Притеснителна до оглупяване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Притеснителна до оглупяване
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1121 пъти
Жена на 27г съм. Вече два пъти не успявам да си взема изпита по кормуване. Не че не мога да карам, трима инструктора ми казват, че шофирам добре, даже много добре за начинаеща, но щом почне ИЗПИТА нещо се случва с мен, започвам да треперя, сърцето ми бие като лудо и всяка изненадваща ситуация ме обърква и правя страшни глупости. Сякаш всичко ми се размазва около мен и мозъкът ми блокира.
Притеснителността си ми е проблем в живота. Дори едно телефонно обаждане до шеф, до лекар, въобще до по-непознат човек ме тревожи, кара ме да се чувствам зле, глупава... Ако някой има съвет как да се справя с този проблем генерално ще съм благодарна да ми го сподели. Но в момента ме интересува какво да направя преди тоя ИЗПИТ, че да съм по- спокойна в колата и да разсъждавам трезво! Капките на доктор Бах ли да пия, Валериан ли? Някой шамар ли да ми удари?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0aa5ff72c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Аз съм над 30 и още съм си притеснителна. Това не може лесно да се изкорени. Трябва да бъдеш по-силна от емоцията и да я мобилизираш в своя полза. Например при изпита превърни притеснението в пълна концентрация. Ти знаеш, че го можеш и ще се справиш. Изпитващият е просто човек, който също допуска грешки. Същото важи и за останалите. Осъзнай, че никой не е над теб и не е нещо повече от обикновен човек. Просто бъди съсредоточена върху себе си и не допускай притеснението да ти изиграе лоша шега. Хубаво е човек да изпитва страх, защото това го държи в кондиция. Но трябва да се учиш как да го впрягаш в нещо положително. Успех на следващия изпит!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7cd86ee9c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Удари две ракии и ще караш като пилот от формулата. Като ми правиха операция, вечерта ми дадоха едно хапче, сутринта още едно и после не ми пукаше, че ще ме оперират, питай психолог как да си спокойна, тук се разтягат локуми.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5dd587ccd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Олелеее, какъв "мъдър" съвет си дала на авторката: Осъзнай че никой не е над теб и не е нещо повече от обикновен човек.
Ти сигурно мислиш по същия начин за себе си, че никой не е над теб. Над 30 години си и още не си осъзнала че има много, изключително много хора над теб. Това вече показва, че си много под нивото на много хора. Нищо не си разбрала от живота от твоето ниско ниво. Жалко а даваш съвети.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 725279a41d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   3, самият Киану Рийвс казва, че няма човек по-важен от другия и "над" другия, независимо от позиция, длъжност и тн ти що толко тъпо се изказа тука? Ти мислиш ли, че си нещо "повече" от авторката или от някой друг? Слез на земята, waste of space си

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d6dd69e722
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   3 греши с дебилната си логика, но и 4 греши, че дава за пример "самият Киану Рийвс" какво бил казал...

Авторке, номер 1 го е казала добре, а аз ще добавя, че най-добре се справяме със страховете си като правим нещата въпреки тях. Да, насяно съм, че емоционално си афектирана по време на изпита, но също трябва да знаеш, че тази емоция ще намалява с времето. Аз съм също доста притеснителен и го взех едва от 4-тия път. Не пий кафе в деня на изпита.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 85c885b94a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Номер 3, май ти не си разбрал нищо от живота. И искам да ти кажа, че никога няма да спечелиш "състезанието" с тези "над теб". Винаги ще има някой с повече материални блага или по-умен. Първо, човек за тези неща трябва да се състезава само със себе си, а от другите да взема добрия пример и второ, въпреки всички материални, а и нематериални блага, които придобие човек, той е просто човек, както и някой друг е просто човек. Да, различни сме, но по дефиниция никой не е над другия. Трудно ще ги разбереш тия неща, ако нямаш душа. Лек ден!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a89b5185bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   до 3: Memento moriendum esse.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0d7f364e1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Авторке, притеснена си, защото не си сигурна в себе си- в знанията и уменията. Упражнявай се повече, взимай допълнителни часове, стани по-уверенма и ще вземеш изпита. Ти, ако от този изпит се притесняваш, какво да кажем за важните неща? Ако пък не го вземеш, няма лошо, приеми, че от теб шофьор не става, че е по-добре да не рискуваш на пътя твоя и на другите живота. Споко, няма драма, желая ти успех!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 605772c881
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Тръгни на психолог или чети книги за личностно усъвършенстване. Работи над себе си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0c28bf2479
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От номер 1: радвам се, че повечето са ме разбрали правилно с изключение на номер 3. Не съм имала предвид, че човек трябва да се мисли за по-по-най, а че всички сме равни човешки същества - млади и стари, богати и бедни, начинаещи и опитни и т. н. И това, че си постигнал нещо повече, не те прави по-велик и важен от едно дете примерно. Никой не стои над другия, както и никой не се е родил научен. И инструкторът, и даяджията са били млади шофьори и със сигурност да правили много грешки.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1634fdadef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   За шамара да ти плясна аз съм навитак!
После като го вземеш, мога и другите бузки да ти попляскам.
Пък и капки имам, мойте са на доктор Е-Бах!
Мераклийка ли си?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker