Жертви сме на преход, режисиран от тайните служби на СССР и НРБ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Жертви сме на преход, режисиран от тайните служби на СССР и НРБ
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1144 пъти
Все още малцина от нас знаят, че през последните три десетилетия страната ни живее в гравитационното политическо поле на доктрината „Андропов”. Още през 1983 г., когато шефът на КГБ Юрий Андропов заема поста „генерален секретар на ЦК на КПСС” в лабораториите на КГБ започва разработването на теорията, обособяването на кадрови банки, вербуването и издигането на лица, които ще осъществят пъкления замисъл.

Днес сме свидетели и жертви на преход, режисиран от тайните служби на комунистическия режим в СССР и НРБ, от съвместните усилия на двете болшевишки партии.

Фасадната и управляема многопартийна система, олигархичната полупазарна икономика, изградена след разграбване на държавната и на общинската собственост, 90-процентната зависимост от руския енергиен внос, чудовищната в рамките на ЕС корупция, проядената прокуратура и нереформираната съдебна система, галопиращата престъпност, контролираните държавни структури, зависимите медии и фалшивите неправителствени организации, пренаписаните и препрани през съда биографии на комунистически дейци и на наследниците им съставят зловещата, гротескна картина на политическия, икономическия и обществения живот в България. Картина, която ни връща към жестоките кошмари на Франсиско Гоя, в които сънят на разума ражда чудовища.

Бившите социалистически държави Полша, Чехия и Унгария, с които делихме оскъдицата в съветския концлагер, запазиха част от националните си елити, осъществиха лустрация, шокова терапия и с външна помощ извършиха същности, дълбоки и невъзвратими реформи, които ги изпратиха далеч над нас в европейската им орбита.

Фактът, че днес България е най-бедната, най-болната, най-бързо топящата се и най-обезверената страна от ЕС категорично потвърждава извода, че доктрината „Андропов” бе реализирана успешно.

„Ако за четвърт век държавата и обществото ни бяха поставени под пълен олигархичен контрол, значи така е било замислено”, заяви неотдавна председателят на Върховния касационен съд.

Смелите опити на малцина политици и държавници, на кълнове от гражданското общество, на честни творци, учени, бизнесмени и на други българофили срещат организирана съпротива от мощните групировки на старата кремълска агентура, на нови рубладжии в нова полуда, на продажни медии, на фиктивни „граждански и независими” сдружения, подкрепяни от руското посолство, на попове с милиционерски пагони, на наивни потомци на Мичо Бейзадето и на полезни идиоти, кой знае защо решили да мразят Запада, да се кръстят пред иконата на евразийската полуимперия и да чакат хляб и свобода от полуимператор Владимир Късий.

„Това, което виждате, е само сянката на онова, което се задава”, казва Конфуций. Към досегашния си комбиниран енергиен, политически, психологически и медиен натиск срещу страната ни Путиновият режим добави дипломатически рекет, военни заплахи и кресливи акции на маскираната си агентура. В тази претоплена смес прозира чудовищната амалгама от травматична носталгия по СССР, обнадежден реваншизъм и най-вече органична ненавист към демокрацията и Запада.

Кремълските политически технолози наново издълбаха стария разлом в българското национално съзнание: разлома между русофили и (уж) русофоби, както тогава са наричали истинските български родолюбци. Реанимираният конфликт обещава да бъде дълготраен и трудно разрешим, защото човърка стари рани в обществето ни, праща ни към неизучени и дълго потулвани факти от миналото, вади от гардероба на историческата ни памет скелетите на свидни жертви, на мъчителни поражения и национални катастрофи. Поражения и катастрофи, в които като катализатор или пряк участник винаги присъства сянката или кинжалът на Руската империя, на СССР или на днешната Руска федерация.

В документите, които малко преди 1989 г. бяха извозени с вагони към Москва и до които нямахме достъп, пише „Да се възпита у българите любов и синовна признателност към Русия“. Сред тях са слова, завети и прозрения на национални водачи като Раковски и Левски, Ботев и Захарий, Димитър Благоев и Пею Яворов. В проза и в стих, в предсмъртни писма или в пространни съчинения те ни казват едно и също: че “…православието и славянството са двете овчи кожи на хитрия руски вълк”, както пише Яворов.

Че „Когато се освободи България, за мен не остава вече работа помежду ви – отговорил Апостол Левски. – Тогава аз ще да ти отида в Русия и да съставлявам комитети, защото там, макар и да няма чалми, но народът е притиснат от нас повече“, припомня Захарий.

Че „Ний требва, ако искаме една далекогледна политика на нашето правителство, да намерим път, който между турското робство и руското освобождение води към едно свободно бъдеще”, както ни завещава Стефан Стамболов.

Безпристрастният прочит на историята налага недвусмисления извод, че през XIX и XX век има три благодатни периода на обществено-икономически възход: 1885-1912, 1918-1944 и 1997-2005 г., които са свързани с еманципацията ни от Русия и с ненамесата й в държавните ни дела.

Путиновият режим има защо да се бои от огромната сянка на Велика България и от духовния ръст на днешна Република България. Държавотворческото племе болгари от Волжка България донася в Русия плужното земеделие, по арабски образец сече първите сребърни слитъци, откъдето произлиза названието „рубла”, съставя ръководните органи на Московското княжество, дава им титлите цар, боляр и богатир, организира войските им по български образец.

Съвременният руски език представлява 55 % старобългарски думи; 15% – немски; 10% – френски; 10% – неологизми и чуждици и около 10% оригинална руска лексика. Това не го казвам аз, а руски учени.

На татарски език Москва означава „мътна вода”. Днешното Московско княжество, разраснало се от половин България до най-голямата държава на света, се опитва да обясни, че отново е заплашвано. Готвят се да го нападнат Литва, Латвия и Естония, Полша и Румъния, Турция и България. Както преди две години го нападна Украйна. Както неотдавна го нападнаха Грузия и Молдова. Както през 1940 г. „фашистка” Финландия извършва агресия срещу миролюбивия сталински СССР. Както са го нападнали десетки народи от Централна Азия и от Далечния Изток, преди да бъдат присъединени към руската държава-„освободителка”, кой знае защо наричана „тюрма на народите”.

Напоследък Русия в съответствие с вековните си рефлекси опитва да намери мястото си в света като на доставчик на заплахи. По количество и по мащаби престъпленията на подполковник Путин се изравниха с подлостите на хитлеристките военни престъпници Гьоринг, Кайтел, Рибентроп и другите, обесени през 1946 г. в Нюрнберг.

През последното десетилетие Путин разпали две войни и се намеси в трета. Наруши редица основополагащи закони на международното право. След агресията срещу Украйна на съвестта му тежи смъртта на повече от 14 000 души. И злочестата съдба на над 1 милион бежанци. „Националният лидер” доведе страната си до незапомнена изолация. Готви се за световна война. Заплаши Запада с ядрен удар, а шефът на кремълската пропаганда обеща планетата ни да бъде покрита с радиоактивна пепел.

Сепаратистките формирования в Донецк и Луганск, въоръжавани и финансирани от РФ, нарушават Минските споразумения. В Донбас в момента са разположени 8 500 кадрови руски военнослужещи („Разпалване и водене на агресивни войни” е престъпление срещу мира, за което са били осъдени мнозинството от хитлеристките главатари).

Окупираните украински области са подложени на разграбване. Демонтирани и откарани в Русия са десетки заводи, държавни предприятия и частни производствени мощности. Ограбвани са частни жилища и мъртви украински войници. Невъзможно е да бъде обяснена жестокостта, с която са бомбардирани летищата в Донецк и Луганск и са взривявани мостове и пътища. (Мародерството е военно престъпление, което се наказва още от началото на XVIII век).

С одобрението на Путин донбаските отцепници преведоха пленени украински войници в унизителен марш по улиците на Донецк. Част от местното население, подкрепящо сепаратистите, подложи безпомощните си сънародници на жестокости и унижения. (Униженията и гаврата с човешкото достойнство на военнопленници са грубо нарушение на Женевските конвенции).

Убийството на Ал. Литвиненко от агенти на ФСБ посредством опасно радиоактивно вещество като полоний-210 представлява терористичен акт на територията на друга държава, тоест, международен тероризъм. (За престъплението „международен тероризъм” няма давност).

„В момента Русия е хибридна държава, която е фашистка по същност, покрита с амалгама от съветското минало”, смята проф. Андрей Зубов. По време на Путиновия режим бе осъществена частична реставрация на съветския строй. Половината от частната собственост се оказа в ръцете на трийсетина олигарси, а останалото бе обсебено от държавата. „Тази корпоративно-националистическа държава прилича далеч повече на фашистка Италия от времената на Мусолини, отколкото на СССР”.

Или както казваше бившият руски премиер Виктор Черномирдин: „Каквото и да се захванем да правим, накрая винаги излиза КПСС”.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: c483181ced
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Удоволствие беше да прочета темата ти. Благодаря.

Всеки, който е запознат малко от малко с истината, мисли като тебе.

Повече от 30 години пред очите на българите беше поставена картината на падащата желязна завеса и "лошия и жесток" капиталистически запад, който ни поробва и ограбва.

Истината е далеч от това.

Съветската диктатура никога не е сдавала задкулисно властта.
Имаше договорки, които позволиха и на двете свръхсили да отворят границите си една за друга.

Лъжа е, че ни управляват демократи и проевропейски и проатлантически "кадри". Не! Всички се отчитат на Москва.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d89b0c0448
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Пълни глупости! България отдавна няма връзка с Русия. Играта се диктува от САЩ. Иначе, тук ни "управляват" наследниците на бившите " комунисти". ( Такъв реално не е имало никъде, никога).

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: c1689827d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Айде пак Русия ви е виновна, в целия текст на автора не видях никаква аргументация която да издържи тезата на автора, особено това с КГБ което клони към конспирация на някои псевдо-историк, а пък ако беше достатъчно добре запознат с авторите щеше да знаеш че те са Българофили, това че за Русофоби не означава че са коленичели на Запада като автора, Българофил означава да искаш независимост на отечеството, не да мразиш Изтока и да си подлога на Запада(или обратното), да не забравяме и факта че не само Русия има грехове към България, не знам автора дали изпитва някаква омраза, но темата е така написана че едва ли не Путин не спи за да мисли как да ни е зле!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 7bcd15fb4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Точно така е! Ако човек дори и съвсем малко се огледа около себе си, ще види, че цялата ни икономика е в ръцете на бивши ченгета от ДС и техните наследници. Дори и малки, провинциални фирми също са собственост на такива хора. Освен това може би 90% от ръководните позиции също са дадени на "правилните" хора. Пряк свидетел съм на десетки подобни случаи. От друга страна, за децата на нормалните българи са предвидени работническите професии. Няма значение колко си кадърен и какво образование имаш. Веднага ще ти предложат работа за електрокарист, оператор на машина или човек за всичко в офис за 1000-1200 лева. Толкова!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 0c1639fa9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ти си болен. Не прави чест на сподели, че дава трибуна на демагози като автора. Когато завалят бомбите над главата ти, надявам се да оцелееш поне няколко дни за да усетиш ужаса и агонията, за които в момента помагаш да се реализират.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a41408ccf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Тази глупост няма да я чета. Заглавието е достатъчно. Ще отбележа само един аргумент. Целенасочено се демонизира образа на комунистите. Именно изкуствено създаденият страх към тях, се използва от основен довод за печелене на гласоподаватели. Току виж, изберете нас, за да не дойдат комунистите. Хората гласуват с тази нагласа, без да взимат предвид останалите аргументи, затова и държавата е на това дередже.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a41408ccf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Този е някой украински трол, или българска проститутка нает от такива. Сус сигурност и привърженик на пасмината псевдо демократична българия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker