Пука ми какво ще се случва в моята държава дори и след като умра. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пука ми какво ще се случва в моята държава дори и след като умра.
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 661 пъти
Здравейте. Аз съм на 18 години. Дядо ми е стар и ми казва, че скоро може да чуя някоя новина. Но в същото време мрънка какво се било случило в България, какво се случва сега и накъде отиват нещата. Явно много възрастни хора вече не се интересуват. Нали смъртта приближава, да се оправят живите. Но моя дядо се ядосва. И е прав. Според няма няма такова нещо “Няма значение какъв си, след като щом умреш ше хвърлят 3 кубика пръст отгоре ти.” Според мене тва е супер егоистично изказване и който го каже му пожелавам да хвърлят трите кубика с пръст върху него колкото се може по-скоро. Защото ние сме част от един народ. В миналото е имало хора, които са се борели за нашия народ. Някои ще кажат, че е било напразно. Според мене не е. И ние според мене имаме сега дълг към тях, към налата държава, ама не като държавата като институция и политиците и имаме дълг към бъдещите поколения. Не ми харесва какво се случва с България в момента. За последните 140 години малоумната, саката, кьорава и инвалидизирана българска политика е прахосала половината от българското етническо землище. В момента продължава. Аз усещам, че сега някои от проблемите, които имаме ще изчезнат докато аз съм още жив. Например сега имаме проблем с македонците. Ами до някое десетилетие от тях само кал ще е останала. Имаме проблеми с неолиберализма на Европейския съюз. Него след 10 години може да го няма. А най-големият душманин Боко Тиквата до 20 години най-късно ще умре. Всичките сегашни предатели ще умрат преди мене защото съм по-млад. Но ще дойдат други проблеми. И когато вече съм стар, ако успея да остарея, защото напоследък взема да става трудно. Но ако остарея и усещам, че вече ми идва краят вече ше има други проблеми. И на мене ще ми пука. Най-вероятно ще си казвам “Сега като умра няма да мога да виждам проблемите на България.” Няма да мога да умра спокоен. Сега ги виждам. Но тогава как? На мене просто ми пука за моята държава и за нашия народ, колкото и трески за далане да има. Много ме плаши мисълта и че след време когато съм стар ще гледам национални предатели, които са се родили десетилетия след мен. Все едно някое от бебетата в количките по улицата да стане национален предател, което за мене е тежка мисъл. Самоуспокоявам се, че няма да е така, но всички знаем, че един някои от тези невинни бебета където сега са в колички ще станат предатели. Надявам се и когато вече съм стар да са се пооправили нещата и поне да съм спокоен, че след мен ще има малко мир и няма да има толкова надвиснали заплахи. Сега като гледам някои събития от по-близкото минало направо се радвам, че още не съм бил роден. Да кажем някое голямо предателство. Но то колко предстелства са станали от моето раждане до сега... Ще ми се просто да нямахме проблеми нито с политици, нито с други държави, нито сами със себе си, нито със съюзи, нито пък с природни катаклизми. Слава богу за последното не сме много застрашени. Това исках да ви кажа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: d165f402f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Ох дечко,.. стигнах до "най- големият душманин" и гениалното ти просветление, че и той ще умре. Ама ти сериозно ли мислиш, че той е НЯКОЙ?! Той е просто лице за пред публиката, връзка с обществеността, нищо повече. Има си господари които след него ще сложат друго лице, само ще сменят фейса.
Така или иначе световната администрация се смени вече по високите етажи, сега "чистят" и надолу.
От там насетне е "ще видим".
В никакъв случай не ми е цел да отнема от хъса ти, но мислиш много на дребно, на принципа "дупката да не е от моята страна на кораба" а проблемът е общ за всички, световен... едни са господарите на всички.
Мисли и проучвай в тази посока. Знаеш ли например че, английската кралица притежава 17% от повърхността на земята?!
Знаеш ли че, столицата на Англия е строена върху блато?!
Знаеш ли че, Американци още си плащат на кралицата, но празнуват ден на независимостта - смях?!
А знаеш ли че, същата е сменила немската си фамилия за настоящата?!
Има защо да ти насочвам вниманието към тези въпроси.
Не мисли за "моето село/град/държава" а за "моята планета" когато и АКО решиш да видиш по- далеч...

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 12545d0e69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Младежо. На повечето от нас ни пука. Лощото е, че не всички имат шанс да направят нещо. България просто не се интересува от много голяма част от гражданите ѝ. Да се борим е хубаво. Но борбата изсиква хора. Хората изискват храна. Храната изисква елементарен доход, който надхвърля разхода и оставя нещо за остаряване. Ти хубаво искаш на човек да му пука, но питаш ли въпросния какви усилия е положил само и само да не остане на улицата? Ще стане нещо, когато на всички им припука. Не на няколко шипченски опълченци, не на някакъв пиян поет в австрийски кораб, а на всички. Кога последно си чул всичките българи да се съгласяват за нещо? Че кимат за вредата на корупцията, кимат. Браво на тях. Но колко от тях после дават рушвети на изпаднали ченгета и чакат някой с връзки място да им даде?

Промяна трябва, винаги е била нужна. Но кой ще се промени пръв? А, де.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 288df34859
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   На всички, на които "не им пука" искам да напомня, че щяха да живеят много различен живот, ако тяхното беше "правилното" и преди тях са мислили по техния начин.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ea572021f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Момко, ти нищо не можеш и няма да промениш.

България е просто една колония на САЩ. Ти да не си мислиш, че Боко е едноличен, лидер? Той е просто марионетка на американците.

Той и да иска да прокара закон, който ще помогне на гражданите, няма да му бъде позволено.

САЩ движат играта, просто с такава армия, никой не може да ти се опълчи.
Виж какво направиха с Турция и Иран, които се помислиха за нещо.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9e7e40578c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Интересувам се от дългосрочното развитие както на България, така и на Света като цяло (защото все пак ние сме част от Света). Та, макар да споделям донякъде терзанията ти, според мен имаш нездравословен поглед над нещата. Просто не знам откъде да тръгна да ти обяснявам, но просто изчакай да минат няколко години и си прочети писанието пак. Всяка държава и нация е имала предателства и винаги е имало приятни и неприятни събития в хода на историята си.

Препоръчвам ти да намалиш емоционалния интензите, да се образоваш и развиваш като човек. Защото реално ако си родолюбиво настроен, но същевременно си образован и желаеш да се развиваш, имаш шанс да стигнеш позиция в обществото, която да ти позволява да промениш нещо в положителна посока за родината. Иначе само ще се оплакваш по сподели. И си гледай гаджетата, но не като курвар, а гледай да си намериш стабилно момиче да си направиш стабилно семейство с повече деца.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 44ed2672c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Земята е на всички и всички ние сме дошли тук за малко да споделим това пространство с другите и да съберем определени преживявания.
Затова е глупаво да делиш хората на свои и чужди, както и да имаш претенции, че някакво късче земя е само твое и на народът ти. Какво е народ, първо, някога да си се замислил? Едно е да мислиш какво ще се случи с близките и приятелите ти (които може да са с различни националности от твоята), друго е да се тръшкаш за някакви хора, които са абсолютно непознати и не се нуждаят от това да се грижиш за благото им. Нормално е за твоята възраст да се палиш за тези неща, но се опитай да погледнеш на нещата глобално и малко да разшириш съзнанието си. Ще ти е от полза.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b4c8780a54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Личи си, че си само на 18, така ентусиазъм, така убеден, че можеш да промениш нещата, но за съжаление ще поживееш и ще видиш, че не се получава точно така. Не казвам, че е глупаво да се интересуваш, да искаш да видиш една по-добра България, но започни с малко, например започни да се занимаваш с благотворителност, да работиш доброволно за квартала си и така. Няма как за 1 нощ да промениш нещо, но и да изчисти боклука пред блока и да насадиш цветя е добре за начало. Ако пък имаш възможност, стартира собствен бизнес, осигури работа на 2-3 човека, плащай им добре, осигури им приличен стандарт на живот... И това е начин да подобриш нещата, пък макар и за 3 семейства. Важното е да дадеш пример! Така става, постепенно и с много труд.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker