Изгубен на пътя към живота.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Изгубен на пътя към живота..
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1068 пъти
Здрастии.. Не знам просто как да започна, как да процедирам, то изобщо не знам какво да правя и с живота си...
На 19 съм ( почти ), тази година завърших. Няма да уча все още, зарекох се, по точно обещах на родителите си, да не ги разочаровам, защото от семейството само аз ще имам висше и искам да ги зарадвам. Факта, че нищо не ме влече, нищо не ме интересува, просто ме съсипва.. Не знам какво да правя с живота си, какво изобщо да уча, за да не съсипя щастието на родителите си, защото те ме отгледаха, а не знаят, че са отгледали един провал.. Реших да уча догодина, защото искам да поработя. Нашите нямат възможността да ме изучат.. Майка ми е безработна, баща ми е професионален шофьор, а заплата му е 800 мизерни лева. Няма капка живот в мене. Не знам изобщо дали има смисъл да уча да си губя времето... Правя го само и единствено заради нашите. Не желая да ги съсипя, както аз себе си. Интересувах се за програмист, но съм слаб по математика. Страхувам се, че няма да се справя и това ме отказва да опитам.. Страхувам се от провала.. Искам да опитам и с дропшипинг-а, но за там ми трябват средства, а нямам.. Работа търся от 1 месец не мога да си намеря.. Изгубил съм се в един лабиринт и изобщо не знам кой път да хвана.. Не съм видял нищо от живота, а вече съм го намразил..
Спестете си хейтовете. Изобщо не ми е до това и да се занимавам с хейтъри..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 991ed74559
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Ще затънеш с дропшипинга. По програмиране има страшно много уроци в интернет и ютуб, даже цели курсове напълно безплатно.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f6bd3e1d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Ами доста грамтно пишеш! Също и добре се изразяваш. Поздравления за което! Доста рядко срещано е в днешно време...
Според мен - имаш голям потенциал. Не го пропилявай!
Имаш потенциял не само да завършиш висше, ами и да станеш топ-специалист в някоя област, с което да изкарваш пари от порядъка на 8-10 000 лв. на месец! Няма да стане изведнъж, разбирас се... Ще трябва да вложиш още много време, усилия и постоянство. Основата обаче я имаш, за разлика от много други...
Ами успех ти пожелава! Не се губи! Ориентирай се към нещо като информатика, машинно самообучение, изкуствен интелект.

Имам еди приятел - баща му е таксиджия. И той беше тръгнал бакшиш да става, обаче го подхванах сериозно преди време да му говоря, да му показвам, да го уча на разни неща - в момента е програмист в Германия, а наскоро се ожениха с дългогодишната си приятелка (българка).

Така че смело напред! Това, че си първият в рода си с висше, не е никакъв критерий - просто никой от вашите не си е направил труда да си напъне мозъка и да следва (или може би е нямало кой да гохрани, докато учи...). Ти имаш природната интелигентност - използвай я!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a5f7d02899
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Хей, младо момче си! Не се отказвай толкова бързо от живота!

Взел си мъдро решение - след като не знаеш какво точно да учиш най-добре е да поработиш!

Можеш да пробваш в някой магазин - да подреждаш стоки, да работиш на морето нещо сезонно. Все още търсят хора - преброители, поинтересувай се като допълнителна опция или за майка си!

Късмет! Животът е пред теб!

Ме

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: aaa29fca9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Колко ти е дипломата,ако е висока значи може да те вземат в някоя специалност с ИТ ,пробвай пък и в ИТ не всичко е математика.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 737dc7432b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Много грешиш, ако си мислиш, че за да си програмист, трябва да си добър по математика! Да, ако ти се отдава този предмет, ще ти е по-лесно да схващаш, но това не е решаващото в случая. Моят съвет е да се пробваш с програмирането. Нищо не губиш...може и от интернет да учиш. Спокойно, аз съм с няколко години по-голям от теб, но ми е ясно през какво преминаваш.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 81670770bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Разбирам те много добре. На 21 съм и минах през подобен период. Бях записал след като завърших корабоводене. Сигурна професия с добро заплащане, но изобщо не ми харесваше. Преди да започна унито бях работил на рецепция на едно курортно селище и много ми хареса. След 1 година се отписах и записах друг университет където уча туризъм с 3 чужди езика. В момента съм доволен и спокоен. Все още си на 19 и живота е пред теб, съвсем нормално е да си объркан и да не знаеш какво искаш да учиш. Не е казано да запишеш университет точно догодина, но когато наистина си сигурен какво ти харесва. Примерно аз в училище бях добър по чужди езици, история и география и сега уча туризъм, което е доста свързано с тези предмети. Аз лично ти препоръчвам да опиташ късмета си в чужбина и след време да запишеш там. Нова обстановка, ново приключение, много повече възможности за развитие като личност и умения. Успех и само напред!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: aebf4ee284
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Много ги мислиш нещата, просто стани студент, икономика или право, мед. Науки също са привлекателни и с приложение.
Другия вариант е да работиш и ти за 7-8-9 стотин, хиляда и нещо и какво-Перспектива нулева.
С диплома ще имаш варианти пред себе си, това е.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ef5bcf5a70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До коментар 6, моля сподели къде се учи туризъм с 3 езика и трябва ли да имаш поне минимално ниво или се почва от нулата изучаването?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4312315461
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Здравей, пичаго! Виждам, че си грамотен, това е хубаво. Когато пишеш на български винаги използвай кирилица, дори в чатове, че с времето хората имат тенденцията да позабравят как става!

Колкото то твоите драми: Хващай си джобовете и в чужбина! Сега ще ти изброя няколко неща и защо е важно според мен да заминеш сега, а не да останеш тук.

Трябват ти нови хоризонти! С тези перспективи, както виждаш, нито си амбициран, дори те е страх да мечтаеш. Иди някъде другаде, свят да видиш, хора и умове да видиш. Бъди сам със себе си, опознай се. Животът ще те поставя в трудни ситуации, бъди сам, справяй се сам. Виж на какво си способен. Изгради характер. Тук не става! Отиди в развита страна, където поне парите са сигурни и да ги правиш без да мислиш за тях. Работи в идея по-голяма от теб самия, голям бизнес би те научил за важни принципи на живота - независимо от позицията ти в него.
Сега ти е времето да си глупав и хората ще се възползват от теб. Ама така е, не се сърди, ти освен една торба с ръце и крака не си нищо друго в момента.
Чужбина ще ти даде много ако и позволиш - култура, психология, упоритост, счетоводство(това е хубавото на правенето на парите, че после трябва да знаеш как да ги харчиш. А тук дори няма да ги правиш, а как ще се учиш да ги харчиш?), дисциплина, социална среда, биография, интересни истории и мн. мн други. Но най-важното - перспективи!


Разсеях се доста, затова ще привърша на две на три. Иди в развита страна, изгради характер и разбери какво ти харесва. С работата там ще разбереш ценни уроци за живота, но ще получаваш и справедливо заплащане. Не ти трябва диплома за нищо в тоя свят. Компаниите често обичат "малоумници" за да си ги вземат пресни и да си ги обучат практически както си искат. Аз мисля, че е прекрасната среда от това да вземеш знания и практика и да осъзнаеш как аджеба се върти колелото. (За пример без диплома и език преди 3 години отидох в Англия, за първата си година научих езика, работих като сервитьор и барман в добър ресторант и бях повишен до заплата от над 6500 български лева/м. Това не е нито много, нито малко. Но за мен като личност ми даде много самочувствие и знам, че мога да се справям с трудности!)

За примера, който ти дадох, вземи го само като отправна точка. Именно затова те съветвам да заминеш. Виж, всичко има две страни - има хора измират от глад, има хора измират от преяждане. Извън страната ще ги видиш и двете, но и ще имаш избор от кои да бъдеш. Не гледай другите, но виждай около себе си! Състезавай се само с вчерашното си ти, а не с другите! Бъди човек, но не очаквай същото от другите! Никога не забравяй тези принципи.
Та сборно казано, иди работи, живей и виж какво ти душа иска. Ще е трудно, но за малко. А тук много и за цял живот( не заради страната и нейното положение, а за това, че не дава перспективи на хората и цял живот живеят като коне с капаци). На вашите ще им е трудно, но не колкото да те издържат. Ще свикнат с мисълта, че си далече, но няма да ги направиш по-горди с каквото и да е висше( и после безработица) от това да им покажеш, че си самостоятелен! Ако си успешен, дори можеш да им пращаш по малко.


Сега ти е времето да си прост(да поемаш рискове, да грешиш и да се учиш) използвай го правилно, за да не останеш цял живот такъв! А в Бг си винаги добре дошъл, както и у вас си!

Желая ти успех и не се предавай!(но за да не се предадеш, първо трябва да опиташ)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 075b1a9910
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съветвам те ако не успееш с програмиране, което лесно можеш да проввериш с един курс. Ако не ти допада, запиши нещо в медицинската сфера. Може да бъде магистър, бакалавър или професионален бакалавър. Съответно за магистър обучението е 6 г. и е медицина/дентална медицина/фармация. Ако е от тези, те съветвам фармация, защото след 2-3 курс, работят нощни смени в аптека, и от другите специалности могат, но тази е най-леката
Ако искаш бакалавър - 4 г. -
- медицински брат, много, много нужен, търсен, ще бъдеш уважаван, можеш да работиш и в чужбина
- кинезитерапевт, упражнения и най-вече масажи, но лечебни
Ако искаш професионален бакалавър:
- ако обичаш скулптура/рисуване - зъботехника
- медицински лаборант
- рентгенов лаборант - работиш сам, зад ппреградна стена, техническо е, нямаш близък контакт с пациенти
- помощник фармацевт

Имаш право на студентски кредит, с изгодни условия е, ще започнеш да го изплащаш, чак когато завършиш. Лихвата беше 7 %, държавата е гарант, не изискват други гаранти. Имаш право на издръжка, която също е част от този кредит. Този кредит се отпуска само за студенти редовно обучение.
Ако не ти се учи висше, учи занаят. Но си намери професия, защото без професия, ще си нископлатен и неудовлетворен.
Не се отказвай! Имаш всички възможности на света, възползвай се, после може да е късно!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker