Нетърпимо изпотяване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нетърпимо изпотяване
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 769 пъти
Здравейте. Постоянно се потя, но през лятото става нетърпимо. Вода се лее от тялото ми, дрехите ми са като прани...мокри...не нося светли дрехи, защото целите стават на петна...дори нищо да не правя се потя...по тялото, ръцете, лицето...нещо ужасно е. 70кг. съм което за ръст от 180 не е много. Ходих по лекари и правих изследвания, но всичко беше наред. Малко по-високо ми е кръвното понякога и ми изписаха бета блокери, които го смъкат...е, смъкна се, но не и изпотяването. Не се трае вече. Гледам хора със светли дрехи обикалят в жегите и нямат мокро дори под мишниците, а аз целия в пот...какво ли не опитах и няма оправия...омръзна ми, дезодорантите елиминират неприятната миризма, но не и неприятното усещане да съм мокър...какво да правя. Мъж на 26 съм. Някакви добавки или медикаменти могат ли да ми помогнат? Отчаян съм вече.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: ffb777e794
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Има едно пръскало Одорекс Део , многооо помага и спира изпотяването.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6b04c017a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Пробвай със спрей одорекс део ,продава се по всички аптеки и струва около 10 лева ,на мен ми помага много за под мишниците ,не зная дали ще ти е от полза,но при мен има супер ефект ,измиваш се хубаво и пръскаш три поредни вечери преди да си легнеш ,на 4тия ден не би трябвало да се потиш ,после правиш почивка и след 10 дни пак пръскаш(прочети упътването) . Успех.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 519aa4e9cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Интересно ми е дали имаш проблеми с тревожността? Ако си тревожен човек е много вероятно повечето потене да идва от тревожност, а не защото това е нормално при теб. Поне при мен беше така. Преди няколко години бях същата история- е хайде чак изцяло дрехите ми не са били мокри, но доста се потях. Дори зимата на супер студ, аз излизам и започваше да ми тече по лицето. Ужасно беше. А под мишниците все едно си бях изливала кофи вода. Но аз си знаех, че имам проблем с тревожността и това предизвиква това потене. На мен лично какво ми помогна- започнах редовно да спортувам. Да колкото и странно да звучи, след като започнах да спортувам тоя проблем изчезна. В спорта някакси си изразходвах тая тревожност и това тъпо потене спря. Сега си ходя и лятото в най-големите жени и не се потя или много малко. Даже сега виждам разликата- като правя кардио например ми трябват поне 10-15 минути докато започна да се потя по обилно. Което е нормално. А преди дори излизайки в най-голямия студ започвах да се потя по цялото лице и тяло без причина. Не знам дали това ще ти помогне, при теб може друг да е проблема, но мен това ме спаси и от много време това потене не ме е притеснявало. Естествено продължавам да си спортувам редовно и това е. Също се чувствам много по-спокойна и я няма тази предишна тревожност. Иначе и одорекс съм ползвала както ти писаха по-горе, но то е само за под мишниците, което аз съм ползвала, мисля че има и за крака. Да помага, спира потенето но само под мишниците, ако имаш проблем с цялото тяло, там няма как да помогне.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 19d60a7ccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Предполагам е вродена хиперхидроза. Предава се по наследство с 50% вероятност, около 2% от хората страдат от това в различна степен. При локализирана хиперхидроза помагат антиперспиранти, йонтофореза, ботокс, микровълнова или лазерна епилация на потните жлези. Но при генерализирана хиперхидроза ефикасна е само системната терапия с медикаменти като бета-блокери или антимускаринови антихолинергици. Аз имам опит с последните и съм доста доволна.
В държавата където живея от десетилетия предписват при хиперхидроза лекарство с активно вещество „methantheline“ който не прониква в ЦНС и има само периферно действие. В други държави като САЩ терапират с подобни медикаменти на базата на „glycopyrrolate“ или „oxybutynin“. Аз пия 1 таблетка сутрин на гладно и следващите 3-4 часа съм приятно суха, почти не се потя повече от нормалното дори при стрес и напрежение. Половин час преди обяд пия 2-ра таблетка която ме държи до следобяд, когато евентуално пия 3-та таблетка за приятно суха вечер в социална среда. Единственото странично действие при повечето хора и при мен е пресъхване на устата, но това не е особено голям проблем когато имаш вода под ръка.
Съветвам те да потърсиш добър дерматолог или невролог с опит в тази област с чиято помощ да тестваш подходящи бета-блокери и/или антимускаринови антихолинергици. Преди стресови ангажименти допълнително помагат леки седативи които противодействат на порочния кръг „стрес -> потене -> стрес“. Допълнителна информация от експерти може да се прочете тук на английски:
https://sweathelp.org/hyperhidrosis-treatments/medications.html
Още инфо и интересни мнения от пациенти има на този линк:
https://www.drugs.com/oxybutynin.html
Решение винаги има и който търси намира.
Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 19d60a7ccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Отговорих подробно в края на една сходна тема:
http://spodeli.net/4/story-150500.html
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker