Увредих си мозъка. Какво да правя? Дайте съвети. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Увредих си мозъка. Какво да правя? Дайте съвети.
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1080 пъти
Здравейте, аз съм момче на 16 години. Преди 2 години имах един период, който беше ужасен. Беше изпълнен с доста негативни емоции за мен и преживях много голям стрес. Заради всичко това си увредих мозъка. Започнах да се концентрирам по-трудно, да осмислям трудно нещата дори понякога много трудно, да забравям. Например, за да разбера хубаво какво ми казвате с коментарите си, ще трябва да ги прочета по няколко пъти. От най-добрия ученик във випуска или поне един от най-добрите, когото доста учители хвалеха и който учеше с лекота, се превърнах в ученик, който учи трудно. Започнах да уча много трудно по разказните предмети. Чета едно изречение, стигам до следващото и вече съм забравил предишното. Трябва да уча поотделно точките даже понякога поотделно абзаците. Биологията ми стана много голяма мъка. Загубих интерес към филмите, защото вече ми е трудно да ги осмисля. Не мога да слушам внимателно какво обясняват учителите, губя се в думите им. Разсейвам се. Трудно ми е понякога да следя разговор. Много ми е трудно да запомня някакъв текст и после да го разкажа. По повечето предмети не съм способен да уча вече, както трябва, а само да зубря. Дайте ми някакви съвети какво да правя. Как да подобря работата на мозъка си? Да отида ли на лекар и ако да, на какъв?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: d2ca05c6ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Според мен задължително трябва да посетиш лекар, за мозъка се ходи на невролог. Разкажи му всичко за стреса, концентрацията и т.н.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3b7aa15a3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   За лекар не знам, но ранно лягане. Никакви антидепресанти! Спри да слушаш музика със слушалки ако слушаш и дори е по-добре да замениш музиката на телефона с природни звуци, като например вятър в тополите, водопад, морски вълни, те успокояват.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 30bda79ab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Нищо ти няма на мозъка, просто си стресиран и си блокирал. Трябва да намериш начин да си дадеш почивка, според мен положението е достатъчно сериозно, за да не може да се оправи само с релакс и медитации. Говори с вашите и поне половин година се откъсни от всичко, което те дразни.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ea80a88920
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Много от съвременните ученици , учат уроците си , все едно четат Фейсбук . Нямат навици , нямат система , не учат редовно . 10 пъти повече време отделят за соц. мрежите и кафенетата . Не става така .Освен това , самата възраст се слави с липса на концентрация . Много е важно и да се храните регулярно , да имате поне 8 часа сън .Аз съм учила уроците си с разказване на глас , като уроците ги разделях на части . Пишех си редовно домашните и внимавах в час .Планирах си времето , така че да имам достатъчно почивка и сън .Учех на тишина . Така преодолявах мързела си и липсата на гении у мен . Да спомена и ,че в час се пазеше тишина и се работеше напълно пълноценно . А сега класовете са един дзеверилник ,направо . След обед , след училище спях задължително по 2-3 часа .Вечерта си лягах към 9.5 . Така не бях изморена и бях горе долу концентрирана в ученето .
Учи така един месец и ако нямаш успех ,тогава отиди на лекар .ама ,вече няма един месец училище .

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 71f89fe42f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей, и аз ще потвърдя, че задължително трябва да се консултираш с лекар (не значи, че си болен). Според мена даже и на втори за второ мноение, защото възможностите са много, а не се знае на какъв ще попаднеш първият път. Не влизай във филми. Както е писал 2. опитай се да промениш нещата около теб до колкото зависи от теб. Аз съм така цял живот, трудно помня, лесно се разсейвам..., при мен решението е воля и пак воля. Няма да се предаваме ;) . Живота ни сблъсква с трудности, различни за всеки човек...

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1bc7641020
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Невролог и може би психолог. Започни да медитираш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f47e83ab4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Ми напъни се малко де!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0418b18492
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Младеж, и аз съм минавал през стрес, мозъка не съм си увредил. Посети личния, кажи му да ти даде направление за невролог или психиатър, по негова преценка. Да си слагаш такива диагнози сам е несериозно. Пробвай междувременно с гинко билоба, физически упражнения и лягане навреме.

Не знам какво точно мислиш, че си увредил, но на мен ми звучи като несъзнателен стрес и натрапчиви мисли. Иначе ако имаш психологически травми, това си е за терапевт. Но преди да хукнеш към терапия, посети си личния лекар.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c581d5bf3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И какво може да направи лекар според вас? Това е срив на серотонина. Не може да се изследва. Не е органично увреждане, а функционално. Тоест мозъкът е здрав, но работи по по-различен начин. И да отиде - "файда йок".

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker