Как да науча английски? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да науча английски?
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 32002 пъти
От заглавието се разбира всичко :)

Така, не става сякаш с учене, нито с зубрене...

от "Как да науча" имам предвид как да мога да говоря свободно английски и да разбирам другите хора какво казват.

Ако знаете някакъв метод, моля помогнете!

А и споделете как вие самите сте научили английски?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: 3b0734f64e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Частен учител, уроци, речници, гледане на филми, сайтове, форуми. Не се обиждай, но много глупав въпрос.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 72b2fe6730
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Учебници, школи, дискове... Или просто отиди в Англия.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: a9e994abb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Ами първо не знам на колко години си, колкото по-рано, толкова по-лесно. Аз съм на 15 и го уча от 5 годишна. Извън училище човек може да се запише на уроци, при мен имаше ефект. Също така слушай песни на английски, филми, предавания, опитай се да разбираш отделните думи и какво значат, произношението е много важно, слушай ги как говорят и се опитай да повтаряш (!без да побългаряваш думите като звучене!).

От филмите и музиката се усвоява най-лесно. Но поне 2 години ходи на уроци, ако трябва интензивно да се заемеш с това. А и учител най-добре знае и ще ти обясни всичките му времена, словоред и т.н. Мога да кажа, че го говоря свободно, но трябва много постоянство и упоритост, защото ако се откажеш или караш през пръсти толкова и ще го научиш.
П.С.( тия самоучители и разни дискове са пълна боза, нямат полза)дано съм помогнала:)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: a62d94654e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Най лесно се запомня с четене и писане. Четеш за да запомниш начин на изразяване и подреждане на думите, пишеш за да запомниш правопис. С четене научих език за 5 месеца без частен учител, уроци, речници, гледане на филми, сайтове, форуми, школи, дискове

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 1a5796309a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Интензивен курс (поне 4-5 дни седмично) за препоръчване с англоговорящ преподавател. Освен това, в свободното време гледане на филми и т.н. каквото ти е интересно на английски. Много важно е след курса да започнеш веднага да практикуваш езика, иначе всичко отива по дяволите.

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 7611eaa896
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   1 точно пък във форуми не се учи добър английски, а доста повреден. И в английските форуми като българските по-скоро ще научиш една неграмотна версия на езика.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 1b30639dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Първа стъпка. Наемаш си учител или тръгваш на курс, или комбинация от двете, докато овладееш езика до ниво В2. След това можеш да продължиш и сам/а.

Втора стъпка. Избираш си една хубава граматика за подготовка за FCE и започваш да правиш упражненията и примерните тестове. За тренинг. Отиваш в специализирано издателство (Експрес Паблишинг - Лозенец, мисля, Макмилън - имат две представителства, ако не се лъжа, Educational Centre, Oxford; избор има) и започваш да си купуваш адаптирана литература за своето ниво или ниво нагоре. Четеш, правиш упражненията, слушаш дисковете, преразказваш - устно и писмено. До компа ти да има тетрадка, в която записваш всичко ново, което ти попадне, ровейки се из нета, а също и по-интересни думи и изрази, докато гледаш филми на английски. В началото си пускаш филмите със субс, след време махаш буквите.

Ако ти е трудно да се ориентираш в нивото на говоримия си английски, наемаш учител за разговори. Четете заедно и обсъждате книги и филми. И веднъж в месеца - помага.
Друго полезно помагало са учебниците по бизнес английски - първите нива. Това си е стандартен английски за комуникация. Избираш система, учиш езиковите модели, правиш упражненията.

Не забравяй две неща. Не се паникьосвай от първите неуспехи. Поставяй си достижими цели.
И второ - ако наистина имаш желание, ще намериш и начин. Успех :)

Ел

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 7611eaa896
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Запиши се на курс в АВО-3, аз там научих английския и то само за 2 години.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 52e4e62032
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   Гледай филми със субтитри слушай песни чети им преводите но научи много думи и от там почвай лека полека да правиш изречения на брат ми приятелката така научела английски сега ми превежда разни песни и после като им видя преводите в нета са същите че и аз започнах като нея да правя и всеки ден уна нови и нови думи гледам филми със субтитри песни на английски слушам и найстина за едно отрицателно време научих много работи все още съм на 14 но пога да кажа че засега съм доволна от себе си защото вместо да се друсам и напивам и да се излагам като пълен буклук аз съм се заела да пожъна големи успехи макар и сравнение с някой други да са малки но все пак съм на 14 :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 939a22954b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Ако отидеш в англия ще го научиш най-добре, но тома зависи и от възможвостите все пак :) Превеждай си текстовете на песни, слушай разговори на английски (например BBC learning english, има ги в интеренет), бъди постоянна в ученето и практикуването му.

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 21b61c0beb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Зависи каква ти е целта. Мен лично неволята ме научи, защото в университета минаха на английски на края на обучението ми - сама се учих, четох най-вече.

Най-приятно ми е да си уча езика, когато чета книги. Набавих си първо учебниците по специалността ми и цяло лято ги дъвчих, учих фрази найзуст, граматиката, за да разбера. Накрая разбирах 90-100 % от тематиката, термини и т.н. без речник.

След завършването си четох изключително книги, проза, романи, каквото намеря. Купих си електронна книга на Сони, тегля си торентчета книжки има на английски много. Този език ми отвори много врати към знанието.
Абсурдното е, че така мога да пиша, мога да чета, но не мога да говоря елементарни неща. Знам термини сложни всякакви, но не знам как е краставица буквално казано, един елементарен разговор не мога да водя.

С две думи - сама с помощни материали и най-вече с четене на книги си научих езика на ниво, достатачно ми за работа и навремето за учене. Но знам други езици до перфектност и имам някаква методология да уча език. Ако ти е първи чужд език май е по-трудно. Определено, ако е само от интерес, не е нещо спешно - чети книги, почни от елементарни до все по-сложни. Обожавам американските съвременни автори!!!!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 1e5151d9da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Започни от най - лесните неща! Пусни си любимата английска песен с lуrics и следи текста. Думичките, които не знаеш ги записваш някьде и почваш да повтаряш. Същото се отнася и до ккнигите. Гледам всички са писали да ходиш на курсове. ОК, ако имаш възмоности върви, но тука играе важна роля и учителя. Ако е някой който не си разбира напълно то работата... спукана ти е и твойта работа. Филмите със субтитри много помагат. От опит знам - СЛУШАЙ. Английски се учи сьс слушане. За това като четеш нещо на инглиш го чети на глас. Ако има с кого упражнявай наученото, за да се научиш да говориш. Ако не, става и пред огледалото.
Самоучителите... вьршат работа, не е като да не вьршат, ама там си е честно казано зубрене на някви тексчета и простоии. Все пак не е лошо да хвърляш по едно око на такива! И вьх, да не забравя - ГРАМИТИКИ! Ужасно полезни, поне на мен. хем ти обесняват всичко, хем има и уоражнения. И естествено за капак ти трябват щипка воля, една супена лъжичка мотивация и много упоритост. Успех!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 926b5ee94a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Здравей! Ще ти кажа как аз го научих. Като бях на 4 и половина /сега съм на 13/ ни включиха кабелна. Намерих програма с детски на английски /без превод на български/. Стана ми интересно и започнах да ги гледам всеки ден. По едно време, аз започнах да разбирам какво говорят и след това ги запомнях. Засега /да чукна на дърво/ съм имала винаги шестици по английски, общувам лесно с чужденци, разбирам си филми и много хора казват, че го зная добре. Разбира се, не го зная перфектно. От учебници и писане нищо не научих. Може и ти да опиташ така, но не знам дали при всеки се получава. Успех!
*Яса

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: ce86df07b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Има самоучители почти във всяка една книжарница. Даже има вече и в супермакетите. Ако не те устройва, ходи на Британика.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b3897f78ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Ми да ти кажа, можеби всичко си е до човека. Аз като малък (както и сега) много обичах да гледам детско, гледах Cartoon Network, тогава той беше още на английски. И някак си като слушах какво си говорят, и съответно какво правят, развих някакво сетивно чувство към английския- не мога да го обясна по- точно. Започнах да уча английски в 5-ти клас, и от тогава до сега съм имал само петици и шестици (завърших тази година).
Иначе от 1-ви до 7-ми клас учих немски език. Хич не го научих. Най- омразният от мен език. Не знам защо, но и една думичка не знаех. По едно време учих и френски език- май 2-3 години го учих. Ми и една думичка не знам на френски.
Немският и френският ми бяха адски трудни. Но пък английския винаги ми е бил лесен.
Както казах, всичко си е до човека. Но не е зле да походиш малко на частни уроци. По интернет не мисля, че ще научиш нещо.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 3a7da14c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Ами отбележи си първо най важните неща.
Недей да учиш безцелно думите като например да научиш как е на английски-кола, речник, програма, занаят и т.н.
Почваш от числата, после цветовете, после поздрави (добър ден, здравей, добро утро), после дните от седмицата, месеците, плодовете, зеленчуците и т.н.
Трябва да ти е подредено, а не да учиш каквато дума ти падне.
Това идва по-натам, след като си хванал основата

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: e35617c6e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Покриваш някакво базисно ниво по стандартния начин - учебници, курсове, учители. Като почувстваш, че си изградил някаква основа, започваш приятното - много филми и книги на английски. В началото ще се дразниш - няма да разбираш доста неща. Скоро ще усетиш как започваш да разбираш значението на думите само по смисъл, да улавяш по фини моменти в езика и т. н. ; докато в един момент даже може да се случва да мислиш за мъничко на чуждия език. Важното е да се потопиш, доколкото е възможно, в английския. И то само си става, поне при мен беше така. Със зубрене, тетрадки-речници и твърде много граматика, нещата не се получават. Успех.

Annie Hall

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: cdebb4b6bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

20.   Моля модераторите да ме публикуват. Не съм авторката, но общувам в нета с чужденци и искам да използвам някакъв точен преводач от английски, за да не се излагам.
Досега ползвах гугъл, но той не е много точен.
В момента искам да кажа изречението:
"Също би ми било приятно да се запозная с хора от цял свят. Обичам да говоря на всякакви теми. Интересувам се от много неща и най вече от музика. "
Как ще е точно на английски и как би звучало най-добре?
Дано някой да ми помогне

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c8b934fa69
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Аз знам доста добре Английски. Пробвай да играеш игри и да четеш текстовете. При мен помогна. Лесно и забавно!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: cdebb4b6bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Ама моля ви се или ми дайте сайт някакъв или поне това ми преведете на английски плс де
"Също би ми било приятно да се запозная с хора от цял свят. Обичам да говоря на всякакви теми. Интересувам се от много неща и най вече от музика. "

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d35aab3e88
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   "I would also love to meet people from all over the world. I am keen on many things, but mainly on music! I can talk about any kind of topics ".

в-превода

 
  ... горе^
преди: 12 години, 28 дни
hash: 75accdf9d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   www. filmsubs. blogspot. com - филми на английски език със субтитри на английски език

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 61644aacda
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

26.   На мен ми беше елементарно да науча английски. Не знам, просто езици ми се отдават. Аз лично го уча от 3-та група в детската градина. Само на 11 съм, но го знам почти перфектно. На мен много ми харесва езика, и чета книги и списания на английски, с един речник до мен, и като не знам някоя дума я поглеждам, опитвам се да я запомня и така. :D Също гледам някои филми на английски, със субтитри, но ги гледам само когато наистина не съм разбрала нещо, или ако фъфлят :DD И просто всичко ново което го научавам се опитвам да го запомня, и да го разбера най-вече. И така. Много често и съм си писала с някакви хора от Америка, идеално си се разбираме. Е, късмет и дано го научиш.! :)

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 61644aacda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Аз често гледам текста и преводите на песните, кооито слушам на английски. После сама си ги превеждам. ;дд

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 35b1b05a97
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Има един прекрасен метод да се учи английски, а и какъвто и да е друг език - бързо, лесно, с много радост, без домашни, без напрежение, без зубрене, с много смях и класическа музика. Методът Сугестопедия на проф. д-р Лозанов и проф. д-р Гатева. Погледнете повече информация на http://mediaedu. bg/ezikov-centar/sugestopedia/. Аз лично преподавам по този метод от началото на 2013 г. и непрекъснато се изумявам от резултатността на тази методика. При нея се получава това "потапяне в езика", така важно за бързото усвояване. Успех!
Йорданка Иванчева

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e4e5a866e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   6-8 месеца яко слушане английски уроци MP3 четене на висок глас!!!! По 2-3 часа Всеки ден. Граматика минимум.. След това Почни да четеш книги-адаптирани. детски. криминални... Всеки ден по 2-3 часа!!!! Аз след 11. 5 месеца по този начин вече чета криминалета... Всеки ден по един англ. /амер. филм- слушаш и си помагаш с Английски сwбтитри- има ги в интернет... Слушай колкото можеш английски новини. ТВ. След като прочетеш 40 книги /300 стр поне / няма да усещащ разлика на кой език четеш!!!! Ползвай Е book- има вградени речници. Слушай книгите и на МР3 - има ги!!! и става!!!! След 1` година четеш книги - след 2 говориш....

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e4e5a866e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Изтеглям си горните думи... Е верно прочетох 50 книги ,пиша правилно - верно ,знам много НО !!!! Не мога да говоря английски !!!!! Значи стигнах до извода - трябва да си в английска среда за да почнеш да говориш... Кава полза ,че знам може би 6000 думи- като не мога интуитивно да кажа бързо едно английско изречение!!!! За говорим обикновен английски ,май са необходими 2000 думи ,но точните!! Мои приятели в Англия ги знаят и говорят ,а не са прочели нито книга ,нито граматика...Но те са англоговорящи , а не аз !!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3290a32715
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

32.   Аз бих ви препоръчала една много ефективна и иновативна онлайн система, при която езикът се възприема с лекота и по естествения начин, както всички сме научили родния си език в детството. Прилага се успешно вече в над 10 страни по света. Проверете на: http://easilang.com/bg/. Ще бъдете изумени от резултата когато я пробвате. Аз вече го правя и съм на второто ниво. Жалко, че изгубих години със скучни и безполезни учебници.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 81ccd2f2cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Здравейте ,
В момента набирам стаж като преподавел по английски он-лайн.
Затова бих ви поканила да се присъедините към SPEAK-BIBI
разговорен английски - безплатно или срещу малко дарение – както вие решите от всяка точка на света. В момента групата, която водя е за начинаещи.
Ето го линка

https://www.speak.social/- практикувай английски от всяка точка на света
Благодаря
С уважение
Bibi

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker