Съществува ли според вас задгробният живот? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Съществува ли според вас задгробният живот?
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1226 пъти
Здравейте!
Може би темата ми е малко странна, но към такива размисли за задгробния живот у мен предизвикаха, когато станах свидетел на смъртния одър на моя прадядо /баща на моята баба/, който почина преди два месеца на 99 години от старост.
Силно впечатление ми направи, че в последните си часове, когато всички бяхме до него, дядо се стискаше всячески за леглото и може би минути преди да предаде Богу душа започна да плаче и крещеше неописуемо силно, като погледа му беше насочен изцяло към тавана, като че ли нещо на сила го дърпаше и в един момент просто затвори очи и всичко утихна. Аз самата се бях уплашила, защото за първи път в живота си видях такова нещо. Още не мога да забравя гледката!!!
А, баба ми през това време, която беше до него, също се стресне и много добре запомних думите й, каза:
-Кой знае как мъчат душата му!
Тя е силно религиозна и вярва в задгробния живот, дори след погребението започна да прави някакви християнки ритуали, за да защити уж душата на дядо от Ада и тем подобни, в които аз изобщо не вярвам.
Но все пак, това, което видях при дядо ми, ще ми остане за цял живот като петно в съзнанието.
Ако това, на което станах свидетел, подсказва, че има задгробен живот! Изобщо не се радвам!!! Повярвайте!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 721bc0a391
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Изобщо не се радваш, защото разбра че няма да безчинстваш, мърсуваш, крадеш и лъжеш безнаказано.
Сега всякакви се прехранват като се представят за попове и владици.
Който иска да разбере за какво става въпрос, трябва да говори със свещеник , който не е в Христа за да вади парички. Има такива.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9f26310ad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Нищо не е започнало на Земята и не свършва на земята, духът и тялото са две различни неща и когато дойде време духът се отделя от тялото и неговото пътешествие продължава в друго измерение което ние не разбираме както не разбираме и извънземните с каква технология се придвижват със скорост по голяма от тази на светлината, а се имаме за най висшата форма на живот. Моята теория е че пътешествието на духа да бъде благословено зависи от това какво добро си направил през земния си живот. Повярвай има господ и се моли за всичко хубаво дори и материално.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b168ddc1c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не знам защо , тази случка си я изтълкувала като наличие на задгробен живот . Дядо ти е бил много възрастен и на края на живота си вероятно е имал проблеми с ума , по чисто по медицински причини .Също е очаквал смъртта си и се е страхувал . Освен това ,на толкова възрастен човек културните възприятия и вярвания са формирани преди 80-90 години от религия , негови баби и дядовци и т.н . ,които можем да предположим какви са . Баба ми , Бог да я прости и тя вярваше в оня свят , господа , рая , светиите и т.н .

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: eb94820510
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Няма задгробен живот. Няма ад. Няма рай. Най-вероятно има рециклиране и преизползване на "програмата" обаче - т.е. прераждане. Ако ти е интересно по темата за прераждането, потърси книгите на Ian Stevenson и Jim Tucker - това са академични учени, които са изследвали прераждането с научния метод. За съжаление книгите им не са преведени на български.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 96eeef010c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Няма научни доказателства, но спокойно всички ще разберем рани или късно!

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 33eb553f1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   По принцип вярвам в задгробния живот, но в случая не мисля, че това с дядо ти има нещо общо. Това, което описваш ми изглежда като човек, който силно го боли. Не зная от какво е бил болен, надявам се да сте се погрижили максимално да го облекчите в последните му часове, за да не го боли.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5685d51696
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Ами да, има и от нас зависи дали ще попаднем в Рая или Ада, всичко зависи от това как ще си изживеем живота и как се отнасяме с другите и най-вече дали сме способни да вярваме, че Бог съществува. Вярата е най-важна.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a3b3bae44a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Гледаш на нещата от погрешната гледна точка. Има вечен живот. Всички ние в същността си сме енергия, а енергията няма как да умре, просто се трансформира в нещо друго.
Всички тези бабини деветини дето са ти наговорили идват най-вече от църквата и религиите, които целят точно да те сплашат, за да те е страх от смъртта и да те манипулират както си искат, докато си тук. Както виждаме тези смешни тактики работят и до днес.
Когато умреш няма да отидеш в ада, просто ще продължиш съществуването си без тяло, под друга форма.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9a033cdfa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не вярвам да има нещо "отвъд". Просто умираме и изчезваме, остават само нашите дела и децата ни. Дядо ти вероятно е усещал, че това са последните му мигове и не е искал да си тръгва, въпреки че му е било време. Според мен е страшно чувството животът да те напуска и ти да нямаш контрол над нещата. Може накрая да не ти достига въздух и т.н., затова се е получило това, което си видяла. За мен най-голям късмет е да умреш в съня си без да осъзнаваш какво се случва. Смъртта е част от живота и трябва да приемем идеята за нея. Тъжното е, когато млади хора си отиват без време.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a7dd9ccaa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Моята бабка започна да говори с хора които бяха починали отдавна. Беше щастлива да ги види, усмихваше се, говореше, спомена някои имена. В последните минути очите и буквално сияеха, усмихна се и си отиде. А само няколко часа преди това едва дишаше, гърдите и свистяха и се бореше за глътка въздух. Никога не е пушила, но я "удари" там.
Та искам да кажа че, за нея със сигурност мога да кажа че, беше най- алтруистичният човек който съм познавала. Невероятно мило същество, всички без изключения я обичахме страшно много.
Тя беше душа наистина!

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7bff1ef827
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Прочети книгите на д-р Майкъл Нютън - има ги и онлайн по читанки, спирали и т.н.
Както енергията и материята не се губят със Вселената, така не се губи и съзнанието, а само преминава от една форма в друга.
Това, което наричаш "задгробен живот" е всъщност съществуване на душата в енерго-информационна форма в своеобразен духовен свят. Там се учим като в училище, а идваме в материалния свят на практикум или на "лабораторни упражнения" (както искаш го наричай). Учим се да си помагаме, да се обичаме, да си взаимодействаме в материална форма. Това, което наричаме "живот", всъщност една тренажорна сесия на неунищожимото ни съзнание, което трансцедентира между различните превъплъщения ("прераждания").
И всичко това е научно обосновано - има изследвания от преди повече от 50 години. Хора в дълбока степен на хипноза разказват за духовните си спомени и преживявания.
Ад и Рай - това са глупости според мен. Безкрайното наказание (Ад) е също толкова безсмислено от педагогическа гледна точка, както и безкрайната награда (Рай). Всичко е циклично, развитието е циклично. По-скоро животите ни тук можем да определим като Ад, понеже съществуването в материална форма е многократно по-трудно, отколкото нематериалното съществуване.
Относно "мъчението на душата" на прадядо ти - той по-скоро се е съпротивлявал и е отказвал да приеме самия акт на умиране. Съответно всяка съпротива спрямо нещо много по-силно от тебе води до (безсмислено) страдание... А иначе, по принцип, всяко развитие е свързано с болка (когато тренираш те болят мускулите, когато учиш усилено те боли главата..), важното е тя да е добре дозирана и разпределена във времето, така че изпитването ѝ да не е прекалено болезнено, понеже това би те обезкуражило и отклонило от целите и задачите ти. "No pain - no gain!" казват англичаните.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: bec04586eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен да.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker