Убеден съм, че нещо не е наред с мен, но не знам какво да направя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Убеден съм, че нещо не е наред с мен, но не знам какво да направя
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 758 пъти
Здравейте читатели.
Представям ви се като двадесет и три годишно момче.
Това е моята история, надявам се, ако сред вас имам късмета да се намеря някой, който може да ми помогне да осъзная себе си.


Ще Ви спестя баналните детайли и ще отбележа само най-основното.
Имам някои травми като малък, баща ми пиеше, тормозили са ме в училище и съм бил аутсайдер. Семейството ми и до днес не е особено стабилно и не изпитвам привързаност към родителите си нито разбиране.
В гимназията бях много енергично момче и имах много дръзки цели, но впоследствие се обезнадеждих и зарязах много проекти.
През годините минах през много фази, останах разочарован от много очаквания. Изолирах се. Скъсах отношения със стари познати и приятели, имах няколко връзки които не се получина.
В момента имам страхотна приятелка, както се казва
"Една на милион", но.. остава една въпроситела.

Тук ще направя отклонение за да се опиша както виждам сам себе си. Бях и още съм по отворен от останалите около мен, мога да се нарека особняк, фантазиор, имам много пъстри идеи, креативно и нестандартно мислене. Трезво и наясно с границата обективно/събективно бих заявил, че не преувеличавам за себе си, всъщност съм скромен. Намирам останалите хора за по изостанали откъм мислене, елементарни, примитивни, недоразвити, предсказуеми, патетични и т.н заради това чувствам самота но никакво самосъжаление, боя се даже, че не чувствам нищо освен гняв и презрение, а с останалите си емоции не съм наясно докато не излезнат от мен, но напоследък съм станал много студен. Моралния ми компас е повреден, изпитвам бегло съчувстие, но не намирам за нередно отнемането на нечии живот или нестандартно аморално поведение. Не съм наясно какво точно искам и какво ме задържа още жив. Може би любопитството единствено.. мислил съм за самоубийство понякога заради самото отегчение от баналния живот.
Нищо не ми е чуждо, наясно съм за Големия брат, как функционира света, че хората са егоисти и не се оревавам от това, ами напротив, намирам го за нещо естествено или ако някой ме обиди разбирайте ще бъда напълно безразличен.. не ме е грижа за нищо.
Бих правил случаен с*кс със случайни момичета дори да е против принципите ми, които се менят често и само за да изпитам някакво чувсто, но никва любов, ами само което идва след стимулиране на нервните окончания там.. долу. Трудно ми е да се усмихна дори, всякаш съм извън тялото си и съм в симулация - някои може да ме разберат какво имам предвид.


Ако имате повече въпроси можете да ги публикувате в коментарите
и ще отговоря на всички.
Последни думи ще кажа. Някои могат да изразят остри вулгарни критики срещу мен от сорта на "просто разглезен буржоа, малко му е бил боя като малък" на които няма да обърна внимание понеже е безсмислено, не заради друго, ял съм бой, не съм бил глезен, добре възпитан съм, но ме интересува безпристрасното Ви и рационално мнение, а не излишни приказки.
Все пак ще проявя уважение към всички Ви, Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: b845e16ef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   С какво се занимаваш сега? Работиш ли, учиш ли, с вашите ли живееш? Питам, защото ти ако следваш определена цел или си си набелязал бъдещи такива, не би бил толкова отегчен. Плашещо е колко много споделят тук подобни мисли.
Съветът ми е да си намериш посока и да предприемеш реални действия, а не да се отпускаш. Не се оплаквай, не се обяснявай, а действай! Покажи, че си сериозен и не допускай и ден, без да си зает с нещо. Грижи се за момичето си, намери си нови свестни приятели, всеки ден учи по нещо ново. Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 72f7639cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Спомена, че преди време си имал цели и идеи, по които си работил, но във времето са се размили, поради някакви причини. Смятам, че проблемът ти се корени именно в това - цели и мечти, които към този момент ти липсват и заради това се чувстваш объркан, лутайки се из собствените ти мисли. Седни и преосмисли какъв би искал да е животът ти следващите 5, 10, 20, 40 години, постави си цели, направи план и почни да изпълняваш тези цели и ще видиш как лека - полека мъглата ще се вдигне. Може би си си задавал въпроса "Какъв е смисълът, като скед няколко десетилетия ще съм мътръв? ", ами по тази логика нека да затрием цялата планета, защото няма смисъл. Възползвай се максимално от нещата, които животът ти предоставя като възможности и се стреми да го направиш по-хубав и с по-малко меланхолични състояния и мисли. Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 1924908960
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Прави ми лошо впечатление , че си се вторачил в себе си и своите драми , надменен си към околните , оценяваш се много високо , а не казваш с какво се занимаваш , какво работиш , имаш ли доходи ,незаконни субстанции употребяваш ли ? Казваш ,че имаш готина приятелка , някак това е без значение за теб ? Имаш ли цели ,планове за живот с приятелката си ?
На първо време , мисля , че може да имаш биполярно разстройство .То се характеризира с велики идеи , които не се реализират и депресивни състояния със спад на енергията . Идеите за самоубийства също натам отиват .

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 412fbed18c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От автора.
Благодаря Ви за разбирането и трезвите коментари.
До Номер 1: В момента уча дизайн, а също така искам да се занимавам с творчество, писателска дейност на свободна практика, но виждам, че има много какво да подобрявам. Сменям работата си често и нямам желание да работя.. понеже го намирам за загуба на време докато мога да правя нещо за себе си, но няма как да се избегне това - имаме дълг към системата да бъдем експлоатирани, иначе "държавата защо ни храни"
Намирам много нередности в самата система и може да се каже, че съм почти параноичен и мисля конспиративно, особено покрай последните събития.. струват ми се много съмнителни, а предполагам и на много от вас.
До номер 2: Предполагам, че точно заради прекомерното ми мислене, вътрешни конфликти и дилеми съм толкова объркан. Времето което искам да прекарам в творчество бива похабено в борба за оцеляване и ближене на рани след някой депресивен епизод.
Благодаря Ви още веднъж!
Пожелавам Ви всичко хубаво.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f50ac62942
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Някои от нещата, които си написал са ми познати от статии, които от любопитство съм чела за психопатите. Не го казвам в смисъл да те обиждам, просто думата е станала нарицателно. Ще дам примерна извадка от статия - "Обикновено се казва, че подобна аномалия е вродена, тя се фиксира в юношеството и не е възможно да се промени през всички години от живота на човек. Тя е биологично състояние, при което определени области в мозъка не се активират. Области, свързани с емоциите, импулсите и вземането на решения." От това, което споделяш останах с впечатление, че ти е трудно да съчувстваш на някого или тъй наречената емпатия. Както и с останалите емоции. Ти самият усещаш, че нещо е различно при теб, сравнение с останалите. В написаното най-притеснителното за мен е, че не би се трогнал от смъртта. Другото е чувството за превъзходство над останалите. Общо взето трябва ти психолог. И то добър такъв, за да изследваш себе си.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5cfe66793f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Братмее, ми то ти си си 20 годишен старец.
Отдавна си умрял ама няма кой да ти го каже.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 3de977756d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей, авторе! Това, което си споделил много силно ме потресе, но не може да съдим хората, защото не разбираме какво се случва с тях и какви са обективните причини. Това, че си даваш сметка, че нещата не са добре е обнадеждаващ знак. Наистина имаш нужда от професионалист, но да срещнеш тук точно този, който ти трябва ,е малко вероятно. Ти сам казваш, че намираш другите хора ,,изостанали, елементарни,примитивни и недоразвити". Тогава как ще можеш да приемеш тяхното мнение? Направиха ми силно впечатление някои изрази като:
- ,,самоубийство заради отекчение от баналния живот"
- ,,не чувствам нищо освен гняв и презрение"
- ,,липса на съчувствие, безразличие, студенина"
- ,,не намирам отнемането на човешки живот за нещо нередно".
Винаги ли е било така или това се случва напоследък? Къде останаха твоята креативност, изобретателност, безбройните пъстри идеи и липсата на енергия за тяхното реализиране? Да, живеем в много жесток свят, но все още има духовни хора, които не са зли егоисти, неспособни да направят каквато и да е малка добрина без лична изгода. Душата ми е болна от това, че липсват в живота ми, но знам,че ги има! Казваш, че приятелката ти е "една на един милион", но в момент на силен гняв ти можеш да й навредиш непоправимо. Затова непременно търси добър специалист,който да идентифицира твоето състояние и да ти предложи правилен път за излизане от него. Пожелавам ти успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker