Как се промени живота в Крим след анексацията от Русия? Ще се присъедини ли полуострова отново към Украйна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120989)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как се промени живота в Крим след анексацията от Русия? Ще се присъедини ли полуострова отново към Украйна?
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1551 пъти
Аз не знам какво се случва там. А и тази тема не е особено популярна в България. Говорят се различни неща. Ще ми е интересно да разбера как е наистина. Казват, че са инвестирали много пари, други твърдят, че референдума е бил фалшифициран. Вие какво мислите? Това правилно ли беше и дали е имало наистина подкрепата на населението. Според вас на кого принадлежи тази територия?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: dd8630a5ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

1.   Престъпната държава Русия, анексира незаконно полуостров, с фалшификации. Крум само по себе си след анексацията затъва икономически. Лично аз мисля че Крим си е Украински, а не Руски

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 8cac8a085d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Напълно подкрепям номер 1!!!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d612e54fb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Имаше референдум ,хората си казаха , какво мислят . Ако всичко е било фалшифицирано , щеше да има някаква форма на съпротива , такава липсва . Жизненият стандарт в Крим е по-висок от този в Украйна. Как да се върнат към Киев . След референдума ,Киев им е наложил тотална блокада. Спря им тока , спря им водата . Москва построи мост за нула време , с който се свързва Крим и Русия . Крим беше автономна република в рамките на Украйна . Някакво недоразумение е било присъединяването към Украйна по времето на Хрушчов. И тази несправедливост бе коригирана

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ab66e09c41
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Животът стана по-добър. Разбира се, да не забравяме сериозните финансови вливания, но като цяло има повече ред. Започнаха да се занимават с благоустройването на града, построена е нова болница например и т.н.

От негативната страна, определено не е приятно, че не можеш да правиш банкови преводи. Да не говорим, че все още има проблеми с водата и електричеството.

В началото еуфорията беше голяма, но вече всичко отмина. Някои хора заминаха за Украйна - Киев, Лвов.

По времето на Кучма в Украйна беше нормално. След първия Майдан страната започна да се разпада и оттеглянето на Крим е само резултат.

Е, след цялата блокада, която ни устройха, връщане не може и да се обсъжда. Всъщност не може просто защото онази Украйна повече просто я няма.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a6048ada53
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

5.   Крим си е на Украйна. Ако не бяхме в НАТО нищо чудно и към Черноморието ни да беше протегнала Русия алчните си лапи.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ab66e09c41
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   номер 1, аз като руснак ти препоръчвам да мълчиш, защото очевидно нищо не знаеш и не разбираш. С фалшификации полуостров голям почти колкото България не се присъединява. 2014 не беше първият референдум, още 94 година имаше, но вурховната рада го отмени. В Украйна също имаше референдум 91 година и те се отделиха без проблем. Някой да ги е спирал?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ab66e09c41
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   номер 5, ако не бяхме водили 10 войни с Османската империя, сега Черноморието ви нямаше да е бетонирано и всчико щеше да е подредено и чисто, защото щяхте да сте част от Турция.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e6b326c76d
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   7, дали в Турция или в Съветския съюз, нямаше да има особено разлика. Все щяхме да сме преебани. Не знам защо постоянно руснаците това го повтарят като някакъв довод. Сякаш са Германия или Швейцария, та сме щели да цфтим и връзваме с тяхното влияние. Аз не виждам особена разлика между Турция и Русия честно казано. Все изостанали държави с тоталитарно управление.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9b9b60c72b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Само да попитам номер 1 и 2 били ли са там и дали познават някой от там за да твърдят такива неща, питам само не се заяждам, пиша това като човек който познава семейство от там и те твърдят че живота им се е подорил и че по голямата част от населението е с Руско самосъзнание, смятам че трябва да си увеличите знанията по история, защото Крим е бил даден на Украйна едва в началото на 50-те години, ако трябва да сме честни Крим е повече Турски от колкото Украински! До Мода, мисля че без да искам мнението ми се дублира, ако е така изтрийте другото и оставете това!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: ab66e09c41
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Някои хора ще ме упрекнат за коментара ми (номер 7), но нима не е така? Освобождението на България също е било незаконно по тази логика. Обединяването с Източна Румелия съшо. Защо трябва да изливате толкова лъжи? Крим бил затънал икономически, референдума бил фалшифициран. Ами това просто не е така. Отворете в интернет, прочетете. Питайте в руски форуми, дори и украински.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9b9b60c72b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До 7, не съм по горния коментар но явно дедите ни не са мислели така щом са предпочели Руския ботуш пред Турския, ако си знаеш историята нямаше да твърдиш такива неща, въобще Руския геноцид извършен през Кумонизма срещу нас не може да се сравнява с Турския, така че ако трябва да избирам мжду тези две държави, Русия пак е по малкото зло!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 08d75e1422
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Така. Да обясня нещо от гледна точка на международното право. Има два принципа за определение принадлежността на дадена територия. Първият е т.нар. право на самоопределение - народен принцип - населението на място решава с какво самосъзнание е и към коя държава иска да принадлежи. Вторият е териториален - населението не се пита и се държи към територията на държавата, към която принадлежи. Нашите "западни партньори", дето вече сумати години ни опъват отзад си въртят тези 2 принципа както на тях им е угодно и както си ги кефи и им е изгодно на момента използват произволно един от двата принципа.

Когато "въвеждат демокрации" и откъсват държави, както направиха с Косово от Сърбия са застъпници на принципа за самоопределение на населението. Сега, когато искат Крим да е украински, за да могат и там да се наместят опяват за другия принцип - за териториалната цялост. Естествено тези принципи не се отнасят до тях и не ги прилагат към себе си, а само към другите. Те например никога не биха направили референдум в Тексас и Невада, защото тези територии са завзети от испанците и мексиканците, там много от хората са с мексиканско самосъзнание(дори Лос Анджелис - изгубени ангели е от испански) и съответно може населението да не им се върже. Крим исторически си е бил на Русия и като територия е бил украински не повече от 5% от времето. Като народ - референдума си го показа какво искат. Толкоз по темата, който разбрал разбрал.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: bbf4639c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   8, да, за жалост си страшно прав. Големите държави имат имперско поведение и винаги искат да им се кланяш, потъпквайки собствените си интереси... Руснакът, който е писал е прав, водели са много войни с Османската империя, всъщност повече от 10 като се почне от 17 век някъде, НО последна грижа им е било християнското население отвъд Дунава, разбирай Българите. Самите руснаци са живеели относително зле, всъщност крепостни селяни, които не са познавали елементарните икономически, пък и политически свободи, с които са се ползвали Българите в рамките на Османската империя. Колкото и абсурдно да звучи за някои, но Османската империя е давала по-големи свободи на поданиците си, дори и на тези от другите религии, а не от господстващия ислям. Християните са си плащали джизието и толкоз, работели са кой как може, да не говорим, че за бунтове срещу властта наказанието не е било смърт, а заточение. За сравнение в Руската империя селяните са си били крепостни, с права почти като на роби и този модел на крепостничество се пренася дори в СССР, където селяните просто не разполагаха с паспорти и без разрешение беше на практика невъзможно да се придвижват в страната... Това са фактите за "демокрацията" в Руската империя. И тази империя в крайна сметка започва войни с Османската империя на Балканите, за да се добере до Проливите и Цариград, за да осъществи мечтата на Руската империя да премести столицата си в Цариград, да бъде Третия Рим. Това е целта на Руската империя до разпада си и създаването на СССР. А що се отнася до балканските християни, ами да бъдат използвани за каузата Третия Рим и да не бъде допускана голяма и силна държава на Балканите, която има потенцила да се противопостави на руския план. Всъщност това е основната причина България да бъде разпокъсана, а Русия на практика винаги да подкрепя Сърбия и Гърция в завладяването на Български земи, не че имат нещо лично спрямо Българите, но просто хората са си имали план за изпълнение, а в този план огромна Българска държава просто не е влизала. Всичко това е ясно описано в писма и документи на Руската дипломация, неслучайно няма български възрожденци и интелектуалци, които след първоначалните си русофилски виждания във времето да не променят тези си настроения дори с крайни русофобски, просто се сблъскват с реалността, понякога и с директна репресия.
Аз лично харесвам руснаците, имам много приятели сред тях, като цяло много приятни хора, но самите руснаци са жертва на Руската държавна политика, която винаги е била репресивна и към свои, и към чужди, за да крепи уж държавността, а всъщност да крепи тоталитарната власт на "царя" и "придворните" му - независимо дали говорим за монархия, комунизъм или сегашния капитализъм, там нищо не се е променило - има цар, има дворяни, има крепостни. На този фон дали Крим е в Русия или Украйна? Ами Русия си го прибра със сила, факт, но реални и Украйна не можеше да му предложи по-добър живот, просто защото Украйна е загубила своята идентичност и докато я намери, не знам дали ще оцелее, но това е точно заради Руската империя, която не е дала възможност на Украйна да се развие по свой път, както и на много други народи на територията си, вкл. и на т.нар. татари в Татарстан, които са си наследниците на кан Котраг, Волжските Българи, които насилствено до ден днешен биват наричани татари, а не Българи, както самите те желаят да бъдат наричани... Абе много дълга тема, ще се спра до тук, реално ние добро няма как да видим от големите империи, вкл. Руската империя, защото те просто искат да те мачкат в краката си и тогава може и да ти дадат къшей хляб.
М, 43

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9466c2f4f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   13 Браво, с един коментар изчерпа темата!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 38d6187181
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Номер 13 прекрасно формулирано и обективно разяснено. Благодаря!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 08d75e1422
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   13, изпускаш няколко много важни факта. Санстефанска България я орязана на Берлинския конгрес - забележи - Берлинския. Не московския, не петербургския - берлинския. Орязана вследствие на западна омраза и некадърна българска дипломация. Не е вярно, че Русия не е искала да има голяма България. Точно обратното е - искала е да има голяма православна държава на Балканите, защото това е и в неин интерес като глава на православието. След Сърбия всичко на запад е католици и там Русия губи влияние за сметка на Рим. Около самото Освобождение един от проектите, които се е обсъждал дори е бил съединяване на България и Сърбия в една държава, Г. Раковски е бил един от привържениците, прочети за Първа Българска легия в Белград! По комунизма също е имало проект за съединяване на България и Югославия.

Второ - единствения народ, ама единствен - единствен, който някога е давал жертви за българите - сиреч гинали са тук - това са руснаците. Никой, никога друг не е идвал да помага с каквото и да било. Който и друг да е идвал тук винаги е било само за да поробва и да краде. Без значение дали са си гонели някакви техни цели руснаците - или не. Умирали ли са тук ? Умирали са. Край на темата. През Балканските войни си в много голяма грешка кой е подбудителя. През Сръбско-българската война 1885г. също обръщаме сърбите при Сливница и сме на път да пробием към Белград - Русия тогава може да защити сърбите, тъй като те й остават верни, а ние вече се доказваме като неблагодарни - все пак Русия не се намесва! Държавата, която се намесва и спира българската контраофанзива е Австрия! При Дойран се бием с АНГЛИЯ! 1944г София е бомбандирана от АМЕРИКА. Четете малко бе хора, спрете да гледате телевизия! Не разбрахте ли, че евро-джендъжрската телевизия пуска само предварително одобрени предавания и новини, всичко е под диктовка! Мислете!

Трето. Естествено, че в Русия социално-политическата система е царизма. Това е единствения начин тази огромна страна да се държи цяла. Моментът, в който настъпи "демокрация" значи пълен разпад на всичко. Ти имаш ли представа в Русия колко автономни окръга и региона има ? Колко различни народа, с различни култури и т.н. ? Ти как си мислиш, че олигарси и губернатори като Абрамович и другите едри феодали, олигарси и милиардери ще слушат ако няма някой в двореца да им дърпа ушите ? Те това и чакат западнячетата - да отслабне властта и лигите им текат по пода да си настанят там компаниите, да окупират ресурсите и да има "чужди инвеститори" - демек да им изнесат целия нефт, злато, дървесина, както направиха с арабските страни, ЮАР, Конго.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7c90bc154c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   13, а малките държави все мрънкат.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: e6b326c76d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   16, а ти прочете ли ЗАЩО Русия е искала Бъглария и Сърбия да се съединят?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0f94fd9ade
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Номер 16 западняците не ни мразят. А бе не разбрахте ли, че никой не ни мрази или обича, всеки си гледа интереса. Русия си гледа интереса, западните държави си гледат интереса, САЩ си гледа интереса.
Защо на българина все му трябва някой по-голям да го обича е въпроса, всички ли българи сме с "ку*венски" начин на мислене :D....
С тези комплекси на малка, нищожна държавица никога няма да се оправим...

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 16cb5461ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   17, първо ще отговоря на теб, защото е по-лесно:) Така е, малките винаги мрънкат, защото големите не се съобразяват с тях, а ги тъпчат и използват съобразно собствените си интереси, какво им остава на малките освен да мрънкат и евентуално да вадят истината, доколкото това е възможно, НО реално НИКОЙ не се интересува от Истината, а я интерпретира както му е угодно, пък и победителите пишат историята, като логично е, че големите са обикновено сред пишещите, а малките в най-добрия случай може да бъдат споменати с дребен шрифт под линия:)
16, ще извиняваш, но още с първото си твърдение загуби уважанието ми на човек, от който мога да науча нещо... Та Санстефанска България е мъртвородена и има единствено и само популистки цели! НИКОЙ НИКОГА не е имал намерение да създава Българска държава с граници Санстефанска България, която при това дори не е обхващала цялото Българско етническо землище... Моля те, не пиши небивалици, защото хората запознати в по-голяма степен с историята просто ще откажат да говорят с теб на теми, за които очевидно не си подготвен... Прочети добре за Райхщадското споразумение, което представлява важна част от дипломатическата подготовка на освободителната за България руско-турска война 1877-1878 г. И какво пише там? Чети, чети и се срамувай за глупостите, които изписа преди малко... И най-важното: Австро-Унгарската и Руската империи се договарят при успешна война срещу Османската империя на Балканите ДА НЕ СЕ СЪЗДАВА голяма славянска или друга държава с компактно население... И да, и преди това споразумение, и след него, и след войната, и преди, и след Санстефанския договор, Русия НЕ Е целяла на Балканите да има голяма и силна Българска държава, напротив. Чети бе, момче, чети официална, пък и тайна дипломация, много от нея излиза в научаната литература, там нещата не са украсени, там всичко е реално. И не случайно резултатите са точно такива, каквито са.
После пак в насипно състояние пишеш за идеите за обединение на Сърбия и България, но пак пропускаш много важния момент, че към онзи момент, ако е имало такова държавно обединение, то е щяло да бъде под Сръбски скиптър и това не е официална руска позиция, към онзи момент такава държава е нежелана от Русия, при това след Руско-Турската война 1877-1878 Сърбия се разширява благодарение на Австрия - Русия отново е против, тя НЕ ЖЕЛАЕ големи Балкански държави. Да, Титова Югославия щеше да прави федерация с България под давление на Сталин, но пак при доминираща Сърбия в тази федерация, затова и Димитров не се съгласи, а и изстинаха отношенията Тито-Сталин. Т.е. Русия определя за България второстепенна роля дори на Балканите за сметка на Сърбия, пък ти им се възхищаваш...
Абсурдно е твърдението ти, че само руснаците са идвали да проливат кръв по нашите земи за евентуалното ни освобождение... Това просто показва още веднъж тоталното ти невежество в областта на историческото познание. Явно ти не си чувал нищо за Кръстоносните походи на Балканите - битката при Никопол 1396 г. или пък за Варненския кръстоносен поход 1443-1444 г. и Владислав Варненчик, това са западни рицари, приятелю, не са руснаци, и са дошли да освобождават тукашните християни от османците... А да си чувал, че наред с войските на руската империя /освен руснаци, там се сражават хора от всякакви националности - украинци, финландци и какви ли не/, в освободителната война се включват и Румъния и Сърбия със свои войски, ами те затова и получават част от земите от Българското етническо землище - Сърбия Нишко и част от Поморавието, а Румъния - Северна Добруджа за сметка на Бесарабия, която Русия взима за себе си. Всъщност ще спра дотук, написал си прекалено много небивалици и нямам време да пиша аргумените против всяка една от тях, не става просто да споменеш някакви събития - например Сръбско-Българската война 1885 година и какво, това аргумент за какво е?! Ами та Русия има еднаква вина за избухването на тази война с Австро-Унгария! Та крал Милан получава благословията и на Русия, и на Австро-Унгария, за да започне войната, а Русия изтегля всичките си офицери от прохождащата Българска армия! По твоята логика трябва да сме най-благодарни на Османската империя, че не ни напада в гръб докато се разправяме със сърбите, защото реално най-ощетени от Съединението са именно османците, не са нито останалите съседи, още по-малко Русия и Австро-Унгария... Наистина спирам до тук и вземи да четеш повече, пак ти казвам, иначе не върви да влезеш тук и да пишеш без аргументи...
М, 43

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 10dcc7729c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Абе хора вие наясно ли сте че военноморския флот на Русия в Черно море зависи почти изцяло от Крим.

ТОВА СА РУСКИ ВОЕННИ БАЗИ!

Ако бяха български щяхте ли да ги дадете ей така на американците? Опа , чакайте какво ви питам. На вас изобщо не ви пука , вие така и така си дадохте вече гъза на тях ...даже сигурно изобщо и не ви дреме . Вие само гледате как да изкарате 200 лева и да избягате в Англия да берете ягоди. Обаче имате мнение за Крим , което повтаряте като папагали от западните копикат медии..

Жалки сте .

Ааа, можехте и малко история да прочетете , не за друго , поне да не се излагате тука....особено подръжниците на но.1

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 08d75e1422
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   21, недей да се хабиш приятел! Те много добре знаят на коя западна фирмичка и за колко точно левчета са си продали дупенцата. Естествено, че ще плюят по Русия, понеже знаят кой им дава хляба - техните западни господари. На този М43(какво е това, някакъв американски автомат ли?!) въобще няма да му отговарям на тъпотиите!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: bbf4639c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   22, извинявай приятелю, че не си на висотата на аргументите ми и най-лесно ти е да наречеш "тъпотии" историческите факти, особено ако не отговарят на идеалите ти относно Русия. Съжалявам, но фактите са си факти. И за какъв запад иде реч тук?! Мисля, че ясно съм написал, че големите държави имат имперско мислене и мачкат малките, американците правят абсолютно същото, не мога да уважавам външната им политика и обърканото им джендърско пронегърско общество. Проблемът с Русия е много по-съществен обаче, защото Русия ни е под носа и се е бъркала и продължава да се бърка многократно в нашите вътрешни работи. По една или друга причина Русия приема Балканите като своя сфера на влияние, да, по-близо е от САЩ, но реално Балканите нямат нужда нито от САЩ, нито от Русия, Балканите имат нужда от спокойствие, повече разбирателство и доверие, с други думи, т. нар. Велики сили, вкл. Англия, Германия и Франция, е желателно да изтеглят дългите си пипала оттук и да ни оставят на мира, тогава може и да си подадем ръце със съседите, а може и да се избием взаимно, но поне никой няма да стои зад думите и делата ни. България има нужда от Обединена, но реформирана Европа, Европа на нациите, на националните особености и достойнства, не на либерализма и джендърството. Та, момче, ти ако имаш нужда от господар, аз нямам, аз съм Българин и искам България да бъде независима и сама да взима решенията за съдбата си, не ме интересува любимата ти Русия, не ме интересува омразния ти САЩ, бил съм и в двете империи и не ми допада начина на живот в тях, не ми допада диктатурата и полицейщината в тях, ако ти имаш нужда от нещо подобно, ами свободен си да потърсиш щастието си там, няма да спра никой национален нихилист да потърси щастието си другаде.
М, 43

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 9b9b60c72b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Троловете напънаха яко темата, което се и очакваше!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 08d75e1422
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   От номер 16 към 24/13. Имам един личен въпрос. Ще се радвам да отговориш. Какво работиш ? Ако си полицай/пожарникар/лекар - изобщо професия, която наистина помага за страната бих се видял с теб и бих ти стиснал ръката! Ако обаче работиш за коя-да-е западна фирмичка - независимо дали е кол център, бизнес, банка и т.н., тогава просто няма смисъл да продължаваме разговора! В такъв случай ти не обогатяваш и не развиваш страната, а развиваш чужденеца. И няма смисъл да говорим повече. Защото в момента едно 70% от работните места са на чужди фирми, които са заляли България. София е потънала в тях. Младежта е поробена, залъгана с айфончета и почивки за бачка за чужденеца.

Докато хората работят за ЧУЖДИ фирми и трудът им обогатява чужди компании не може да се говори за никаква независимост, българщина и други подобни ала-бализми. Държавата е разпродадена, ако някой още не го е разбрал. Държава няма. Златото е в чужди ръце, банките са в чужди ръце, нищо не се произвежда, всичко се внася! Влез утре в Лидъл, Кауфланд или коя да е от другите немски вериги магазини и виж какво се яде. Има чат пат някое българско сирене и мляко и това е то! За каква независимост може да говорим тогава, кое ни е НЕзависимото ? Токът не го ли плащаме на чехите ? Идеологията не я ли вземате от Брюксел ? Киното не го ли гледате от Холивуд ? Труда си не го ли продавате на всяка фирмичка, която даде 500 лв отгоре, а после ми говорите за майка-българия и други подобни ? Въобще кажи ми кое е това не-зависимо дето го видя - независима култура ли има, независима икономика ли, независима политика ли ? Кажи.

Който е националист да сади домати, да гледа пшеница, да развива страната! На Европа въобще не й дреме за нас, за нея сме супер-периферия. Хиляди пъти съм го казал и пак ще го кажа, че такова нещо като "Европейски съюз" - няма. Този съюз няма нито общи граници, нито обща армия, нито и обща политика може добре да води. Самият ЕС е създаден като търговски договор - четете - търговски договор, не съюз! Европа е една колония в момента. Българската армия е васал на НАТО. Всяка година тук се правят съвместни учения, но никога американските войски не са подчинени на българските генерали, а обратното - бг войските са подчинени на техните генерали! И то в нашата страна! За каква независимост ми говорите тогава ?

Изобщо съм далеч от мисълта, че и Русия е перфектна. Не, не. Няма такава страна. Но ако трябва да избирам между 3те геополитически сили - Запада, Турция и Русия, защото както вече доказах няма такова нещо като "независими сме" - освен ако не убедиш всички 20 годишни вместо да ходят по дискотеки, да бачкат във фирми и да си купуват айфони - да отидат да развиват страната в всичките й части и да произвеждат - земеделие, животни, овощки. Та, ако трябва да избирам между тези 3 геополитически сили мисля, че знаеш накъде клоня. Предимството на Русия е, че е единствената, която не е минала от тук и е не се е из*рала! Руснаците НИКОГА не са ни убивали. НИКОГА не са ни заробвали - пращали в Русия да работим и т.н. В Русия има българска кръв - заради Волжска България, както и тук има сигурно 10-15 хиляди руснаци - дано не ги изгоним и тях! С тях може да се бачка енергийни проекти - газ, нефт, могат да ни внасят пшеница ако закъсаме(тя е най-големият производител), което реално е 10000 пъти по-важно - енергетиката и храната, от нещата, които може да получим от Запад - коли, айфони и дрешки! Само че това отиди и го обясни на децата след 2000 родени, защото те са бъдещето на България! А ако видиш какви лумпени ги е направила "Европата" лошо ще ти стане!

Та, като не може да сме независими - защото всичко ни внасят и всеки се продава на западняците - какво предлагаш ? Май ще трябва да коленопрекланяме, както сме свикнали открай време.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 883844dad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   24, имам лоши новини за теб! България НИКОГА няма да може да бъде самостоятелна. За да стане това имаме нужда от съюзници. Най добрите ни съюзници са славянските народи, с които дори речта ни е 60% една и съща, религията ни е една и съща , а с руснаците имаме дори ЕДНА И СЪЩА АЗБУКА , която те са приобщили от нас. И тук изобщо не говоря нито за история, нито за пропаганда. А за настоящи факти!
Че ние дори с една Унгария не ладим. Нито пък с Гърция или със Сърбия.
Повечето от вас тука са някакви безотговорни дечковци , наврени в някакъв ИТ балон и последното което сте свършили с ръцете си е да си умиете чиниите, камо ли да държите калашник. Ама пък имате мнение по всички въпроси, иначе...особено за Крим!

Изобщо не ми увира главата с какъв акъл продължавате да наричате НАТО съюзници и американците - благодетели. Че тия педали почнаха даже най откровено да ни свалят самолетите и да си правят щурмове на нашите военни бази!
Вие , прощавайте, българи ли сте изобщо ? Май само говорите български и се намирате на българска територия, а?
Я марш оттук! Отвайте в Небраска , Алабама или Канзас ако щете...там имат неистова нужда от вас!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f35d1d97bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   По скоро, Украйна ще се присъедини към Крим и Русия!? Скоро отново ще има нов СССР, натам отиват нещата. И България ще бъде засмукана отново на Изток!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: adbefa04ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   26, самонаето лице съм, каквото си изкарам сам, това е, клиентите са ми и българи, и чужденци, и български фирми, и чужди, не мога да ги деля на "добри" и "лоши", независим съм доколкото това е възможно или поне не зависи от конкретен човек или фирма, това е положението. И всъщност това, което предлагам на държавата ни е точно подобна независимост - да не зависиш от конкретна държава, а да взаимодействаш с всички по взаимоизгодни правила на играта. Дали е възможно? По принцип да, на практика - много трудно. И на мен не ми е лесно да съм "независим", понякога не разполагаш с достатъчно средства, за да обгрижиш всичките си семейни разходи, но пък понякога имаш в излишък. Така и една държава й е далеч по-лесно да е зависима, да се оправдава с желанията и решенията на по-големите, и да се радва на отпуснатите й трохи. Това наблюдаваме сега в България. Всъщност преди наблюдавахме подобна зависимост от СССР, а сега от "западните партньори" во главе със САЩ. И пак казвам, това е преди всичко избор, а останалото си е в следствие на удачния или пък неудачния избор. България е това, което е, в следствие на злополучното стечение на историческите събития - падане под османска власт за близо 5 века, противопоставяне на националния ни интерес с този на Великите сили, които печелят двете световни войни, попадане в орбитата на СССР, който е с по-слаб икономически потенциал от Запада към онзи исторически момент, въобще низ от събития, които не са в наша полза. И като капак в последните 30 години попаднахме в икономическа реалност, за която не бяхме подготвени или по-скоро страната беше подготвена за разграбване от бившата комунистическа номенклатура и новите й западни "партньори", които разбира се търсят икономически изгоди, какво друго? Резултатите са видими. Но да продължавате да твърдите, че най-малкото зло е руския модел и руската орбита на влияние е просто наивно. Дори да се абстрахираме от историческите конотации, то замислете се какъв е режимът в Русия днес - царизъм. Всичко е концентрирано в ръцете на Путин, не че е лош ръководител, но в крайна сметка доколко този ръководител е добър за самите руснаци? Изкорени ли Путин бедността в Русия - не, изкорени ли пиянството и деградацията на руското общество - не. Какво направи Путин? Укрепи държавата - ОК, осъвремени руската армия - ОК, създаде олигархичен кръг от свои познати, които овладяха ресурсите на държавата - факт, не допуска различно от своето мнение, все пак той е некоронован абсолютен монарх...
Желая ли да живея в такава държава? НЕ.
Относно това, че руснаците никога не са ни убивали, ами не е точно така:) Знаеш, че ще ти извадя достатъчно исторически факти, доказващи обратното:) Като започнем от княз Светослав, който впрочем има основателни претенции за Българския престол, защото е наследник на Владимир Расате по майчина линия, та този Светослав воюва и с Дунавска и с Волжска България, дали не е избивал Българи, а? Преминем през поредицата руско-турски войни, през някои от които казаците са опустушавали обширни Български територии от делтата на Дунав, та чак до Одринска Тракия... Има свидетелства и за убийства, и за изнасилвания и за друг терор, което е нормално по време на война, а по-лошото е, че след тези войни и изтеглянето на руската армия са идвали и башибозуците и са изпепелявали българските села, а жителите им са били принуждавани да бягат след руската армия и доброволно да изберат изгнанието в Руската империя, основно в днешни Украйна и Молдова - Бесарабия и Таврия. Да не забравяме и репресиите на Сталин спрямо тези Българи, макар и България да не е била във война със СССР до последно, хиляди Българи са били изселени от Крим и Украйна към Сибир и Казахстанските степи, мнозина умират, почти никой не се завръща... Ами съдбата на Волжските Българи? Мигар Иван Грозни /Страшни - заради жестокостта си/ не създава катедралата "Василий Блажени" в центъра на Москва именно заради победата над Волжските Българи и разрушаването на гр. Казан - един от най-великолепните и богати градове за времето си, който според съвременници е горял със седмици и нито един мъж не е бил пощаден, всички са били изклани. А това са били Българи, макар и мюсюлмани, наследници на кан Котраг.
А наясно ли сте, че в руските училища се изучава доста различна "истина" за кирилицата и светите братя Кирил и Методий, там България общо взето не фигурира, защото някак си не върви една голяма империя да е взела четмо и писмо, та и религия дори от малка България, имам приятел, който е имал мнооого сериозни проблеми в руско училище, когато е говорел и държал за Българския принос...
Всички тези думи са и към 27. Та това, което предлагам е партньорство и икономически контакти с всички, взаимоизгодни, не налаги със сила или от позицията на Големия брат, но в никакъв случай да бъдем в позицията на надупени към поредния господар, това вече го играем толкова дълго, че се е превърнало в навик, но файда няма. Дали ще го постигнем? Малко вероятно, трябва да се смени чипа, младите със сигурност, но и вие, които клоните към Русия трябва да се преформатирате, защото иначе няма да стане...
М, 43

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker