МОБИЛНИЯ ОПЕРАТОР А1 извършва фрапиращи измами - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

МОБИЛНИЯ ОПЕРАТОР А1 извършва фрапиращи измами
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1651 пъти
Здравейте!
Ще ви разкажа как изпатихме, аз и майка ми от за мошениците А1.
Майка ми имаше стационарен телефон от А1, който почти не ползваше, но искаше да го има за спешни случаи, защото е много възрастна. Един ден отишла да плаща в офис на А1, и я изненадали с двойна цена за обичайната услуга. Попитала защо искат повече пари и служителката отговорила че имаме услуга "Застраховка на дома". Майка ми никога не е заявявала и не е подписвала такава услуга или договор. И откога А1 са станали застрахователи? !? ! Съответно веднага написах жалба до КЗП от името на майка ми. След месец получих отговор от Комисия за заблуда на потребителите. Не, няма грешка и така трябва да се казва тази комисия, която не помага на хората. В отговора казват че не са намерили нарушение, и имало договор за тази услуга. Аз им върнах отговор с молба да ми изпратят копие или снимка на този договор, защото ние твърдим че такъв нямаме и не е подписван от майка ми. Директорката от КЗП-София Елена Гунчева отказа да представи каквито и да било доказателства. Препрати ме в трета глуха линия, да съм искал достъп до обществена информация! Каква обществена информация може да бъде един частен договор по който се презюмира че съм страна??? Ясно е че такъв договор няма, а служителката Елена Гунчева отново е лапнала парички за да заблуждава потребителите. Казвам отново, защото намерих информация за нея, че системно е отказвала помощ и съдействие на пострадали от измамни фирми. Оправдавала е фирмите и тъй нататък.
https://www. bg-mamma. com/? topic=991971
Съществува и хипотезата служител на А1 да е направил този договор и да го е подписал подправяйки подписа на майка ми. Но това пак е престъпление. Освен това преди да изпратим жалбата на КЗП, пуснахме жалба и в А1 с която майка ми оспори че е е искала тази застраховка и че въобще е подписвала някакъв документ за това. Тогава А1 гузно отговориха че услугата "Застраховка на дома" е прекратена и ще върнат парите. Въпреки това майка ми заяви че прекратява безсрочния договор за фиксираната услуга, поради некоректно отношение от тяхна страна.

Другия неприятен случай с мошениците А1 съм го описал тук:
https://www. nekorektno. bg/2020/03/05/мобилния-оператор-а1-не-изпълнява-реше/

По всичко личи, че А1 имат закрила и протекция от хора във високите етажи на властта.
Мутренските времена отново се завърнаха.. Взимат ни парите насила, и никой нищо не прави за да защити малкия човечец.
Няма да се учудя и ако лично Бойко Борисов закриля тази мутренска фирма А1. Та нали навремето и той е бил мутра. По телевизията много се хвали какво бил направил за хората, но реално народа гладува заради пируването на олигархичните монополисти. Той и партията му защитават интересите на десет хиляди богаташи, а останалите шест милиона души гладуват.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: d5c5b78f06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Ела уте в 8 сутринта на кръстовището пред централата на Кауфланд да видиш улиците бели от служебните колички на МентелА1 завиващи към тяхната централа. Във всяка по една млада женска.
И ще ти се изясни.
Това е най-големия публичен дом на Балканския полуостров.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0e9dd88f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Така е, само пари искат да лапат тези от А1. Ако закъснееш с плащането на таксата за интернет 5 лв. глоба, веднъж си платих в срок и пак платих глоба. Всеки път реклама на пакети за кабелна телевизия и интернет на уж изгодни цени и чудене как да те оберат колкото се може повече.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f7f1b1db22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Съгласен съм с всичко и поздравления, че сте си търсили правата. Всички хора трябва да са така - когато има несправедливост, да си търсят правата докрай и да не се отказват, докато не получат справедливост. Само тогава ще имаме истинско гражданско общество.

И ако ми позволите само една корекция:
"Няма да се учудя и ако лично Бойко Борисов закриля тази мутренска фирма А1. Та нали навремето и той е бил мутра."

Не само навремето е бил мутра, а и в момента е! Но имаше доскоро много голяма власт, откъдето му идваше самочувствието и да върши още по-големи безобразия.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e0a8d00107
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Подписала е някое приложение към договора. Ходете в магазин и го изискайте или прегледайте вашето копие от договора. А1 посредничи при договора за застраховка. Затова вижте кой е застрахователят по договора. Питайте а1 как да го прекратите. Ако не става, пробвайте със застрахователя. Ако не става, ще си плащате.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4651c5e31c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз лично предлагам, да отидем в централния офис на A1, да изкараме навън шефчетата, да ги НАШАМАРИМ едно хубаво и да приключваме с глупстите.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: bcde7a3452
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   До №4
Не, не е подписвала приложение към договора. Цялата простотия се случи след изтичане на срочен договор 3 години, и продължаване ползването на услугата. И както написах по горе - А1 гузно отговориха че услугата "Застраховка на дома" е прекратена и ще върнат парите. Едновременно изпратихме двете жалби, до КЗП и до А1. Случката беше преди година, когато бат Бойко беше на власт и закриляше тази мутренска фирма.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a16381c622
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   1, не разбрах какво търсят тези кукли от А1 в централата на Кауфланд? Какво общо имат А1 с Кауфланд? Кой кой е?

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f50abb6806
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз съм патил от тези измамници още преди да се преименуват на А1. Плащах 500 лева неустойка за рутера, в общежитието ми. Постоянно предлагат оферти, договори и т. н.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 04f6da5a72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Добро утро.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b28ddc034a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   То да е само А1... Но да, най-потърпевши са възрастните хора. Идеалните лапни шарани. Това, че са те отсвирили от КЗП въобще не ме изненадва. Но е потресаващо. Че то по тази логика всеки може да каже "сключихме договор". Ужас просто. Добре, че са ви върнали парите. Следващия път когато или ако се случи нещо подобно, на ваше място бих отказала да заплатя сумата докато не ми се представи въпросния "договор".

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 02bf51adc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Тъкмо се двумях между А1 и Теленор.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 4b8cf8cf95
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мошенници големи са А1, когато ми изтече договорасе отказах от тяхната услуга и ми дръпнаха от сметка 200 лв. неустойка за устройствата, които съм ползвал. Дойдоха техници, смениха ги с други устройства и старите им ги върнах с приемо-предавателен протоколо. Очаквайки смс съобщение за върнати пари, аз получих нов смс за удържани допълнително 200 лева, общо 400 лв. съм на минус от А1. Отивам в офиса има на Кооперативния пазар и 5 фльорци ми обясняват как станало някаква грешка, и че в рамките на 1 седмица щели да ми върнат парите. Отидох до банка ДСК и се отказах от услугата те да превеждат пари за плащане на сметки, това си е пладнешки обир, защото от А1 започват да теглят когато си поискат и за каквото си поискат! Изключително некоректни, уж голяма фирма, а в същнпст пладнешки обирджии. Още си чакам 400-те лева!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1f20459eb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   А1 включват много анекси към договорите безплатно за няколко месеца. Уловката е, че повечето хора не четат какво подписват или забравят да изключат съответните услуги. На това разчитат, за да вземат повече пари за месец-два, докато хората се усетят. Аз вече няколко пъти отказвам да подписвам някои анекси. Затова възрастни хора не се оставят сами да сключват договори с А1. Кой от тях ще изчете 50стр. ситен текст?

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 12fc480eef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   A1, както и останалите два оператора - Теленор и Виваком са пълни боклуци. Не, че няма и свестни хора, които да работят при тях, но са много малко. Политиката им е да назначават нагли и прости служители, които просто да лъжат наред. И да, огромната част от тях са много по-подходящи за публичен дом. Но и ние сме си виновни, че не си знаем и най-вече не си търсим правата. Просто човек трябва да спазва няколко прости правила и бързо ги поставя на място.
1. Не приемайте абслолютно никакви оферти по телефона - те са ПЪЛНА НАБУТВАЦИЯ. Аз дори изрично съм забранил на А1 да ми звънят за каквито и да било оферти, защото те нямат право да го правят, ако аз не искам.
2. Трябва да знаете, че ако ви е изтекъл договора, можете спокойно да минете на какъвто си план искате, а не както лъжат напоследък, че може само на по-висок.
3. Не подписвайте договори за услуги, които не ползвате. Аз например, преди няколко месеца си орязах пакета телевизия, защото каналите са пълен боклулк и не ги гледам. Намалих си и плана на телефона, защото тия минути не са ми нужни.
4. Не приемайте никакви допълнителни услуги, като кредитни карти, застраховки и т. н., дори и да ви заблуждават, че са част от пакета или пък после може да си махнете. Първо, не са част от пакета и второ - ако веднъж сте се съгласили, после започват да ви мотаят и прехвърлят, за да се откажете.
5. Бъдете твърди и казвайте какво точно искате и ако не стане, просто си ще си закриете договора. Така или иначе останалите два оператора предлагат абсолютно същите условия и няма какво да губите.
2.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0bb8142c96
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   До № 12
Явно ще трябва да водите гражданско дело за тези 400 лева.
А1 не връщат пари, дори когато има решение на КЗП с което е установена тяхната вина. За справки прочетете темата ми в nekorektno. bg (горе в линка).
Наглостта на А1 е безгранична! Лъжат-мажат, само и само да не върнат пари. Типично мутренски стил на работа.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker