Завист към богаташки синчета. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Завист към богаташки синчета.
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1944 пъти
Аз съм завистлив к*** син. Не понасям богаташки деца, т.к. са започнали живота с 100 крачки напреде, без да положат никакви усилия. Всичко им се получава лесно. Учат в най-добрите университети, скъпа кола, осигурено жилище, красиви жени и т.н.

И като ми тръгнат да разправят, как са успели в живота.....

Наскоро изгледах едно видео, където синчето разправяше как развил милионен бизнес с недвижими имоти.
Като за начало купил 10 апартамента, които ги ползвал като Airbnb.....

П.С. Не оспорвам факта, че доста от тях са интелигентни и възпитани.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: 00d79d091e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Гадно е, но такъв е живота. Няма да спечелиш нищо от завист.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a22583e387
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Ами пари се правят с пари е братмее

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: eb9ba28f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Твоята завист няма да им накриви шапката. Така тровиш единствено себе си и когато го осъзнаеш, ще си много по-добре.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1a7b64eaa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Учи хубава професия/занаят, развивай се и работи здраво за да може един ден и твоят син да е 100 крачки по-напред от наборите си. Завистта е хубаво нещо в здравословни граници, тя ни кара да се развиваме.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ccd850f7b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Всеки има някаква светлина и нещо хуабво в душата си. Не може да се отрече, че много от тях са доста неосъзнати и особено наследниците на бизнес. Има огромен шанс да си идиот, ако всичко ти е осигурено. Но пък и един обикновен човек, каквито сме повечето пак има хуабви неща в живота си.

Аз не мога да се оплача.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 87bc36bf3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Ми какво да ти кажа - точно понеже са започнали 100 крачки напред, и са свикнали ДА НЕ ПОЛАГАТ НИКАКВИ УСИЛИЯ, а в същото ввреме да имат и да получават всичко, точно това в по-късни години им изиграва лоша шега, и ги превръща в най-големите боклуци и наркомани, или в мамини синчета.
Нормалният човек, за да се развива правилно, трябва постоянно да усеща лек дискомфорт и неудовлетвоерност, да се изисква непрекъснато от него, за да се научи да върви напред - първо принудително, а по-късно и самостоятелно. ВАЖНО Е НЕ ОТ КЪДЕ СИ ТРЪГНАЛ, А ДОКЪДЕ СИ СТИГНАЛ! Та тези, на коуто на младини всичко им е уредено, обикновено не се и научават да "вървят" (т.е. да се развиват) на някъде...
Не завиждай! Едно че е вредно, и другото е, че няма смисъл... Знай, че ако проявиш достатъчно старание и последователност в живота си, един ден ще имаш ПОВЕЧЕ от тях, и още по-важното, което е, че ще си се научил ДА ГО ПОСТИГАШ САМ! Другото е, че докато се бориш с живота, най-вероятно ще срещнеш момиче, което ще е с тебе не заради парите или положението ти, а ще е борец като тебе, с което ЗАЕДНО ще изградите бъдещето си, а в последствие и ще му се радвате. И понеже е свикнало да постига нещата, а не да ги получава на готово - ще ти роди деца и ще се грижите заедно за тях, а не да ги хвърлите на някакви гледачки и прислужници, ако въобще се навие голямата красавица да си "развали комфорта и фигурата" и да роди...

Да, хората които са се родили с будни умове, с вродено любопитство и желание за развитие, но и със сребърна лъжица в устата (като Буда, например) нямат стигане! Но те имат и достатъчно акъл в главата, за да са човечни, състрадателни, не са комплексари и не парадират с богатството и положението си, а напротив - изпозлват наличните си ресурси по най-добрия начин за да допринесат за някой аспект от развитието на човечеството - дали с ново знание, технологичен или духовен напредък, или постижения в развитието на медицината - това е отделен въпрос...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: adada46171
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Спокойно. Нали знаеш принципа на 3-те поколения? Първото са хищници трупат и грабят ако ще и през трупове да минават, второто вече има маниери и управлява добре натрупаното, а третото са най-често тези глезен синчета и дъщерички родени със сребърна лъжичка, които нито могат да управляват богатство, нито знаят как да го задържат и увеличат. И често когато родителите им си отидат пропиляват всичко от глупост и безхаберие. И свършват напълно разорени. Защото татко не ги е научил на труд, а само да търсят " на хляба мекото и на живота лекото". Разбира се има изключения, но основно става така. Не им завиждай, докато тате и мама управляват бизнеса е лесно да харчат за всяка приумица, но после? Кой ще носи отговорност и ще работи понякога по 16 часа, а?

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: b416ba1d41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Най-големият проблем е, че всичко в България се върти около социалния статус и демонстрирането му. Като в "циганските" държави. Гледай интервюта на бизнес наследници от чужбина. Изобщо няма да стане дума за "успял", "неуспял".

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ec629cfa27
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Ами какво да ти кажа.. Тези, които са израснали в спокойна семейна среда с родители, които не са невротични комплексари, макар и не богати, също са "100 крачки напреде", даже по-скоро 1000 по мое мнение. Малко от тях обаче го осъзнават и обикновено чак в по-напреднала възраст. А още по-малко го признават.

жена.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c7cd8cfae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе и богатите също плачат.В техникума имахме един такъв, идваше на училище с последни модели ексклузивни спортни коли и най-яките мадами му се натискаха.Обаче той гей ли беше, прекалено срамежлив ли, но само ги возеше, водеше ги по заведения и до там.Беше девствен и караше само на чикии и всички му се подигараваха и смееха. Нямаше истински приятели, а само използвачи.Пък аз нямах една стинка тогава, пеша съм си ходили от града до село, гащи си правих от пердетата в пансиона и бях изпоевал половината п*тки от техникума.




Чингис Хан

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 68470404e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Като всичко ти е наготово, повярвай ми, много по-трудно се учиш на базисни човешки качества, развитие на личност, воля, ценности! Няма просто откъде да имаш трудности, затова толкова “богаташки синчета” се дрогират и т.н. ... Разбира се, парите са плюс, но липсата на развити качества заради това - еднакво голям минус. Откъдето и да тръгнеш, имаш минуси и плюсове, няма пряк път...

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: edd4fdd35a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нормално.
Аз пък се пукам от завист пред богаташките щерки.
Просто родени на точното място в точния момент и цял живот - лесно и безгрижно!
Докато при нас за един проклет наследствен магазин (даже не апартамент), се изпокараха деца помежду си и не си говорят, майка си не щат да погледнат и т.н.
Тотална мизерия, на всяко едно ниво.
Само с пари не се живее, да, те не носят щастие, но доста допринасят за него...
Семейните дрязги ме доведоха до този цинизъм.
Гадно е да си плюеш на рода̀та, на кръвта, заради пари!
Онзи с 10те апартамента вятър го вее на бял кон, нали?!?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ccd52f9e06
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Глей са, на много от тия наистина живота им е розов. Парите са страшен старт в живота и просто всичко е по-лесно. А жените им се лепят, просто защото имат самочувтвие, дори и без покритие.
Обаче има и много с пари, които хич не са толкова добре, колкото си мислиш. Страшно депресирани, страшно неуверени, всичко е просто една поза за пред обществото. Не си мисли, че не страдат и те.
И аз се нервирах като теб, обаче да ти кажа, да има към какво да се стремиш е доста по интересно, отколкото да получаваш всичко наготово.
Аз имах период, в който имах доста пари. Еми да ти кажа бая депресиран си бях, защото имах всичко, което исках. Сега ако забогатея пак ще бъде по-различно. Но тогава не осъзнавах какво имам.
Заеби ги, гледай себе си. Не са кой знае колко напреднали не се притеснявай.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ce6aedde77
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   От Автора:

Изчетох всички коментари. С някои съм съгласен с други не.

Не съм съгласен, най-вече с това, че по-късно богаташките синчета, пропиляват богатството. Точно обратното става ( в повечето случаи), трупат още по голямо богатство. И знаете ли, защо ? Защото, като имаш кеш пари или имоти, без ти да си ги спестил и купил, можеш да рискуваш без дори да помислиш за загубите.

Аз съм реалист, не вярвам във фантазии, позитивно мислене и т.н.

Имам и познати от богати семейства, с които съм сядал на кафе и разговарял.

Ето например, единият ми съученик от Гимназията, когато завърши наследи 3 апартамента във Варна, сега вече на 31 има общо 6 апартамента, които дава под наем. Няма и един ден трудов стаж.

Аз дето едвам успях да спестя 50 бона, се чудя дали да ги инвестирам в имот, защото не ми стиска, знам как съм ги спестил.
Абе като цяло съм си п****.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0c1b4e11f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Хубавото при тях е,че не живеят дълго.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d69b193f31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Ами такъв е животът, авторе, хората не са равни, никога не са били и няма да бъдат. Ти завиждаш на богатите, а си помисли, че на теб ти завиждат неизлечимо болните, има инвалиди, хора с генетични заболявания, някои никога не могат дори да ходят...
От лотарията всички теглим някакви карти, кой по-добри, кой по-лоши. От теб зависи как ще изиграеш своите. Да гледаш в чуждото канче и да завиждаш е глупаво, защото няма да ти помогне по никакъв начин. По-добре прецени кои ти са силните страни и как можеш да се развиеш по най-добрия начин за теб, много по-продуктивно е

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8d26574b22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   И аз познавам хора на по 40 години вече БЕЗ ДЕН ТРУДОВ СТАЖ!!! Живеят си живота. Тези, които познавам са тъпи и оттук насетне ще са все надолу. Ако имаха акъл, щяха наистина да рискуват с инвестиции.

Ноооо пък затова има банани по магазините.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 87bc36bf3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   14, явно не искаш да чуеш какво ти казват хората, а искаш от тях да получиш потвърждение на своето...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d69b193f31
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   19, те повечето затова пускат теми, за да ги похвалят, да се съгласят с тях или да ги съжаляват. Малко хора наистина обмислят чуждото мнение и се опитват да погледнат от друга страна

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 68470404e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   20, да, това е много интересно. Разбирам го и аз много често. Тоест - повечето хора са живи мъртъвци, защото не ги интересува истината. Ами намирането на нейни заместители, които да продължат състоянието на самоизградена лъжа. Хубавото на тях е, че чрез присъствието си правят срещите с хора, които търсят истината, наистина уникални и ценни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker