, ругаещ мъжете, редовно ползващ епитет като "бай Ганьо" и ревещ за някакви измислени стандарти (които явно не може да покрие), то доста вероятно е да е една и съща стара чанта. А дали е така в 100%, 99% или 89% от случаите, това пък въобще не ме грее. Има ли начини да се провери емпирично? Да. Ще си правя ли труда? Не.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 923c280fa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Ами да, като хората са прости и споделят години, град, имена на хората за които разказват в историята си, работно място. Всичко това го има в темите. Пишат цял роман с абсолютно ненужни данни и подробности, защото нямат елементарно ниво на изказ и отсяване на важността на проблема.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7fe7bb1ce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Разбира се, че няма как да е на 100% сигурно това "разпознаване", но има думи, фрази и/или начин на изразяване, по които някои потребители се познават. Не е необходимо да си гений, за да предположиш кой стои зад темата/коментара, а дори да не е той/тя, най-малкото доста се доближава до него по изказ и възгледи.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9fd3afaf3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Това е причината да смятам че сайта вреди, обърква потребителите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8647d341b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Мен например са ме обвинявали, че съм някой си, което не е много приятно. Ама както виждаш, никой не се замисля, че щял да обиди някого. Обидения пък се озлобява и обижда други и става предай нататък, ама в лошия вариант. Нормалните общества са осъзнали, че като направиш добро, то се предава и всички са по-щастливи и сплотени. А тук сме си все Ганьовци.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 46e5afdc5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Мен са ме бъркали с Анита Секирата - майката на Полина певицата.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 26191cbc36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Имаше една дето непрекъснато пишеше кометари под теми как си направила профил в Редит и там се показвала гола. След това написа цяла тема за това- абсолютно същите неща, които пишеше в коментарите така че не беше трудно да се сетиш, че е тя. После имаше една, която сигурно 10 теми написа с леки вариации, как била 23 годишна и възрастните жени били много злобни и и завиждали. Имала 2 колежки които били стари и само се заяждали с нея защото била млада и т. н. Имаше поне няколко теми с тази тематика и е лесно да се сетиш, че един и същ човек ги е писал. Те дори не се стараят да променят нещо, ако целта им е хората да ги мислят за друг човек. Защото тази младата тормозена от стари не разбрах защо толкова много теми писа и какво очакваше да и отговорят. После имаше някаква лезбийка дето поне аз мисля, че е един и същ човек- имаше няколко теми как била влюбена в по-възрастна жена. Само че в различните теми там имаше разлика- един път жената беше нейна учителка, после някаква колежка, после жената на някакъв с който работела. Но историята беше една и съща общо взето. Как онази я харесала и я гледала, как била възрастна но много привлекателна и не знам си каква. А авторката винаги се описваше като много женствена, но въпреки това лезбийка. И все любовта беше неосъществена, но и от двете страни с много силно привличане. Та и тук си мисля, че тия няколко теми един и същ човек ги е писал. Едва ли има няколко човека с толкова подобни истории. На мен ми е чудно защо пишат по няколко теми с един и същ проблем, хората им отговаряха и даваха съвети, но на тях изглежда не им е стигало и затова са писали по няколко теми.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker