Спрете се вече с вашата тъпа казарма! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Спрете се вече с вашата тъпа казарма!
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 2241 пъти
Омръзна ми постоянно да попадам на разни теми, постове и коментари, където разни незадоволени, злобни бабички и чичаци рипат за тъпата казарма, тъпия комунизъм и заливат социалните мрежи с хомофобски текстове, омразни писания към днешната младеж или носталгични постове и поеми за бай тошо(умишлено пиша името му с малки букви;ей тъй!) и онова време. Не се сдържах да изразя моето отвращение и откровена омраза към всички вас, тесногръди комунистчета, които искате да ни вгорчите живота! Вашата работа няма да стане! Оставете ни(нас младите) на мира! Кои сте вие!? За кви се мислите, не мога да разбера!? От къв зор, примерно, ще ми държите сметка НА МЕН, АЗ как си живея живота, какво прая и кво-не!? Гледайте себе си! Толкова ли ви е скучен живота, че се занимавате с този на младите-кой какво прави, дали спортува или не, кой с кого спи(дали е гей или хетеро) - вас кво ви бърка!? Лично аз, дали ще спортувам или не, дали ще спя с жени или с мъже-ТОВА СИ Е МОЯ РАБОТА! И никой няма право да ми държи сметка, ОСОБЕНО непознати. И не! Не съм обратен, а говоря-попринцип. Ама кой си бръснел краката и кой-не, не знам си кво, не знам си що... Ако не ги бръснем-били сме неподдържани;мързяло ни дори и да се поддържаме и сме били смрадливи. Ако пък ги бръснем-били сме п**али...И вие не знаете кво искате! Абе, що на вървите на майка си в г*за, всички! Паплач! Гнусни сте ми, черни сте ми, противни сте ми! Мразя ви от дъното на душата си! Толкова много, че чак нямам търпение да умрете, че да няма вече кой да рипа за тъпата казарма и да предизвиква нейното завръщане. Ми, който иска-да ходи! Какво ще ни карате на сила. Щото вие сте се мъчили, и ние да минем през същото!Жалки злобари! Мразите собствените си деца! Това е като аз да бях болен от тежка болест и с 300 зора да съм се излекувал от нея и след време да искам децата ми да минат през същото, само защото аз съм минал-и те да се мъчат, защото аз съм се мъчил. Е*а си простотията! После, що не сме ви уважавали вас, възрастните. АМИ НЯМА! Като вие злобеете срещу нас и ни хулите какви сме п*д*раси и тем подобни, и ние вас ще хулим и мразим!
Да! Презирам дисциплината, НО одобрявам САМОдисциплината! Ако ще променям нещо в себе си-ЩЕ ГО НАПРАВЯ САМ! И АКО ГО ИСКАМ! Ако се приемам такъв, какъвто съм, то ВИЕ СТЕ ДЛЪЖНИ да се примирите и да загърбите вашите предразсъдъци, вие повърхностни ко*елета! Единственото важно за един човек е да е добър. Другото не е от значение-дали ще е дебел или слаб, гей или хетеро и т. н. И за да станеш човек, нямаш нужда от казарми и тем подобни тъпотии!
За мен, смисълът на живота е в удоволствието и сбъдването на мечтите! Той е в щастието. Ако го няма, смисълът отсъства заедно с него. И не виждам смисъл да си усложняваме живота, като правим гадни неща на сила. И без това ни е достатъчно тегаво. Първо-училище, после-работа до старини, че да се добавят и още такива неща, които да отнемат от времето и живота ти.
Така че, да вземете да се спрете, викам аз!
Не знам, защо изобщо някой допуска вашите мнения и коментари в социалните мрежи. Вие НЕ ТРЯБВА да имате право на глас! Ако ви се забрани, не смятам, че ще е от голямо значение за вас, де.. И без това страшно държите да се върнете точно в такова време, където никой не е имал право на мнение.
Иначе се сърдите като ви се трият някои обидни коментари, относно младите и хората с различна сексуална ориентация и т. н. И се сърдите на модераторите, че не ви ги одобряват. Е, ако аз бях модератор, НЯМАШЕ нито един такъв коментар да види бял свят, повярвайте ми! Щях не само да ги трия, ами и да блокирам достъпа ви до сайта, за да не можете повече да пишете нищо! Даже, са прекалено толерантни към вас! А вие и толкова не заслужавате! И много ви се дразня. И не само на вас. И на всички атеисти, които си натрапват мнението и обиждат вярващите. Ами, като не вярвате, недейте да вярвате, ама не задължавайте и останалите да се откажат от вярата си!
Всички сте еднакви! Все да натрапвате своя мироглед, все всичко да е на сила! Не можете просто да приемете, че има и други гледни точки и различни хора. Жалки сте!
И за финал, ще кажа,че не мога да проумея защо мразите толкова много гейовете. Те не правят нищо лошо! Аз имам приятели с различна сексуална ориентация и, повярвайте ми, те са 100 пъти по-добри от вас, докато вие сте едни боклуци! Колкото и да не ви харесва-това е истината!И поради всичките тези причини, ето затова мразя толкова много комунистите и хомофобите(мразя расизма също;презирам и атеистите, пиради горе-изказаната причина).
Към вас ще кажа само едно!
Който е комунист-дано да умре! Който е хомофоб-гей да го изнасили! Пожелавам ви го!
Скъпи модератори, с цялото ми уважение към вас, ви моля най-чистосърдечно да публикувате темата ми, за да могат всички тези хора да разберат истината и да се осъзнаят. Знам, че бях рязък в поста си, но повярвайте ми, те го заслужават! Не напразно, България е толкова изостанала страна, защото никой към никого не е толерантен и хората, като цяло са ужасни, и това трябва да се промени!
Благодаря на всички за вниманието!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1b8798bccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Здравей, аз не съм от тези възрастните, за които говориш, на 16 съм. С някои от нещата, които казваш, съм съгласен с други - не. Първо за казармата. Ако няма да водим войни, е безсмислена. Това, че учила на дисциплина, са глупости. Да имаш дисциплина ознщначава да спазва правилата. В казармата някои са си правили каквото искат с другите, като по тази начин са нарушавали правилата. Това не е дисциплина. Японците нямат задължителна казарма, но са много дисциплинирани. Същото можем да кажем и за северноевропейците. Замисли се само за това колко много хора смятат, че трябва да се върне казармата, но не биха пратили децата и внуците си там. Самите те си противоречат. Един човек, ако е научен от родителите си на дисциплина, ще бъде дисциплиниран. Знам един такъв човек, който смята, че трябва да се върне казармата, за да има дисциплина, и същевременно ходи без маска и ми е казвал, че прави незаконни строежи. Чак е смешно.
Един човек с право може да държи сметка на друг за начина, по който живее. Има две причини за това - от загриженост за другите и от загриженост за себе си. Ти, ако видиш, че някой прави нещо, с което си вреди, няма ли да го упрекнеш? Аз поне бих направил така дори и това мен почти да не ме засяга. Бих го направил с цел да помогна на дадения човек.Твоя работа си е дали спортуваш, да, но хората те критикуват, че не спортуваш, най-вече с цел да ти помогнат, за тях е почти едно и също. Тези, които мислят, че трябва да ходим на казарма, го мислят най-вече заради самите нас, смятат, че така ще се научим на някои неща. Не го правят от злоба, а от загриженост към нас. Освен това всяко нещо, което прави обществото, засяга отделния човек, защото хората сме като едно цяло, като един организъм, ние зависим един от друг и дори едни такива неща като това с каква сексуалност са хората е от значение и за мен, и за теб, и за всички.
Относно комунизма. Основната идея на комунизма е да се преразпределят благата, в което няма нищо лошо, даже е хубаво. В една комуническ

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1b8798bccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Продължение на коментар 1
Основната идея на комунизма в да се преразпределят благата, в това няма нищо лошо, дори е хубаво. В капиталистическите държави има хора, които притежават милиарди и хора, които живеят на улицата, гладни са, спят на пейките и преживяват понякога с по-малко от лев на ден. В една комунистическа държава няма просяци, няма хора, които спят по пейките. Комунизмът е като цяло нещо хубаво, но е непостижимо.
Основната цел на училището е децата да си развиват мозъка. Едва ли си щастлив, ако си прост.
Основното, което искам да ти кажа, е че хората не са злобни. Те не искат да ти е лошо, а точно обратното. Критикуват те с цел да ти помогнат.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 07990ef6f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Авторът:
Благодаря за коментарите.
До някъде разбирам каква е идеята зад всичко това, обаче не ми харесва начинът, по който се натрапва. Забравих да спомена в поста си, че повечето възрастни, които са хомофоби, все казват, че гейовете парадирали с ориентацията си и именно това ги дразнело, а в същото време-те самите парадират със своите си неща и станаха изключително досадни. Постоянно-все такива постове. Те не просто ни упрекват-те направо ни обиждат и ни осмиват. Това ме дразни.
И да. Хубаво е човек да спортува, както и да чете и куп други неща, но на всеки-различни дейности му се отдават. На едни им се отдава спорта, но за сметка на това не им върви много в ученето, при други е обратно, при трети-и двете не им се отдават, но пък имат други таланти и качества;в изкуството ги бива доста и т. н. Именно поради тази причина съм против казармата-защото е била задължителна за всички мъже. Само че някои просто не стават за това, а и не ги влече. И няма смисъл да правят нещо на сила. Както би било безсмислено да накараш всички на сила да отидат в певчески лагер(образно казано). Просто не всеки има талант и желание за това.
И точно това не могат да осъзнаят повечето възрастни, които нападат с всевъзможни обидни квалификации всички момчета и мъже, които не им се вписват в критериите и не са особено добри спортисти или пък са по-изнежени и чувствителни, без да си дават сметка, че такава им е природата, просто. Тяхното отношение към нас е нечестно и несправедливо, въпреки добрите им намерения(ако всички ги говорят тези неща от загриженост, което силно ме съмнява... При някои хора и постовете им такава злоба лъха по наш адрес, че ще кажеш, че сме терористи, а не нормални човешки същества, които просто са с друго мислене). Реално погледнато, фокусът на мнозинството, в социалните мрежи, е повече върху днешните младежи и "плачевния" резлултат от премахването на казармата и към хората с друга сексуална ориентация, от колкото към истинските проблеми(убийства, отвличания, изнасилвания), които бързо забравят, което е необяснимо.
Всички искаме да сме свободни и независими, а това е било невъзможно, по онова време. Освен, че казармата е била задължителна, никой не е можел да излиза извън страната, освен високопоставените персони-няма Испания, Италия, Египет, ако щеш. Нямало е как да видиш света и забележителностите в него(пирамидите, Свинкса, колизеумът, Мачу Пикчу и т. н.) нито на живо, нито на екрана, защото тогава, до колкото знам, по телевизията е имало само един-два канала и то-пак за страната. Отделно, дори тогава не е имало равенство. Пак е имало доста бедни. Тези, които били задиволени, са били, защото са имали земи, които държавата е откупила. До колкото си спомням...
И не си измислям. Моите баби и дядовци са ми разказвали.
Всичко е било прекалено стриктно, имало е вечерен час, и ако дори малко се забавиш-стражи идват и те бият, скубят;ако закъснееш за училище или не знаеш отговора на задача-бой с пръчка. За щяло и не щяло - бой и насилие. Оставало е само да горят хора на клада, като в средновековието...
Отделно-нямало е свобода на словото. Само гък-и си в поправителен лагер...
И това не е всичко.
На едната ми баба, едното дете починало при инцидент тогава. Щеше да ми е чичо(бил е по-малък брат на майка ми).
Един ден, посред зима, един мост се обърнал, и много хора паднали във водата. И сред тях били майка ми, брат ѝ и техните баба и дядо. И (от семейството), само майка ми се спасила и е лежала в болница, но се е оправила и сега е добре(Слава Богу). Останалите починали на място. До колкото знам, лично Тодор Живков се срещал с дядо ми да плати компенсация за тяхната смърт, но той отказал, казвайки, че тези пари нямало да върнат детето и родителите му.
Иначе, от както това нещо е станало-било забранено на всички да говорят за случилото се и да го разгласяват, включително на близките на починалите. Никой нямал право да говори за това. Било е ужасно. Не че сега сме много добре, ама смея да твърдя, че сме 100 пъти по-добре от тогава. Сега, и да сме бедни, поне можем да отидем в чужбина и пак да живеем по-добър живот. Ако не друго-имаме свобода! А тогава е нямало. И наистина не ги разбирам тия хора, какво толкова му харесват на това време. Да копнееш да си в робство, само за да си сит. Смятай какви материалисти са!Те мислят само за парите и материалното, но нямат душа! Все едно да си животно в зоопарка. Същата работа. Дават ти постоянно храна, ама кел файда като си в клетка затворен цял живот... Аз ако съм, по-добре да умра от колкото да живея такъв живот.
Между другото, много ми е гадно за тези животни. Последния пък, когато ходих в зоологическата градина, усетих депресията им...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 5d8630cf48
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Вие деца въобще си нямате на идея че целия свят е във война от стотици години и всеки един от вас е замесен в нея по един или друг начин. Казармата е необходима за научаване на основните неща като боравене с оръжие ако някога войната дойде в нашата държава и да се научите че 98% от вас цял живот нечий други заповеди ще изпълнявате.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c0b3c9cacb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Аз не съм ходил в казармата. Отмениха я преди да ми дойде реда. Не мисля, че съм загубил нещо от това.
Голяма част от мъжете ходили в казармата, само с това могат да се похвалят.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 071ef1a631
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Подкрепям те авторе. Това да искаш да пращаш някой на място като казарма е нечовешко и брутално. Не знам защо си мислят, че като отидеш там едва ли не си в рая и, че целият ти живот ще се оправи... Там те малтретират и тормозят, учат те на неща, които повечето впоследствие са неприложими. Нито в момента има война, нито нищо. Това да ходиш в казарма, са много тъпи разсъждения на прости хора, които сигурно нямат и 3 гънки в мозъка. Мен ме побиват тръпки само като видя военни, а ако отида на такова място може и да умра.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7404b6a5f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Казармата е простотия и загуба на време. Изпълняване на заповеди на примитивни и злобни генерали, които имат за цел единствено да те унижат и смачкат, да те накарат да спреш да мислиш и просто да изпълняваш всяка заповед, независимо колко тъпа е тя.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 07990ef6f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторът:
Радвам се, че има трезво-мислещи като вас! :)
Благодаря ви много за вашите коментари и вашата подкрепа!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 07990ef6f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Отново авторът към 6:
Не съм от най-запознатите в тази област, но все пак не съм съгласен. Първо, в 21 век, хората гледат вече да отстранят примитивното и варварското от себе си и да постигнат световен мир и да живеят в хармония. Вече почти никой не мисли за войни, освен някои мюсюлмански атентатори с промити и болни мозъци на религиозна основа, както и големите страни като САЩ, Корея може би, и, може би Русия. И дори да има нова война, то ние, и всички други малки страни, ще са в страни от това. Ние сме девета дупка на кавала и повечето държави дори не знаят за нашето съществуване. Държавата ни е малка. Може да е всякаква, обаче в това отношение, сме късметлии, просто защото не бие на очи. На времето, България е била на три морета, обаче сега далеч не е голяма, като територия. Но това всъщност е хубаво в днешно време, точно, защото никой няма дори и да ни отрази. Ако някой иска да прави войни и да превзема страни, той ще гледа големите, известни страни-САЩ, Китай, големитр арабски емирства, ако щеш. Никой няма да се занимава с нас. Дори и атентаторите сеят разрухите си в големите страни, защото там има хора от цял свят, и има какво да се вземе и унищожи. Ние нямаме кой знае какво,от тяхната гледна точка. Още повече, че много българи напускат страната, заради по добър живот и тя не е с особено добра слава сред чужденците. А, ако някой ще превзема нещо, той ще иска да вземе нещо хубаво, нали така. Няма да си пилее парите и патроните за нещо, което според мнозина не си струва. Какво толкова ще ни вземат на нас? Да, имаме забележителности, традиции, култура, но тях това не ги интересува. Искат пари, богатства. А нашите материални богатства не могат да се мерят с тези на Русия, САЩ, Корея, Китай и така нататък. От към богатства, можем само да им завиждаме, но от към безопасност - те на нас.
Факт е, че всяко нещо има своите предимства и недостатъци. Може би и кразармата, дори, НО-който има желание-да ходи. Нямам нищо против. Но не да се натрапва и всички да бъдем задължени.
С училището, например, е малко по-различно, тъй като има неща, които са наистина необходими(да можеш да говориш, да пишеш-едно от най-важните неща). И там има неща, които не одобрявам, но вече зависи от самото училище. Аз смених няколко, като последното беше прекрасно, идеално за мен, докато предишните бяха кошмар! Не искам да навлизам в подробности, защото ще стане прекалено дълго, но след като завърших в последното, с лекота си взех и матурите, с доста високи резултати, и всичко беше наред, докато, ако не се бях изместил, още сигурно нямаше да стигна до тях..
И преди някой да ми направи забележка за правописна грешка или пунктуационна, в своя защита, ще кажа, че достатъчно време ми отнема да напиша всичко това и не ми се губи допълнително време да внимавам за някоя грешка. А и това е форум, не литературна статия. Само казвам...
Благодаря за отделеното време!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 5879e9107f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Много зле. Млади момко, кой-кога ще умре не зависи от теб. Там ред няма! За казармата няма да коментирам, защото си я ползвал само за повод да излееш всичката жлъч. Само ще спомена, че съм служил (на "Градовете"). Не апелирам за връщане на казармата. Днес тя не може да окаже почти никаква възпитателна функция.
Ще си позволя да ти препоръчам да се замислиш за вашето поколение: представи си след 20-ина години четеш пост на младеж, в твоя крещящ стил, против училището изобщо. "Кой, с какво право си позволява да ме задължава да уча?!" Това не е просто заяждане с теб. Това е много вероятно!
От друга страна, това, че ти имаш проблем с възрастните около теб, далеч не означава, че всички на твоята възраст са така. Проблемът ти се е оформил от средата, в която си израснал. Ако имаш достатъчно акъл ще теглиш чертата и ще започнеш начисто. Отпиши миналото. Гледай само напред. Не се занимавай с възрастни. Подминавай ги. Образовай се, информирай се, но не кисни в "социалните мрежи". Те не са за теб. Почти нищо хубаво няма в тях. Остави ги на нас скучаещите и изкукали старци.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 26976f9f20
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   Хаха, на някои старчоци май не им изнася, че момчето е със силна позиция и доста добре умее да я отстоява. Също така поради факта, че е от мъжки пол не можете да го етикирате с дежурното ви "феминистка". Аз съм жена и напълно подкрепям момчето и одобрявам изцяло начина му на мислене и изказ. Смешно ми стана как 14 се е опитал буквално да му внуши, че не трябва да изказва мненията си под предтекста, че в социалните мрежи нямало нищо хубаво, не били за него. Айде на бас, че ако беше изказал неща, които на уважаемите старци им допадат, това „не кисни не са за теб“ съвсем нямаше да му се напише. Според мен точно вие старците не сте за мрежите - за вас си има вестници като Трета Възраст и Ефирна телевизия! Вие сте тези, които трябва да си останете в миналото, защото вие сте минало. Отпишете се най-после сами.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0320881605
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Здравей! Въй, въй. Не си и представяте (ще говоря на "Ви", заради уважението ми към Вас) колко се радвам да видя подобна публикация, която да опише истините, които се крият в това българско общество... Наскоро и аз щях да напиша подобен пост; даже по-дълъг! Но не ми остава време...

Ще кажа едно нещо - аз съм гей, турски ром, атеист. Представете си пък на мен колко ми е трудно, живеейки в общество, пълно с narrow-minded българи, които считат, че гейовете и ромите им разваляли държавата... Честно казано, за мен етикетите винаги са били излишни. И аз не толерирам т.нар. комунисти и дъртаците (с извинение), които се мислят за голямата работа, бъркайки се в животите на хората. Българите не разбират следните неща - първо, хората не са длъжни да живеят според очакванията им. Особено ако говорим за правото на хората с каквато и да е сексуална ориентация/раса/националност да се изразяват свободно. Леле, и ако говорим за казармата; в основното училище ми натякваха, че всеки от мъжкия пол трябва да ходи в казармата, за да стане т.нар. "истински мъж". И до днес се питам, какво е "истински мъж"? Има ли "фалшив мъж", че да има пък истински? Ех, тези етикети... Второ - т.нар. носталгисти за соца... "Колко било хубаво по време на управление на Тодор Живков"... я стига! Щом е толкова мизерно в България, ами тогава положете усилия, за да "оправите" държавата си по един или друг начин! В България се краде много, но не е като 90-те години (не, не съм бил роден тогава, на 16 съм, но има интернет).

Толкова се радвам да видя отворени млади хора като мен, които не тичат след стереотипите и "нормите" на обществото. Доколкото разбирам, Вие сте от мъжки пол (извинявам се най-искрено ако не съм прав), и фактът, че някой българин е писал това, е учудващ за мен... Защото в България нивото на т.нар. токсична мъжественост е бая високо, особено заради по-старото поколение, но се надявам, че нещата ще се подобрят като всички тези старци-хомофоби измрат (казвам го, защото омразата никъде не трябва да има място)...

Бъдете здрав и лек ден!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3980801e44
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   О'к, отписвам се. Оставям ви да си плюете на воля.
15, по мнението му (от заглавието) съм заявил позиция "против казармата"! Няма нищо лошо в това човек да има и отстоява позицията си. Но истерията, злобата, многословието никак не допринасят за убеждаването на отсрещната страна. Те вредят най-много на произнасящия ги.
Казах.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0320881605
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Напълно съм съгласен с номер 15!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6db26d8f9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Повечето млади мъже са силнички като се пънат на лостовете, блъскат във фитнеса, качват снимки за лайкове и карат коли . Това е мъжеството-бой пред чалготеката, набиране на лостове и селфита. Добре, че няма война, че ако трябва да ни защитават сегашните мъже, жив зян щяхме да сме. Сега не могат да издържат без ракийца, чалга и модерни дрешки.
Трябва да има казарма, за да не са такива лигльовци.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 07990ef6f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Авторът:
Ей заради такива подигравателни помии, като коментара на номер 19,изпитвам такова отвращение към повечето възрастни! То, защото сред вас изобщо няма пропаднали пияндурници и наркомани, които се търкалят по пътищата;педофили и комплексари, които се мислят за големите мъже, щом блъснат по масата(което е по-скоро отчаян опит за привличане на внимание). Голяяяямо геройство! Няма що! Вие, щото не се биете по кръчмите и баровете. Не на мене тия!
Ама който ви пита, вие сте идеалният пример за подражание...
СМЯХ В ЗАЛАТА! :)
Ако ние(младите) сме смешници, то вие сте два пъти по-големи смешници!
Що се отнася до боищата-във всяко стадо има мърши и ние не сме изключение. А какво остава, пък за вас....
Що се отнася до фитнеса, лостовете и тем подобни-спортът си е спорт и като гледам-те също вършат работа и оказват положителен ефект върху укрепването на физиката на тялото.
И до колкото знам, лостовете не са отсъствали и от така обичаната, от вас, казарма.
Относно селфитата, колите, и особено "модерните дрешки", са един малък лукс, на който всеки има право и не знам защо като че ли, според вас, трябва на един мъж да му е забранено каквото и да е удоволствие, а само да се труди, САМО ЗАЩОТО Е МЪЖ!?
По-добре обръснати и с нови дрехи, отколкото с една и съща блуза по цял месец и да смърдим на пор.
Така, че "мъдри" ми, човеко, нещата, които казваш са напълно не аргументирани. Не очаквай да се засегна от коментара ти. Ще удариш на камък:)
Относно войните, вече изказах мнението си и за тях по горе.
И допълнително да те светна-дори и да погледнем през твоята призма и за миг се престорим, че САМО И ЕДИНСТВЕНО ако минеш през казармата, ще бъдеш физически и психически подготвен за евентуална война в бъдеще и че именно затова е толкова хубава и необходима, то по тая логика, ако никога, никъде не е имало казарми, то никой нямаше да може да воюва и следователно-нямаше да има войни и милиярди отнети човешки животи.
Какъв е изводът!? - Че, дори погледнато през твоята призма, казармата пак не е цвете за мирисане:)
Така че, ти не бери грижа дали сме лигльовци или не. Нито ти влиза в работата, нито на нас ни дреме за ши*аното ти мнение, така че, ще тв посъветвам, най-добре да се разкараш, заедно с твоите плиткоумни разсъждения! :)

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3a4359995c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Защото ще е някакъв ад.
На мен ми се налага да се бия с хора, при това физически, защото косата и дрехите ми са по-хубави. Не, не е базикам. Порбвай, да се разкарваш със скъпо вечерно сако, панталон и обувки, като тези с които ще отидеш на яхта, както и да имаш налглостта, да си с коса, правена при стилист по рано през деня. Винаги се почва и всеки се чувства длъжен, да те набие, ако му отвърнеш със абсолютно същия тон.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c74b64a97b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Баща ми е бил в казармата, помни с "кеф" колко приятно е да си на едно място с първобитни селяни. Накратко, не е розово, особено ако някой тъп връзкар ти е в групата и ти пили нервите. Не че по-късно не му е изкривил физиономията, но времето с такива келеши си е било просто тегаво.

Наш познат също е служел нвремето, добре си спомня хубавите дни. Разпределят ги, казва командирът всички с един чужд език да направят стъпка напред. Няколко стъпват. Казва им с втори език да стъпят още една напред. Само няколко остават. Казват им който е бил приет във ВУЗ/имал някакъв бал, още една напред. Само нашият познат е извървял три крачки, познай как са го нарочили другите тъпи говеда. Майка му го е видяла при едно посещение, човекът с подута устна и посинено око.

Казармата е дупка, която само песоглавите селяни помнят с носталгия. Ето, бабчето номер 19 фетишизира тая пародия, защото като буквално нищичко друго няма в празното ѝ животче, то за какво друго да хленчи? Същата стока като приятелчетата от историята по-горе. И това е "мъжко", да нападаш друг човек, който за разлика от теб може нещо повече от това да си бърка отзад с пушка.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 14ae2de190
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   От 19
Казах истината-младите мъже не стават. Не могат да изкарат и ден без фейс, без айфон и изобщо интернет. Ако трябва да защитават себе си и близките си от нещо, не могат. Ако трябва да изкарат без салони за красота, без маркови дрешки- не могат.
Теми като тази и другата защо имало сирени показват ясно упадъка сегашните млади мъже.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e1dcd09464
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Недорасли келеши, заблудено приели, че като имат право на мнение, трябва да всяка цена да ти го навират в очите. Като гейовете. А мнението им дори не се крепи и на наблюдение, да не говорим за опит. Чул-недочул, разбрал-недорарзбрал, речта ти авторе е пълна с талаш, след 10 години сигурно ще си в някаква партия на някакъв пост и основната ти дейност ще се състои в празнословие. Силата ти, и на подобните на теб, е в анонимността ви. Това не е апотеоз на казармата, не я харесвах, но не съжалявам за нищо и ако се намирах пред същата възможност, пак бих влязъл за две години, за да бъда различен от вас. И да, ако можех бих премерил сили с вас във всичко, което се научава или не в казармата, но никой от вас няма да се яви.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fbc5d217f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Казармата и всякакви други милитаристични организации не са нищо повече от машини за убиване. Там учат, че свободната воля трябва да бъде смазана, защото когато висшестоящият издаде заповед тя трябва да се спазва, независимо дали си съгласен с нея или не. Ако ти кажат да убиеш собствените си деца, защото са трън в гъза на някой управник трябва да го направиш.
За съжаление, в цялата история на човечеството няма нито една организирана война, която цели просто отбрана и защита на населението. Все на някакъв идиот или клика им скимва, че трябва да се разширят или да накажат някого и бам - война. За тези недоразумения на природата ли трябва някой да се учи как се стреля? Това е просто абсурдно.
Тези, които са "за" казармата са просто завистливи чичаци, които са били някога смачкани и не им харесва да гледат как днешните младежи нямат страх от "авторитети". Нещастните и прецакани хора винаги искат да имат компания и не се колебаят да завлекат всички други със себе си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6db26d8f9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   От 19
Авторе, сигурно си на 20-23, и си мислиш, че си царя на света. Даже май не си и пълнолетен според разсъжденията ти.. Цъкал си игрички на компа със стрелба, блъскал си във фитнеса и вече знаеш всичко за живота. Жена съм, на почти 30, но с ръка на сърцето пиша, че днешните мъже са лигави и им трябва възпитание. Масово родителите не ги учат на нещо. Да вземем твоята тема-обиждаш, пишеш цели страници за нещо, което така и така ти е спестено. Казарма няма да видиш, споко. Нито твоите деца. Тогава какъв е проблемът?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 07990ef6f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Авторът към 19:
Проблемът ми е, че не спирате да ни плюете и да заливате социалните мрежи с такива теми. Едно и също, едно и също... Където и да отворя-постове и коментари за младите "лекета" и как едно време като имало казарма.... И се почват едни теми с псувни и обиди по наш адрес.. Където и да отворя-все такива постове. Отварям фейсбука - казармата, та казармата. Отварям този сайт-казармата. Отварям Гугъл-пак статии за казармата и айде-веднага валят гнусни коментари. Вече и в Ютуб ви има! Аман от вас! Някои си правят канали и качват клипове с такъв контент. Айде, пак.... Превзехте социалните мрежи, иначе ние не сме можели без интернет. Та, вие сте повече от нас там, съдейки по съдържанието, на което попадам. Казвате, че ние сме седели само в интернета. Ами вие? От както видяхте интернет и се побъркахте. Не спряхте да ни натрапвате мнението си за нас, за соца, за казармата и т. н. Само там висите по цял ден. РАЗБРАХМЕ, че сме провал във вашите очи. Разбрахме, че обичате онова време!
И кой каза, че не можем да издържаме без телефон и фейсбук. Аз мога! Ако щете вярвайте. Не всички сме еднакви.
Искам да кажа също, че днешните удобства са с цел улесняване и подобряване на живота. Тъй като забравих да го вметна по-рано, искам да ви информирам, че ние младите сме толкова изнежени във вашите очи, колкото всички ние(заедно с вас) в очите на предците ни. То ако е за въпрос, в каменната ера не е имало и матраци, нито пък топлата вода е била открита. Хората са спяли върху скали. Не като сега. Но с времето нещата се променят, за да ни е по-хубаво и комфортно. Не мога да разбера, защо толкова много държите да се връщаме назад, вместо да продължаваме прогресивно да се развиваме? Това, че има удобства и ние се възползваме от тях, не означава, че сме нежни и лигави. Просто, вече като ги има, не виждам смисъл да използваме старите методи за живеене. И тук нямам предвид само технологиите, ами всичко ново. Били сме носили модерни, лъскави дрешки... Като неандерталци ли да се облечем? На бас, че и вие не ходите с пра-българските носии, а обличате дънки, панталони, блузи и т. н.
Не знам къде все намирате само някакви зависими от техниката. Аз всеки ден виждам млади хора на вън да се разхождат(аз също съм от тях, очевидно, щом ги виждам).
Това, че доста хора нямате реална представа за нас-проблема си е изцяло ваш.
И, между другото, на 21 съм.
И не. Никъде не съм казал, че знам всичко за живота. Просто, крайно време беше някой да отвърне на вашите нападки.

Към 29:На бас, че съм първия, който ви каза истината в очите и то-по най-директния начин:)
Много ме кафи как, когато вие се заяждате се оправдавате с истината;че просто сте били откровени с хората, обаче когато на вас някой ви каже нещо, което не ви изнася-КРАЙ! Това е парадиране и демонстратиции...
Първо, ще се повторя, като кажа, че навярно съм първия, който ви се явява в опозиция по този въпрос. До сега не съм видял някой млад да се противопостави на нападките ви(което ме очудва, честно казано)..
Второ-вие сте единствените, които парадират!
Казвате за гейовете, че демонстрирали, парадирали, натрапвали се. А вашето какво е!? Това, че ни натрапвате нон-стоп мнението си за нас и какво трябвало да бъде, за комунизма, за казармата и т. н-това не е ли парадиране!? Никой не го интересува какви са вашите представи за това какъв трябвало да бъде един мъж. Когато някой не отговаря на критериите ви, вие изпадате в истерия и изпитвате неприязън към цялото младо поколение(особено към момчетата). Но това е ваш проблем! Ние не сме длъжни И НЯМА да се съобразяваме с вашите претенции. Поне аз няма! Аз лично, ще живея така, както НА МЕНЕ ми е угодно. Не както вие искате! За вас много работи са пе*далски, незрели, тъпи, безсмислени и т. н. Но това си е лично ваше мнение!Иначе,като кажа нещо-бил съм си натрапвал мирогледа... Ами, спрете да си натрапвате своя, и тогава и аз ще спра.
Относно гейовете-спрете да ги мразите и те ще спрат да си търсят правата. Макар че аз не виждам с какво тооооолкова парадират и се натрапват. Имат един парад веднъж в годината и то не, за да ви дразнят, а като техен си празник, който от доста време го има. Все едно, ние българите, като си празнуваме българските празници-парадираме пред света. Пълни глупости!
Ама, децата ви да не ги виждали... И кво от това? Не съм виждал такъв парад на живо, но съм попадал на снимки и не виждам нещо кой знае какво. Поправете ме ако греша, ама нищо пошло и извратено няма. По-скоро прилича на детски карнавал-балони, дъги разни(флагове). Даже, визуално, на подобява на карнавалите в Бразилия. И там има цветове, маски и тем подобни. (нищо лично към ЛГБТ обществото, приемете го като комплимент:), на ваша страна съм, тъй като знам, че в случея сте прави и не правите нищо на никого)
Иначе, 29,относно премерването на силите-мога да те уверя, че всеки един човек индивидуално има качества и таланти. Със сигурност не умея доста неща, които ти умееш,(а може и да ги умея), както и ти със сигурност не умееш доста неща, които аз пък умея. Тук няма да изреждам какви са ми постиженията, тъй като не възнамерявам да се хваля, и то-в анонимен форум, но като си толкова отворен, аз пък съм сигурен, че , за разлика от теб, каквото съм постигнал-съм го постигнал САМ и с помощта на Бог! Говоря за мои мечти и цели. Там няма треньори, няма учители, няма курсове, мурсове и т. н. Може би, другата ми причина, да презирам толкова казармата е, че аз съм самоук човек и ако искам да усъвършенствам нещо-ще го направя сам.
Така че, и аз не оставам по-назад:)
И тия епитети, дето си употрбил в отговор на поста ми, далеч не отговарят на истината:)
Ти можеш ли да се похвалиш, че всичко, което си го постигнал, е само и единствено благодарение на теб? Не на някой треньор, не на казармата, не на каквото и да било....
Аз ще ти кажа. Съмнявам се. Най вече, защото по вашето време не е имало такава свобода и не е можело да правиш нищо сам, а те решават вместо теб какво искаш и ще направиш, без значение дали ти харесва или не(отново, един от примерите за това-казармата)
За едно си прав. Не знам всичко за онова време(и не искам и да знам), но знам достатъчно, още повече, че съм получил изчерпателна информация от моите родители и баби и дядовци. Даже, по горе съм споделил в един от коментарите ми под поста, какво са ми разправяли.Ако желаеш, можеш да прочетеш.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3a4359995c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   "Това не е апотеоз на казармата, не я харесвах, но не съжалявам за нищо и ако се намирах пред същата възможност, пак бих влязъл за две години, за да бъда различен от вас."

Тоест личността ти се дължи на две години маршируване, ранно ставане, извършване на безмислени дейности и ужасна храна? Ок ...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3a4359995c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   "Вие, щото не се биете по кръчмите и баровете. Не на мене тия!"

Аз лично не се бия и мисля, че тези които го правят, трябва да бъдат изритвани от обществото или поне белязани, за да знаем, ние нормалните, да се пазим от тях.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9b7425bc52
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   31, на почти 30 си, ама преди 30 години.
Колко нещастна трябва да е една почти 30 годишна жена, че да се занимае да плюе по младите мъже в интернет.... Дори някак е нереално.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 91745722fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

36.   Спокойно бе душици, никой не е ви е заритал да влизате в казармата. Насрахте се от страх, че някой може да върне военната служба и навсякъде само се бълват празни приказки, за неща, от които не само не разбирате, но и никога няма да си имате представа. Едва ли за някоя отбрана, на някой му трябват мъже с епилирани крака и маникюр. Много ми хареса това в коментара на №30, как днешните младежи нямали страх от "авторитети" :) :) :) Кой и от какво няма страх бе? Страхът е в пъти по-голям, но не от някой с военен чин, а от" кварталния дилър", "местния фитнес-батка", "бодигарда на Ряпата" или "ченгето от второ районно, на което се отчитат пишлеметата с тревата". Такива са днешните авторитети. В друга тема, някой пък беше писал, как ако върнели казармата, всички негови връстници щели да избягат в чужбина. Браво! Страхотно! Невероятно! Това е точното поведение на истински мъже, които са свободомислещи, нямат страх от "авторитети" и блестят с качества, каквито 40 годишните нямаме.
Адмирации за новите поколения!
От един бивш спец. служител.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b753c9b6f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

37.   36, тя глупостта си е за страх. Вашето поколение сте живия пример. 80% битови алкохолици.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 009f8190af
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

38.   Всички горе млади, които така сурово плюят, не могат да предложат абсолютно нищо на държавата си. Мързеливи са, неспособни, изнежени, необразовани, нагли (което личи от коментарите им), слабохарактерни, но инак много наперени.

Ако вие не може да осигурите сигурността на страната си, оттам и на семействата си, в бъдеще няма да имате нито страна, нито семейства. Особено с оглед на събитията в арабския свят, Украйна, Турция и т.н....

Никой арабин не се интересува дали си бръснете т*шаците, защото той вашите няма да помирише, но вие неговия - да.

Няколко от коментиралите се опитаха да ви обяснят, че не разбирате много неща, което личи от глуповатите ви изказвания. Такива коментари може да възпроизведе абсолютно незапознат и необразован човек по темата "Държава, сигурност, армия, казарми."!

Аз също не съм минал през казарма, но съм потресен от това, което чета.

Ако имаха възможност повече хора над 40/50 г. да ви четат...

Всъщност на никой не пречите - нито на турците и арабите - за тях сте буболечки, които ще смажат, нито на малкото свестни българи - неспособни сте да защитавате обществената сигурност, нито на американците, които са ви приготвили за претопяване - така или иначе вие и да успеете да се размножите, няма да оцелеете задълго. То с такива разсъждения накъде....?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fbc5d217f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   36 - използвал съм "страх от авторитети", защото това е един от основните аргументи на по-възрастните да искат връщането на казармата. Иначе, за съжаление, си прав за останалото.
Но ще се съгласиш, че няма нито една съвременна война, която се е водила за отбрана.
За мен типичните мъжки качества (които не се учат в казармата) като чест, достойнство, смелост, отговорност, комбинативност, подкрепа към по-слабите, са много по-ценни от това да се научиш да стреляш и подчиняваш.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e1dcd09464
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   29 съм и отговарям първо на автора, след това на 33, след което си отварям бира и ви забравям.
Авторе, в момента, в който намеси бог, те изгубих. Проповедник, значи.
33, изказването ти е продукт на стереотипна мисъл. Никой не марширува 2 години, а само до клетвата, но защо ли обяснявам. Ранното ставане е нещо, което е част от същността ми, продължавам да го правя доброволно и с удоволствие, тоест за мен излежаването и сънят през деня са непонятни, но не упреквам никого, за когото са необходими. БезСмислени дейности ли - пак си чул накриво, кой каквото търси, това намира. Никой не те променя в казармата, там имаш възможност да разбереш ти какъв си, може ли да се разчита на теб, можеш ли да разчиташ на другите, на кои. Лекетата и тогава и там си оставаха лекета, достойните, си оставаха достойни, а ти, индивидът, имаш възможност да направиш избора си неповлиян от родители, примерно. Почти всяко поделение пълно с всякаква техника, която дори и само от любопитство да се опиташ да разбереш, няма да ти стигнат 2 години, за оръжието да не говоря, и то без да имаш каквито и да е технически амбиции. Храната - това ли е най-важното? И как ще я оцениш, ако не си видял и малко храна, или не си си легнал поне веднъж гладен. Както и да е, синът ми е на 21, така че подобен плам ми е познат, пък и аз съм бил на толкова. Бъдете здрави и мислете.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 14ae2de190
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   35 от 31
Тук влизат хора на всякакви възрасти, и на 30 даже. Като чете човек такива теми, пълни с безсмислени приказки на пубери просто няма как да не се отчаяш от днешните млади мъже и възпитанието им.
Авторе, така и не стана ясно на колко си от цялата ти изписана тетрадка. Сигурно на 18-22. Странно е как приказваш за неща, които хем няма да ти се случат, хем нищо не знаеш.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 07990ef6f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

42.   Авторът:
Към 36-(като изключим транс-сексуалните) младежи с маникюр има само в болния ти мозък:)
А за епилираните крака-не са епилирани, а бръснати(поне повечето ги бръснем). По същия начин, както си бръснем брадите. По-добре обръснати, от колкото космати, спарени и смрадливи(като вас). Колкото и да не ви се иска, истината е, че косматия мъж е нещо равносилно на косматата жена-отблъскващо, нехигиенично и примитивно е. Това, че вас ви мързи да се поддържате и използвате младите, поддържащи се, като предтекст, че това било женствено и пе*алско и оправдание за вашия мързел да спазвате хигиенни навици-проблемът си е изцяло ваш! Не напразно, българските мъже са известни с тази лоша слава на занемарени и потни дебили. В цял свят мъжете се бръснат и поддържат, но само тука това се счита за п*д*раска история.
И като стана думе за мъжете от другите страни, само да вметна, че, до колкото знам, и в други държави, като Англия и Испания няма задължителни казарми и въпреки това има доста здрави, прави, корави, мъжествени и работливи, което напълно опровергава вашите твърдения, че без казарма-човек няма как да станеш.

38-Стига сте се филмирали! Никой няма да се занимава точно пък с нас. Не знам какви араби те гонят тебе. Те дори не знаят, че съществуваме, че да ни превземат. И какво тоооолкова ще ни превземат пък на нас? Нашата площ е нищо в сравнение с тяхната. Дали ще разширят територията си с нашата държава или не-от тях е без значение. Обясних вече, че те ще искат огромни територии(САЩ, Русия и т. н.).... Аз да бях на тяхното място, изобщо нямаше да отразя такава малка държава. Аз самия щях да се фокусирам върху наистина развита и огромна страна. В най-лошият случей, ще има война между големите страни. Иначе, което е много по-вероятно, ще има световен мир. Историята е свидетел, че с времето войните стават все по-малко. В древността е имало в пъти повече войни, от колкото в съвременния свят. Може да не съм особено компетентен по тези теми, обаче по пътя на логиката, не е трудно да се досетиш. Вече почти никой не иска да воюва. Точно обратното. Хората гледат да се интегрират и да подобрят отношенията помежду си. Във Великобритания и Америка се събират хора от цял свят(от различни местности и религии) и се уважават и не пречат на никого. Даже, ме съмнява точно пък американците да искар да ни претопяват. Точно от тях тръгват идеите за равни права(между различните нации, раси, както и към ЛГБТ обществото). Не мога да отрека, че се случват и са се случвали ужасни неща по света, обаче е факт, че с времето те намаляват и живота стаяа по-добър и мирен. В бъдеще ще бъде още по хубаво от сега. Колкото и наивно да ви звучи-съдбата си знае работата и нещата се подреждат към по-добро.

40-Добре,не вярваш в Бог-твоя работа. Всеки има пълното право да вярва или не. Лично аз смятам, че има по-висше съзнание от нас. Това, че ние хората сме на върха на хранителната верига, съвсем не означава, че сме над всичко. В тази огромна Вселена, няма как да сме сами и да сме най. Дори сред животните има по-интелигентни от нас. Делфините умеят да използват 20% от мозъка си, докато ние-само 10.има твърдения, че кучетата също били по-интелигентни.
Като цяло, аз смятам, че не можем нищо без своя създател и няма как да си припиша заслугите изцяло на мен. Но това далеч не означава, че съм стоял и съм чакал Бог да ми помогне. Дори и вярващите го казват-"Помогни си сам, за да ти помогне Господ"
И между другото, казваш, че никой не те променял в казармата. Лекетата си оставали лекета, а достойните-достойни... Ами, ето!Отново си противоречите всички! Дори от вашата гледна точка, реално казармата излиза, че е безсмислена. Ако не променя нищо и никого, то, какъв е смисълът, щом всяко "леке" си остава същото, без да е мръднало!? Един път казвате, че много променяла, друг път-не(визирам тези, които одобряват нейното завръщане)

Към 41-Вече казах по горе на колко съм.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6b22ef7924
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   Бил съм в казармата. Там се научих да пия, пуша, че дори и на проститутка ходих, хаха.
Айдее, научихме се да стреляме, ама бяха 90те и някои мои другари приложиха знанията си по оръжие на улицата и някои от тях се изпогърмяха или са по пандизите.
Сега ако ми дадат калашник, едвали ще мога да го сглобя и разглобя като хората. Ако не практикуваш, забравяш всичко.
Няма какво да се лъжем, чичаци станахме а някои от шкембетата дори и обувките не могат да си вържат, кел файда, че преди 20 години са държали калашник.
Също така по мое време имаше големи връзкари, а простосмъртните ни изгърбваха яко. Старшините бяха изкукуригали комплексари.
Накрая така се бях озлобил, че не знам как не гръмнях някого.
Аз дисциплината си я имах на село, дори преди казармата спортувах повече. Почти всеки ден се чекнех на лостовете, а уикендите изкачвах Карандила на бегом. Именно по време на казармата се бях поотпуснал.
Няма да го крия, големи извращения имаше, а истински полезните ситуации се броят на пръстите.
Според мен трябва да се прави някакво обучение, но не и онази казарма кенеф, в която сме били.
Например нека учат лапетата на ориентиране в гората, на това как да ловят, кои горски плодове могат да ядат, как да правят турникет, как да действат в екип, и разбира се малко оръжие. Това е, без извращенията и простотиите.
Спомням си на едно войниче как му засече калашника и без малко да ни тропяса всичките. Като се сетя какви дивотии ставаха, не знам как нямаше повече смъртни случаи.
Синът на една моя учителка умря в казармата. Уж халостни патрони, а били бойни и момчето си замина. Той ли се е гръмнал, някой ли го е гръмнал, никой не може да ти каже.
Е, това нормално ли е.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 487f26edb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   Писал съм тема за това. Погрешно е схващането, че казармата “лекувала” различната сексуална ориентация, учела на дисциплина и родолюбие. Първо различната сексуална ориентация не е личен избор, а генетично ивреждане в плода. А тия 30 пола, гей парадите, смените на пола, привличането на внимание с различна сексуална ориентация и всичките тия глупости ги натрапиха САЩ и неолибералите. Второ, най-големите предатели са били наборни войници. Казарма не е имало, за да няма гейове, са има дисциплинирани хора и такива глупости. Имало я е за да може ако не дай си Боже държавата влезе във война винаги да има обучени мъже в подходяща възраст, които да я защитят. Наборната служба няма как да се върне, защото младите мъже ще избягаме и България ще остане без мъжка работна сила. Няма скоро да сме във война, но рано или късно, може и след 200 години да е отново ще сме. Тогава казах какво ще стане. Както във филма Мулан. В центъра на града отиват няколко омалели войници и викат по един мъж от всяко едно семейство да служи. Пращат ги на обучение и после ги пращат да се бият вероятно още преди обучението им да свърши. Според мен наборната служба не трябва да се връща. Тя не е трябвало да се премахва, но не само от България, ами от всякъде. Защото ако само тука има, но другаде няма какво ще кажем ние? Рано или късно отново ще сме във война. И какво ще правим тогава? Друг лош сценарий е направо да ходят по къщите и да взимат необучените мъже, да им казват набързо как работи оръжието и да ти мобилизират без да знаят как да се бият.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6db26d8f9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   Откъде на 21 години черпиш толкова информация ?! От интернет, от това кой какво казал?! Споко, няма да ти се случи, което прави цялата тема безсмислена.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker