Американските актьори и актриси. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Американските актьори и актриси.
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 975 пъти
Защо холивудските звезди за толкова добри?

Навярно езикът им е предимство, но как така изпълняват ролите си?
Като ги сравня с българските, турските, актьори все едно сравнявам Мерцедес с Лада.

И тука не визирам светила като Ал Пачино, Р.Дениро, Л.Дикаприо...., а някои дори, които не съм им чувал имената.

Последните месеци изгледах доста филми и останах доста впечатлен.

Това да ли е само талант или те си имат специални академии, където преподават най-добрите? Режисьорите ли са ключът?


Антъни Хопкинс пък на 80+ взе Оскар..... Пича има и друг Оскар за 15 мин.игра в " Мълчанието на агнетата" 1991.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0c19006aed
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Аз дори и турските и българските като сравня, разликата е от небето до земята. Българските актьори просто казват някакви реплики машинално и монотнно. Почти като преводите на видео касетите едно време. Дори интонацията не си променят, камо ли да влизат в някакъв образ. Все едно аз да играя, същата работа. Просто се назубря някаква реплика и се изрецитира. Първия човек от улицата да хванеш и той ще го изиграе толкова. Понякога се чудя как е възможно в цяла България па да няма един наистина талантлив актьор.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 61c07b6b2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Всичко е талант в комбинация със сценарий и режисьор . Сещам се примерно за Лигата на справедливостта и каква огромна разлика има между двете версии и в играта на актьорите. Филм за супергерои, но се усеща веднага разликата в двете версии.
Доста актьори са импровизирали сцени и реплики, които са останали във филма.Ако ти е интересно потърси и ще се изненадаш колко знакови сцени и реплики са импровизация. Това е талант и сливане с образа. Прочети и как се готвят за роля, как свалят и качват килограми, как тренират да стрелят. Доста от големите имена играят и в сериали.
Нашите доста имат да подобряват.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: dd4acc254e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Хората в САЩ като отидат на кино знаят, че гледат кино, знаят че нормалните хора не говорят така както актьорите, знаят че всичко е изкуствено и въпреки това се оставят да бъдат въвлечени в изживяването. Ние си мислим, че киното трябва да е реалистично, за да ни въвлече. Ако американците бяха като повечето българи (черногледи критикари) нямаше да си харесват почти нито един актьор.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8dbb60f8b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Номер едно, помня как навремето един и същи актьор озвучаваше буквално всички гласове, мъжки и женски, по видеокасетите. Това ако не е материал за меми, какво ли е? Иначе имаше тук-таме и по някое изключение. Помня как актьорите в дублираната версия на Spawn бяха много добри, особено озвучаващият Violator.

Иначе и аз съм забелязъл раликата между американските и тукашните изпълнения. Истината е, че не се свежда само до актьора. Америка има тяхна киношкола, българската кинематография не помня коя следваше. Тоест има и възможни разлики в самия стил, ако не се лъжа.

Зад американските филми също седят един тон хора, всеки изпълняващ много специализирана роля: осветление, грим, костюми, обработка на звука, специални ефекти (ако има), нагласяне на сцената, обработка на видеото (от кой ъгъл и от коя камера да вземат заснетото), обучение по език на тялото, един тон повторения до правилното заснемане и др. А и да не забравяме, че американците произвеждат филми за международна публика, на международен език. Могат да си позволят талант по всички параметри, от сценаристи, до актьори. Българските филми са за една крайно ограничена публика, с много малки ресурси. Много, много трудно ще е да очакваш същото качество. Не е невъзможно, но няма как да се постига консистентно.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a6df410a25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Предполагам защото животът им в САЩ и филмите в които играят не се различават особено и просто се държат по естественият си начин, който са развили от средата там.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 271fc4a625
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Всъщност има разлика между "американски актьори" и "холивудски актьори". При вторите изобщо не говорим за националност. Просто са най-добрите изобщо в бранша и далеч не всички са американци (самият сър Антъни Хопкинс е пример за това, той не е американец). Мисля, че това отговаря на въпроса ти.
П.П. Дори няма да правя паралел между Холивуд и българското кино, мисля, че няма място за сравнение, колкото и да харесвам някои наши актьори.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5d33fe761e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Безспорно американските актьори са може би едни от най-добрите. Въпреки големите критики как филмите им били измишльотини с ефекти... всеки ги гледа.

Наскоро гледах Бягство от затвора отново за десети пореден път. Ами няма такива добри актьори. Причините за това са много. Според мен една от ключовите е, че когато играят приемат ролята си за истинска и се вживяват много естествено. Нашите са изкуствени, поради простата причина, че много от тях не стават за такива и не им е мястото там, просто имат връзки. Въпреки, че последните години излизат хубави български филми. Не мога да отрека, но новите сериали по Нова телевизия са мега зле! И не мога да повярвам как подобни кадри са поместени и излъчени в официален ефир.

За съжаление родните режисьори нямат никаква визия за нещата. Дори и хвалбите за българското кино през соца са ми жалки и то не защото съм израснал с американските, а защото родното ни кино и тогава не става. Това, че много филми от онова време са класика, не означава нищо. Не са добри, сравнени със западните.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 65712eb97e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Първо, актьорската работа не е толкова лесна колкото изглежда, второ за да се получи добре, от значение са много неща, сценарии, декори, грим, костюми, диалозите...и трето, в САЩ има сериозни школи и почти няма смоуки таланти. Повечето са преминали през сериозно обучение. Да не говорим, че конкуренцията е огромна и само най-добрите имат шанс да се снимат във филм. Така, че дори супер неизвестните им актьори са адски добре обучени и много добре подготвени.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 58ad4a5e13
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Добре де, Мария Бакалова сега към кои числим?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker